Ga naar hoofdinhoud

Traveldocs kan u vanaf heden weer helpen met alle type visa aanvragen voor China, inclusief toeristische reizigers!

Blijft u langer dan 15 dagen? Dan moet u voor vertrek een visum China kopen. Blijft u 15 dagen of korter? Dan kunt u visumvrij reizen. 

Reist u samen uit en thuis met uw reispartner vraag dan het China e-visum aan want dit bespaard u een hoop tijd!

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden of plaats je aanvraag via de website.

Visum China Aanvragen Kosten 2024

Gaat u binnenkort op reis en wilt u een visum China aanvragen? Bij Traveldocs kunt u eenvoudig en snel een China visum aanvragen vanaf € 249,95 per persoon.

Ontvang uw visum vanaf 2 dagen!

De procedure van het aanvragen van uw visum China kan vanaf 2 werkdagen.

Bespaar tot 35%!

Bij het online bestellen van uw visum hanteren wij de scherpste prijzen.

Bank betalingen

Met spoed naar China? Traveldocs kan uw visum binnen 3 werkdagen al klaar hebben! Meer weten? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Het pre-arrival visum Shanghai is tijdelijk niet beschikbaar.

China Visa Aanvraagproces

visum

1. Aanvragen

Eenvoudig een visum China aanvragen door de benodigde gegevens online in te vullen.

veilig afrekenen visum

2. Paspoort opsturen

U ontvangt van Traveldocs een e-mail met instructies over het verzenden van uw paspoort en vereiste documenten.

visum aanvraag

3. Officieel document

U kunt uw paspoort met officieel visum ophalen of aangetekend per koerier retour laten zenden.

Vereisten voor de Aanvraag van een Visum voor China

China

Paspoort

Allereerst moet elke reiziger een paspoort aanleveren. Een noodpaspoort voldoet niet.

 • Deze moet minimaal drie aaneengesloten lege pagina’s bevatten.
 • Het paspoort moet samen met enkele andere documenten (zie de rest van deze pagina) worden aangeleverd.
 • Lever deze in zonder hoes of omslag.
 • De minimale geldigheidstermijn hangt af van het type visum China dat u aanvraagt.

Pasfoto

Er dient een recente pasfoto aangeleverd te worden.

 • 1 digitaal(via het aanvraagformulier) en 1 hardcopy in hoge kwaliteit, welke geprint is op hoogwaardig fotopapier,
 • de foto moet in formaat van 48x33mm zijn en een witte achtergrond bevatten.

Let op: dit formaat wijkt af van de standaard afmetingen van Nederlandse pasfoto’s! Geef dit door aan uw fotograaf en vraag de foto naast de hardcopy ook digitaal per mail op. Er mogen geen juwelen, tanden of geheel witte kleding in beeld zijn en dragers van een bril dienen deze af te doen.

De pasfoto moet naast digitaal ook los worden aangeleverd, dus niet vastgelijmd aan een ander document.

Ondertekend ambassadeformulier

Nadat u het online aanvraagformulier visum China op deze website heeft ingevuld, ontvangt u een e-mail waarin staat welke documenten in uw geval nog meer benodigd zijn (u kunt dit zelf ook nagaan op deze pagina). Daarnaast vindt u in deze e-mail een ambassadeformulier.

Dit ambassadeformulier is al digitaal ingevuld, maar moet nog worden uitgeprint (let op: enkelzijdig!) en ondertekend. Dit dient te gebeuren met een zwarte pen.

Persoonlijk reisschema

Er dient een reisschema aangeleverd te worden met daarop de datums van alle reizen van en naar China, alsmede alle binnenlandse vluchten in China. Dient u een aanvraag in voor een double entry of multiple entry visum China? Dan moet uit het reisschema blijken dat u deze ook daadwerkelijk nodig heeft.

Alle te bezoeken plaatsen in China moeten worden opgenomen in het reisschema, inclusief datums van aankomst en vertrek. Voor elke reis naar China moet daarnaast concreet worden aangegeven wat het doel van de reis is, zoals bijvoorbeeld: “fabriek X bekijken” of “vergaderen met de directie van bedrijf Y”.

Het reisschema moet worden ondertekend. Dient u meerdere visumaanvragen tegelijk in voor reizigers die hetzelfde reisschema gebruiken? Dan moeten al deze reizigers dit reisschema ondertekenen.

