Ga naar hoofdinhoud
visum Thailand aanvragen

Thailand Pass

Er zijn flink wat wijzigingen doorgevoerd vanuit de Thaise overheid m.b.t. het reizen naar Thailand tijdens corona als zakelijke reiziger of toerist. Zo is het quarantainebeleid per 1 oktober 2021 aangepast en hoeft men niet meer de volle 14 dagen in quarantaine meer te gaan. Tevens is per 1 november 2021 het Certificate of Entry komen te vervallen en vervangen door de zogenaamde Thailand Pass. Daarnaast kan vanaf 8 november 2021 “geen” regulier visum Thailand aangevraagd worden omdat toen het elektronisch visum is gelanceerd. Kortom, genoeg om je hoofd te doen tollen en door de bomen het bos niet meer te zien. In deze blog zet Traveldocs (visum-legalisatie.nl) alle wijzigingen voor u op één overzichtelijke rij, zodat u goed voorbereid en voorzien van alle correcte informatie en documenten alsnog met een gerust hart op naar Thailand kunt reizen.

Allereerst is het belangrijk om te weten welke wijzigingen precies zijn doorgevoerd per 1 november 2021, en welke voorwaarden op u van toepassing zijn. Hieronder beschrijven wij stap voor stap waar u mee te maken zult krijgen en kunt u zien welke voorwaarden op u van toepassing zijn. Daarnaast moet u naast het verrichten van de boekingen ook uw visum Thailand aanvragen en is het vooral belangrijk dat u alle juiste documenten mee op reis neemt.

 

 

BELANGRIJKE MEDEDELING met betrekking tot de laatste wijzigingen per 01 juli 2022

De Thailand Pass is per 1 juli 2022 komen te vervallen voor alle reizigers. Bent u niet volledig gevaccineerd? Dan dient u een PCR test voor vertrek af te laten nemen. Bent u wel volledig gevaccineerd tegen COVID-19? Dan heeft u voldoende aan alleen het visum Thailand.

———————————————————————————————————————————————————————————————————

 

Online e-visum Thailand aanvragen of visumvrij afreizen?

Weet u wanneer u van plan bent naar Thailand af te reizen? Dan dient u eerst te kijken of u voor vertrek een visum Thailand nodig heeft. Dit is afhankelijk van het aantal dagen van verblijf in Thailand.

Visumvrij reizen bij een verblijf van 30 dagen of korter

Bij een (aantoonbaar) verblijf van 30 dagen aaneengesloten dagen of korter kunt u visumvrij naar Thailand afreizen. U krijgt dan bij aankomst een stempel in uw paspoort, waarmee u Thailand gratis kunt betreden. De visumvrije entree wordt bij aankomst geregeld bij de immigratiedienst. Om visumvrij Thailand te kunnen betreden moet u bij aankomst kunnen aantonen dat u daadwerkelijk het land binnen 30 dagen na inreis zult verlaten. Dit kan door middel van een retourticket bijvoorbeeld. Wilt u bij voorbaat langer dan 30 dagen in Thailand blijven en is uw retourreis later dan 30 dagen na inreis? U komt dan niet in aanmerking voor het visumvrij reizen en dient u voor vertrek alsnog het correcte visum Thailand aan te vragen. Een visumvrije entree kan twee keer per jaar verstrekt worden.

Visum Thailand voor vertrek online aanvragen

Wilt u langer dan 30 dagen in Thailand verblijven? Dan moet u voor vertrek een e-visum Thailand aanvragen. Sinds 8 november 2021 is het niet meer mogelijk om een regulier visum Thailand aan te vragen via de Thaise ambassade in Den Haag. Het elektronisch visum Thailand vervangt het sticker dat in uw paspoort aangebracht werd door een ambassade medewerker en kan geheel online worden aangevraagd.

Het oude visumsticker dat voorheen door de Thaise ambassade of Consulaat Generaal in het paspoort aangebracht werd komt hiermee te vervallen.

Met het e-visum heeft u nog steeds dezelfde mogelijkheden als met het regulier visum Thailand. Zo kunt u zoals vanouds nog steeds een toeristenvisum met 60 dagen verblijf aanvragen, alsmede de zogenaamde Non-Immigrant visum typen, welke zijn bedoelt voor 50 plussers, zakenreizigers en reizigers met familieleden in Thailand.

