Ga naar hoofdinhoud

Veel gestelde vragen
Verenigd Koninkrijk visum

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op

Algemene informatie

Hoe lang mag ik in Engeland, Ierland of Schotland verblijven?

Binnen de geldigheid van uw e-visum (toerisme of zakelijk) mag u maximaal 6 maanden aan één stuk in het VK verblijven. U mag tussentijds rondreizen tussen de drie landen en u kunt u het visum Engeland voor meerdere inreizen gebruiken.

Mag ik met het e-visum meerdere malen naar Engeland reizen?

Uw e-visum voor Engeland is geldig voor meerdere reizen (multiple entry). Bent u bijvoorbeeld van plan om te rouleren tussen Engeland, Ierland en/of Schotland? Dan kunt u dat een onbeperkt aantal doen binnen uw visumgeldigheid. Let wel op dat u in dat geval ook dient te beschikken over een ETA UK.

Wanneer mag ik gebruik maken van het ETA UK?

U kunt het ETA Engeland aanvragen als u reist voor onderstaande redenen en beschikt over een paspoort van een EU land (waaronder NL/BE).

  • toeristische reizen
  • vrienden/familiebezoek
  • een kort zakelijk bezoek zonder betaalde arbeid
  • een overstap in Engeland
  • aankomst met een cruise reis
  • bezoek aan een evenement in het VK

Reist u voor andere doelen en weet u niet of u op een ETA naar het Verenigd Koninkrijk mag reizen? Neem dan contact met ons op  voor advies op maat.

Een tijdelijk- of noodpaspoort wordt niet geaccepteerd. Reizigers met een verblijfsdocument kunnen ook enkel op een regulier visum afreizen.

 

Mijn reistoestemming is aangevraagd maar ik heb geen e-mail ontvangen, wat nu?

Heeft u na het voldoen van de betaling van uw visum , niet binnen een uur een e-mail van ons ontvangen , check dan eerst de map ongewenste post (spambox). Ook daar geen e-mail ontvangen? Neemt u dan contact met ons op, telefonisch dan wel per e-mail, via de contactpagina.

Hoe lang is mijn e-visum voor Engeland geldig?

Het ETA visum is 2 jaar geldig vanaf het moment dat het wordt toegekend. U mag binnen deze 24 maanden meerdere keren, maximaal 6 maanden aaneengesloten, het Verenigd Koninkrijk in reizen. U mag dus meerdere keren tot 6 maanden per verblijf in Engeland, Ierland en/of Schotland zijn. Bij een rondreis tussen deze landen geldt het eerste punt van binnenkomst. U mag dus in totaal niet langer dan 6 maanden in het VK verblijven.

Moet ik het visum voor UK uitprinten?

Het ETA visum Engeland is gekoppeld aan het paspoort waarmee u de aanvraag hebt gedaan. Dat betekend dat zowel de luchtvaartmaatschappij als de immigratiedienst van het Verenigd Koninkrijk kan controleren of u aan de visumplicht voldoet door uw paspoort door een paspoortscanner te halen. Gewoonlijk is het dus niet nodig om het visum te tonen, toch is het verstandig een print van het visum bij u te hebben of dat u deze kunt tonen op uw laptop/tablet of telefoon voor het zeldzame geval hier naar gevraagd wordt.

Moet ik mijn reistoestemming voor de UK ergens ophalen?

Nee, u hoeft uw ETA visum niet op te halen, de aanvraag wordt volledig elektronisch verwerkt en per e-mail verzonden.

Vraagt u een regulier visum aan? Dan gelden er andere regels en dient u uw paspoort met daarin het regulier visum voor het VK op te halen op ons kantoor in Hoofddorp, of kunnen wij per koerier aan u retourneren.

Hebben kinderen een eigen visum nodig voor het VK?

Kinderen hebben alleen een eigen ETA voor Engeland nodig wanneer zij ouder zijn dan 8 jaar. Kinderen tot en met 8 jaar mogen visumvrij reizen, mits zij wel een eigen paspoort hebben.

Kan ik mijn reistoestemming voor Australië verlengen?

Nee, het visum is niet te verlengen. Als u buiten het Verenigd Koninkrijk bent kunt u wel, zo vaak als u wilt, een nieuw ETA visum aanvragen met een nieuwe geldigheidstermijn van 2 jaar. Indien uw visum verloopt terwijl u in het VK bent, dient u dit per omgaande te melden aan de immigratieofficieren. Zij zullen u vertellen wat u verder kunt doen.

Als ik een veroordeelde celstraf heb uitgezeten, kan ik een reistoestemming voor Engeland verkrijgen?

Wanner u een visum UK aanvraagt terwijl u een strafblad heeft, wordt deze aanvraag individueel beoordeeld op basis van uw persoonlijke geschiedenis, hierna is het aan de autoriteiten om te beslissen of u wel of niet een visum krijgt.

