skip to Main Content
Naar China Reizen Tijdens COVID-19

Naar China reizen tijdens COVID-19

Is het mogelijk om naar China te reizen tijdens COVID-19? Vanwege Corona is er een hoop onduidelijk geworden over wat nou precies wel en niet kan als het aankomt op reizen naar China. In deze blog zullen wij het eea voor u proberen te verduidelijken op het gebied van reizen en zakendoen in China, het aanvragen van visa en legalisaties en welke voorbereidingen u dient te treffen voor vertrek.

Reistoestemming verkrijgen

Momenteel is het mogelijk om naar China te reizen tijdens COVID-19. Men kan een visum China aanvragen voor zakelijke en privé doeleinden. De belangrijkste voorwaarde is dat de reiziger een zogenaamde PU-letter kan overhandigen. Dit is een uitnodigingsbrief welke verkregen dient te worden door de uitnodigende partij in China bij ‘the Provincial Economic and Trade Commission’ of bij ‘the Provincial Foreign Affairs Office’ in China. Aanvragers van een Q2 visum (familiebezoek) moeten de familieband kunnen aantonen en dienen daarnaast een ondertekende uitnodigingsbrief aan te leveren. Daarnaast dient u binnen twee weken na het indienen van uw visumaanvraag te vertrekken naar China. 

Zonder deze PU-letter of aantoonbare, dringende redenen worden aanvragen momenteel nog niet aangenomen. Dit betekend dat toeristen zonder specifieke en urgente reisdoelen momenteel de Chinese grens nog niet mogen betreden.

Beschikt u over deze PU-letter? Dan kunnen wij met deze en de overige benodigde documenten, een visumaanvraag voor u in gang zetten. Belangrijk om te weten is wel dat zodra wij alle documenten hebben aangeleverd en deze is goedgekeurd door het consulaat, u langs het Chinese Service Center in Den Haag moet om biometrische data af te staan, zoals vingerafdrukken en een gelaatsscan.

Uiteraard zal Traveldocs u ook gedurende dit proces ondersteunen. Tijdens deze afspraak zal er een medewerker van ons aanwezig zijn om u te begeleiden en te helpen waar nodig is. Zodra de biometrics zijn afgegeven, zal de verwerkingstijd van uw aanvraag van start gaan. Houdt er rekening mee dat op dit moment verwerking enkel mogelijk is in spoed, dit ivm Corona en de Chinese consulaire regeling hieromtrent.

In de meeste gevallen betekent dit dat wij uw paspoort met daarin het China visum diezelfde of de eerstvolgende werkdag weer mogen afhalen. 

 

 

Direct een visum China aanvragen? Dien uw visum China aanvraag dan direct online in via onze website!

Voorbereiding

Om ervoor te zorgen dat wij uw aanvraag in goede orde kunnen indienen, verzoeken wij u om in elk geval de volgende gegevens alvast gereed te hebben:

  • ingevuld en ondertekend visumaanvraagformulier 
  • garantiebrief werkgever
  • (wijzigbare)vliegtickets met vertrek binnen 2 weken op het moment van indienen (verplicht)
  • paspoort (tenminste 6 maanden geldig bij aankomst in China) en een recentelijk genomen pasfoto (formaat 32x48mm en volledig blanco achtergrond)
  • PU-letter

De biometrische data hoeft u slechts één keer af te staan. Deze gegevens blijven gedurende 10 jaar gekoppeld aan uw paspoortnummer. Zolang uw paspoortnummer ongewijzigd blijft hoeft u dit binnen die periode bij nieuwe reizen en/of visumaanvragen naar China niet meer opnieuw te doen. Hierdoor hoeft u bij meerdere inreizen naar China niet steeds opnieuw uw biometrische data af te staan, daar deze gekoppeld aan uw paspoort blijven, en kunt u profiteren van een kortere verwerkingstijd. Krijgt u een nieuw paspoort(nummer) of zijn de 10 jaar verstreken? Houdt u er dan rekening mee dat u wel opnieuw vingerafdrukken en een gelaatsscan dient af te geven bij het aanvragen van een nieuw visum. Ook als de biometrics in het verleden in China zijn afgegeven, dient u dit alsnog opnieuw bij het consulaat in Den Haag te doen, zolang dit per december 2019 nog niet in Nederland is gebeurd.