Benodigdheden e-visum Thailand aanvragen

Vervolgens zult u de volgende documenten moeten aanleveren bij het aanvragen van een elektronisch visum Thailand:

 1. kopie paspoort, welke tenminste 6 maanden geldig is op moment van aanvraag
 2. digitale pasfoto, conform paspoortvoorwaarden (aangeraden is om deze naast hardcopy direct digitaal op te vragen bij uw fotograaf, zodat u zeker bent dat de foto voldoet aan de eisen)
 3. kopie bankafschrift op naam, met daarop voldoende financiële middelen om uzelf te onderhouden gedurende uw verblijf (20,000 THB per persoon, 40,000 THB per gezin)
 4. boekingsbevestigingen (hotel+vlucht)
 5. foto van de aanvrager met daarop het paspoortinformatie pagina zichtbaar opengeklapt
 6. foto van alle stempels in uw paspoort van de afgelopen 12 maanden
 7. declaration formulier
 8. ingevuld vragenformulier, welke u van ons zult ontvangen

Retirement of Long Stay e-visum Thailand; Non-Immigrant type O, O-A of O-X aanvragen

Voorheen was het voor 50 plussers mogelijk om een non-immigrant O visum aan te vragen, voor een langer verblijf. Hiermee had u 90 dagen per bezoek en kon u met 90 dagen per keer verlengen. Of dit bij het elektronisch visum ook hetzelfde zal zijn is nog niet bekend. Tot dusver is deze optie alleen beschikbaar voor reizigers met aantoonbare familiebanden in Thailand en niet meer voor pensionado’s. Wel kunt u aanspraak maken op het non-immigrant O-A of O-X visum maken. Met deze visumtypen mag u een auto, motor of condominium in Thailand kopen en is het toegestaan om vrijwilligerswerk te doen

Non-immigrant O-A

Het Non-immigrant O-A visum is 1 jaar geldig. Om dit visum te kunnen aanvragen moet u wel beschikken over de volgende documenten:

 1. kopie paspoort;
 2. digitale pasfoto;
 3. bewijs van voldoende financiële middelen. Dit bedrag moet tenminste 800,000 THB zijn, of een maandelijks inkomen dat gelijk is aan 80,000 THB;
 4. VOG verklaring, welke niet later is afgegeven dan 3 maanden voor de aanvraag en welke vooraf gelegaliseerd is door de juiste autoriteiten;
 5. medische verklaring (declaration form), waarin staat dat u geen ziektes heeft zoals Lepra, Tuberculose, drugsverslaving of Syfilis. Deze verklaring dient ook vooraf gelegaliseerd te worden;
 6. gemeentelijke basis registratie, welke niet ouder is dan 30 dagen op moment van indienen en welke vooraf is gelegaliseerd door de nodige instanties;
 7. Kopie van bewijs waaruit blijkt dat aanvragers een verzekering hebben zoals bepaald door de Office of Insurance Commission en een ziektekostenverzekering van Thailand die verzekeringsgeld heeft voor ambulante patiënten van niet minder dan 40.000 Baht en voor intramurale patiënten niet minder dan 400.000 Baht. Ook dient deze verklaring te vermelden dat u tenminste 100,000 USD dekking heeft bij COVID-19. Kijk op (http://longstay.tgia.org) voor meer informatie over de verzekeringsplicht. Vraag Traveldocs om hulp bij het vinden en afsluiten van de juiste verzekering, wij helpen u graag op weg!

Bovenstaande documenten dient u vervolgens digitaal aan te leveren. Ook legalisaties kan Traveldocs voor u verzorgen. Hiervoor dienen wij wel te beschikken over de fysieke, originele documenten. Wij zullen vervolgens langs de nodige instanties voor u gaan om de legalisaties in orde te maken. Meer weten? Neem dan een kijkje op onze legalisatie pagina.

Non-immigrant O-X

Om het Non-immigrant O-X visum type aan te kunnen vragen dienen wij te beschikken over de volgende documenten:

 1. Paspoort met een geldigheidsduur van niet minder dan 6 maanden.
 2. Drie aanvraagformulieren en 3 foto’s (afmetingen 4 X 6 cm. genomen in de laatste 6 maanden).
 3. Eén biografiecertificaat van klaring van het strafblad uit het land van nationaliteit. Het certificaat mag niet meer dan drie maanden geldig zijn en moet worden gelegaliseerd door notariële organen
 4. Certificaat van bankdeposito met contactgegevens van de bank, kopie van bankboek en bankafschrift waarop een vast bedrag van niet minder dan 3 miljoen Baht wordt gestort op een Thaise bank in Thailand,
  OF
  Certificaat van bankdeposito met vermelding van contactgegevens van de bank, kopie van bankboek en bankafschrift met een vast bedrag van niet minder dan 1,8 miljoen Baht gestort op een Thaise bank in Thailand en certificaat van jaarlijks inkomen met een bedrag van niet minder dan 1,2 miljoen Baht (equivalent in lokale valuta) per jaar. (Zodra de aanvragers Thailand binnenkomen, moeten ze binnen 1 jaar geld hebben verzameld op een Thaise bank in Thailand, niet minder dan 3 miljoen Baht.)
 5. Certificaat van klaring van het strafblad uit het land van nationaliteit. Indien de aanvragers een permanent verblijf in een ander land hebben, moeten zij het bovengenoemde document van zowel het land van nationaliteit als het land van permanent verblijf overleggen.
 6. Medisch certificaat, waarin staat dat aanvragers geen verboden ziekten hebben, zoals: Lepra, Tuberculose, Elefantiasis, drugsverslaving of het derde stadium van Syfilis. De medische verklaring moet uiterlijk 3 maanden voor de datum van indiening zijn afgegeven.
 7. Kopie van bewijs waaruit blijkt dat aanvragers een verzekering hebben zoals bepaald door de Office of Insurance Commission en een ziektekostenverzekering van Thailand die verzekeringsgeld heeft voor ambulante patiënten van niet minder dan 40.000 Baht en voor intramurale patiënten niet minder dan 400.000 Baht. Ook dient deze verklaring te vermelden dat u tenminste 100,000 USD dekking heeft bij COVID-19. Kijk op (http://longstay.tgia.org) voor meer informatie over de verzekeringsplicht. Vraag Traveldocs om hulp bij het vinden en afsluiten van de juiste verzekering, wij helpen u graag op weg!