Denkt u er om dat u, bij het invullen van het aanvraagformulier, geen valse verklaring aflegt en weet, wanneer u strafbare feiten heeft begaan, u wettelijk verplicht bent deze correct aan te geven. Let wel op dat een strafbare verleden kan leiden tot afwijzing van uw aanvraag. Indien dat het geval is mag u enkel op een regulier visum naar het VK reizen en dient u uw situatie toe te lichten bij de consulaire afdeling in Amsterdam (visa application center UK).

Heb ik voor een overstap een visum voor UK nodig?

Ja, ook bij een overstap heeft u een ETA Engeland nodig. Iedereen die het Verenigd Koninkrijk wilt betreden over land, lucht of zee moet een ETA kunnen overhandigen. Ook als u het transitruimte op het vliegveld niet zult verlaten.

Over het aanvragen van het visum voor Verenigd Koninkrijk

Hoe vraag ik mijn visum voor Engeland aan?

Een ETA visum voor de UK kunt u eenvoudig aanvragen via ons online aanvraagformulier op deze website. Na het invullen wordt u doorverwezen naar onze betaalpagina vanwaar uit snel en eenvoudig kan worden betaald met IDeal, Paypal, Bancontact of Creditcard.

Hoe ver voor de reis kan/mag ik een reistoestemming voor Engeland verkrijgen?

De Britse immigratiedienst raadt aan om het visum tenminste 3 a 4 werkdagen voor vertrek aan te vragen. Normaliter duurt een aanvraag niet langer dan enkele uren, maar in de zeldzame gevallen dat een aanvraag wordt afgekeurd resteert er nog genoeg tijd om een afspraak te maken bij het consulaat om eventueel een ander soort visum te verkrijgen. De wachttijd voor het regulier visum kan oplopen tot 4 weken gemiddeld.

Indien u spoedig naar het VK vertrekt kunt u ook gebruik maken van onze spoedprocedure.

Direct een visum UK aanvragen? Dat kan geheel online via onze website! Liever een visum voor een andere bestemming? Wij helpen u graag op weg!

Is er een spoed visumaanvraag mogelijk voor de UK?

Als u met spoed een ETA visum nodig heeft hoeft u alleen, op het online aanvraagformulier, de optie “spoed” aan te vinken. Als u deze spoedaanvraag indient zal deze direct in behandeling worden genomen en zult u doorgaans binnen een uur het ETA UK visum toegekend krijgen. Voor deze procedure geldt een toeslag van €24.95 per reiziger, let wel : dit is een gemiddelde levertijd en hier kan geen garantie worden gegeven, in uitzonderlijke gevallen kan ook een spoedaanvraag pas na 72 uur uitsluitsel geven doordat de Britse immigratiedienst uw aanvraag steekproefsgewijs selecteert voor een uitgebreidere controle.

Is het mogelijk om een groepsvisum voor Engeland aan te vragen?

Ja, het is mogelijk om op één aanvraagformulier meerdere reizigers toe te voegen die samen naar het Verenigd Koninkrijk reizen. Doordat veel gegevens slechts eenmaal ingevuld hoeven te worden kan dit veel invulwerk besparen.

Hoe betaal ik mijn visum voor de UK?

Een ETA visum voor de UK kunt u eenvoudig aanvragen via ons online aanvraagformulier op deze website. Na het invullen wordt u doorverwezen naar onze betaalpagina vanwaar uit snel en eenvoudig kan worden betaald met IDeal, Paypal, Bancontact of Creditcard.

 

Hoe ontvang ik mijn visum voor het VK?

Het ETA aanvraagformulier online invullen duurt ongeveer vijf minuten. Nadat de bijbehorende betaling verwerkt is zal de aanvraag door ons in behandeling worden genomen en ontvangt u een e-mail met de bevestiging van uw aanvraag. Direct nadat uw aanvraag is goedgekeurd ontvangt u wederom een e-mail van ons met daarin het digitale visum, deze kunt u downloaden. Wij raden u aan, hoewel er zelden naar gevraagd wordt, deze uit te printen en bij u te nemen als u op reis gaat naar het VK.

Mag ik met dit visum werken in het Verenigd Koninkrijk?

Nee. Een zakelijk bezoek is toegestaan op het ETA visum, maar u mag niet in dienst treden van een Brits, Iers of Schots bedrijf. U moet tijdens uw verblijf in loondienst blijven van een Nederlands bedrijf.

Het volgen van een studie of het uitvoeren van vrijwilligerswerk is ook niet toegestaan op uw ETA visum voor het VK.

Mag ik met dit visum studeren in Engeland?

