Ga naar hoofdinhoud
Belangrijke informatie visum China

Nieuwe Update: Visum China aanvragen voor zakelijke reizigers vanaf Januari 2023

Is het mogelijk om zakelijk naar China te reizen gedurende 2023? We hebber er ruim twee jaar op moeten wachten echter sinds een aantal dagen is het weer mogelijk om een zakelijk visum aan te vragen om naar China te reizen. Momenteel is er nog voor veel reizigers een hoop onduidelijk geworden over wat nou precies wel en niet kan als het aankomt op reizen naar China. In deze blog zullen wij het eea voor u proberen te verduidelijken op het gebied van reizen en zakendoen in China, het aanvragen van visa en legalisaties en welke voorbereidingen u dient te treffen voor vertrek.

Reistoestemming Verkrijgen voor Zakelijk Visum naar China

Momenteel is het weer mogelijk om zakelijk naar China te reizen. Men kan een visum China aanvragen voor zakelijke en privé doeleinden. De PU- letter komt hiermee te vervallen echter is het belangrijk dat u een uitnodiging (invitation) heeft van de uitnodigende organisatie in China. In deze uitnodiging dient duidelijk vermeld te worden waarom uw bezoek van belang is en wat u er gaan doen. Ongewijzigd blijft dat Aanvragers van een Q2 visum (familiebezoek) de familieband moeten kunnen aantonen en dienen daarnaast een ondertekende uitnodigingsbrief aan te leveren. Daarnaast dient u binnen twee weken na het indienen van uw visumaanvraag te vertrekken naar China. 

De uitnodiging (busines invitation) inclusief vermelding wat u er gaat doen en waarom het belangrijk is dat u China gaat bezoeken is van belang om in aanmerking te komen voor business visum. Zonder deze zakelijke uitnodiging inclusief de overige documenten (business license, werkgeversverklaring, copy paspoort, recente pasfoto met witte achtgrond en ondertekend application formulier) worden aanvragen momenteel nog niet aangenomen. Dit betekend dat op dit moment toeristen zonder specifieke en urgente reisdoelen momenteel de Chinese grens nog niet mogen betreden.

Beschikt u over bovengenoemde documenten? Traveldocs kan dan met deze en de overige benodigde documenten, een visumaanvraag voor u in gang zetten. Belangrijk om te weten is wel dat zodra wij alle documenten hebben aangeleverd en deze is goedgekeurd door het consulaat, u langs het Chinese Service Center in Den Haag moet om biometrische data af te staan, zoals vingerafdrukken en een gelaatsscan.

Uiteraard zal Traveldocs u ook gedurende dit aanvraag proces ondersteunen. Tijdens deze afspraak zal er een medewerker van ons aanwezig zijn om u te begeleiden en te helpen waar nodig is. Op dit moment (Januari 2023) worden er alleen op dinsdag en vrijdag aanvragen aangenomen door het Chinese Service Center en zodra de biometrics zijn afgegeven, zal de verwerkingstijd van uw aanvraag van start gaan. Er zijn verschillende verschillende verwerkings procedures namelijk standaard in zes werkdagen en diverse spoedmogelijkheden namelijk vier, drie en twee werkdagen. 

Direct een visum China aanvragen? Dien uw visum China aanvraag dan direct online in via onze website!

Voorbereiding voor het Aanvragen van een Visum voor China

Om ervoor te zorgen dat wij uw aanvraag in goede orde kunnen indienen, verzoeken wij u om in elk geval de volgende gegevens alvast gereed te hebben:

  • ingevuld en ondertekend visumaanvraagformulier 
  • garantiebrief werkgever
  • (wijzigbare)vliegtickets met vertrek binnen 2 weken op het moment van indienen (verplicht)
  • paspoort (tenminste 6 maanden geldig bij aankomst in China) en een recentelijk genomen pasfoto (formaat 32x48mm en volledig blanco achtergrond)
  • zakelijke uitnodiging (business invitation) met daarin een toelichting wat/waarom u het bedrijf wenst te bezoeken en uitleg over de urgentie

De biometrische data hoeft u slechts één keer af te staan. Deze gegevens blijven gedurende 10 jaar gekoppeld aan uw paspoortnummer. Zolang uw paspoortnummer ongewijzigd blijft hoeft u dit binnen die periode bij nieuwe reizen en/of visumaanvragen naar China niet meer opnieuw te doen. Hierdoor hoeft u bij meerdere inreizen naar China niet steeds opnieuw uw biometrische data af te staan, daar deze gekoppeld aan uw paspoort blijven, en kunt u profiteren van een kortere verwerkingstijd. Krijgt u een nieuw paspoort(nummer) of zijn de 10 jaar verstreken? Houdt u er dan rekening mee dat u wel opnieuw vingerafdrukken en een gelaatsscan dient af te geven bij het aanvragen van een nieuw visum. Ook als de biometrics in het verleden in China zijn afgegeven, dient u dit alsnog opnieuw bij het consulaat in Den Haag te doen, zolang dit per december 2019 nog niet in Nederland is gebeurd.