Geldigheid

Het non-immigrant O-X visum type is 5 tot 10 jaar geldig. Bij binnenkomst zal de eerste geldigheid van 5 jaar van start gaan. Vervolgens kan deze met 5 jaar extra worden verlengd. Dit visum type is bedoelt voor reizigers die van plan zijn te emigreren naar Thailand en ouder zijn dan 50 jaar oud. Ook met het O-X visumtype mag u een oude of motor aanschaffen, alsmede een condominium en het is het verrichten van vrijwilligerswerk toegestaan. Het Non-Immigrant O-A visumtype is eigenlijk vrijwel identiek aan het O-X visumtype.

Wat is het verschil tussen Non immigrant O-A en O-X?

Het enige verschil is dat de geldigheid van het visum Thailand maximaal 1 jaar kan bedragen. Het standaard Non-Immigrant O visum (voor 50 plussers, familieleden van Thaise paspoorthouders en medereizigers van werkvergunninghouders) is 90 dagen geldig bij een single entry. Dit visum is lokaal om te zetten naar een jaarvisum. Let wel op dat de regeling rondom de verlenging van het Non-immigrant O visum per immigration bureau kan verschillen. Zo kunnen sommige besluiten om u geen verlenging van 90 dagen meer toe te kennen, maar wel de optie van 7 dagen of 1 jaar blijvend aanbieden. Dit verschilt per immigration kantoor en daarom sterk aangeraden om voor vertrek uit te zoeken via de Thaise immigration website.

Aanvullende bijdrage

Wel kan het zo zijn dat u bij aankomst in Thailand (met het e-visum) aan de grens een bijdrage dient te voldoen van 2,000 THB (Thaise Baht), wat ongeveer gelijk staat aan $ 61 USD. Dit tarief is per 31 oktober 2019 vastgesteld door de Thaise overheid en verplicht voor iedereen die het land inreist met een e-visum Thailand. De immigratieofficier die uw inreis registreert kan hiertoe besluiten. Houd hier svp rekening mee.

Eventuele updates over het e-visum Thailand kunt u vinden op onze social media kanalen. Traveldocs kan u uiteraard gewoon helpen bij het aanvragen van uw e-visum Thailand!

Thailand verklaring van de verzekeraar

Bij het Non-Immigrant O Retirement visum en het Special Tourist Visum dient u ook te beschikken over de correcte verzekeringsverklaring. Deze is benodigd voor het aanvragen van uw visum.

In deze verklaringsbrief dient het volgende vermeldt te staan:

 • uw naam en paspoortgegevens
 • data waarop de verzekering geldig is, waaruit blijkt dat uw gehele verblijfsperiode in Thailand gedekt is, dan wel uw visumgeldigheid in geval van een jaarvisum
 • u dient voor tenminste 100,000 USD gedekt te zijn bij COVID-19
 • daarnaast dient de verklaringsbrief aan te geven dat u voor tenminste 40,000 THB (Thaise Baht) outpatient en 400,000 THB inpatient treatment te zijn verzekerd, welke ook gedekt zijn buiten Corona

Nederlandse verzekeraars

De verklaring van uw Nederlandse verzekeraar is vaak niet voldoende, omdat deze meestal geen bedragen kunnen noemen. Dit komt omdat de verklaring door een notaris opgesteld moet worden en daarom niet zomaar gewijzigd kan worden, ondanks het feit dat u vaak wel voldoende of zelfs voor hogere bedragen gedekt bent. Hoewel de verzekeraar alles dekt is de polis desniettemin onvoldoende voor het aanvragen van het Non-Immigrant O visum en het Special Tourist Visum, omdat deze niet de letterlijke bedragen benoemd. Bij het aanvragen vanhet Non-Immigrant O Retirement visum bent u namelijk verplicht om een verklaring te overleggen, waarin letterlijk staat vermeldt dat u voor minimaal 100,000 USD gedekt bent in geval van Corona.

