skip to Main Content

Visum China aanvragen

Een visum is benodigd voor China. U kunt een toeristenvisum aanvragen vanaf € 154,95.

Ontvang uw visum vanaf 2 dagen!

De procedure van het aanvragen van uw visum China kan vanaf 2 werkdagen.

Bespaar tot 35%!

Bij het online bestellen van uw visum hanteren wij de scherpste prijzen.

Trustpilot
Bank betalingen

Door COVID-19 kunnen toeristische reizigers nog geen visumaanvraag voor China starten. Zakelijke reizigers hebben aanvullende voorwaarden om een aanvraag in gang te zetten. Neem contact met ons op voor meer informatie hieromtrent of lees onze naar China tijdens COVID-19 blog.

Hoe werkt het?

visum

1. Aanvragen

Eenvoudig een visum China aanvragen door de benodigde gegevens online in te vullen.

veilig afrekenen visum

2. Paspoort opsturen

U ontvangt van Traveldocs een e-mail met instructies over het verzenden van uw paspoort en vereiste documenten.

visum aanvraag

3. Officieel document

U kunt uw paspoort met officieel visum ophalen of aangetekend per koerier retour laten zenden.

Visumbenodigdheden

China

Paspoort

Allereerst moet elke reiziger een paspoort aanleveren. Een noodpaspoort voldoet niet. Het paspoort moet nog minimaal drie aaneengesloten lege pagina’s bevatten. Het paspoort moet samen met enkele andere documenten (zie de rest van deze pagina) worden aangeleverd. Lever het paspoort aan zonder hoes of omslag. Het paspoort moet nog een bepaald aantal maanden geldig zijn, de minimale termijn hangt af van het type visum China dat u aanvraagt.

Pasfoto

Er dient een recente pasfoto aangeleverd te worden, 1 digitaal(via het aanvraagformulier) en 1 hardcopy in hoge kwaliteit, geprint op fotopapier, met een formaat van 48x33mm en een witte achtergrond. Let op: dit formaat wijkt af van de standaard afmetingen van Nederlandse pasfoto’s. Geef dit door aan uw fotograaf. Er mogen geen bril, juwelen, tanden of geheel witte kleding in beeld zijn. De pasfoto moet los worden aangeleverd, dus niet vastgelijmd aan een ander document.

Ondertekend ambassadeformulier

Nadat u het online aanvraagformulier op deze website heeft ingevuld, ontvangt u een e-mail waarin staat welke documenten in uw geval nog meer benodigd zijn (u kunt dit zelf ook nagaan op deze pagina). Daarnaast vindt u in deze e-mail een ambassadeformulier. Dit ambassadeformulier is al digitaal ingevuld, maar moet nog worden uitgeprint (let op: enkelzijdig!) en ondertekend. Dit dient te gebeuren met een zwarte pen.

Persoonlijk reisschema

Er dient een reisschema aangeleverd te worden met daarop de datums van alle reizen van en naar China, alsmede alle binnenlandse vluchten in China. Dient u een aanvraag in voor een double entry of multiple entry visum China? Dan moet uit het reisschema blijken dat u deze ook daadwerkelijk nodig heeft. Alle te bezoeken plaatsen in China moeten worden opgenomen in het reisschema, inclusief datums van aankomst en vertrek. Voor elke reis naar China moet daarnaast concreet worden aangegeven wat het doel van de reis is, zoals bijvoorbeeld: “fabriek X bekijken” of “vergaderen met de directie van bedrijf Y”. Het reisschema moet worden ondertekend. Dient u meerdere visumaanvragen tegelijk in voor reizigers die hetzelfde reisschema gebruiken? Dan moeten al deze reizigers dit reisschema ondertekenen.

Boekingsbevestigingen van de vluchten

Alle vluchten die staan vermeld in uw reisschema, moeten ook daadwerkelijk geboekt zijn. Ook de boekingsbevestigingen van al deze vluchten moeten worden aangeleverd.

Boekingsbevestiging van overnachtingsplaatsen

Behalve de bevestiging van de geboekte vluchten moeten ook bevestigingen van alle geboekte overnachtingsplaatsen worden aangeleverd; voor alle personen en alle nachten in het persoonlijke reisschema.

