Ga naar hoofdinhoud

Visum Suriname uitleg

Traveldocs ontvangt veel telefoontjes van reizigers die naar Suriname willen reizen met de vraag of een visum Suriname 2022 wel of niet vereist is. 

Reizigers die in Suriname geboren zijn hebben sinds 01 oktober 2021 geen visum/e-toeristenkaart nodig om naar Suriname te reizen. Dit geldt echter niet voor Nederlandse paspoorthouders die niet in Suriname zijn geboren. Zij zijn verplicht om niet eerder dan 3 maanden en niet later dan 3 dagen voor vertrek een visum Suriname aan te vragen. Dit vervangt de zogenaamde toeristenkaart, welke men vroeger op de luchthaven kon aanschaffen.

Visum Suriname voor vertrek aanvragen

Recentelijk heeft er een bericht gestaan in de media waarin melding is gemaakt dat het visum Suriname niet meer is vereist, echter is dit bericht niet correct en dient er nog steeds een visum voorafgaand aan de reis aangevraagd te worden. Alleen reizigers die geboren zijn in Suriname hebben vrijstelling gekregen van het visum. Alle overige reizigers moeten alsnog voor vertrek de juiste papieren verkrijgen. Dit betreft het e-visum Suriname oftewel het toeristen visum Suriname.
Helaas is dit nog niet bij iedereen bekend en gaan er nog steeds veel reizigers zonder visum Suriname naar Schiphol om vervolgens weer huiswaarts te keren omdat ze niet ingecheckt kunnen worden bij de KLM of Surinam Airways op Schiphol. Zonder visum mag u namelijk niet aan boord. Gelukkig gebeurt de controle van de papieren al op moment van vertrek en niet pas bij aankomst in Suriname, want het laatste wat u zou willen is bij aankomst aan de grens alsnog geweigerd te worden en weer terug te moeten vliegen naar uw land van herkomst.

Traveldocs kan uw visum Suriname geheel online en in slechts een paar minuten voor u aanvragen!

De verwerking kan 3 – 7 werkdagen duren en het advies is om het visum Suriname op tijd dan wel vanaf vier weken voor vertrek aan te vragen via https://visum-legalisatie.nl/visums/visum-suriname-aanvragen/
Spoedaanvragen zijn mogelijk bij bijvoorbeeld een overlijdensgeval en met een kopie van het overlijdensbericht kan Traveldocs u daarbij helpen. Wij zetten dan voor u een verzoek om urgentie en prioriteit voor afwerking uit naar de Surinaamse autoriteiten, zodat zij voorrang verlenen aan de verwerking uw visumaanvraag Suriname.
De reizigers die wel een visum nodig hebben ontvangen het zogenaamde e-visum Suriname of e-toeristenkaart Suriname.
Via de website van Traveldocs kunt u eenvoudig het visum Suriname aanvragen en selecteert u het juist type visum. Voor toeristische doeleinden volstaat het e-visum en indien u een zakelijk of werkvisum nodig heeft kunnen wij u uiteraard ook helpen. 
Hieronder vindt u nog een opsomming voor het type visum wat vereist is voor uw reis naar Suriname.

U vraagt het e-visum Suriname aan indien u voldoet aan onderstaande voorwaarden;

  1. Een zakelijk bezoek  aan Suriname voor werk, zaken of studie/stage of een ander niet toeristisch doel (zakelijk visum);
  2. Een toeristisch bezoek aan Suriname voor toerisme, vakantie of familiebezoek;
  3. Een toeristisch bezoek waarbij u tijdens u verblijf in Suriname even naar een ander land wil reizen bijvoorbeeld naar de Nederlandse Antillen waarbij u binnen twee maanden weer terugkeert in Suriname. U krijgt in dit geval een toerist multipe entry visum
  4. Een toeristisch of zakelijk bezoek waarbij u binnen drie dagen gaat doorreizen naar een ander land waarbij u maar 1x via Suriname reist. Hiervoor volstaat het Transitvisum;
  5. Reizigers die langer dan 90 dagen in Suriname willen verblijven ongeacht het doel van het verblijf kunnen ook via Traveldocs het visum aanvragen. Dit betreft geen e-visum maar een zogenaamd regulier visum, welke ruim voor vertrek in het paspoort aangebracht dient te worden door een consulaire medewerker van de Surinaamse ambassade. 

Heeft u een ander visumtype nodig dan hierboven beschreven? Neem dan contact met ons op.

Regulier visum Suriname

Bij het aanvragen van een regulier visum Suriname moet u er rekening mee houden dat u naast het paspoort en pasfoto’s ook andere documenten fysiek dient op te sturen of bij ons kunt afleveren. U bent uw paspoort gedurende de verwerkingsperiode dan ook even kwijt. Zodra de ambassade het visum voor u in orde heeft gemaakt haalt Traveldocs uw paspoort met daarin het visum Suriname weer voor u op. U hoeft zelf dus niet naar Den Haag te reizen.

De kosten van een regulier, papieren visum Suriname liggen tevens hoger dan voor het e-visum Suriname, en worden hier andere voorwaarden en eisen aan gesteld. Neem contact met ons op voor de exacte prijsberekening en verdere uitleg over de door u te nemen stappen.

Wilt u meer weten over het visum Suriname? Kijk dan op onze FAQ Suriname pagina of op de pagina met Belangrijke informatie voor Suriname.

 

Liever meteen een elektronisch visum Suriname geheel online en in slechts een paar minuutjes aanvragen?

Kijk dan op onze e-visum Suriname pagina! Meestal heeft u het e-visum Suriname binnen 24 tot 72 uur al via de mail van ons binnen!

 

 

 

 

 

Foto: Diasporasuriname.org

 

Back To Top