Daarom werkt Traveldocs samen met diverse erkende verzekeringsmaatschappijen in Thailand, welke allemaal de correcte verklaring kunnen aanleveren. Wij kunnen deze verzekering tegen aanvullende kosten binnen 24 uur voor u afsluiten, welke naast de eisen van de Thaise overheid ook inclusief inpatient/outpatient dekking is en dit eveneens vermeldt op de brief. Meer weten of direct gebruik maken van onze Insurance Service? Neem dan contact met ons op!

Non Immigrant O visum en inpatient en outpatient bedragen

Heeft u een Non-Immigrant O visum aangevraagd? Houd er dan rekening mee dat u verplicht bent om bij uw visumaanvraag zowel een verklaringsbrief aan te leveren van uw verzekeraar, waarin staat dat u tenminste 100,000 USD dekking heeft bij COVID-19. Daarnaast moet er ook in vermeldt worden dat u tenminste 40,000 THB (13000 EUR) outpatient en tenminste 400,000 THB (13,000 EUR) inpatient dekking heeft.  Daarom is het van belang dat u vooraf al beschikt over een geschikte polis verklaring. Traveldocs kan u hierbij helpen. Wilt u hier gebruik van maken? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden. Bovendien weet u dan zeker dat de verklaring voldoet aan alle eisen. Daarnaast zit de verklaring voor inpatient en outpatient bedragen er standaard bij! Bij Traveldocs hoeft u dan ook nooit extra te betalen voor de inpatient/oitpatient verklaring.

Thailand Covid verzekering met 10,000 USD dekking

Voorheen diende men een verklaring aan te leveren waarin specifiek stond dat u voor minimaal 10,000 USD verzekerd bent in geval van Corona tijdens uw bezoek aan Thailand. Deze regeling is voor toeristische reizigers per 1 juli 2022 komen te vervallen, tenzij u een Special Tourist Visa of een Non-immigrant O Retirement visum wenst aan te vragen. In dat geval is deze regeling nog wél veprlicht en dient het bedrag geen 10,000 USD maar 100,000 USD dekking zijn. Daarnaast moet u inpatient en outpatient dekking hebben.

 

 

Bent u gevaccineerd tegen het COVID-19 virus?

De uiteindelijke beslissing over de maximale duur van uw quarantaine periode is aan de Disease Control Officer die uw aankomst in Thailand afhandelt; Bezoekers moeten tevens een bewijs van vaccinatie voorleggen aan de Disease Control Officer. Dit mag gebeuren in vorm van een gele koorts boekje of de brief van GGD, waarin het batchnummer en naam van het toegediende vaccin staat, alsmede uw naam en datum ontvangst van de eerste en tweede prik.

De Thaise overheid ziet u als volledig gevaccineerd wanneer u:

Geval 1

 1. Een COVID-19 vaccin heeft ontvangen dat is goedgekeurd door de Thaise gezondheidsautoriteiten
 2. Een volledige dosis van een COVID-19 vaccin heeft gekregen volgens de door de fabrikant opgestelde richtlijn of wanneer u gemengde COVID-19 vaccins heeft gekregen
 3. Minimaal 14 dagen voor vertrek vanuit Nederland volledig bent ingeënt tegen het Corona virus
 4. Volledig ingeënt bent tegen het Corona virus en daarna een COVID-19 besmetting heeft opgelopen; een bewijs van herstel is verplicht

Geval 2

 1. Hersteld bent van het COVID-19 virus en na herstel één injectie met het corona vaccin heeft ontvangen welke is goedgekeurd door de Thaise autoriteiten (bewijs van herstel is verplicht)
 2. Minimaal 14 dagen voor vertrek vanuit Nederland volledig bent ingeënt tegen het Corona virus

Geval 3

 1. Kinderen tussen de 12 en 17 jaar oud die één injectie met het door de Thaise gezondheidsautoriteiten goedgekeurd Corona vaccin heeft gekregen
 2. Het toegediende vaccin is minimaal 14 dagen voor vertrek vanuit Nederland verkregen

Uitzonderingen:

 • Personen onder de 18 jaar oud die niet volledig zijn ingeënt en reizen met hun volledig gevaccineerde, wettelijke ouders of voogd. Zij mogen dezelfde quarantaine regeling volgen als hun wettelijke meereizende ouders of voogd.