COVID-19 PCR test

Daarnaast dient u rekening te houden met de verplichte COVID-19 PCR test. Voorheen diende men dit tenminste tweemaal af te nemen, omdat de resultaten ook bij het indienen van uw aanvraag aangeleverd moesten worden. Tegenwoordig is dit gewijzigd naar één keer (tot 72 uur) voor vertrek. Deze resultaten dient u tenminste 24 uur voor vertrek te mailen naar de ambassade. Zij zullen u vervolgens een health declaration toesturen, welke u dient aan te tonen bij aankomst. Vergeet u dit te doen of verstuurd u de testresultaten korter dan 24 uur voor vertrek? Dan kan het zijn dat u niet wordt toegelaten in China. Zorg er dus voor dat u alle nodige voorbereidingen heeft getroffen alvorens u op reis gaat! Ook hierin ondersteunen wij u uiteraard.

Legalisaties

Traveldocs kan u ook in de Corona periode ondersteunen bij het legaliseren van uw documenten. Wilt u documenten laten legaliseren voor China? Neem dan contact met ons op! Recentelijk hebben wij een aantal reizigers mogen helpen die werkzaam en woonachtig zijn in China en waarvan het visum of werkvergunning verloopt. Om te voorkomen dat ze vanuit China weer terug moesten reizen naar Nederland hebben wij een aantal documenten kunnen legaliseren. Hierdoor is er reistijd bespaard en kon men lokaal een nieuwe werkvergunning aanvragen.

Traveldocs heeft verder een goede samenwerking met DHL zodat wij op een veilige manier uw documenten wereldwijd kunnen versturen dan wel de documenten wereldwijd bij u kunnen laten ophalen. Op deze manier bent u er zeker van de documenten in goede orde en op tijd bij Traveldocs aankomt voor verdere afhandeling. Zodra we de documenten hebben ontvangen controleren we deze of spreken we met de klant af om dit eerst per mail naar ons te versturen voordat ze per DHL naar ons worden verstuurd. Vervolgens gaat een van onze medewerkers na ontvangst het document legaliseren bij de Rechtbank, Notaris, Ministerie van Buitenlandse zaken of een andere overheidsinstelling. Dit duurt meestal 1 of 2 werkdagen en daarna gaat het document naar de Chinese ambassade waar het vervolgens een verwerkingsduur heeft van circa zeven werkdagen.

Al met al zijn er ondanks Corona gelukkig alsnog voldoende mogelijkheden om van en naar China te reizen en de nodige documenten op tijd te verkrijgen. Bij Traveldocs weten wij hoe dit het snelst en zo efficiënt mogelijk gedaan kan worden. Meer weten of direct een aanvraag in gang zetten?

Bel of mail ons op werkdagen tussen 0900 en 1730 uur op +31 23 221 00 02 of [email protected] of klik hier voor visum China aanvragen en klik hier voor legalisatie aanvragen!

 

 

Ambassade registratie

Het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken raadt Nederlandse reizigers aan om zich te registreren bij de ambassade in de landen die zij zullen bezoeken. Laat Traveldocs dit voor u verzorgen zodat u met een gerust hart op reis kan gaan. Door de registratie houdt de Nederlandse ambassade u op de hoogte in het land van verblijf. Daarnaast bent u altijd op de hoogte van de huidige veiligheidssituatie.

Bij aangepast reisadvies en bij (dreigende) crisis krijg u een sms. De ambassade zal tevens uw noodcontacten bij eventuele calamiteiten op de hoogte brengen. Daarnaast krijgt u extra informatie van de ambassade over bijvoorbeeld dienstverlening en evenementen. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij Traveldocs staan wij garant voor professionele, correcte, vlotte en betrouwbare service.

Onze ervaren deskundigen controleren de aanvraag alvorens deze wordt ingediend bij het consulaat of de ambassade van China. Het aanvragen van uw visum verloopt daarom 100% correct en veilig. Traveldocs maakt de procedure juist makkelijker voor u, dus geen ingewikkelde website procedures meer.

U wordt op de hoogte gehouden van de status van de aanvraag via de mail, dan wel via de telefoon. Tevens kunt u ten alle tijden uw aanvraag volgen via de track en trace functie op onze website.

Traveldocs is een Nederlands bedrijf met jarenlange ervaring met de juiste connecties om uw documenten correct te behandelen. Wij werken samen met diverse touroperators, voetbalclubs, grote bedrijven, vele KMO’s en vele anderen. Uw documenten zijn ten allen tijden in veilige handen bij ons.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top