Werkgevers verklaring

Alle reizigers (toeristisch en zakelijk) dienen een kopie van een werkgeversverklaring aan te leveren. Hierin moet staan:

uw naam en paspoort gegevens
datum van aankomst in China en datum waarop u weer terug op kantoor wordt verwacht
een salarisindicatie (per maand of per jaar)
reden van de reis dient vermeldt te worden
indien zakelijk, dient ook het gewenst type visum vermeldt te worden
de brief dient opgesteld te zijn op officieel briefpapier van het bedrijf, inclusief de contact- en bedrijfsgegevens
tevens dient de brief ondertekend te zijn

Een voorbeeld document hiervan krijgt u van ons toegestuurd na het plaatsen van uw order. Deze brief kunt u aanhouden als format.

Indien u niet beschikt over een werkgever of een zelfstandig ondernemer bent, leest u dan de benodigdhedenmail goed door om te zien welke documenten van toepassing zijn op uw situatie. Deze mail ontvangt u na het plaatsen van de order op onze website.

Zakelijke reizigers

Zakelijke reizigers dienen de volgende aanvullende documenten aan te leveren:

Kopie uitnodigingsbrief van het bedrijf in China
Kopie Business License van het bedrijf in China (soort Chinees KvK uittreksel)*

* Universiteiten, ziekenhuizen en beurzen kunnen vaak geen Business License aanleveren. Indien u een beurs gaat bezoeken dient u een bewijs van deelname/registratie aan te leveren in vorm van een bezoekersbadge of code waar uw naam duidelijk op staat. Dit vervangt de Business License in de meeste gevallen. Neem bij twijfel contact met ons op voor advies op maat.

Aanvullende documenten

Het zijn dat u naast bovengenoemde ook nog aanvullende documenten dient aan te leveren. Dit kan verschillen per visumtype en geldigheid.

Na het plaatsen van uw order in ons systeem, ontvangt u van ons een mail met daarin precies beschreven welke documenten en voorwaarden op de door u gekozen visumtype van toepassing zijn. Lees deze goed door alvorens u documenten naar ons toestuurt! Niet complete of incorrecte documenten kunnen leiden tot afwijzing.

Heeft u de mail en onze FAQ China pagina doorgelezen en komt u er nog steeds niet uit? Neem dan contact met ons op.

Gezondheidsverklaring

In verband met het COVID-19 virus dienen alle toekomstige visumaanvragen voor China voorzien te zijn van een volledig ingevuld en ondertekend Health Declaration Form.

Dit formulier is opgenomen in ons documentenpakket en dient per persoon geprint, ingevuld en ondertekend te worden, alvorens dit formulier samen met de overige documenten bij Traveldocs aan te leveren.

Bent u van plan om binnenkort naar China te reizen?

Nederlandse paspoorthouders zijn verplicht om vooraf een visum te verkrijgen, op enkele uitzonderingen na, zoals bijvoorbeeld bij een overstap. Indien u voor toeristische- of zakelijke doeleinden naar China wilt reizen, moet u een visum kunnen overleggen bij aankomst in China.

Tevens verzorgen wij naast toeristische en zakelijke visa ook visa voor studenten, vrijwilligers, stagiairs en werkers.

Wat is een visum China?

Het visum betreft een sticker, welke wordt uitgegeven door de Chinese overheid en wordt aangebracht in het paspoort. Deze geldt als toestemming waarmee u het grondgebied van China mag betreden. Dit visum wordt uitgegeven door het consulaat-generaal van China in Den Haag.

Onze medewerkers gaan professioneel te werk om zeker te zijn dat uw visumaanvraag foutloos wordt aangeboden bij het Chinese consulaat en u met een gerust hart op reis kunt.

Ben ik verplicht om een Visum China aan te vragen?

In de meeste gevallen is dit wel verplicht, echter gelden er enkele uitzonderingen. Over het algemeen geldt op de grote luchthavens van China geen visumplicht bij een overstap van max. 24 uur. Daarbij geldt dan ook de volgende vrijstelling bij een overstap naar een derde land:

6 dagen (144 uur) in Bejing, Shanghai, Hangzhou en Nanjing
3 dagen (72 uur) in Changsha, Chengdu, Chongqing, Dalian, Guangzhou, Guilin, Harbin, Kunming, Shenyang, Tianjin, Wuhan, Xiamen en Xi’an
1 dag (24 uur) in alle overige steden met een internationaal vliegveld.
U mag de provincies Zhejiang en Jiangsu bezoeken als u landt in Shanghai, Hangzhou of Nanjing. Vanaf deze luchthavens bent u dus vrij om daar te reizen. Ook mag u Hunan, Guangdong en Fujian verkennen als u landt in Changsha, Guangzhou en Xiamen. Op alle andere vluchthavens mag u de stad niet verlaten.
Wel is het zo dat de stadsgrenzen vaak vele kilometers buiten de stad eindigen waardoor een bezoek aan de Chinese Muur, als u onder de visum vrije regeling valt, vanaf Bejing airport geen probleem is.