Door de Thaise overheid goedgekeurde vaccins

 • Sinovac: ARS-CoV-2-vaccin (CoronaVac)
 • AstraZeneca: AZD1222 (AstraZeneca & universtieti van Oxford, SK Bioscience (Korea), Siam Bioscience)
 • Pfizer / BioNTech: Comirnaty (BNT162b2 / Tozinameran (INN), Pfizer Inc., & BioNTech)
 • Covishield (Serum Institute of India: ChAdOx1_nCoV19)
 • Janssen (Johnson & Johnson Services, Inc.): Ad26.COV2.S
 • Moderna: mRNA-1273 (Moderna Inc.)
 • Sinopharm-vaccin / COVILO (Sinopharm Co., Ltd)
 • Spoetnik V (Gamaleya Research Institute of Epidemoilogy and Microbiology)
 • Covaxin (Bharat Biotech International Limited – BBIL)
 • Novavax / Nuvavoxid
 • Medigen
 • Spoetnik Light (ALLEEN goedgekeurd voor Sandbox schema)
NB: Luchtvaartmaatschappijen en locale immigratieofficieren hebben al dan niet bij een overstap te allen tijde het recht om te vragen naar aanvullende documenten. Het wordt ten zeerste aangeraden om rechtstreeks contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt, om te voorkomen dat u alsnog geweigerd wordt.

Booster prik nodig voor een reis naar Thailand? Wanneer ben ik volledig gevaccineerd bij een reis naar Thailand?

Een booster prik halen voor uw reis naar Thailand is niet nodig, noch verplicht. Thailand ziet u als volledig gevaccineerd wanneer u, net als in Nederland, 1 vaccin van Janssen (Johnson & Johnson Services, Inc.) heeft verkregen of tenminste 2 prikken van een andere vaccin aanbieden zoals Pfizer of Moderna – of allebei. U hoeft geen booster vaccinatie te hebben gehad om als volledig gevaccineerd gezien te worden door de Thaise overheid.

Belangrijk is wel dat u uw 2e dosis pas na 2, 3 of 4 weken heeft ontvangen vanaf het moment van eerste vaccinatie. Hieronder ziet u per vaccin type hoe lang dit is. Daarnaast moet u uw laatste dosis tenminste 14 dagen voor vertrek verkregen zijn.

Thailand Pass aanvragen

De Thailand Pass is per 1 juli 2022 komen te vervallen voor iedereen die Thailand inreist.

 

Ik heb mijn Thailand pass ontvangen, wat nu?

Heeft u uw elektronisch e-visum Thailand verkregen en is deze goedgekeurd door de Thaise autoriteiten? Dan bent u bijna klaar om op reis te gaan!

Het enige wat u nog hoeft te doen is de nodige documenten zowel digitaal als geprint mee op reis te nemen en tussentijds goed te bewaren.

 

 

Hulp nodig? Traveldocs staat voor u klaar!

Om geen onnodige tijd te verspillen is het aangeraden om de Thailand Pass uit te besteden. Traveldocs kan deze geheel online voor u verzorgen, tegen een tarief van 69,95 euro per persoon, per aanvraag.

Hiermee weet u zeker dat uw aanvraag correct wordt aangeboden en u niet 7 dagen moet wachten om vervolgens te horen dat de aanvraag afgewezen is door een missende punt of coma, waardoor u alles opnieuw zult moeten invullen en opnieuw 7 dagen moet wachten.

Onze visumexperts zorgen er voor dat uw Thailand visumaanvraag foutloos wordt aangeboden bij de Thaise ambassade en immigratiedienst. Zodra deze is goedgekeurd krijgt u het e-visum Thailand vervolgens per mail van ons toegestuurd. U kunt deze daarna digitaal of geprint mee op reis nemen.

Waarom kiezen voor Traveldocs bij het aanvragen van uw elektronisch visum Thailand?

Bij Traveldocs staan onze experts altijd voor u klaar. Zo bieden wij onderstaande service bij het aanvragen van uw e-visum Thailand:

 • Een team van visumexperts waar u terecht kunt voor al uw vragen rondom het aanvragen en verkrijgen van het visum Thailand;
 • U krijgt een duidelijk overzicht met benodigde documenten voordat uw aanvraag in werking wordt gezet. Bij ontvangst van deze documenten zullen onze experts deze eerst voor u controleren op correctheid en volledigheid alvorens de aanvraag door te zetten naar de Thaise overheid;
 • Omdat uw aanvraag vooraf gecontroleerd wordt raakt u niet onnodig tijd kwijt doordat de aanvraag onvolledig is of niet voldoet aan voorwaarden. Zo bent u zeker dat alles correct wordt aangeboden en voldoet aan de door de Thaise ambassade gestelde eisen.

De gemiddelde tijd voor het aanvragen van het visum Thailand is meestal tussen de 3 en 5 werkdagen. Echter mag de Thaise overheid er langer over doen om de aanvraag te verwerken, indien zij dit nodig achten.

Ik wil mijn visum Thailand aanvragen via Traveldocs. Wat kan ik verwachten?

