Ga naar hoofdinhoud

Kan ik momenteel reizen naar Indonesië?

Op dit moment gelden er nog steeds reisbeperkingen voor buitenlanders naar het grondgebied van de Republiek Indonesië. Zij die in het bezit zijn van een geldige Indonesische verblijfsvergunning (KITAS / KITAP), of die van het Directoraat-Generaal van de Immigratie te Jakarta een Elektronisch Visum (E-Visa Indonesie) voor een Bezoekvisum (B211) of Visum voor Tijdelijk Verblijf hebben ontvangen, mogen het land binnenkomen.

Traveldocs kan u op dit moment helpen aan het visum Indonesië oftewel het B211 visum. Dit visum is 60 dagen geldig!

In verband met de covid-19 pandemie is de ambassade van de Republiek Indonesië in Den Haag vooralsnog niet gemachtigd om reguliere visa af te geven totdat de pandemie voorbij is verklaard. De Indonesische ambassade kan echter wel een humanitair/noodvisum afgeven in verband met ziekte/overlijden van een familielid in de eerste graad. Voor inlichtingen kunt u een e-mail sturen naar: imigrasi@indonesia.nl

Visa on arrival voor Indonesië kopen

Visa on Arrival (VOA) is alleen van toepassing voor buitenlandse reizigers inclusief Nederlanders naar Bali.

De Indonesische regering heeft haar “Visa on Arrival”-diensten op de internationale luchthaven I Gusti Ngurah Rai (Bali) voor toerisme of overheidsbezoek heropend, onder de volgende voorwaarden:

Het visum bij aankomst kost Rp. 500.000 en is 30 dagen geldig. Het Visum bij Aankomst kan niet worden omgezet in een ander soort verblijfsvergunning.

Vereisten

Indien u een visum bij aankomst op Bali wenst te verkrijgen, dient u te voldoen aan de onderstaande voorwaarden:

 • U reist met een officieel nationaal paspoort met een geldigheidsduur van minimaal 6 maanden vanaf de inreisdatum
 • Kopie van een retourticket op naam is aantoonbaar in uw bezit, of een ticket waarmee de reis naar een ander land wordt voortgezet

Vereiste documenten in overeenstemming met de bepalingen van het Indonesische gezondheidsprotocol, uitgegeven door de Covid-19 Task Force. In geval van een regeringsbezoek moet de reiziger tevens een uitnodigingsbrief voor het bijwonen van een vergadering/conferentie bijvoegen die is afgegeven door het betrokken Indonesische ministerie/het betrokken Indonesische ministerie/het betrokken Indonesische departement/de betrokken Indonesische instellingen

Hoewel het alleen mogelijk is het land met een visum bij aankomst binnen te komen via de internationale luchthaven I Gusti Ngurah Rai (Bali), kan de buitenlander Indonesië ook via andere luchthavens verlaten.

De visumvrijstelling (gratis visum voor max. 30 dagen) is tot nader order nog steeds opgeschort.

Wel kunt u gebruik maken van de Visa on Arrival optie, echter is dit enkel voor Balie mogelijk. Overige delen van Indonesië vereisen een B211 visum Indonesië welke u voor vertrek moet aanvragen.

Elektronisch B211 visum (eVisa) van het Directoraat-Generaal van Immigratie – Jakarta

Als u niet in aanmerking komt voor een Visa on Arrival, kan Traveldocs uw visumaanvraag indienen. Het E-Visa Indonesie zal worden afgegeven voor de volgende doeleinden:

Bezoekvisum (B211 – 60 dagen; maximaal 2 keer verlengbaar (60 dagen/verlenging)

Visumtype B211A, geschikt voor:

 • toerisme;
 • een spoedgeval en essentiële werkzaamheden
 • een zakelijke bijeenkomst
 • aankoop van goederen;
 • een medisch, voedsel- en humanitair hulpverlener; en
 • een bemanningslid dat zich in Indonesië bij het schip voegt;

Visumtype B211B is geschikt voor:

 • een proeftijd voor buitenlandse werknemers;

Visumtype B211C is voor:

 • journalistiek / maken van een film

Waar kan ik het B211 visum aanvragen?

Traveldocs kan het gehele proces voor u uit handen nemen. Het enige wat u hoeft te doen is het invullen van onze vragenformulier op de website. De rest regelen wij voor u. Zodra het visum Indonesie wordt toegekend, krijgt u deze dan ook per mail toegestuurd.

Zo hoeft u niet meer uw paspoort en documenten fysiek aan te leveren!

Meer weten of direct een visum Indonesië aanvragen? Kijk dan op onze visum Indonesië pagina!

Waar dient u rekening mee te houden voor wat betreft de quarantainevoorschriften bij het inreizen van de Indonesische gebieden?

 

De internationale reiziger moet:

 1. Een bewijs/certificaat van een volledige dosis COVID-19 vaccinatie laten zien, minimaal 14 dagen voor de reisdatum, bijvoorbeeld een stempel in het gele vaccinatieboekje en een afdruk van de internationale QR-code van de CoronaCheck website.
 2. Toon een bewijs van hotelreservering. Deze boeking moet gedaan zijn bij een hotel, welke staat op de lijst van CHSE-gecertificeerde hotels.
 3. Bewijs in het bezit te zijn van een ziektekostenverzekering die medische kosten en Covid-19 behandeling dekt met een minimale dekking van USD 25.000. Traveldocs kan u hierbij helpen. Neem daarom ruim op tijd voor vertrek contact met ons op.
 4. Onderga een PCR-test bij aankomst.

Registreer de in het buitenland ontvangen vaccinatie via de volgende website van het Indonesische Ministerie van Volksgezondheid en upload deze gegevens in de Peduli Lindungi app. U ontvangt dan een QR-code die u kunt scannen, bijvoorbeeld als u winkelcentra, restaurants en andere openbare gelegenheden wilt betreden.

 

 

 

Back To Top