Ga naar hoofdinhoud
saudi evisum

e-Visum Saudi Arabië

Van plan om binnenkort naar Saoedi Arabië af te reizen? Nederlandse en Belgische paspoorthouders hoeven vanaf nu niet meer langs de ambassade te gaan om een visum voor Saudi aan te kunnen vragen. De Saoedische immigratiedienst heeft namelijk een elektronisch e-visum systeem gelanceerd, waar Europese Unie paspoorthouders voortaan gebruik van kunnen maken.

Het e-Visum voor Saudi kunt u nu dus eenvoudig geheel online aanvragen en Traveldocs kan u hierbij helpen! In deze blog lees je de algemene informatie over het Saudi eVisum, hoe je deze kunt aanvragen en waar je op moet letten.

 

eVisum Saoedi Arabië aanvragen

Het aanvragen van het visum gaat tegenwoordig dus geheel online. Je hoeft niet meer naar de consulaire afdeling in Den Haag te reizen om vingerafdrukken en een gelaatsscan af te geven, tenzij je om andere reden reist dan hieronder beschreven. Je kunt een e-visum Saoedi Arabie aanvragen wanneer je:

 • reist als toerist
 • voor een bedevaart (Umrah) naar Mekka wilt
 • met een cruise aankomt
 • voor algemene zakelijke besprekingen reist
 • familie of vrienden wilt bezoeken
 • een evenement in Saudi wilt bezoeken

Reis je voor een van bovenstaande redenen naar Saoedi Arabië? Dan kun je in een paar minuten online een visum voor Saudi aanvragen!

Kosten eVisum Saoedi Arabië

De kosten van het eVisum bedragen totaal per persoon: € 196,95 EUR incl. BTW per aanvraag.

In deze kosten zit begrepen:

 1. de consulaire kosten die de Saoedische immigratiedienst stelt aan het e-Visum Saoedi Arabie ( € 81,42 euro voor NL paspoorthouders)
 2. verplichte verzekeringskosten ( € 42,48 euro per persoon )
 3. de service fee die men moet voldoen bij het indienen van de aanvraag aan de Saoedische overheid ( € 4,18 euro per aanvraag )
 4. het BTW bedrag dat je dient af te staan ( € 18,59 euro per aanvraag)
 5. de Traveldocs bemiddelingskosten om de aanvraag namens jou te kunnen indienen ( € 49,95 euro per aanvraag )

Geen verborgen kosten en nooit meer betalen dan afgesproken!

In tegenstelling tot sommige visumbureaus heb je bij Traveldocs nooit te maken met onverwachte of verborgen kosten en zal je per persoon nooit meer betalen dan het bedrag dat wij reeds doorgeven voor het visum Saudi. Per 1 oktober 2022 ligt het tarief op € 196,95 euro per persoon, inclusief bovengenoemde punten. Kies je voor extra opties zoals een extra snelle afhandeling of wil je dat wij je bijvoorbeeld ook registreren bij de Nederlandse ambassade in Saoedi Arabië? Dan betaal je wél aanvullende kosten. Vraag ons daarom altijd vooraf naar het totaalbedrag en wij sturen je geheel vrijblijvend een volledig prijsoverzicht van onze mogelijkheden en tarieven.

Wanneer de overheid van Saoedi Arabië besluit om de consulaire kosten van het visum Saudi te verhogen of te verlagen, zullen wij de aanvrager hier altijd van op de hoogte stellen, voordat wij de aanvraag zullen indienen. Zo heb je altijd de kans om de aanvraag toch te annuleren wanneer je het bijvoorbeeld niet eens bent met de tarieven. Let wel op! Indien je besluit om toch geen gebruik te maken van het visum nadat je deze reeds hebt verkregen, is het in geen gevallen mogelijk om achteraf aanspraak te maken op restitutie van de gemaakte kosten van het visum noch van de verzekering.

Hoe je het visum voor Saudi kunt aanvragen

Momenteel zijn wij er druk mee bezig om voor Saoedi Arabië een eigen visumpagina op onze website aan te maken. Zodra dit is gedaan kan je jouw aanvraag indienen zoals je dat nu kunt doen voor alle bestemmingen die je bovenaan deze website in het keuzemenu onder het kopje Visums vindt.