Allereerst is het belangrijk om te weten dat Traveldocs u kan helpen. U kunt natuurlijk ook bij ons terecht wanneer u  alleen een Thailand verzekering wenst aan te vragen.

Het e-visum Thailand kunt u direct online aanvragen en de verzekering regelt u per mail, telefonisch of via ons contactformulier. Wij zullen u vervolgens alle informatie per mail toesturen met daarin welke documenten benodigd zijn, welke voorwaarden hiermee gemoeid zijn en waar u rekening mee moet houden.

Daarna kunt u alles via de mail aanleveren. U hoeft dus niet meer te printen en fysiek alles bij ons afleveren, en hoeft u ook uw paspoort en pasfoto niet meer tijdelijk af te staan gedurende de verwerkingstijd. Alles gaat volledig en gemakkelijk online. Wilt u dat wij de verzekering voor u regelen? Dan regelen wij dit direct bij ontvangst van de nodige (digitale) papieren. Vaak hebben wij de correcte verklaring al binnen 24 uur. Uiteraard sturen wij deze ook naar u door voor de eigen administratie, omdat u deze vaak nodig heeft voor de hotelboekingen bijvoorbeeld.

Alle documenten zijn verzameld, wat nu?

Heeft u alle documenten compleet en zijn deze per mail naar ons doorgestuurd? Dan krijgt u eerst reactie of het pakket compleet en conform voorwaarden. Is dit niet het geval? Dan verneemt u wat u dient te wijzigen en krijgt u de mogelijkheid om dit eerst te regelen. Vervolgens kunt u opnieuw de resterende stukken naar ons toesturen en gaan wij voor u aan de slag. De verwerkingstijd voor het Thailand e-visum bedraagt 3 tot 5 werkdagen. Daarna volgt er een reactie vanuit de Thaise ambassade in Den Haag. Is uw aanvraag akkoord? Dan krijgt u deze per mail van ons toegestuurd, samen met de laatste aanvullende informatie over zaken waar u voor vertrek rekening mee dient te houden. Daarna kunt u met een gerust hart op reis gaan!

Kan ik mijn documenten alsnog fysiek langsbrengen of per post versturen?

Ja, dat kan zeker! Heeft u moeite met werken op de computer of lukt het om welke andere reden dan ook niet om de stukken in te scannen of om hier en duidelijk foto van te maken? Dan bent u vrij om uw papieren langs te brengen bij ons op kantoor in Hoofddorp. Omdat alles digitaal ingediend moet worden berekenen wij 30 euro excl. BTW per persoon voor het digitaliseren van de stukken. De kosten hiervan kunt u of bij het afgeven direct contant voldoen of u kunt er voor kiezen om deze te laten opnemen in uw eindfactuur. Uiteraard is het ook mogelijk om deze te voldoen door middel van een betaallinkje per email.

Hoe kan ik documenten het beste langsbrengen?

Wilt u in persoon de documenten komen afgeven bij ons in Hoofddorp en wilt u het pakket direct bij afgifte laten beoordelen door een van onze visumexperts? Dan vragen wij u wel om vooraf telefonisch een afspraak met ons te maken hiervoor. Zonder afspraak binnenlopen is i.v.m. drukte niet toegestaan. Indien dit toch gebeurd, bent u verplicht om de documenten bij onze receptie af te geven. Daarna krijgt u per mail of telefonisch feedback over de door u aangeleverde documenten.

Thailand visum zelf aanvragen

Het zelf aanvragen van het visum Thailand Pass is uiteraard altijd mogelijk. Echter raden wij aan om gebruik te maken van onze Thailand e-visum service, vanwege het feit dat veel reizigers fouten maken en hierdoor het geld niet meer terug krijgen bij een eventuele afwijzing. Ten eerste is dit vooral van belang voor reizigers die op kort termijn vertrekken en/of last minute hebben geboekt. Voor hen is het ten zeerste aangeraden om zelf niet aan de slag te gaan, indien u niet bekend bent met de procedure en de nodige documenten. Omdat de Thaise ambassade wenst dat alles tot in de puntjes in orde is, is het sterk aan te raden om de aanvragen uit te besteden.

Waarom is het beter om de aanvraag uit te besteden?

Zo weet u zeker dat uw aanvraag correct wordt aangeboden bij de Thaise overheid. Indien u moeite heeft met het digitaal werken op de computer is het sterk aangeraden om Traveldocs om hulp te vragen. Doordat een behoorlijke klus zijn om alle documenten correct en in .JPG formaat te uploaden, is het soms prettiger om het uit te besteden. Traveldocs heeft immers grote ervaring met het indienen van de aanvragen en zorgt dat dit tot in de puntjes goed wordt verzorgd. Daarom zullen wij de aanvraag enkel indienen onder de conditie dat dit volledig foutloos gebeurd. Hierdoor bent u er zeker van dat de aanvraag correct wordt doorgezet naar de Thaise overheid.

