Ga naar hoofdinhoud

Visum Cambodja aanvragen

Gaat u op reis en wilt u een visum Cambodja aanvragen? Bij Traveldocs kunt u snel en eenvoudig een toeristenvisum Cambodja aanvragen vanaf € 59,95.

Ontvang uw visum vanaf 3 dagen!

De procedure van het aanvragen van uw visum Cambodja kan vanaf 3 werkdagen.

Bespaar tot 35%!

Bij het online bestellen van uw visum hanteren wij de scherpste prijzen.

Bank betalingen

Hoe werkt het?

visum

1. Aanvragen

Eenvoudig een visum Cambodja aanvragen door de benodigde gegevens online in te vullen.

veilig afrekenen visum

2. Online afrekenen

U kunt op een veilige manier online afrekenen met iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard.

visum aanvraag

3. Officieel document

Daarna ontvangt u het e-visum per e-mail. Zo kunt u met een gerust hart op reis.

Meer informatie omtrent het visum Cambodja

Wil je meer informatie omtrent het visum Cambodja? Neem dan een kijkje op een van onderstaande pagina’s om goed voorbereid op reis te gaan!

Visumbenodigdheden

Cambodja

Paspoort

Voor het aanvragen van een eVisum Cambodja dient u een kopie van uw paspoortinformatiepagina aan te leveren.

Pasfoto

Er zijn een aantal visum Cambodja pasfoto eisen waar u rekening mee moet houden, alvorens u een visum Cambodja kunt aanvragen:

 • E-visumaanvragers moeten één digitale foto aanleveren, in .JPG/.JPEG of .PDF formaat.
 • Reguliere visumaanvragers moeten twee fysieke pasfoto’s van 35x40cm overleggen.

De pasfoto’s moeten zowel digitaal als fysiek voldoen aan de onderstaande eisen:

 • De foto is minder dan 3 maanden oud
 • Het betreft een officiële kleurenpasfoto (vraag deze, naast hardcopy, ook digitaal op bij uw fotograaf en geef vooraf aan dat het voor een visum Vietnam aanvraag is!)
 • De achtergrond is wit of lichtgrijs van kleur
 • Er zijn geen beschadigingen aan de pasfoto
 • De persoon op de foto kijkt recht in de camera
 • Er wordt geen bril gedragen op de foto of een bril met een zeer licht montuur

Bewijs van hotel

Om het visum Cambodja aan te kunnen vragen dient u een bewijs van verblijfadres aan  te leveren. Dit mag gebeuren in onderstaande vormen:

 • Een hotelbevestiging op naam, waarop de naam en adres van uw hotel te zien is, alsmede de naam van de aanvrager van het visum; OF
 • De boekingsbevestiging van uw reisorganisatie waarop uw naam en de hotelgegevens staan vermeldt; OF
 • Een uitnodigingsbrief van een vriend of familielid, waarin staat op welk adres u zult verblijven en de volledige contact- en paspoortgegevens van de uitnodigende partij, plus een kopie van diens paspoort.

Verklaringsbrief zorg- or reisverzekeraar

De brief dient in het Engels opgemaakt te zijn en moet het volgende vermelden:

 • uw volledige naam
 • dat u dekking heeft in Cambodja gedurende uw verblijf
 • dat u naast medische kosten ook dekking heeft bij COVID-19
 • de brief moet op briefpapier van de verzekeraar geschreven zijn en dient ondertekend te zijn

Het maakt niet uit of de brief van uw zorgverzekeraar of reisverzekeraar is, zolang deze maar aan de bovenstaande punten voldoet.

 

Corona vaccinatiebewijzen

Hoewel alle covid regelingen sinds 2022 zijn afgeschaft voor Cambodja, willen zij nog wel een bewijs van COVID-19 vaccinaties zien. Deze kunt u downloaden via www.coronacheck.nl/print.

Heeft u geen vaccinatiebewijs? Dan kan de aanvraag ook zonder deze worden ingediend.

Belangrijke informatie visum Vietnam

 • U moet een tweevoudige print van uw e-visum samen met uw paspoort bewaren alvorens af te reizen naar  Cambodja.
 • Bewaar de aanvraag (of de email) van uw e-visum Cambodja. Zo hoeft u deze niet opnieuw in te vullen als u nogmaals naar dezelfde bestemming reist.

Visum Cambodja aanvragen

Het aanvragen van een visum Cambodja kan voor EU nationaliteiten geheel online gebeuren via onze website.

Het aanvragen van het visum kan 3 maanden voor vertrek, echter verwerkt de ambassade van Cambodja aanvragen pas op de 30e dag voor aankomst. Na 3 tot 5 werkdagen wordt het visum vervolgens goedgekeurd en per mail naar u toegestuurd.

Verwerkingstijd en geldigheid visum Cambodja

Het visum Cambodja is 90 dagen geldig vanaf het moment van afgifte. Binnen deze periode dient uw gehele reis te plaatsvinden. Uw verblijf mag dus binnen deze 90 daagse periode niet langer zijn dan 30 dagen.

Hoe lang duurt het voordat ik mijn visum Cambodja goedgekeurd krijg?

De eerste stap begint dus bij het aanvragen van het visum Cambodja, dit doet u per e-mail of middels ons Cambodja aanvraagformulier. Daarna ontvangt u binnen 2 werkdagen een mail met daarin precies wat wij van u nodig hebben en aan welke voorwaarden deze documenten moeten voldoen. Afhankelijk van hoe lang u bezig bent met het verzamelen van de nodige documenten, kan de aanvraag dezelfde dag nog in behandeling genomen worden.

