skip to Main Content
Hoe China Visum Aanvragen

Hoe China visum aanvragen

Hoe kan ik een China visum aanvragen? Deze vraag krijgen wij erg vaak te horen. Het aanvragen van een visum voor China is geen makkelijke taak, zeker als je dit nooit eerder hebt gedaan. Voor de Chinese autoriteiten maakt het bijvoorbeeld niet uit om welke reden je naar China wilt reizen. Iedereen die een visum voor China wilt aanvragen is verplicht om door hetzelfde proces heen te gaan, voordat zij het land in mogen reizen en het China visum sticker in het paspoort krijgen. In deze blog lees je waar je op moet letten, hoe je een visum voor China aanvraagt, hoelang het duurt voordat je het visum voor China krijgt en welke valkuilen je kunt tegenkomen.

Hoe vraag je een visum voor China aan

Om te beginnen is het belangrijk om te weten dat alle EU nationaliteiten een eigen visum voor China moeten aanvragen. Ook kinderen moeten daarom beschikken over een eigen paspoort en een visum voor China. Hoe je een China visum kunt aanvragen voor kinderen lees je hieronder.

Het proces begint bij het regelen van alle nodige papieren en het boeken van je vlucht en hotel, vóórdat je het visum voor China kunt aanvragen. Omdat je de boekingen al gedaan moet hebben is het slim om voldoende speling te hebben. Neem daarom ook een annuleringsverzekering en begin de China visum aanvraag ruim op tijd!

Hoe lang duur het aanvragen en hoe lang van te voren beginnen

Doordat het aanvragen van een visum China moeilijk is, kan je het beste al 6 weken voor vertrek starten. Hoewel je visum China al in 2 werkdagen klaar kan zijn, is de voorbereiding voor velen erg moeilijk. Met name als je dit nog nooit eerder (zelf) hebt gedaan. Anderzijds moet je jezelf niet laten afschrikken door de voorbereiding! Het lijkt weliswaar heel veel papierwerk vooraf aan te pas te komen, maar de meeste zaken heb je vaak al in klaar zonder dit zelf door te hebben.

Niettemin is het slim om niet tot het laatste moment te wachten met de China visum aanvraag. Weet je al dat je naar China zult moeten reizen dit jaar? Begin dan alvast met de voorbereiding. Zo voorkom je namelijk dat je achteraf in tijdsnood komt te zitten.

Als je het visum China voor het eerst aanvraagt, let er dan ook op dat je op biometrics afspraak moet langskomen. Het wachten voor een beschikbaar plekje alleen al duurt vaak 2 tot 3 weken. Daarna pas gaat de verwerkingstijd van start.

 

 

Hoe lang is het visum China geldig

De geldigheid voor het visum voor China kan verschillen. Is het je eerste China visum aanvraag? Dan is het China visum meestal 3 maanden geldig. Het verblijf mag vaak maximaal 30 dagen zijn, tenzij je kunt laten zien langer te moeten blijven voor bijv. een studie of familiebezoek.

In zulke gevallen kan de Chinese ambassade besluiten om een visum China met een langere geldigheid af te geven, of waarbij het verblijf tot 60 dagen mag duren bijvoorbeeld.

Het visum mag meestal één keer gebruikt worden om China binnen te komen en weer te verlaten. Wil je tussendoor bijvoorbeeld naar Hong Kong? Dan vervalt het China visum zodra je de officiële Chinese grens hebt verlaten. Je mag daarna niet meer op hetzelfde visum terugkomen, tenzij je een dubbele of meerdere inreizen hebt gekregen.

China jaar visum met langere geldigheid

Het is mogelijk om een visum voor China te krijgen met een lange geldigheid tot 1 jaar. Vaak mag je met dit visum China meerdere keren in- en uit reizen, zonder dat het visum vervalt wanneer je het land verlaten hebt. In de praktijk krijgen zakelijke reizigers en reizigers met Chinese familieleden dit visum makkelijker dan toeristen, omdat je moet laten zien dat je tenminste 3 keer eerder in China bent geweest in de afgelopen 6 tot 12 maanden.

Wil je een jaarvisum met meerdere inreizen? Dan moeten je Chinese reisstempels in het paspoort niet ouder zijn dan 6 maanden op moment van aanvraag. Daarnaast dien je tenminste één gebruikt China visum te laten zien. Ook dit oud visum China mag niet ouder zijn dan 6 maanden en moet zijn gebruikt. De stempels en het oude visum mogen in een 2e paspoort staan, zolang je kunt laten zien dat deze documenten daadwerkelijk van jouw zijn.

Kan je hier niet aan voldoen? Dan krijg je een visum China met een geldigheid van 3 maanden. Hierbij mag je het land dan 1 of 2 keer in en uit reizen op hetzelfde visum.

Wat heb je nodig voor een visum naar China

Om te weten welke documenten en gegevens je nodig hebt voordat je het visum voor China kunt aanvragen, moet je eerst weten welk visum China je nodig hebt.

Vraag je het visum voor China aan via Traveldocs? Dan helpen wij je bij elke stap tijdens de aanvraag. Niet alleen ontvang je een uitgebreid overzicht van de documenten die je moet verzamelen, maar ook wat de voorwaarden hiervan zijn. Wij controleren deze documenten uitgebreid en tot in de puntjes voor je. Hierdoor ben je er zeker van dat je China visumaanvraag correct wordt ingediend. Daarnaast zullen wij je persoonlijk begeleiden tijdens de biometrics afspraak, waardoor je niet alleen zult zijn tijdens dit moment, maar ook direct al je nodige vragen kunt stellen of om advies kunt vragen.

China visum voor kinderen

Reis je met kinderen naar China? Dan hebben zij dezelfde documenten nodig, plus een autorisatiebrief van beiden ouders waarin zij aangeven het kind toestemming te geven naar China te reizen (ook als er samen wordt gereisd!). Daarnaast moet het kind ook een recentelijk geboorteakte aanleveren.

Ben je tussen de 12 en 70 jaar oud? Dan zijn de biometrics verplicht! Voor kinderen onder de 12 jaar oud is dit dus niet nodig, maar moet er wel een afspraak worden gemaakt om het visum aan te vragen.

 

 

 

 

 

Back To Top