Traveldocs kan de volgende elektronische visums voor Thailand aanvragen:

Visum voor niet-Thaise paspoorthouders met familieleden in Thailand

 • Non-Immigrant type O visum Thailand, voor niet-Thaise familieleden van Thaise paspoorthouders/inwoners;

Zakelijke-, Medische- en Studenten visums voor Thailand

 • Alle Non-immigrant type B (B, B-A, IB) visa voor Thailand, bedoelt voor reizigers die in het bezit zijn van een geldige werkvergunning voor Thailand en eventuele meereizende kinderen of partners van hen die wonen en/of werken in Thailand;
 • Het studenten visum Thailand, ook bekend als het Non-Immigrant type ED visum Thailand, is bedoelt voor niet-Thaise paspoorthouders die van plan zijn te gaan studeren bij een erkende school in Thailand alsmede voor hun meereizende ouder of voogd. Uitzondering hierop zijn studenten van niet-formele scholen zoals een private school of soortgelijke private instituties. Studenten van private scholen dienen eerst zelf contact op te nemen met de ambassade alvorens zij het visum Thailand kunnen aanvragen;
 • Medisch visum Thailand of het Non-immigrant type O visum Thailand voor hen die voor een langere periode medisch behandelt moeten worden in Thailand;

Visum voor lang verblijf of visum voor hen die willen emigreren naar Thailand

 • Non-Immigrant type O-A of O-X Long Stay visum Thailand, deze visa zijn bedoelt voor 50-plussers die van plan zijn om een langere tijd in Thailand te verblijven (6 maanden tot 1 jaar op een Non-immigrant O-A visum) danwel van plan zijn om te emigreren naar Thailand en een visum willen aanvragen hiervoor (Non-Immigrant visum type O-X);

Visa voor diplomaten een overheidspersoneel

 • Non-Immigrant type F visum Thailand, waar diplomaten en overheidspersoneel alsmede directe familieleden mee kunnen reizen naar Thailand;

Overige visumtypen voor Thailand

 • Het journalisten/media visum, beter bekend als het Non-Immigrant type M visum Thailand, bedoelt voor filmproducers, journalisten en reporters. Let wel dat u vooraf dient te beschikken over de correcte toestemmingsbrief om een langere periode te mogen filmen in Thailand. Bij korte opdrachten kan dit verzoek worden ingediend via de ambassade dan wel een Non-Immigrant B visum voor zakenreizigers aangevraagd worden. Vraag ons naar de voorwaarden.
 • Non-Immigrant R of R-A visum Thailand, dit visum type wordt afgegeven aan reizigers die Thailand willen binnekomen om religieuze / missionaire werken te verrichten met de instemming van de bevoegde Thaise autoriteiten zoals bijv. de afdeling van religieuze zaken en het immigratiebureau (Department of Religious Affairs);
 • Visum voor wetenschappelijk onderzoek, ook bekend als het Non-Immigrant RS visum Thailand, bedoelt voor aanvragers die van plan zijn om een wetenschappelijk onderzoek uit te voeren of van plan zijn in onderwijs te gaan bij een onderzoeksinstituut;
 • Non-immigrant O visum Thailand voor vrijwilligers van NGO en non-profit organisaties, voor trainers, sportcoaches en overige sport-gerelateerde medewerkers die in dienst gaan voor de Thaise overheid én voor hen die in Thailand moeten verschijnen bij de rechtbank of deelnemer danwel getuige zijn voor een gerechtelijke procedure.

Toeristenvisum Thailand voor lang verblijf (STV)

 • Het Special Tourist Visum voor Thailand (STV), deze is verkrijgbaar voor een lang toeristisch verblijf (90 dagen aaneengesloten met verlenging van 90 dagen per keer). Dit visum is te verkrijgen zolang uw totale verblijfsperiode tot 30 september 2022 is. Blijft u langer dan 30 september 2022? Dan komt u niet in aanmerking voor het STV visum Thailand.

 

Is het mogelijk om een visum Thailand in persoon bij de ambassade aan te vragen?

Per 22 november 2021 is er een elektronisch visum gelanceerd voor Nederlandse en Belgische paspoorthouders. Dit visum kan online worden aangevraagd en wordt per mail verstrekt. U hoeft en kunt niet meer met het paspoort en documenten fysiek langs de ambassade te gaan.

Op onze website kunt u de aanvraag in gang zetten voor een online toeristen- of zakelijk visum voor Thailand. Wij zullen dit proces voor u uit handen nemen en de aanvraag geheel online voor u verzorgen. Na goedkeuring krijgt u het visum per mail toegestuurd.

