Ga naar hoofdinhoud
kenia vlag FAQ visum

Veel gestelde vragen
Kenia visum

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op

Algemene vragen

Moet ik een reistoestemming aanvragen voor Kenia?

Reizigers met de Nederlandse of de Belgische nationaliteit moeten voor Kenia een reistoestemming aanvragen, dit staat ook bekend als een zogenaamde visum. Toeristen kunnen een toeristenvisum verkrijgen en zakelijke reizigers een zakenvisum.

De enige uitzondering hierop zijn kinderen t/m vijftien jaar. Zij hebben geen eigen reistoestemming voor Kenia nodig.

Heeft u alleen een overstap in Kenia, en zult u het vliegveld niet verlaten tussentijds? Dan heeft u geen visum voor vertrek nodig.

Welk type visum moet ik aanvragen voor mijn reis naar Kenia?

Voor Kenia zijn twee soorten visums te verkrijgen, namelijk een elektronische en een regulier visum.

Een elektronisch visum(e-visum) aanvragen kan, indien u korter dan 90 dagen in Kenia zal verblijven. Dit visum Kenia vraagt u eenvoudig aan via onze website. Het visum zal na goedkeuring per e-mail naar u toe worden gezonden. Deze moet u zelf uitprinten en bij uw paspoort voegen voor vertrek naar Kenia.

Wilt u langer dan 90 dagen in Kenia verblijven? Of voldoet u niet aan de voorwaarden van het e-visum? Dan dient u een regulier visum aan te vragen. Deze wordt door ons bij de ambassade aangevraagd en in het paspoort aangebracht.

Kan ik een visum bij aankomst (VOA) in Kenia krijgen?

Officieel is het niet meer toegestaan om een ‘visa on arrival’ (lees: visum bij aankomst) te kopen in Kenia. Onze ervaring is dat het in sommige, maar niet alle, gevallen wel mogelijk is. We adviseren u uw visum te regelen voor u op reis gaat.

Moet ik nog iets doen na het ontvangen van mijn visum voor Kenia?

Na toekenning van het visum voor Kenia ontvangt u van ons een e-mail met daarin het visum in de bijlage. Deze dient u te downloaden en uit te printen. Bewaar het visum in uw paspoort, zodat u het kunt tonen bij de paspoortcontrole na aankomst in Kenia.

Hoe veel keer mag ik Kenia inreizen met mijn visum?

Met het visum voor zowel toeristische als zakelijke doeleinden, met een geldigheidsduur van 90 dagen, geldt een éénmalige inreis.

Wilt u meerdere malen Kenia inreizen dan dient u een zakelijk multiple-entry (1 jaar geldig) zakelijk visum aan te vragen.

Moeten kinderen ook een visum voor Kenia aanvragen?

Iedereen die 16 jaar en ouder is heeft een visum nodig om in Kenia te mogen reizen.

Kinderen tot en met 15 jaar hebben geen visum nodig voor Kenia. Wel moeten kinderen t/m 15 jaar beschikken over een eigen paspoort, welke tenminste zes maanden geldig is bij aankomst in Kenia.

Wat kost het reistoestemming voor Kenia als ik deze bij Traveldocs bestel?

De kosten voor zowel het toeristische als het zakelijke single-entry (90 dagen geldig) visum voor Kenia bedragen € 86,95.

Dit is inclusief verwerkingskosten, consulaire kosten, transactiekosten (bij iDeal/bancontact betaling) en btw. Ook kunt u gebruik maken van een spoedprocedure waarbij een toeslag berekend zal worden.

De hoogte van deze toeslagen is afhankelijk van de gewenste levertijd en visumtype. Informatie over de toeslagen en tarieven kunt u vinden op de pagina Tarieven.

Mag ik met het visum Kenia ook werken of op zakenreis gaan?

Een zakenreis is toegestaan indien u dit duidelijk vermeld op het aanvraagformulier bij reisdoel. Bij aanvraag van een zakenvisum mag u alleen werk verrichten voor een werkgever die buiten Kenia is gevestigd.

Als u in loondienst gaat bij een Keniaanse werkgever, dan moet u eerst toestemming aanvragen bij het Keniaanse consulaat. Neemt u hiervoor contact met ons op om u hierin te begeleiden.

Hoe lang is het visum voor Kenia geldig?

Voor zowel de het toeristische als het zakelijk visum voor Kenia geldt een verblijfsduur van max. 90 dagen.

Moet ik op de exacte data naar Kenia reizen die ik op mijn aanvraag heb aangegeven?

Nee, dat hoeft niet. Let wel op: u mag alleen reizen binnen de gegeven visumgeldigheid, zoals deze staat vermeld in uw (e-)visum.

U dient een nieuw visum aan te vragen als uw gewijzigde reisdata niet meer binnen de geldigheid van het visum vallen.

Over het verkrijgen van een reistoestemming voor Kenia

Hoe lang duurt het voordat mijn visumaanvraag wordt verwerkt?