U mag niet zomaar gaan studeren op een ETA. Wel mag u korte cursussen volgen.

 

Moet ik ook een reistoestemming voor het VK aanvragen als ik per cruiseschip aankom?

Ja, de manier van binnenkomst in het VK heeft geen invloed op de vereisten van het visum.

U kunt een visum voor de UK aanvragen via onze website.

Benodigde documenten en gegevens

Welke informatie is nodig voor een reistoestemming voor Engeland?

Het ETA voor Engeland aan vragen is eenvoudig, u hoeft alleen het online aanvraagformulier in te vullen, en een kopie van uw paspoort en pasfoto/selfie toe te voegen.

Direct een visum Engeland aanvragen kan op deze pagina. Liever een andere bestemming? Kijk dan tussen al onze visumbestemmingen op deze pagina.

Waar moet mijn paspoort aan voldoen voor het visum Engeland?

Het paspoort van aanvraag moet nog minimaal de gehele verblijfsperiode in het VK geldig zijn op moment van aanvraag. Als u na de aanvraag een nieuw paspoort aanvraagt dient u ook een nieuw visum aan te vragen daar deze gekoppeld zijn, een visum gekoppeld aan een verlopen paspoort is dus niet geldig.

Staat er een O (letter) of een 0 (cijfer) in mijn paspoort?

Documentnummers in Nederland bevatten nooit de letter “O”, maar kunnen wel het cijfer “0” bevatten. Ook al lijkt het er dus op dat er een letter O in uw paspoort staat , het zal gaan om het cijfer 0. Ook is het belangrijk te weten dat een documentnummers in Nederland negen karakters lang zijn.

Belgische documentnummers kunnen wel de letter(s) “O” en/of het cijfer “0”. Belgische documentnummers zijn acht karakters lang en beginnen altijd met twee letters gevolgd door zes cijfers.

Moeten er al overnachtingen en vliegtickets gereserveerd zijn alvorens ik het visum aanvraag?

Nee, het is niet nodig een vlucht of hotel te boeken voordat u een visumaanvraag indient.

Vragen over annuleren, wijzigen en eventuele afwijzing voor het visum UK

Wat als ik een fout heb gemaakt bij het online invullen van het document.

Helaas is het, bij reeds ingediende aanvragen, niet mogelijk wijzigingen door te voeren. De enige mogelijkheid om een fout te corrigeren is door een nieuwe aanvraag in te dienen. In dit geval zal ook de betaling opnieuw moeten worden voldaan.

Krijg ik geld terug als ik geen gebruik maak van mijn ETA UK?

Wordt uw aanvraag goedgekeurd dan krijgt u in geen geval uw geld terug. Ook niet indien u geen gebruik maakt van uw ETA UK.

Het is dus na het indienen van uw aanvraag niet meer mogelijk om een beroep te doen op restitutie.

Kan ik mijn visum Engeland nog annuleren?

Annulering is alleen mogelijk voordat de betaling is afgerond. Zodra wij de betaling van uw ETA visum aanvraag hebben ontvangen nemen wij deze direct in behandeling en is restitutie van uw betaling  vanaf dat moment niet meer mogelijk.

Indien u bij de aanvraag een fout heeft gemaakt, kunt u geen nieuwe visum Engeland aanvraag indienen. U kunt dan enkel aanspraak maken op een regulier visum. De kosten voor deze nieuwe aanvraag komen geheel voor uw eigen rekening.

Overige vragen met betrekking tot het visum voor Engeland

Hoe gaan jullie om met persoonlijke gegevens?

Uw gegevens worden door ons alleen gebruikt voor de verwerking van uw eVisitor visumaanvraag. Daarbij respecteren wij de privacy van elke gebruiker van onze site en zullen wij er zorg voor dragen dat alle persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk zal worden behandeld. Met klem laten wij u weten dat uw gegevens niet worden verkocht dan wel worden gebruikt voor welke andere commerciële doeleinden dan ook.

Mocht u verder nog vragen hebben over uw privacy, bekijk dan ons privacybeleid of neem contact met ons op.

Waar kan ik hulp vinden als het niet lukt?

Probeert u altijd eerst uw vraag op deze pagina te vinden, in bijna alle gevallen vind u hier het antwoord op uw vraag omtrent uw Visum Engeland aanvraag.

Mocht u onverhoopt geen of onvoldoende antwoord op uw vraag vinden dan helpen wij u uiteraard graag, klikt u hier om contact met ons op te nemen.

Bent u van plan om naast het VK ook andere landen te bezoeken?

Neem een kijkje op onderstaande pagina's.

Zorg er voor dat u goed voorbereid en voorzien van alle nodige documenten op reis kunt gaan. Per bestemming vindt u de benodigdheden op onderstaande pagina’s:

Back To Top