Ga naar hoofdinhoud
Amerika Visum

Amerikaanse visum aanvragen waar moet u op letten?

De visumprocedure voor wie naar Amerika wil reizen omvat verschillende stappen, en door deze stappen correct te volgen, zorgt u ervoor dat uw reis probleemloos verloopt. 

Van het bepalen van uw reisdoel tot het voldoen aan visum- of ESTA-vereisten, het beheren van het aanvraagproces en het voorbereid zijn op mogelijke afwijzingen, is belangrijk. Tijdens dit proces zorgt toegang tot juiste informatie en begeleiding ervoor dat het proces gemakkelijker en sneller verloopt. 

Waar moeten Nederlandse burgers op letten bij het verkrijgen van een Amerikaans visum 

Bepaal uw Reisdoel, Standaard regulier visum of ESTA?  

Heeft u een standaard regulier visum of een ESTA nodig om naar Amerika te reizen? Het is belangrijk om de juiste keuze te maken, afhankelijk van uw nationaliteit en reisplannen. Als u van plan bent om tot 90 dagen te reizen, moet u een ESTA-visumaanvraag indienen. Als u langer dan 90 dagen blijft of niet aan de voorwaarden voor een ESTA-aanvraag voldoet, moet u een standaard regulier visumaanvraag indienen. 

Controleer of u voldoet aan de voorwaarden voor een ESTA-visum: 

  • U moet een geldig Nederlands of Belgisch paspoort hebben. 
  • U kunt maximaal 90 dagen naar Amerika reizen voor toeristische, zakelijke of transitdoeleinden. 
  • Bij aankomst in Amerika heeft u een retour- of doorreisticket nodig om aan te tonen dat u het land zult verlaten. 
  • U kunt Amerika alleen binnenkomen met een luchtvaartmaatschappij die afhankelijk is van het Visa Waiver Program. 
  • U mag geen bedreiging vormen voor de gezondheid, veiligheid en welzijn van Amerika.
  • Als u Cuba (na januari 2021), Syrië, Soedan, Yemen, Iran, Libië, Somalië en Irak heeft bezocht komt u niet in aanmerking voor een een ESTA.

 

Amerika Visum
Amerika Visum

Waar moet u op letten bij het visumaanvraagproces? 

Het verzamelen van de benodigde documenten en het tijdig indienen van de aanvraag is cruciaal. Het wordt aanbevolen om minstens 72 uur voor vertrek een aanvraag in te dienen om vertragingen te voorkomen. 

Paspoortinformatie 

Het is belangrijk om uw paspoortgegevens nauwkeurig en volledig in te voeren bij het aanvragen van een visum of ESTA. Zorg er ook voor dat uw paspoort geldig is gedurende de hele reisperiode. Het Nederlandse paspoort kent geen letter “O” en alleen het cijfer “0”, helaas worden hier nog regelmatig fouten mee gemaakt waardoor de ESTA afgewezen wordt.

Maak een Plan voor Noodsituaties 

Bepaal van tevoren de noodzakelijke stappen en leer de procedures om snel een visum of ESTA te verkrijgen als u onverwacht naar Amerika moet reizen. 

Hoe vereenvoudigt Traveldocs het Amerikaanse visumproces? 

Traveldocs helpt bij veel stappen wanneer u een visum Amerika aanvraagt. Hier zijn er een paar: 

ESTA-aanvraag 

Als Nederlandse of Belgische burger en u wilt naar Amerika reizen voor minder dan 90 dagen, moet u een ESTA aanvraagen indienen. Traveldocs begeleidt u tijdens het ESTA-aanvraagproces en verwerkt uw aanvraag. 

Visum Amerika aanvragen
Visum Amerika aanvragen

Spoedprocedure 

Als uw reis snel moet plaatsvinden, kunt u gebruik maken van de spoedservice van Traveldocs. Hiermee kunt u ervoor zorgen dat uw aanvraag snel wordt verwerkt. 

Documentvoorbereiding 

Als u een fout heeft gemaakt bij het indienen van uw ESTA-aanvraag of verkeerde informatie heeft verstrekt, kan Traveldocs u helpen deze fouten te corrigeren en de nodige aanpassingen te maken. 

Wat te doen bij een visumafwijzing? 

Als uw visum aanvragen Amerika wordt afgewezen, neem dan contact met ons op om de mogelijkheid van reizen naar Amerika te bespreken.  

Traveldocs kan u helpen bij het verkrijgen van een geldig visum voor Amerika (meervoudig toegang, geldigheid van 5 of 10 jaar), maar dit kan hogere kosten met zich meebrengen. Neem telefonisch contact met ons op voor meer informatie over reguliere visa en procedures. 

Visum Amerika aanvragen
Visum Amerika aanvragen

Consultancy Service 

Als u tijdens het visum aanvraagproces problemen of vragen heeft, biedt Traveldocs u adviesdiensten. Neem contact op met onze experts voor antwoorden op uw vragen of voor oplossingen voor problemen die u tegenkomt. 

Traveldocs helpt u bij veel stappen die u kunt tegenkomen bij het aanvragen van een Amerikaans visum en maakt het aanvraag proces voor u probleemloos. 

Tot slot biedt Traveldocs u de benodigde informatie en ondersteuning om het juiste visumtype te kiezen, het aanvraag proces te beheren en mogelijke problemen op te lossen.  

De dienstverlening van Traveldocs maakt uw reisplannen soepeler, besparen tijd en stress. Daarom is het volgen van de juiste stappen bij het verkrijgen van een Amerika visum en het inschakelen van professionele hulp indien nodig, essentieel om uw reis plezieriger en probleemloos te maken. 

Goede reis! 

Back To Top