Quarantaine / Vaccinaties

Op dit moment komen alle voorgaande regelingen te vervallen en hoeft u niet meer in quarantaine en is het ook niet meer vereist dat u gevaccineerd bent. Wij adviseren u wel om onze website in de gaten te houden voor de laatste updates want vanaf het moment van schrijven is de EU bezig om een verplichte test af te nemen voor alle inkomende reizigers vanuit China. Dit kan betekenen dat er vervolgens ook weer tegenmaatregelen worden genomen om China in te kunnen reizen zoals bijvoorbeeld een verplichte negatieve test. Zorg er dus voor dat u alle nodige voorbereidingen heeft getroffen alvorens u op reis gaat! Ook hierin ondersteunen wij u uiteraard.

China visum kopen

Legalisaties

Traveldocs kan u ook in de Corona periode ondersteunen bij het legaliseren van uw documenten. Wilt u documenten laten legaliseren voor China? Neem dan contact met ons op! Recentelijk hebben wij een aantal reizigers mogen helpen die werkzaam en woonachtig zijn in China en waarvan het visum of werkvergunning verloopt. Om te voorkomen dat ze vanuit China weer terug moesten reizen naar Nederland hebben wij een aantal documenten kunnen legaliseren. Hierdoor is er reistijd bespaard en kon men lokaal een nieuwe werkvergunning aanvragen.

Traveldocs heeft verder een goede samenwerking met DHL zodat wij op een veilige manier uw documenten wereldwijd kunnen versturen dan wel de documenten wereldwijd bij u kunnen laten ophalen. Op deze manier bent u er zeker van de documenten in goede orde en op tijd bij Traveldocs aankomt voor verdere afhandeling. Zodra we de documenten hebben ontvangen controleren we deze of spreken we met de klant af om dit eerst per mail naar ons te versturen voordat ze per DHL naar ons worden verstuurd. Vervolgens gaat een van onze medewerkers na ontvangst het document legaliseren bij de Rechtbank, Notaris, Ministerie van Buitenlandse zaken of een andere overheidsinstelling. Dit duurt meestal 1 of 2 werkdagen en daarna gaat het document naar de Chinese ambassade waar het vervolgens een verwerkingsduur heeft van circa zeven werkdagen.

Het is fijn om te constateren dag de wereld langzaam weer open gaat dan wel specifieke verplichtingen loslaat om reizigers weer de mogelijkheid te geven om te kunnen reizen zonder allerlei beperkingen. Bij Traveldocs weten wij hoe dit het snelst en zo efficiënt mogelijk gedaan kan worden. Meer weten of direct een aanvraag in gang zetten?

Bel of mail ons op werkdagen tussen 0900 en 1730 uur op +31 23 221 00 02 of info@visum-legalisatie.nl of klik hier voor visum China aanvragen en klik hier voor legalisatie aanvragen!

Ambassade Registratie

Het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken raadt Nederlandse reizigers aan om zich te registreren bij de ambassade in de landen die zij zullen bezoeken. Laat Traveldocs dit voor u verzorgen zodat u met een gerust hart op reis kan gaan. Door de registratie houdt de Nederlandse ambassade u op de hoogte in het land van verblijf. Daarnaast bent u altijd op de hoogte van de huidige veiligheidssituatie.

Bij aangepast reisadvies en bij (dreigende) crisis krijg u een sms. De ambassade zal tevens uw noodcontacten bij eventuele calamiteiten op de hoogte brengen. Daarnaast krijgt u extra informatie van de ambassade over bijvoorbeeld dienstverlening en evenementen. 

 

visum voor China aanvragen

 

 

 

 

Bij Traveldocs staan wij garant voor professionele, correcte, vlotte en betrouwbare service.

Onze ervaren deskundigen controleren de aanvraag alvorens deze wordt ingediend bij het consulaat of de ambassade van China. Het aanvragen van uw visum verloopt daarom 100% correct en veilig. Traveldocs maakt de procedure juist makkelijker voor u, dus geen ingewikkelde website procedures meer.

U wordt op de hoogte gehouden van de status van de aanvraag via de mail, dan wel via de telefoon. Tevens kunt u ten alle tijden uw aanvraag volgen via de track en trace functie op onze website.

Traveldocs is een Nederlands bedrijf met jarenlange ervaring met de juiste connecties om uw documenten correct te behandelen. Wij werken samen met diverse touroperators, voetbalclubs, grote bedrijven, vele KMO’s en vele anderen. Uw documenten zijn ten allen tijden in veilige handen bij ons.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top