Ga naar hoofdinhoud

Visum Canada aanvragen

Gaat u op reis naar Canada? Dan heeft u een eTA Canada nodig. Bij Traveldocs kunt u snel en eenvoudig een eTA Canada aanvragen vanaf € 29,95. Heeft u meer vragen over hoe u de reis kunt voorbereiden? Lees dan ons advies op de Canada pagina >

Ontvang uw visum binnen 3 dagen

De procedure van de visum Canada aanvraag duurt maximaal 3 werkdagen.

Bespaar tot 35%!

Bij het online bestellen van uw visum Canada hanteren wij de scherpste prijzen.

Bank betalingen

Hoewel de Canadese overheid standaard eTA’s voor Canada afgeeft, kunnen er aanvullende voorwaarden gelden om te reizen naar Canada indien u een niet Europese nationaliteit heeft of een juridische overtreding heeft begaan. Vraag daarom altijd naar de inreis voorwaarden bij uw luchtvaartmaatschappij of neem telefonisch contact met ons op.

Hoe werkt het?

visum

1. Aanvragen

Eenvoudig een eTA visum Canada aanvragen door de benodigde gegevens online in te vullen.

veilig afrekenen visum

2. Online afrekenen

U kunt op een veilige manier de kosten visum Canada online afrekenen met iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard.

visum aanvraag

3. Officieel document

U ontvangt het aangevraagde eTA visum Canada per e-mail. Zo kunt u met een gerust hart op reis.

Meer vragen over de voorbereiding van uw reis naar Canada

Heeft u meer vragen over hoe u de reis kunt voorbereiden? Bekijk dan de volgende onderwerpen:

Visumbenodigdheden

Canada

Paspoort

 • Uw paspoort dient nog minimaal 6 maanden na aankomst in Canada geldig te zijn met minstens 1 lege visumpagina
 • Op de pagina met de persoonsgegevens dient het paspoort een machine-leesbare zone te hebben (aan deze eis voldoen alle Nederlandse en Belgische paspoorten).

Pasfoto

 • Voor de aanvraag van een eTA visum Canada hoeft u geen pasfoto aan te leveren

Geldigheid

 • Het eTA visum Canada heeft een geldigheid van 5 jaar.
 • Uw verblijf mag echter niet langer bedragen dan 6 maanden aaneengesloten per keer.

Indien u de geldigheid wilt weten van reguliere visums, verzoeken wij u om contact met ons op te nemen, daar dit kan verschillen per visumtype en reisdoel.

Belangrijke informatie

 • Wij adviseren dat u een print van uw eTA visum Canada samenvoegt met uw paspoort alvorens af te reizen naar uw bestemming.
 • Bewaar de aanvraag (of de email) van uw eTA visum Canada. Zo hoeft u deze niet opnieuw in te vullen als u nogmaals naar dezelfde bestemming reist.

Wat is een eTA voor Canada?

Sinds 15 maart 2016 is het voor alle reizigers naar Canada verplicht om vooraf een visum Canada aan te vragen. Het elektronisch visum (e-visum of eTA) Canada kan eenvoudig worden aangevraagd via Traveldocs. U kunt hier echter alleen gebruik van maken als u Canada per vliegtuig in reist. Het Electronic Travel Authorization (eTA) is een elektronisch visum. Dit eTA visum Canada kunt u geheel digitaal bij ons aanvragen. Hiervoor hebben wij enkel een paspoort scan nodig. U hoeft dus geen documenten meer fysiek bij ons aan te leveren of zelf naar de ambassade af te reizen.

Wanneer moet ik een eTA of visum Canada aanvragen?

U moet een eTA visum voor Canada aanvragen als u naar Canada wilt reizen voor de volgende redenen:

 • Vakantie doeleinden
 • Zakelijke doeleinden
 • Op bezoek bij vrienden en/of familie
 • Voor een overstap

Indien u om wat voor reden dan ook niet in aanmerking komt voor een eTA visum Canada, of dat u een regulier visum Canada moet aanvragen voor het verrichten van arbeid of het volgen van een lange studie in Canada, dan dient u deze visumaanvraag in persoon aan te vragen via het service centrum van de Canadese ambassade in Düsseldorf.

Traveldocs kan u in dat geval assisteren met het voorbereidend werk voor uw visum Canada aanvraag. Neemt u dan gerust contact met ons op voor de mogelijkheden en tarieven.

Voor wie is een eTA (elektronisch visum) Canada bedoeld?

Het elektronisch visum is voor iedereen verplicht die van plan is naar Canada af te reizen. Reizigers die niet over een geldig (e)visum Canada beschikken, kunnen niet inchecken en worden per direct geweigerd bij het boarden van het vliegtuig. Zelfs bij een (korte) overstap waarbij het vliegveld niet verlaten zal worden, dient men te beschikken over een eTA visum Canada. Dit geldt ook voor kinderen en baby’s. Zij moeten daarom ook elk een eigen eTA visum Canada aanvragen.

Welke nationaliteiten op een eTA Canada mogen reizen vindt u op deze pagina met belangrijke informatie over het visum Canada.