Tot die tijd kun je een aanvraag initiëren door ons een berichtje te sturen via de mail, door te bellen naar ons algemeen nummer, door het contactformulier in te vullen op onze contactpagina óf door het formulier voor overige bestemmingen in te vullen. Bij de eerste drie opties krijg je na het initiëren van jouw aanvraag een betaallink en/of factuur per email toegestuurd, zodat je de totaalkosten online via iDeal of creditcard kunt voldoen. Indien je ervoor kiest om de aanvraag via onze Overige Bestemmingen in te dienen moet je vooraf een aanbetaling doen van € 59,95 euro per persoon. De resterende kosten voor het visum Saudi Arabië moet je via een betaallink of middels een factuur voldoen. Het bedrag dat je in dat geval via de aanbetaling hebt voldaan wordt natuurlijk in mindering gebracht op het totaal te betalen bedrag.

 

Geldigheid en verwerking van het Saoedi Arabië eVisum

Het Saoedi Arabië e-visum is op moment van afgifte één jaar geldig (365 dagen). Hiermee mag je tijdens deze periode Saoedi Arabië meerdere keren in- en uitreizen, zonder steeds een nieuw elektronisch visum Saoedi Arabië te hoeven aanvragen.

Per bezoek mag je op het visum Saudi niet langer dan 90 dagen aaneengesloten in het land verblijven.

Het elektronisch visum voor Saoedi Arabië is dus een jaarvisum met meerdere inreizen, waarbij je tot maximaal 90 dagen in het land kunt verblijven. Zolang de paspoortgegevens van het paspoort waarmee je reist hetzelfde zijn, kun je het visum tot 1 jaar na aanvragen gebruiken.

Als je het visum Saoedi Arabië via Traveldocs aanvraagt, krijg je het goedgekeurde eVisum bijna altijd binnen één uur na indienen per mail toegestuurd gekregen!

Dit als de aanvraag op werkdagen tussen 0900 en 1700 uur is ingediend. Is de aanvraag buiten onze werktijden om ingediend? Dan krijg je het eVisum Saudi de eerstvolgende werkdag van ons per mail verstuurd. Je zult deze vervolgens samen met de verzekeringspolis zelf moeten printen en los in het paspoort stoppen alvorens je op reis zult gaan.

Verzekering voor Saoedi Arabië

De overheid van Saoedi Arabië heeft bij het lanceren van het e-visum systeem wel de eis gesteld dat alle aanvragers verplicht zijn om te beschikken over een verzekering van een Saoedische, erkende verzekeringsmaatschappij. Je bent verplicht om deze verzekering af te sluiten wanneer je het visum aanvraagt. Traveldocs regelt deze verzekering uiteraard voor jou, dit om daadwerkelijk alle zorgen rondom het visum uit handen te nemen. Het is niet mogelijk om de verzekering los van het visum af te sluiten. En het is dus ook niet mogelijk om alleen het visum, zonder de verzekering, aan te vragen.

Het voordeel is wel dat de verzekering, die 140 SAR (ongeveer € 42,50 euro) per polis kost, dezelfde geldigheid heeft als het visum. Je hoeft bij toekomstige reizen dus niet nogmaals een nieuwe verzekering af te sluiten. Daarnaast zitten de kosten van de verzekering inbegrepen in het totaalbedrag van € 196,95 EUR incl. BTW  per persoon wanneer je het visum Saoedi Arabië via Traveldocs aanvraagt. En natuurlijk is het altijd prettig om te weten dat je te allen tijde recht hebt op medische zorg in geval van nood of ziekte tijdens het verblijf in Saoedi Arabië en dat deze kosten gedekt worden. Je komt dus niet voor onnodige verassingen te staan tijdens jouw bezoek aan Saoedi Arabië.

De verzekering wordt altijd afgesloten bij een door de Saoedische ambassade erkende verzekeraar. De papieren hiervan krijg je vervolgens met het visum toegestuurd per mail. Het kiezen van een verzekeraar gebeurd altijd automatisch door het e-visum systeem van Saudi Arabië. Hier heeft Traveldocs geen invloed op. De kosten blijven altijd hetzelfde, ongeacht de verzekeraar.

 

Met een Cruise naar Saoedi Arabië, heb ik een visum nodig?

Maar al te vaak krijgen wij van onze klanten de vraag of je bij een cruise bezoek aan Saoedi Arabië ook een visum voor vertrek moet aanvragen of visumvrij mogen reizen naar Saudi.

In de praktijk geldt eigenlijk het volgende: Is de aanmeer periode 12 uur of langer of wil je tijdens de cruise stop van boord gaan? Dan moet je een visum voor Saudi voor vertrek aanvragen. Is de periode van verblijf in Saoedi Arabië korter dan 12 uur en ben je niet van plan om tijdens het aanmeren het cruiseschip te verlaten? Dan mag je visumvrij reizen.