De verwerking van uw visumaanvraag door de overheid van Kenia duurt maximaal 72 uur. Gemiddeld leveren wij het visum binnen 48 uur. Wij houden het proces continu voor u in de gaten.

Ik heb alleen een overstap (transit) in Kenia. Heb ik een visum nodig?

Als u alleen een overstap heeft in Kenia zal een transitvisum volstaan. Hierbij mag u maximaal 72 uur in Kenia verblijven, voordat u het land dient te verlaten. U kunt kiezen voor een transitvisum op het aanvraagformulier.

Hoe vraag ik een visum voor Kenia aan?

De procedure om het visum voor Kenia aan te vragen begint bij ons eenvoudig online. Hiervoor opent u het online aanvraagformulier. Na alle gegevens van de betreffende reiziger(s) ingevuld te hebben kan de aanvraag, zeer eenvoudig, worden betaald.

De betaling voldoen is mogelijk via iDeal, Paypal, Bancontact, MrCash of met Creditcard. Als de betaling is afgerond ontvangt u (binnen maximaal 1 uur) een e-mail van ons met instructies over het aanleveren van de benodigde documenten.

Hoe ver voor vertrek kan ik het visum voor Kenia aanvragen?

Zodra u uw eerste overnachtingsplaats in Kenia heeft vastgelegd kunt u uw aanvraag indienen. Doe dit wel uiterlijk 7 dagen voor vertrek en indien mogelijk eerder. In dit geval geldt: hoe eerder hoe beter. U kunt het visum voor Kenia geheel online bij ons aanvragen. Dit kan 24 uur per dag in slechts 5 minuten gebeuren. Let wel op! Het verwerken van aanvragen kan alleen op werkdagen gebeuren.

Kan ik een visum voor Kenia aanvragen voor iemand anders?

Ja, in één aanvraag kunt u gelijk alle medereizigers invullen. Ook wanneer u zelf niet meereist kunt u het online visum Kenia namens een andere reiziger aanvragen.

Vanzelfsprekend dient u dan wel over een autorisatie/toestemming van de reiziger te beschikkent voor het gebruik van deze gegevens.

Kan ik ook een groepsaanvraag doen?

Ja, het is mogelijk om meerdere (mede)reizigers die samen naar Kenia afreizen toe te voegen op één aanvraagformulier. Hierdoor bespaart u tijd en invulwerk, omdat u gegevens hierdoor niet dubbel hoeft in te vullen.

Kan ik mijn reistoestemming voor Kenia verlengen?

Het is mogelijk uw e-visum ter plaatse bij het hoofdkantoor van de immigratiedienst in Nairobi te verlengen tot maximaal 6 maanden.

Mijn visum is aangevraagd maar ik heb geen e-mail ontvangen, wat nu?

Heeft u na het voldoen van de betaling van uw visum, niet binnen een uur een e-mail van ons ontvangen? Check dan eerst de map ongewenste post (spambox). Heeft u ook daar geen e-mail ontvangen? Neemt u dan contact met ons op, telefonisch dan wel per e-mail, via de contactpagina.

Wanneer en hoe moet ik het visum voor Kenia betalen?

Na het indienen van het online aanvraagformulier dient u de betaling te voldoen. Dit kunt u doen met:  iDeal, Paypal, Bancontact of creditcard.

Heeft u gekozen voor een ophaal en/of verzendmethode? Dan wordt deze toeslag direct bij het bedrag opgeteld.

Benodigde gegevens en documenten voor het visum Kenia

Welke gegevens en documenten moet ik aanleveren voor de aanvraag?

Het aanleveren van documenten en gegevens is afhankelijk van uw reisdoel (toeristisch of zakelijk) en het benodigde aantal inreizen in Kenia. Na ontvangst van uw online aanvraag voor het visum Kenia ontvangt u van ons een persoonlijke e-mail. Hierin vindt u de instructies voor het aanleveren van de benodigde documenten voor uw situatie.

Waar moet mijn paspoort aan voldoen?

Het paspoort moet nog minimaal zes maanden geldig zijn na vertrek uit Kenia. Het paspoort dient minstens twee lege pagina te bevatten.

Hoe lever ik mijn pasfoto en paspoortscan aan?

Nadat de betaling van het visum Kenia is voldaan, wordt u doorgestuurd naar de uploadpagina. Hier kunt u voor elke reiziger een pasfoto en paspoort uploaden. Dit gaat zeer eenvoudig met de aangeleverde uploadtool op de betreffende pagina. De meest gangbare bestandformats en bestandgroottes zijn te gebruiken.

Na dat u de bestanden hebt ge-upload kunt u de afbeelding croppen/uitsnijden zodat het juiste deel van de afbeelding overblijft. Heeft u hier vragen over, neemt u dan gerust contact met ons op.

Staat er een O (de letter) of een 0 (het cijfer) in mijn paspoort?