Hieronder leest u alle nodige informatie over het visum Canada

eTA Canada aanvragen

De kosten voor het aanvragen van het visum Canada hangen af van het visumtype dat u kiest. De opbouw van de kosten visum Canada zijn als volgt:

 • Het eVisitor visum (eTA), de meest aangevraagde variant, dat zowel voor toeristische als zakelijke reizen naar Canada kan worden gebruikt, wordt gemiddeld binnen 72 uur toegekend. De kosten voor het eTA visum Canada zijn slechts € 29,95. Dit is inclusief verwerkingskosten, consulaire kosten, transactiekosten en BTW. Moet u met spoed een visum Canada aanvragen? In dit geval kunt u gebruik maken van een spoedprocedure waarbij een toeslag berekend zal worden, kijkt u hiervoor op deze pagina.
 • Het regulier visum Canada heeft hogere kosten. Daarnaast moet u er rekening mee houden dat u op interview in Dusseldorf moet komen.

Hoe lang is het eTA visum voor Canada geldig?

Een eTA visum voor Canada is een multiple entry visum. Dit houdt in dat u binnen de geldigheid van het visum meerdere keren het land mag inreizen. Hier zit geen limiet op. U kunt het eTA visum Canada binnen 72 uur na indienen al in uw mailbox hebben!

 • Een eTA visum Canada is 5 jaar geldig of tot de vervaldatum van uw paspoort als dat eerder is
 • Binnen die 5 jaar mag u, zolang u met hetzelfde geldige paspoort reist, een onbeperkt aantal keer Canada in- en uit reizen
 • Uw verblijf in Canada mag per keer niet langer dan 6 maanden aaneengesloten duren

Als uw paspoort eerder verloopt dan de eTA of als u een nieuw paspoort heeft, vervalt de eTA voor Canada. U moet dan opnieuw een eTA visum Canada aanvragen en deze opnieuw te betalen.

Hoe lang duurt het voordat ik mijn eTA Canada ontvang?

Meestal duurt het op werkdagen slechts 24 uur (in spoed) tot 72 uur (normale procedure) alvorens u het eTA Canada visum per mail van ons ontvangt.

 • Het eTA is geen fysiek document! U krijgt alleen het visumnummer en de bijbehorende gegevens. Deze moet u zelf bewaren gedurende de 5 jarige geldigheid.
 • Het eTA is gekoppeld aan het paspoortnummer waarop de aanvraag is ingediend. Reist u met een ander paspoort? Dan moet u ook een nieuwe eTA aanvragen, ook als uw eTA in het andere paspoort nog geldig is.

Overige visum typen Canada / regulier visum aanvragen

Canada kent naast de eTA ook andere visum typen.

Op deze pagina leest u precies welke dit zijn en in hoeverre Traveldocs u kan helpen bij het verkrijgen van een ander visum type voor Canada.

Waarom uw ETA Canada aanvragen bij Traveldocs?

Gaat u een ETA Canada aanvragen? Dan kunt u bij Traveldocs rekenen op professionele, correcte, vlotte en tevens zeer betrouwbare service.

Onze ervaren deskundigen controleren uw ETA Canada aanvraag alvorens deze wordt ingediend bij de overheid. Slechts op deze manier bent u 100% zeker dat uw eTA Canada correct en veilig wordt aangevraagd.

Traveldocs maakt de procedure makkelijker voor u, dus geen ingewikkelde website procedures meer!

Daarnaast wordt u op de hoogte gehouden van de status van uw visum Canada aanvraag via e-mail danwel telefoon. Tevens kunt u te allen tijde uw aanvraag volgen via de tracking functie op onze website.

Traveldocs is een Nederlands bedrijf met jarenlange ervaring en de juiste connecties om uw documenten correct te behandelen. Wij werken samen met diverse touroperators, topclubs, grote (internationale) bedrijven en NGO’s. Uw documenten zijn te allen tijde in veilige handen bij ons.

Bent u van plan om naast Canada ook andere landen te bezoeken?

Gaat u een visum Canada aanvragen maar komt u tijdens uw reis ook nog in andere landen? Neem een kijkje op onderstaande visum landen, zodat u goed voorbereid en voorzien van juiste documenten op reis kunt gaan.

Traveldocs helpt bedrijven en particulieren bij de aanvraag van een visum of legalisatie. Als erkend legalisatie bureau assisteren wij u administratief en verzorgen wij de complete afhandeling bij de relevante ambassade of het consulaat. Voor deze dienstverlening berekenen wij bemiddelingskosten. Wij zijn geen overheidsinstantie of daaraan gelieerd. Alle door u te betalen kosten zijn duidelijk zichtbaar en volledig transparant en Traveldocs hanteert scherpe prijzen, een professionele service met een adequate knowhow binnen de wereld van legalisaties. Uiteraard heeft U ook de mogelijkheid om uw aanvraag rechtstreeks in te dienen bij de betreffende overheidsinstantie. Wanneer u een aanvraag via visum-legalisatie.nl  doet, betaalt u nooit meer voor de consulaire kosten dan bij de ambassade/ het consulaat.

Back To Top