Boekingsbevestigingen van de vluchten

Alle vluchten die staan vermeld in uw reisschema, moeten ook daadwerkelijk geboekt zijn. Ook de boekingsbevestigingen van al deze vluchten moeten worden aangeleverd. Wij raden altijd aan om eerst een pro-forma (pro-rata) ticket aan te leveren alvorens uw daadwerkelijke tickets te boeken.

Boekingsbevestiging van overnachtingsplaatsen*

Behalve de bevestiging van de geboekte vluchten moeten ook bevestigingen van alle geboekte overnachtingsplaatsen worden aangeleverd; voor alle personen en alle nachten in het persoonlijke reisschema.

*Tijdens covid-19 is dit niet van toepassing

Werkgeversverklaring

Alle reizigers (toeristisch en zakelijk) dienen een kopie van een werkgeversverklaring aan te leveren. Hierin moet staan:

 • uw naam en paspoort gegevens
 • datum van aankomst in China en datum waarop u weer terug op kantoor wordt verwacht
 • een salarisindicatie (per maand of per jaar)
 • reden van de reis dient vermeldt te worden
 • indien de reis zakelijk is, dient ook het gewenst type visum vermeldt te worden
 • de brief dient opgesteld te zijn op officieel briefpapier van het bedrijf, inclusief vermelding van de contact- en bedrijfsgegevens
 • de brief dient ondertekend te zijn

Een voorbeeld document hiervan krijgt u van ons toegestuurd na het plaatsen van uw order. Deze brief kunt u aanhouden als format.

Indien u niet beschikt over een werkgever of een zelfstandig ondernemer bent, leest u dan de benodigdhedenmail goed door om te zien welke documenten van toepassing zijn op uw situatie. Deze mail ontvangt u na het plaatsen van de order op onze website.

Zakelijke reizigers

Zakelijke reizigers dienen de volgende aanvullende documenten aan te leveren:

 • Kopie uitnodigingsbrief van het bedrijf in China
 • Kopie Business License van het bedrijf in China (soort Chinees KvK uittreksel)*

* Universiteiten, ziekenhuizen en beurzen kunnen vaak geen Business License aanleveren. Indien u een beurs gaat bezoeken dient u een bewijs van deelname/registratie aan te leveren in vorm van een bezoekersbadge of code waar uw naam duidelijk op staat. Dit vervangt de Business License in de meeste gevallen. Neem bij twijfel contact met ons op voor advies op maat.

Aanvullende documenten

Het zijn dat u naast bovengenoemde ook nog aanvullende documenten dient aan te leveren. Dit kan verschillen per visumtype en geldigheid.

Na het plaatsen van uw order in ons systeem, ontvangt u van ons een mail met daarin precies beschreven welke documenten en voorwaarden op de door u gekozen visumtype van toepassing zijn. Lees deze goed door alvorens u documenten naar ons toestuurt! Niet complete of incorrecte documenten kunnen leiden tot afwijzing.

Heeft u de mail en onze FAQ China pagina doorgelezen en komt u er nog steeds niet uit? Neem dan contact met ons op.

Gezondheidsverklaring

In verband met het COVID-19 virus dienen alle toekomstige visumaanvragen voor China voorzien te zijn van een volledig ingevuld en ondertekend Health Declaration Form.

Dit visum China formulier is opgenomen in ons documentenpakket en dient per persoon geprint, ingevuld en ondertekend te worden, alvorens dit formulier samen met de overige documenten bij Traveldocs aan te leveren.

Visum China binnen 3 dagen

Heeft uw aanvraag zo veel haast dat u niet kunt wachten tot moment van afspraak bij het consulaat? Dan kan Traveldocs binnen 3 werkdagen het Online Pre-Arrival visum China voor u verzorgen!

 • Het is een volledig online aan te vragen visum, waarbij u geen biometrische data hoeft af te geven of langs de ambassade hoeft te gaan. Alles gaat volledig online!
 • Binnen 24 tot 72 uur het visum op de mail binnen
 • Aankomst moet gebeuren via Shanghai Pudong Int. Airport
 • Bij aankomst in Shanghai is er begeleiding van ons aanwezig om u door de laatste uit-check stappen te helpen
 • Na 1 nacht verblijf in Shanghai doorreizen naar andere delen van China
 • Een single entry visum met een geldigheid van 30 dagen

Meer weten of direct een aanvraag starten? Kijk dan op onze Online China Pre-arrival visum pagina!

