Ga naar hoofdinhoud
apostilleverdrag

Apostilleverdrag

 Het Apostilleverdrag is een verdrag tussen meerdere landen dat voorziet in een eenvoudige procedure om officiële documenten te gebruiken in het buitenland. Wanneer het land waarvoor u het document nodig heeft is aangesloten bij het apostilleverdrag, kunt u gebruik maken van een apostille.  Dit verdrag is op 5 oktober 1961 opgesteld binnen de Haagse Conferentie voor Internationaal Privaatrecht. Er zijn inmiddels 127 landen die deel uitmaken van dit verdrag. Welke landen dat zijn kunt u hieronder lezen.

In de bij dit verdrag geregelde procedure wordt bij een officiële instantie in het land waar de akte is gehaald een stempel gezet met een uniforme indeling, namelijk: de Apostille. Met deze ingevulde stempel kan het document direct in andere landen worden gebruikt. Hierdoor hoeven er geen verdere autorisaties aangevraagd te worden bij andere instanties. Een legalisatie is meestal veel ingewikkelder en langdurig proces. Daarom is het in sommige gevallen voordeliger om in plaats daarvan een apostille aan te vragen. De apostille wordt in Nederland meestal geplaatst door de rechtbanken.

De volgende landen vallen onder het apostilleverdrag:

Albanië Fiji Macedonië San Marino
Andorra Finland Malawi Sao Tomé
Antigua & Barbuda Frankrijk Malta Servië
Argentinië Georgië Marshall Eilanden Seychellen
Armenië Grenada Mauritius Slovenië
Aruba Griekenland Mexico Slowakije
Australië Honduras Moldavië Spanje
Azerbeidzjan Hong Kong Monaco St. Kitts en St. Nevis
Bahama’s Hongarije Mongolië St. Lucia
Barbados Ierland Montenegro St. Vincent & de Grenadine
België IJsland Namibië Suriname
Belize India Nederland Swaziland
Bosnië en Herzegovina Israël Nicaragua Tonga
Botswana Italië Nieuw-Zeeland Trinidad en Tobago
Brunei Japan Niue Tsjechië
Bulgarije Kaapverdië Noorwegen Turkije
Colombia Kazachstan Oekraïne Uruguay
Cook Eilanden Korea, Republiek Oezbekistan Vanuatu
Costa Rica Kroatië Oman Venezuela
Cyprus Kyrgyzstan Oostenrijk Verenigd Koninkrijk
Denemarken Lesotho Panama Verenigde Staten
Dominica Letland Peru Wit-Rusland (Belarus)
Dominicaanse Republiek Liberia Polen Zuid-Afrika
Duitsland Liechtenstein Portugal Zweden
Ecuador Litouwen Roemenië Zwitserland
El Salvador Luxemburg Russische Federatie Chili
Estland Macao Samoa Brazilië

Hoewel er steeds meer landen bijkomen, kan het zijn dat uw bestemming hier niet tussen staat en dus niet aangesloten is bij het verdrag. Als gevolg hiervan moet er een legalisatie aanvraag gestart worden. Met andere woorden mag men in dat geval geen gebruik maken van een apostille en moet daarom de gehele legalisatieketen worden gevolgd.

Bij Traveldocs zijn wij niet alleen altijd op de hoogte van de procedures en te volgen legalisatieketenen, maar kunnen wij ook voor u uitzoeken welke stappen te volgen zijn voor uw document. Daarnaast bieden wij advies op maat, waardoor u ten alle tijden goed voorbereid op reis kunt gaan.

 

Meer weten of direct een aanvraag starten? Vul dan snel het contactformulier in of klik hier.

 

 

Bij Traveldocs staan wij garant voor professionele, correcte, vlotte en betrouwbare service.

Onze ervaren deskundigen controleren de aanvraag alvorens deze wordt ingediend bij het consulaat of de ambassade. Hierdoor bent u op deze manier 100% zeker van dat uw aanvraag correct en veilig wordt aangevraagd. 

Middels de e-mail en de telefoon zullen wij u op de hoogte houden van uw status. Bovendien kunt u ten alle tijden uw aanvraag volgen middels de track en trace functie op onze website.

Traveldocs is een Nederlands bedrijf met jarenlange ervaring met de juiste connecties, waardoor uw documenten altijd correct behandelt zullen worden. Wij werken samen met diverse touroperators, voetbalclubs, grote bedrijven, vele KMO’s en vele anderen. Uw documenten zijn daarom ten allen tijden in veilige handen bij ons.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top