Ga naar hoofdinhoud
Visum aanvragen

Landen waar Nederlanders met een visum kunnen reizen

Als Nederlands burger geniet je van een van de krachtigste paspoorten ter wereld. Je kunt veel landen bezoeken zonder vooraf een visum aan te vragen. Toch zijn er nog talloze bestemmingen waar een visum wél verplicht is. Ben je benieuwd naar welke landen je als Nederlandse reiziger kunt bezoeken met een visum? Lees dan verder! 

Thailand visum

Thailand is een geliefde bestemming onder Nederlandse reizigers. Het land biedt prachtige stranden, waanzinnige tempelcomplexen, heerlijk eten en een gastvrije bevolking. Voor een verblijf korter dan 30 dagen heb je als Nederlander geen visum nodig. Wil je langer blijven, dan is een Thailand visum vereist. Dit kun je vaak online aanvragen. 

India visum 

India is een land dat alle zintuigen prikkelt. Kleurrijke festivals, indrukwekkende paleizen, geurige kruidenmarkten en spirituele tradities wisselen elkaar in rap tempo af. Voor een reis naar India heb je als Nederlander een India visum nodig. Dit kun je aanvragen bij de Indiase ambassade of een erkend visumbureau. 

China visum 

China is een fascinerend land met een rijke historie en een unieke cultuur. Beklim de beroemde Chinese Muur, wandel door de Verboden Stad of vaar over de Li Jiang rivier. Nederlandse reizigers hebben voor vrijwel altijd een China visum nodig. Informeer bij de Chinese ambassade naar de specifieke vereisten voor jouw reisplannen. 

Çin vizesine başvurun
China visum aanvragen

Australie visum 

Australië staat bekend om zijn adembenemende landschappen, unieke dierenwereld en relaxte levensstijl. Ontdek de outback, snorkel op het Great Barrier Reef of beklim de Harbour Bridge in Sydney. Nederlanders hebben voor een vakantie in Australië een Electronic Travel Authority (ETA) nodig. Deze kun je eenvoudig online visum Australie aanvragen. 

Avustralya vizesine başvurun
Australie visum aanvragen

Hoe vraag je een visum aan? 

De procedure voor het aanvragen van een visum verschilt per land. Hier zijn de gebruikelijke stappen: 

 • Onderzoek: Ga na wat de specifieke visumvereisten zijn voor je gekozen land. Op de website van Traveldocs staat per land vermeld wat de vereisten zijn.
 • Documenten verzamelen: Verzamel de benodigde documentatie. Vaak gaat het om je paspoort, reisplannen, bewijs van accommodatie en financiële middelen. 
 • Aanvraagformulier: Vul het aanvraagformulier voor je visum online in of voor sommige landen is zelfs een offline ondertekend formulier nodig.
 • Indienen en kosten: de aanvraag van het betreffende land online indienen via de website en betaal vervolgens de kosten van het visum.
 • Wachttijd: Houd rekening met verwerkingstijden, deze kunnen per visum bestemming verschillen. Plan je reis en visumaanvraag ruim op tijd!
Vize talep edin
Visum aanvragen

Soorten visa 

Afhankelijk van het doel van je reis, kun je verschillende soorten visa aanvragen zoals: 

 • Toeristenvisum: Voor reizen en vakanties. 
 • Zakenvisum: Voor zakelijke bezoeken. 
 • Familiebezoekvisum: Voor het bezoeken van familieleden in het buitenland 
 • Studentenvisum: Als je gaat studeren in het buitenland. 

Tips voor vlotte visumaanvraag 

 • Begin op tijd: Visumprocedures kunnen tijd in beslag nemen. 
 • Check geldigheidsduur: Zorg dat je paspoort nog lang genoeg geldig is bij je terugkomst. 
 • Lees je goed in: Volg de instructies van de ambassade of het consulaat zorgvuldig op. 

De visumvereisten of -eisen van sommige landen veranderen af en toe. Daarom kunt u voorafgaand aan uw visumaanvraag contact opnemen met Traveldocs om de actuele details te achterhalen voor het visum van het land waar u naartoe wilt reizen.

Traveldocs, uw toegangspoort tot onder andere naadloos reizen naar Thailand, China, India, Australië en overige bestemmingen voor Nederlandse staatsburgers. Met Traveldocs wordt het navigeren door de complexiteit van visumaanvragen een fluitje van een cent. Ons team van ervaren experts zorgt voor een probleemloos proces van begin tot eind en begeleidt u met precisie en efficiëntie bij elke stap. Of u nu een ontspannen uitje, een zakelijke onderneming of een culturele ontdekkingsreis plant, Traveldocs is uw vertrouwde partner, toegewijd aan het leveren van op maat gemaakte visumoplossingen die zijn afgestemd op uw behoeften. Zeg vaarwel tegen de stress van papierwerk en vertragingen en laat Traveldocs de wereld voor u ontsluiten. 

Back To Top