Ga naar hoofdinhoud

Corona reisadvies Canada

Canada corona regels en reisadvies

Canada kleurt geel op de coronakaart. Dit betekent dat het mogelijk is om het land als toerist te bezoeken, al gelden hier wel bepaalde regels voor. Reizen naar Canada is bijvoorbeeld alleen mogelijk wanneer u volledig gevaccineerd bent. Op deze pagina leest u meer over de corona regels in Canada en het huidige reisadvies voor het land in Noord-Amerika. 

Reisadvies Canada met betrekking tot corona 

Er geldt dus geen negatief reisadvies voor Canada wanneer u volledig gevaccineerd bent. Deze regel geldt vanaf 30 oktober 2021. Ook reizen van en binnen Canada zijn alleen mogelijk wanneer u een vaccinatiebewijs kunt overhandigen. Het laatste vaccin moet minimaal 14 dagen voor uw reis naar Canada gezet zijn. Enkel de vaccins (Moderna, Pfizer-BioNTech, AstraZeneca, Janssen) zijn door het land goedgekeurd.  

Daarnaast moet u ook een negatieve COVID-19-test laten zien wanneer u Canada binnen komt. Dit mag een PCR, NAT, NAAT of RT-LAMP test zijn. Een antigeentest wordt niet geaccepteerd. De negatieve test mag maximaal 72 uur voor uw reis naar Canada zijn afgenomen.

Wanneer u hersteld bent van Corona, hoeft u geen negatieve test te laten zien. Wel mag u geen symptomen hebben die kunnen duiden op het coronavirus. Daarnaast moet u in dit geval wel een positieve test kunnen overhandigen die tussen de 14 en 180 dagen oud is. In dit geval is volledige vaccinatie nog wel verplicht. 

Terugreis vanuit Canada naar Nederland 

Wanneer u vanuit Canada terug reist naar Nederland, hoeft u niet in thuisquarantaine. Wel moet u bij terugkomst wederom een een testbewijs of vaccinatiebewijs laten zien en een gezondheidsverklaring voordat u in het vliegtuig stapt. Zonder ingevuld formulier mag u niet aan boord.  Daarbij mag de NAAT (PCR)-test maximaal 48 uur voor vertrek afgenomen zijn. Omdat Canada op dit moment staat aangemerkt als veilig land, zijn de inreisverboden opgeheven. 

Visum aanvragen voor Canada

Wilt u naar Canada reizen, dan heeft u sinds 15 maart 2016 een visum nodig. Dit is een Electronic Travel Authorization (eTA) visum. Dit visum voor Canada vraagt u heel eenvoudig, snel en professioneel bij ons aan. U ontvangt uw visum al binnen drie werkdagen in uw mailbox. 

Het visum kost € 19,95. Uw visum is 5 jaar geldig, maar u moet dan wel met hetzelfde paspoort reizen. Met het visum mag u maximaal 6 maanden per keer naar Canada reizen. Wel kunt u met het visum een onbeperkt aantal keer Canada in en uit, mits u op hetzelfde paspoort reist. 

Traveldocs helpt bedrijven en particulieren bij de aanvraag van een visum of legalisatie. Als erkend legalisatie bureau assisteren wij u administratief en verzorgen wij de complete afhandeling bij de relevante ambassade of het consulaat. Voor deze dienstverlening berekenen wij bemiddelingskosten. Wij zijn geen overheidsinstantie of daaraan gelieerd. Alle door u te betalen kosten zijn duidelijk zichtbaar en volledig transparant en Traveldocs hanteert scherpe prijzen, een professionele service met een adequate knowhow binnen de wereld van legalisaties. Uiteraard heeft U ook de mogelijkheid om uw aanvraag rechtstreeks in te dienen bij de betreffende overheidsinstantie. Wanneer u een aanvraag via visum-legalisatie.nl  doet, betaalt u nooit meer voor de consulaire kosten dan bij de ambassade/ het consulaat.

Back To Top