 

Visa on Arrival

Bij aankomst in Thailand kunt u de Visa on Arrival verkrijgen. Dit visum geeft u de mogelijkheid om tot 30 dagen in het land te mogen verblijven. Doorgaans vragen de meeste toeristen vooral een toeristenvisum voor Thailand aan, om lange wachtrijen te vermijden bij het aanvragen en/of het verlengen van een Visa on Arrival. Dit toeristenvisum biedt u de mogelijkheid om 60 dagen in het land te verblijven en indien gewenst, deze lokaal met nogmaals 30 extra dagen te verlengen. Dit geldt ook voor de zakelijke reizigers die voor een kort bezoek (meeting, werkbespreking etc., zolang het geen betaalde dienstverband in Thailand betreft).

U kunt dit visumtype ook lokaal omzetten naar een non-immigrant visum of ervoor kiezen om uw Thailand visum te verlengen.

LET OP! Is uw verblijf in Thailand slechts 30 dagen of korter, maar levert u toch documenten bij ons aan om uw visum Thailand aan te kunnen bieden bij de Thaise ambassade? Dan zal Traveldocs namens u uw online visum Thailand aanvragen. U kunt namelijk, ondanks de optie om visumvrij te reizen, alsnog een online visum Thailand voor vertrek aanvragen. Meestal is dit van toepassing wanneer u bijvoorbeeld bij uw luchtvaartmaatschappij niet mag inchecken zonder visum. Wij gaan er daarom vanuit dat bij ontvangst van documenten de aanvrager op de hoogte is van de voorwaarden en opties omtrent eventueel visumvrij reizen en de aanvraag alsnog wenst door te zetten.

 

Online visum Thailand verlengen

Verlenging van het visum kan worden geregeld bij vrijwel alle lokale immigratiebureaus in Thailand. Is er in uw verblijfplaats geen immigration office te vinden? Dan kunt u in sommige gevallen ook terecht bij het lokale politiebureau voor het verlengen van uw visum Thailand. De benodigdheden voor de verlenging of wijzigen van uw visum type kunnen verschillen per immigratiebureau. Daarom raden wij aan om voor vertrek contact op te nemen met de immigration office bij u in de buurt, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

U kunt een aanvraag voor toestemming indienen bij het Office of Immigration Bureau op Government Center B, Chaengwattana Soi 7, Laksi, Bangkok 10210, Tel 0-2141-9889 (of op https://www.immigration.go.th). De verlenging van het verblijf en de wijziging van een bepaald type visum Thailand zijn uitsluitend ter beoordeling van de immigratieambtenaar.

 

Traveldocs helpt u graag op weg!

Onze visumexperts helpen u daarom graag. Tegen een tarief van 69,95 euro incl. BTW nemen wij de zorgen van de Thailand Pass voor u uit handen. Omdat u bij Traveldocs de aanvraag inclusief verzekering in gang kunt zetten heeft u zelf bijna geen zorgen meer om handen! Wij vragen namens u de Thailand Pass aan en zullen de QR code bij akkoord naar u doorsturen per e-mail. Uiteraard kunt u tussentijds onbeperkt bij ons terecht voor vragen en hulp, ook als het gaat over boekingen of het verkrijgen van de correcte reserveringsbevestigingen. Weliswaar moet u de boekingen zelf doen, maar wij helpen u graag bij het aanvragen van de correcte boekingsbevestiging. Daarnaast geven wij advies en een volledig overzicht van mogelijke hotels. Wilt u ook een e-visum Thailand aanvragen? Dan komen naast de Thailand Pass ook de kosten van het visum bij kijken.

 

Indien u er voor kiest om het visum Thailand ondanks de risico’s toch zelf aan te vragen, lees dan vooraf goed de informatie door op de website van de Thaise ambassade.

Wilt u meer weten of liever direct uw elektronisch visum Thailand aanvragen? Dan kunt u ons gerust bellen of mailen. Wij helpen u immers graag op weg, zodat u met een gerust hart op reis kunt gaan!

 

Wilt u liever een al dan niet elektronisch visum aanvragen voor een andere bestemming? Traveldocs helpt u graag!

Wilt u een ander type visum aanvragen? Traveldocs helpt met visum aanvragen voor diverse bestemmingen wereldwijd! Onderaan de pagina vindt u de meest populaire bestemmingen rondom Thailand. Wilt u toch liever ergens anders naartoe reizen en heeft u daar een visum voor nodig? Wij kunnen u van dienst zijn bij al uw visum aanvragen, alsmede al uw legalisaties (ook voor Thailand bij de Long Stay visum aanvragen!). Neem contact met ons op voor meer mogelijkheden of neem een kijkje op de website. Ook niet-Nederlandse paspoorthouders kunnen wij vaak helpen met het aanvragen van het juiste type (e-) visum. Woont u bijvoorbeeld in Nigeria en wilt u naar Curacao? Dat is geen probleem! Wij helpen u graag!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laatste wijzigingen zijn aangebracht op 03 mei 2022.

 

Back To Top