Ga naar hoofdinhoud

Legalisaties

Heeft u documenten die gelegaliseerd dienen te worden? Traveldocs ontzorgt u graag met het legaliseren van uw documenten.

Wat is Legalisatie?

Een legalisatie is een procedure waarin de handtekening op een document geverifieerd wordt door een officiële instantie.

Omdat consulaten/ambassades de authenticiteit niet kunnen onderscheiden willen ze dat één Nederlands ministerie dit voor hen doet. Vaak is dit het Ministerie van Buitenlandse zaken maar het kan ook een notaris of de Kamer van Koophandel zijn. Het document kan dan legaal gebruikt worden in een ander land dan het land waar het document is afgegeven.

De legalisatie procedure is afhankelijk van het type document en het land waarin het document gebruikt gaat worden. Soms is een hele reeks van handtekeningen van verschillende instanties die van elkaars bevoegdheid op de hoogte zijn benodigd.

De juiste route achterhalen kan ingewikkeld en tijdrovend zijn.

Voorbeelden van documenten welke vaak gelegaliseerd worden voor bedrijven of particulieren:

 • Verklaringen Omtrent Gedrag (VOG)
 • Diploma’s
 • Medische verklaringen
 • Geboorte akten en huwelijksakten
 • Certificaat van Oorsprong
 • Facturen
 • Volmachten
 • Statuten
 • Gezondheidscertificaten
 • GMP- certificaten
 • Oprichtingsaktes
 • CPP- certificaten

Gaat u bijvoorbeeld studeren of werken in het buitenland dan kan het zijn dat u een VOG (Verklaring Omtrent gedrag) dient aan te leveren.

 • Deze VOG wordt alleen in het Nederlands afgegeven en dient vertaald te worden door een beëdigd vertaler en worden voorzien van de officiële stempel en handtekening van de vertaler.
 • Hierna dient de VOG door het Ministerie van Buitenlandse zaken officieel ondertekend te worden.
 • Als laatste dient het ondertekend te worden door het consulaat of de ambassade van het betreffend land waar het document benodigd is.

Medicijnverklaring of Doktersverklaring

 • Reizigers die opiaten gebruiken hebben vaak een medicijnverklaring nodig. Deze verklaring moet vaak ook gelegaliseerd worden.
 • Uw gezondheidsverklaring/doktersverklaring kun u ook door ons laten legaliseren.

Verder aangeboden diensten:

Vertaling: Bepaalde instanties vereisen dat het document eerst vertaald wordt. Wij kunnen deze documenten voor u vertalen door een beëdigd vertaler, zodat deze worden geaccepteerd door de ambassade en/of overheidsinstantie.Ook kunnen wij buitenlandse documenten vertalen naar het Engels.

Notariële diensten: Notariële diensten zijn benodigd voor de controle op feiten die in een document staan. Als u officiële documenten in het buitenland wilt gebruiken zullen deze vaak door een notaris moeten worden geverifieerd. Deze notariële diensten bieden wij aan om te kunnen waarborgen dat uw documenten als rechtsgeldig en inhoudelijk correct beschouwd kunnen worden.

Apostille: Een apostille is en stempel die een lange omslachtige legalisatieprocedure vervangt. Apostilles kunnen alleen gebruikt worden voor landen die het Apostilleverdrag hebben ondertekend. Op de HCCH website (Hague Conference on Private International Law Conférence de La Haye de droit international privé) kunt u zien welke landen dit zijn. Ook deze apostille kunnen wij van Traveldocs eenvoudig voor u verzorgen.

Wilt uw organisatie adies? Dan verzoeken wij u om contact met ons op te nemen of hieronder uw legalisatieopdracht te plaatsen.

Legalisatie aanvragen

Vult u onderstaand formulier in om een legalisatieverzoek in te dienen. Om de procedure vervolgens te starten stuurt u de te legaliseren documenten samen met uw aanvraagbevestiging naar ons toe.

  Indien gewenst kunt u kosteloos een offerte opvragen voor het laten legaliseren van uw document(en) Upload hieronder uw document(en) en ontvang vrijblijvend een kostenoverzicht.

  Bestand toevoegen (Max. 4MB)

   

  Factuuradres

  PO nummer (Indien van toepassing)

  *Aanhef

  Mevr.Dhr.

  *Naam

  Bedrijfsnaam

  *Adres


  Ophaaldienst

  [group ophaaldienst2]

  Koerier Ophaalservice voor 17.00u (Voor 08.45u besteld) - € 45,00Spoedkoerier Ophaalservice - Prijs op aanvraagKoerier Ophaalservice Zeeuws-Vlaanderen voor 17.00u (Voor 08.45u besteld) - € 65,00

   

  * Geldt alleen binnen Nederland en exclusief Zeeuws Vlaanderen en de Waddeneilanden

   

   

  Het ophaaladres is hetzelfde als het opgegeven adres bovenaan deze pagina

   

  [group ophaaldienst3]

  *Aanhef

  Mevr.Dhr.

  *Naam

  Bedrijfsnaam

  *Adres

  [/group]
  [/group]


  Verzendmethode

  [group verzendmethode2]

  Koerier aflevering NL- Volgende werkdag voor 17.00u * - € 37,50Koerier aflevering NL- Binnen 2 werkdagen * - € 17,50Koerier aflevering NL- Volgende werkdag voor 12.00 * - € 47,00Koerier aflevering Zeeuws- Vlaanderen- Volgende werkdag voor 17.00 - € 65,00Koerier aflevering Waddeneilanden - Prijs op aanvraagSpoedkoerier- Aflevering dezelfde werkdag - Prijs op aanvraagSchiphol aflevering - Dezelfde werkdag voor 15.00u - € 50,00Schiphol aflevering - Dezelfde werkdag voor 20:00u - € 35,00Schiphol - Spoedkoerier - € 90,00Internationale aflevering (Alleen voor leveringen buiten NL) - Prijs op aanvraag

   

  * Geldt alleen binnen Nederland en exclusief Zeeuws Vlaanderen en de Waddeneilanden

   

  Het ophaaladres is hetzelfde als het opgegeven adres bovenaan deze pagina

   

  [group verzendmethode3]

  *Aanhef

  Mevr.Dhr.

  *Naam

  Bedrijfsnaam

  *Adres

  [/group]
  [/group]


  [checkbox Ikga1 "*Ik ga akkoord met de TravelDocs Algemene Voorwaarden "]

  [checkbox Ikga2 "*Ik ga akkoord met dePrivacy Policy "]

  Ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen

   

  Velden aangegeven met een * (sterretje) zijn verplichte invulvelden.

  Populaire bestemmingen

  Waarom voor TravelDocs kiezen?

  Bespaar tot wel 35%

  Wij hanteren de scherpste prijzen op het gebied van online visums bestellen.

  Meer dan 500,000 Visums afgehandeld

  We voorzien klanten altijd op tijd van hun visum!

  24/7 Klantenservice

  Wij zijn altijd beschikbaar om u te helpen met uw overdracht.

  Back To Top