Visum Cambodja met spoed aanvragen

Indien u de benodigde documenten op werkdagen voor 17:00 uur aanlevert en de betaling voor diezelfde tijd voldoet, gaat het dezelfde dag nog in verwerking. Dit betreft echter wel aanvragen welke conform spoed worden ingediend via onze website. Vanaf dan kunt u maximaal 3 werkdagen rekenen (72 uur). Binnen 3 werkdagen ontvangt u het visum geheel digitaal in PDF formaat van ons.

Normale verwerkingstijd visum Cambodja

Heeft u uw aanvraag conform de normale procedure ingediend? Dan handelen wij de aanvraag binnen 2 werkdagen af vanaf het moment van aanleveren van alle documenten. U ontvangt het visum in dat geval binnen circa 5 werkdagen van ons per mail.

 

 

Ontvang het visum Cambodja al binnen 3 werkdagen na aanvragen! Nergens gaat dit sneller en nergens vindt u het visum Cambodja goedkoper dan bij Traveldocs!

Wilt u het visum Cambodja goedkoop en geheel online direct aanvragen? Klik dan op de button hieronder en vul het contactformulier in! Onze visumexperts nemen binnen 2 werkdagen contact met u op via de mail of telefoon.

Geldigheid

Het visum Cambodja is na moment van afgifte 90 dagen geldig.

Uw gehele verblijfsperiode mag niet langer dan 30 dagen zijn. Dit dient te plaatsvinden binnen de visumgeldigheid van 90 dagen. Hieronder een voorbeeld:

Voorbeeld 1: Uw visum is afgegeven op 09 september 2022 en is geldig tot 09 december 2022.

1.1 U reist op 20 september naar Cambodja en moet het land uiterlijk op 20 oktober verlaten.

1.2 U reist op 31 november het land in. U moet Cambodja in dit geval uiterlijk op 09 december hebben vertalen, omdat u niet na de visumgeldigheid nog in het land mag zijn.

Wilt u gebruik maken van de volle 30 dagen verblijf? Zorg er dan voor dat u tenminste 30 dagen voor vervaldatum van uw visum het land inreist, in geval van voorbeeld 1.2 is dit dus op 09 november. Het alternatief is om de aanvraag bijvoorbeeld later in te dienen, zodat u wél voldoende tijd heeft om in het land te verblijven.

Heeft u vragen over de geldigheid en wilt u weten wanneer u uw aanvraag het beste kunt indienen? Neem dan contact op met een van onze visumexperts. Wij geven u graag vrijblijvend advies hierover!

Met het e-visum mag u Cambodja via enkele grensposten inreizen

Reist u het land elders in? Dan mag u niet op het e-visum reizen! Vraag daarom altijd bij uw reisorganisatie na bij welk grenspost u het land zult betreden en vertalen, om te voorkomen dat u aan de grens geweigerd wordt of een boete krijgt.

Over land:

 • Bavet (Svay Rieng), dit is een grensovergang bij Vietnam
 • Cham Yeam (Koh Kong), dit is een grensovergang bij Thailand
 • Poi Pet (Bantaey Meanchey), dit is een andere grensovergang bij Thailand
 • Tropaeng Kreal (Stung Treng), dit is een grensovergang bij Laos

Met de vliegtuig:

 • Phnom Penh International Airport
 • Siem Reap International Airport
 • Sihanoukville International Airport (Preah Sihanouk)

Reist u het land elders in? Dan is het elektronisch visum Cambodja niet geldig!

 

Vragen

Voor vragen over het visum Vietnam kunt u terecht op onze FAQ Cambodja pagina.

Staat uw vraag hier niet tussen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier, telefonisch of per mail.

Waarom uw visum Cambodja aanvragen bij Traveldocs?

Bij Traveldocs staan wij garant voor professionele, correcte, vlotte en tevens zeer betrouwbare service. Zo ook voor al uw visum Cambodja aanvragen.

Onze ervaren deskundigen controleren de aanvraag alvorens deze wordt ingediend bij het consulaat van Cambodja. Slechts op deze manier bent u 100% zeker dat uw aanvraag correct en veilig wordt aangevraagd.

Traveldocs maakt de procedure makkelijker voor u, dus geen ingewikkelde website procedures meer.

U wordt tevens op de hoogte gehouden van de status van de aanvraag via e-mail dan wel telefoon. Daarnaast kunt u te allen tijde uw aanvraag volgen via de Tracking functie op onze website.

Traveldocs is een Nederlands bedrijf met jarenlange ervaring en de juiste connecties om uw documenten correct te behandelen. Wij werken samen met diverse touroperators, topclubs, grote (internationale) bedrijven en NGO’s. Uw documenten zijn te allen tijde in veilige handen bij ons.

Wilt u naast Cambodja ook andere bestemmingen bezoeken?

Neem dan een kijkje op onderstaande visumpagina’s, zodat u alle documenten op tijd in orde heeft en met een gerust hart op reis kunt gaan!

Traveldocs helpt bedrijven en particulieren bij de aanvraag van een visum of legalisatie. Als erkend legalisatie bureau assisteren wij u administratief en verzorgen wij de complete afhandeling bij de relevante ambassade of het consulaat. Voor deze dienstverlening berekenen wij bemiddelingskosten. Wij zijn geen overheidsinstantie of daaraan gelieerd. Alle door u te betalen kosten zijn duidelijk zichtbaar en volledig transparant en Traveldocs hanteert scherpe prijzen, een professionele service met een adequate knowhow binnen de wereld van legalisaties. Uiteraard heeft U ook de mogelijkheid om uw aanvraag rechtstreeks in te dienen bij de betreffende overheidsinstantie. Wanneer u een aanvraag via visum-legalisatie.nl  doet, betaalt u nooit meer voor de consulaire kosten dan bij de ambassade/ het consulaat.

Back To Top