Wel kan het zijn dat de cruise maatschappij je niet laat inchecken zonder een visum vooraf. Dit recht behouden zij te allen tijde als plaatsvervangend immigratieofficier op moment van vertrek vanuit Nederland. Ook als je eenmaal bent aangekomen in Saoedi Arabië moet je er in dat geval rekening mee houden dat je niet van boord zult mogen gaan wanneer je geen e-visum Saoedi Arabië hebt aangevraagd en hebt verkregen. Het is niet mogelijk om een elektronisch transit/overstap visum aan te vragen. Een transit visum voor Saoedi Arabië kan je alleen via de ambassade in persoon aanvragen, waarbij je naast paspoort en documenten ook vingerafdrukken moet afgeven. Dit visum wordt dan niet per mail afgegeven, maar dmv een sticker in het paspoort aangebracht door een consulaire medewerker van de ambassade. Je zult het paspoort met daarin het visum ook weer moeten ophalen.

Het e-visum voor Saoedi Arabië is daarom vaak veel makkelijker, omdat je deze binnen 2 a 3 werkdagen per mail ontvangt en niet twee keer op en neer naar Den Haag voor hoeft te gaan. Het e-visum Saoedi Arabië is standaard 1 jaar geldig, waarbij je ook een bijbehorende verzekering voor dezelfde periode krijgt. Een kortere geldigheid is er momenteel nog niet en de verzekering is tot op heden in alle gevallen verplicht. Deze verzorgt Traveldocs altijd samen met het visum voor u. U krijgt daarom dan zowel het visum als de polis papieren van ons per mail toegestuurd nadat deze zijn goedgekeurd door de autoriteiten van Saudi.

Toch visumvrij naar Saoedi Arabië reizen bij een tijdelijke cruise stop?

Vraag dan bij de cruise maatschappij na of je mag inchecken zonder visum en of je dus aan boord wordt toegelaten als je zonder visum vertrekt. Geef nadrukkelijk aan dat je tijdens de tussenstop (aanmeerperiode) niet van boord zult gaan en gebruik wilt maken van de visumvrije regeling.

Is de periode langer dan 12 uur of mag je niet inchecken zonder visum voor Saudi? Dan helpt Traveldocs je graag op weg met het verkrijgen van het visum voor Saudi. Neem contact met ons op of vul het formulier in overige bestemmingen in. Let wel op dat je bij overige bestemmingen slechts een gedeeltelijke aanbetaling van € 59,95 EUR p.p. verricht. De resterende kosten voor het visum voor Saoedi Arabië kun je later voldoen via een betaallink die je van ons per mail krijgt. Liever alles in één keer geregeld hebben? Stuur ons dan even een mailtje met daarin jouw wensen. Dan laten wij je weten wat je allemaal nodig hebt en krijg je een betaallink per mail (iDeal, creditcard, Bancontact etc.) om de volledige kosten in één keer te kunnen voldoen.

 

Regelgeving in Saoedi Arabië

Van belang is wel om tijdens het verblijf in Saoedi Arabië te lokale regels te volgen. Alle bezoekers moeten de gemeenschappelijke waarden, gebruiken en tradities van Saoedi Arabië respecteren. Als je je bevindt in openbare plaatsen moet je je bescheiden kleden. Ook mag je geen kleding dragen dat in strijd is met de goede zeden.

dress code saudi

Daarnaast is alcohol verboden in Saudi Arabië. Het gebruik, koop en verkoop en distributie van alcohol is verboden, net als drugs. Ook hotels en bars schenken geen alcohol. Wordt er toch een flesje drank gevonden? Dan kun je in sommige gevallen zelfs een gevangenisstraf opgelegd krijgen! Het geven van alcohol als een geschenk wordt daarom dan ook gezien als een erg ongepast gebaar.

Doe je iets wat tegen deze regels ingaat? Dan kun je als toerist in de meeste gevallen een boete riskeren. De hoogte hiervan (en diens overtredingen) vindt je op deze pagina. Bij herhaaldelijke overtredingen (binnen één jaar na de eerste boete) wordt het bedrag hiervan verdubbeld.

Lees daarom voor vertrek de Do’s en Dont’s en zorg dat je op tijd je visum hebt aangevraagd. Zo voorkom je onnodige problemen en gedoe, en kom je niet zomaar voor verassingen te staan.

Wil je meer weten over het visum voor Saoedi Arabie of de verzekering? Of wil je gelijk een aanvraag starten? Neem dan contact met ons op en ontvang binnen 24 uur het jouw eVisum per mail!

 

 

 

Back To Top