Nederlandse documentnummers, zoals een paspoortnummer, hebben nooit de letter “O”, maar kunnen wel het cijfer “0” bevatten. Het kan erop lijken dat een letter O in uw paspoort staat, dit betreft dan het cijfer 0. Ook is het belangrijk te weten dat documentnummers in Nederland 9 karakters lang zijn.

Documentnummers uit België kunnen wel de letter “O” en/of het cijfer “0” bevatten. Belgische documentnummers zijn altijd 8 karakters lang en zullen altijd beginnen met 2 letters, gevolgd door 6 cijfers.

Zijn er vereisten aan mijn pasfoto?

De pasfotoscan dient van hoge kwaliteit en in kleur met een witte achtergrond te zijn. De foto moet in de afgelopen 6 maanden genomen zijn en er mag geen bril zichtbaar zijn. Hoofdbedekking is alleen toegestaan op de pasfoto indien dit uit religieuze overweging is. Het zichtbaar zijn van het gehele gelaat is dan wel een vereiste.

Moeten er al overnachtingen en vliegtickets geboekt zijn voordat ik het visum voor Kenia aanvraag?

Bij de aanvraag van het visum Kenia dient u een kopie van uw vluchtschema mee te sturen. Hierop moet de retourvlucht of doorreis ook op vermeld staan. Tevens dient u een hotelbevestiging onder de naam van de aanvrager aan te leveren.

Aan welke eisen moet een garantiebrief voldoen?

Om een zakelijk visum voor Kenia te kunnen verkrijgen dient u een Engelstalige garantiebrief aan te leveren, op briefpapier van het Nederlandse bedrijf.

Deze garantiebrief, moet ten minste bevatten:

  • Het volledig adres en het Kamer van Koophandelnummer van het Nederlandse bedrijf.
  • De benodigde geldigheidsduur van het visum alsmede het aantal benodigde inreizen.
  • Vermelden dat het bedrijf garant staat voor alle gemaakte onkosten.
  • Volledige naam van de reiziger vermelden.
  • Vermelden dat de reiziger verzekerd is.
  • Verklaren dat de reiziger het land zal verlaten voordat het visum verloopt.
  • De eerste reisdata.
  • Omschrijving van welke bedrijfsactiviteiten ondernomen gaan worden.
  • De brief ondertekend zijn door leidinggevende of personeelszaken.

Direct na het indienen van uw online aanvraag zullen wij u een voorbeeld van een garantiebrief toesturen per e-mail.

 Het wijzigen of annuleren van een aanvraag voor het visum Kenia

Ik heb iets fout ingevuld of aangeleverd, wat te doen?

In dit geval neemt u zo snel mogelijk contact met ons op om aan te geven wat er niet op orde is. Of uw visumaanvraag nog kan worden gecorrigeerd is afhankelijk van de aard van de fout en wat de status van uw aanvraag is.

Kan mijn aanvraag nog geannuleerd worden?

Na het ontvangen van uw paspoort-scan en de overige documenten nemen wij uw aanvraag in behandeling. Vanaf dat moment is het annuleren van de aanvraag niet meer mogelijk. Wilt u uw aanvraag annuleren alvorens u uw paspoort en documenten hebt aangeleverd neem dan contact met ons op.

Als mijn aanvraag is geweigerd, krijg ik dan de gemaakte kosten retour?

Nee. Het visum dienen wij vooraf te betalen. Als de Keniaanse overheid besluit dat u het land niet in mag om welke reden dan ook, kunnen wij deze kosten niet meer terug krijgen.

Overige vragen

Hoe gaan jullie om met persoonlijke gegevens?

Uw gegevens worden door ons alleen gebruikt voor de verwerking van uw visumaanvraag. Daarbij respecteren wij de privacy van elke gebruiker van onze site. Tevens zullen wij er zorg voor dragen dat alle persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk zal worden behandeld.

Met klem laten wij u weten dat uw gegevens niet worden verkocht dan wel worden gebruikt voor welke andere commerciële doeleinden dan ook.

Mocht u verder nog vragen hebben over uw privacy, bekijk dan ons privacybeleid of neem contact met ons op.

Waar kan ik hulp vinden als het niet lukt?

Probeert u altijd eerst uw vraag op deze pagina te vinden, in bijna alle gevallen vind u hier het antwoord op uw vraag omtrent uw aanvraag over het visum voor Kenia.

Mocht u onverhoopt geen of onvoldoende antwoord op uw vraag vinden dan helpen wij u uiteraard graag, klikt u hier om contact met ons op te nemen.

Bent u van plan om naast Kenia ook andere landen te bezoeken?

Neem een kijkje op onderstaande landen pagina's.

Zorg er voor dat u goed voorbereid op reis gaat en voorzien bent van alle nodige reistoestemmingen en overige documenten. Deze kunt u per bestemming vinden op onderstaande pagina’s:

Back To Top