Ga naar hoofdinhoud
China visum met spoed kopen

Nieuwe Update: Visum China spoed aanvragen of China spoed visa bij aankomst

Vanaf heden is het weer mogelijk om (met spoed) een Zakelijk, Toeristisch visum aan te vragen voor China.

Het Chinese Visa Application Center

Voor elke aanvraag dient er een afspraak gemaakt te worden bij het Chinese Visa application Center in Den Haag. Omdat er steeds meer vraag is naar het visum voor China is het afspraken systeem momenteel ook redelijk snel volgeboekt. Stel u vraagt vandaag een visum aan, dan is het momenteel standaard dat u 10 werkdagen later pas in aanmerking komt voor de afspraak bij het Visa Application Center. Ongeacht of u wel of niet in de afgelopen 2-3 jaar biometrics heeft afgegeven, is er voor elke China visum aanvrager een afspraak vereist. Het is dan ook belangrijk dat u hiermee rekening houdt met het plannen van uw reis.

De verwerkingsduur van uw China visumaanvraag gaat vanaf het moment van afspraak van start en duurt 2, 3, 4, of 6 werkdagen.

 

Biometrische Gegevens voor het China Visum

Voor reizigers die 2-3 jaar geleden nog biometrics hebben afgegeven is een persoonlijke afspraak meestal niet vereist, tenzij de ambassade hier specifiek om vraagt. Voor reizigers die langer dan 3 jaar geleden in China zijn geweest of nog niet eerder in China zijn geweest, is een persoonlijke afspraak wel vereist in verband met het afgeven van de biometrics. Dit houd in dat u in persoon moet langskomen tijdens de gemaakte afspraak, om uw biometrische data af te geven. Hierbij zullen uw vingerafdrukken worden genomen en een gelaatsscan of irisscan worden gemaakt. Dit is verplicht voor alle reizigers tussen de 14 en 70 jaar oud. Deze biometrische gegevens zijn vervolgens 5 jaar geldig en gekoppeld aan het paspoort waarmee u de aanvraag in gang heeft gezet.

Tijdens deze afspraak zal er een medewerker van Traveldocs aanwezig zijn om u  zo goed en zo comfortabel mogelijk te begeleiden tijdens deze afspraak.

Bezoek aan Turkije of een ander land in het Midden-Oosten

Wij hebben ook veel reizigers voorbij zien komen die de afgelopen jaren een of meerdere keren in Turkije zijn geweest, omdat zij daar bijvoorbeeld familieleden hebben wonen of simpelweg op vakantie daar naartoe zijn geweest. Of dit bezoek aan Turkije of een andere land in het Midden-Oosten (zoals Iran, Irak, Syrië, Israël, Afghanistan, Turkmenistan etc.) toeristisch of zakelijk is geweest maakt niet uit. In alle gevallen bestaat er de mogelijkheid dat u op interview dient te komen bij de Chinese ambassade in Den Haag. Dit interview staat verder los van de afspraak voor het afgeven van biometrische data en gebeurd altijd op een andere dag dan de dag van biometrics of het indienen.

Indien u op interview moet komen, is het raadzaam om er rekening mee te houden dat het moment van verwerking van uw China visum van start gaat op de eerstvolgende werkdag na uw interview en niet na afgifte van biometrics.

Visum China
Visum China

Benodigde Documenten voor het Visum China

Zodra u het zakelijke of toeristische visum China of het familie China visum aanvraagt, ontvangt u van Traveldocs een e-mail met daarin duidelijk aangegeven wat wij allemaal van u nodig hebben aan documenten om het Chinese visum voor u aan te vragen.

Met name de Chinese uitnodiging of Business License is van groot belang om in aanmerking te komen voor het visum. Op deze brief dient onder andere de handtekening en de stempel van de uitnodigende partij te vermeld te staan. Voor het toerist visum is het van belang dat u een vliegticket, hotelbevestiging en werkgeversverklaring kunt overleggen.

Verder is een recente pasfoto vereist, dus geen pasfoto ouder dan 1 maand. Daarnaast moet de foto een witte achtergrond bevatten, waarbij geen tanden zichtbaar zijn. Ook is het handig om er rekening mee te houden dat de pasfoto afmetingen afwijken. Een normale pasfoto conform NL standaarden is in de afmeting 35 x 45 mm, maar de foto van het visum voor China moet een afmeting van 33 x 48 mm te bevatten.

Reist u voor familiebezoek? Dan moet u er rekening mee houden dat u naast de uitnodigingsbrief van uw familielid ook een geboorteakte of een trouwakte moet overleggen, waarin u kunt bevestigen dat het om een eerstegraads familielid gaat, dat aantoonbaar permanent woonachtig is in China.

Na het plaatsen van uw aanvraag via onze website, ontvangt u een uitgebreide email waarin precies staat welke documenten benodigd zijn voor uw reis en waaraan deze moeten voldoen.

Als u biometrische data moet afgeven kunt u al deze documenten via de mail bij ons aanleveren. Wij controleren deze tot in de puntjes en sturen u onze feedback hierover. Uw paspoort en pasfoto neemt u vervolgens mee naar de afspraak. Wel zo makkelijk!

Hoeft u niet langs te komen voor biometrische data? Dan moeten wij de stukken wél fysiek van u ontvangen, inclusief het paspoort en pasfoto. Hiervoor kunt u gebruik maken van een van onze koeriersopties, of er zelf zorg voor dragen om de stukken bij ons te krijgen.

Chinese Visa On Arrival

Heeft u nu super urgent het zakelijke China visum nodig en heeft u de mogelijkheid om te vliegen op Shanghai? Neem dan contact met ons op voor een Chinese Visa on Arrival.

Dit visum China bij aankomst is, net als het visum China van de ambassade, 30 dagen geldig en goed voor één inreis. Belangrijk is wel dat u tenminste 1 nacht in Shanghai zult verblijven en aankomt op een goedgekeurd vliegveld. Daarna bent u vrij door te reizen naar andere delen van China. Voor dit visum on arrival hoeft u geen biometrische data af te geven of vooraf op interview te komen bij de ambassade en kan geheel online aangevraagd worden. Wel zijn hier andere voorwaarden mee gemoeid en liggen de kosten hoger dan het normale visum voor China. Tevens moet de Chinese immigratiedienst eerst op basis van uw digitale documenten beoordelen of u op basis van een visa on arrival naar China mag reizen. Niet iedereen mag dus naar China reizen op basis van een online vooraf verkregen Visa on Arrival.

Het China visum bij aankomst kan enkel via de mail of ons contactformulier worden aangevraagd. Het is nog niet mogelijk om het China Visa on Arrival via onze website aan te vragen. Dit in tegenstelling van het zakenvisum voor China bijvoorbeeld.

Weet je niet zeker of je een visum voor vertrek moet aanvragen of hoe je dit precies kunt doen? Neem dan contact met ons op of kijk onder het kopje Visum voor China pre arrival naar alle mogelijke opties. Traveldocs helpt u graag op weg!

Meer weten? Kijk op onze visum China pagina of neem contact met ons op!

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Met dank aan Alexander Schimmeck – Unsplash

Back To Top