Bent U van Plan om Binnenkort naar China te Reizen?

Nederlandse paspoorthouders moeten voor vertrek een visum China aanvragen, op enkele uitzonderingen na, zoals bijvoorbeeld bij een overstap (72 uur visum China, welke geldt voor enkele grote steden). Wanneer u voor toeristische- of zakelijke doeleinden een langere periode in China wilt verblijven, moet u een visum kunnen overleggen bij aankomst.

Ook verzorgen wij naast toeristische en zakelijke visum China visums voor studenten, vrijwilligers, stagiairs en werkers, welke u telefonisch, per mail of middels ons contactformulier kunt aanvragen.

Wat Is een Visum China?

Het visum China betreft een sticker, welke u moet aanvragen bij de betreffende Chinese overheidsinstantie, zoals bijvoorbeeld de ambassade of het consulaat. Dit visum wordt uitgegeven door de Chinese overheid en wordt aangebracht in het paspoort. Deze geldt als toestemming waarmee u het grondgebied van China mag betreden. In de meeste gevallen wordt dit visum China uitgegeven door het consulaat-generaal van China in Den Haag. U kunt het visum China niet via andere instanties of steden aanvragen, zoals bijv. Amsterdam. U kunt dit enkel via het Consulaat-Generaal van China in Den Haag doen.

Onze medewerkers gaan professioneel te werk om zeker te zijn dat uw visumaanvraag foutloos wordt aangeboden bij het Chinese consulaat en u met een gerust hart op reis kunt.

Procedure Visumaanvraag China

Nadat u uw visum China aanvraag bij ons heeft ingediend, krijgt u per mail uitleg toegestuurd over de visum China benodigdheden en de eisen van de pasfoto (deze wijken namelijk af). Bovenaan onder benodigdheden kunt u deze eisen ook terugvinden. Zodra u dit pakket heeft ontvangen kunt u uw visum China aanvraag voorbereiden en alle nodige documenten bij ons aanleveren (al dan niet per mail). Uw paspoort en pasfoto mag u ook meenemen naar de biometrics afspraak (enkel als u in het verleden nog niet eerder biometrische data heeft afgegeven bij het consulaat in Den Haag of als u reist met een ander of nieuw paspoort). Daarnaast zal hier begeleiding van ons aanwezig zijn, om u te helpen tijdens dit proces. Daarna kunt u weer gaan en zullen wij het verder afhandelen.

Zodra uw paspoort met visum China gereed is halen wij deze weer voor u op en zullen wij het middels de gewenste wijze aan u retourneren. Uiteraard is het ook mogelijk om deze kosteloos af te halen bij ons op kantoor of om het paspoort tegen een tarief van €99,95,- euro klaar te laten leggen op Schiphol.

 

Hieronder Leest U Alle Nodige Informatie Over het Visum China

Heeft u hierna nog steeds vragen? Neem dan contact met ons op!

2024 Kosten Visum China

 • Een toeristen visum voor China kost v.a. € 249,95 euro per persoon. Dit visum China is bij afgifte 3 maanden geldig en biedt u de mogelijkheid om 30 dagen in China te verblijven.
 • U kunt bij ons het business visum China aanvragen v.a. € 249,95 euro per persoon. Ook dit type visum China is bij afgifte 3 maanden geldig (single of double entry) en beidt u de mogelijkheid om 30 tot 60 dagen in het land te verblijven.

De bovengenoemde visum China kosten zijn inclusief onze bemiddelingskosten, de consulaire kosten en BTW. Als u documenten wenst te laten ophalen of terugsturen middels onze koerier komen daar aanvullende kosten bij kijken. Deze kunt u terugvinden op onze tarieven pagina.

Welke typen visum China kan ik aanvragen en is het mogelijk om visumvrij te reizen?

Bij Traveldocs kunt u vrijwel alle mogelijke visumtypen aanvragen voor China. Welke dit allemaal zijn vindt u op de pagina met belangrijke informatie over het visum China.

Ook kunt u op deze pagina zien wat de transit regeling is per stad en of u visumvrij naar China kunt reizen of niet.

Heeft u vragen of wilt u advies op maat? Neem dan contact met ons op.