Visumvrije regelingen gelden dus alleen bij een overstap naar een derde land. Dit mag op de heen- of op de terugreis zijn. Heeft u een vlucht rechtstreeks vanuit Nederland naar China, of bent u van plan om meerdere steden te bezoeken? Dan bent u verplicht om een visum vooraf aan te vragen. Weet u niet zeker of u in de visumvrije regeling valt? Raadpleeg dan een van onze medewerkers voor advies.

Biometrics

China heeft vanaf december 2019 een nieuwe regeling dat alle reizigers tussen de 14 en 70 jaar hun biometrische gegevens moeten afgeven alvorens een visum kan worden aangevraagd. Dit houdt in dat, na ontvangst van uw documenten, wij telefonisch contact met u opnemen om een afspraak in te plannen bij het Chinese visumaanvraagcentrum in Den Haag waar uw vingerafdrukken en een irisscan worden genomen. Onze service is inclusief deze standaardafspraak die wordt toegewezen in volgorde van binnenkomst. Ook kunt u, in dringende gevallen, gebruik maken van spoedafspraken.

Andere (reis)stempels in uw paspoort

De Chinese overheid is sinds augustus 2016 erg strikt geworden als het aankomt op het uitgeven van visa aan reizigers met stempels in hun paspoort van sommige landen uit het midden Oosten, Egypte en Turkije. Indien u vanaf 2015 meerdere stempels in uw paspoort heeft verkregen voor een van deze “risico” landen raden wij u aan om een begeleidende brief in het Engels bij te voegen met daarin:

Vermeld wanneer en waarom u het land heeft bezocht
Vermelden wat uw doel van de reis is geweest
Zo gedetailleerd mogelijk beschrijven wat u daar heeft gedaan
Lever ook bewijs aan. Denk hierbij aan betalingen/inkoopfacturen, referenties opgeven zoals vrienden/familie die u daar heeft bezocht, eventuele uitnodigingsbrieven etc.

Er bestaat een grote kans dat u vooralsnog wordt opgeroepen om op gesprek (interview) te komen. Houdt u hier dus rekening mee.

Waarom uw Visum China aanvragen bij Traveldocs?

Bij Traveldocs staan wij garant voor professionele, correcte, vlotte en betrouwbare service.

Onze ervaren deskundigen controleren de aanvraag alvorens deze wordt ingediend bij het consulaat van China. Slechts op deze manier bent u 100% zeker dat uw aanvraag correct en veilig wordt aangevraagd.

Traveldocs maakt de procedure makkelijker voor u, dus geen ingewikkelde website procedures meer.

U wordt op de hoogte gehouden van de status van de aanvraag via e-mail dan wel telefoon. Tevens kunt u ten alle tijden uw aanvraag volgen via de Tracking functie op onze website.

Traveldocs is een Nederlands bedrijf met jarenlange ervaring en de juiste connecties om uw documenten correct te behandelen. Wij werken samen met diverse tour operators, topclubs, grote (internationale)bedrijven en NGO’s. Uw documenten zijn ten alle tijden in veilige handen bij ons.

Visum Service China nu aanvragen

Wilt u het visum China direct aanvragen? Ga dan direct door naar het online aanvraagformulier. Wilt u eerst meer weten over het visum en de procedure? Lees dan onze FAQ visum China pagina, of neem contact met ons op via het online contactformulier.

Traveldocs helpt bedrijven en particulieren bij de aanvraag van een visum of legalisatie. Als erkend legalisatie bureau assisteren wij u administratief en verzorgen wij de complete afhandeling bij de relevante ambassade of het consulaat. Voor deze dienstverlening berekenen wij bemiddelingskosten. Wij zijn geen overheidsinstantie of daaraan gelieerd. Alle door u te betalen kosten zijn duidelijk zichtbaar en volledig transparant en Traveldocs hanteert scherpe prijzen, een professionele service met een adequate knowhow binnen de wereld van legalisaties. Uiteraard heeft U ook de mogelijkheid om uw aanvraag rechtstreeks in te dienen bij de betreffende overheidsinstantie. Wanneer u een aanvraag via visum-legalisatie.nl  doet, betaalt u nooit meer voor de consulaire kosten dan bij de ambassade/ het consulaat.

Back To Top