Visum China aanvragen met spoed

Wilt u een visum China met spoed aanvragen? Dan betaalt u hier een toeslag voor, welke afhangt van de door u gekozen procedure. Hieronder ziet u de toeslagen per procedure voor uw spoed visum China:

 • 4 daagse procedure heeft een toeslag van €52 euro incl. BTW
 • 3 daagse procedure heeft een toeslag van €77 euro incl. BTW
 • 2 daagse procedure heeft een toeslag van €128 euro incl. BTW

Biometrics

China heeft vanaf december 2019 een nieuwe regeling dat alle reizigers tussen de 14 en 70 jaar hun biometrische gegevens moeten afgeven alvorens een visum China kan worden aangevraagd. Dit betekend dat, na ontvangst van uw documenten, wij telefonisch contact met u opnemen om een afspraak in te plannen bij het Chinese visumaanvraagcentrum in Den Haag waar uw vingerafdrukken en een irisscan worden genomen. Dit geldt ook voor reizigers die bijvoorbeeld in Hong Kong in het verleden vingerafdrukken hebben gegeven, maar dit nog nooit in Den Haag op het huidig paspoort hebben hoeven doen.

Onze service is inclusief deze standaardafspraak die wordt toegewezen in volgorde van binnenkomst. Ook kunt u een visum China met spoed aanvragen. Hier rekenen wij per gewenste spoedprocedure een toeslag voor.

Andere (reis)stempels in uw paspoort

De Chinese overheid is sinds augustus 2016 erg strikt geworden als het aankomt op het uitgeven van visa aan reizigers met stempels in hun paspoort van sommige landen uit het midden Oosten, Egypte en Turkije. Indien u vanaf 2015 meerdere stempels in uw paspoort heeft verkregen voor een van deze “risico” landen raden wij u aan om een begeleidende brief in het Engels bij te voegen met daarin:

 • Vermeld wanneer en waarom u het land heeft bezocht,
 • Vermelden wat uw doel van de reis is geweest,
 • Zo gedetailleerd mogelijk beschrijven wat u daar heeft gedaan,
 • Lever ook bewijs aan. Denk hierbij aan betalingen/facturen, referenties opgeven zoals vrienden/familie die u daar heeft bezocht, eventuele uitnodigingsbrieven etc.

Er bestaat een grote kans dat u alsnog wordt opgeroepen om op gesprek (interview) te komen, om dit toe te lichten in persoon. Houdt u hier dus rekening mee.

Waarom Uw Visum China Aanvragen bij Traveldocs?

Gaat u een visum China aanvragen? Dan kunt u bij Traveldocs rekenen op professionele, correcte, vlotte en betrouwbare service.

Onze ervaren deskundigen controleren de aanvraag alvorens deze wordt ingediend bij het consulaat van China. Hierdoor bent u 100% zeker dat uw aanvraag correct en veilig wordt aangevraagd.

U wordt ook op de hoogte gehouden van de status van de aanvraag via e-mail danwel telefoon. Daarnaast kunt u te allen tijde uw aanvraag volgen via de Tracking functie op onze website.

Traveldocs is een Nederlands bedrijf met jarenlange ervaring en de juiste connecties om uw aanvraag correct te verwerken. Wij werken samen met diverse touroperators, topclubs en grote (internationale) bedrijven. Uw documenten zijn daarom te allen tijde in veilige handen bij ons.

Bent U van Plan om Naast China ook Andere Bestemmingen te Bezoeken?

Neem een kijkje op onderstaande visumpagina’s, en zorg dat u op tijd alle visum papieren in orde heeft!

Traveldocs helpt bedrijven en particulieren bij de aanvraag van een visum of legalisatie. Als erkend legalisatie bureau assisteren wij u administratief en verzorgen wij de complete afhandeling bij de relevante ambassade of het consulaat. Voor deze dienstverlening berekenen wij bemiddelingskosten. Wij zijn geen overheidsinstantie of daaraan gelieerd. Alle door u te betalen kosten zijn duidelijk zichtbaar en volledig transparant en Traveldocs hanteert scherpe prijzen, een professionele service met een adequate knowhow binnen de wereld van legalisaties. Uiteraard heeft U ook de mogelijkheid om uw aanvraag rechtstreeks in te dienen bij de betreffende overheidsinstantie. Wanneer u een aanvraag via visum-legalisatie.nl  doet, betaalt u nooit meer voor de consulaire kosten dan bij de ambassade/ het consulaat.

Back To Top