Ga naar hoofdinhoud

Visum Cuba aanvragen kosten 2024

Gaat u op vakantie/zakenreis en wilt u een visum Cuba aanvragen? Bij Traveldocs kunt u snel en geheel online een toeristenvisum aanvragen vanaf € 49,95 per persoon.

Ontvang uw visum binnen 2 dagen!

De procedure van het aanvragen van uw visum Cuba duurt gemiddeld 2 werkdagen.

Bespaar tot 35%!

Bij het online bestellen van uw visum hanteren wij de scherpste prijzen.

Bank betalingen

Bij Traveldocs kunt u uw toeristen visum Cuba aanvragen. Dit kan zelfs binnen een dag op ons kantoor in Hoofddorp. Omdat er geen geldigheid gebonden is aan het visum kunt u deze maanden of zelfs een jaar voor vertrek al aanvragen. De geldigheid van het visum Cuba gaat in bij binnenkomst en betreft een papieren kaart die u bij uw paspoort dient te bewaren. De geldigheid is 90 dagen na aankomst en u mag er eenmaal mee inreizen.

Cuba Visa Aanvraagproces

visum

1. Aanvragen

Eenvoudig een visum Cuba aanvragen door de benodigde gegevens online in te vullen.

veilig afrekenen visum

2. Online afrekenen

U kunt op een veilige manier online afrekenen met iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard.

visum aanvraag

3. Officieel document

U ontvangt het officiële visum via de reguliere post of middels een koerier. Na het invullen van de kaart kunt u met een gerust hart op reis.

Vereisten voor de Aanvraag van een Visum voor Cuba

Cuba

Paspoort

Uw paspoort dient bij aankomst in Cuba nog minstens 7 maanden geldig te zijn en dient een lege visumpagina te bevatten voor de stempels.

Toeristenkaart

Nadat u het online aanvraagformulier op deze website heeft ingevuld, zullen wij deze controleren op correctheid en volledigheid. Indien dit conform voorwaarden is, zullen wij u de lege toeristenkaart via de post toesturen.

 • U dient deze kaart zelf in te vullen adhv uw paspoortgegevens en het uitlegdocument dat wij meesturen.
 • Bij aankomst in Cuba wordt deze kaart gecontroleerd en afgestempeld.

Bewaar deze kaart gedurende uw verblijf in Cuba! Beide delen dienen aan elkaar te zitten, tot deze bij vertrek vanuit Cuba weer wordt ingenomen door de Cubaanse douane.

Geldigheid

Doordat wij de toeristenkaart leeg naar u toesturen, kunt u deze tot zelfs een jaar voor vertrek aanvragen.

 • De toeristenkaart betreft een single entry visum.
 • Bij aankomst in Cuba mag u 90 dagen in het land verblijven. Dit kunt u lokaal in Cuba eenmalig met 90 dagen extra verlengen, waardoor u in totaal maximaal 180 dagen in Cuba kunt verblijven.

Verklaringsbrief van uw (zorg)verzekeraar

Bij aankomst in Cuba kan het zijn dat u gevraagd wordt om aan te tonen dat u dekking heeft in Cuba gedurende uw gehele verblijf.

Wij raden daarom aan om ruim voor vertrek deze brief op te vragen bij uw (zorg)verzekeraar.

 • De brief dient in het Engels te zijn
 • Uw paspoortgegevens moeten op de brief worden vermeld inclusief de duur van uw verblijf
 • U dient specifiek vermelden dat u dekking heeft in Cuba gedurende uw gehele verblijfsperiode

Heeft u nog vragen over het visum Cuba?

Voor alle overige en vooral belangrijke informatie verwijzen wij u graag door naar onze Belangrijke informatie visum Cuba pagina. Wij raden u aan om deze goed door te lezen voordat u de aanvraag op de website plaatst, zodat u weet waar u aan toe bent en waar u zoal mee te maken krijgt.

Uitleg over visum Cuba aanvragen

Hieronder vindt u de belangrijkste informatie omtrent visum Cuba aanvragen, hoe dit geheel online kan gebeuren en welke prijzen, voorwaarden en overige zaken mee gemoeid zijn.

Gaat u in 2024 of 2025 op vakantie naar Cuba?

Wilt u naar Cuba afreizen? Dan heeft u een visum nodig. Dit geldt voor alle inwoners van de Europese Unie, dus ook voor Nederlanders en Belgen. Ook minderjarige kinderen moeten beschikken over een eigen visum Cuba. Indien het een toeristische reis betreft, dit kunt u volledig online doen via het aanvraagformulier op deze website.

 

Visum Cuba geheel online aanvragen, u hoeft niet meer langs de ambassade!

Het is niet nodig om uw visum Cuba bij de ambassade aan te vragen. Door uw visum Cuba aanvraag online via onze website in te dienen, bespaart u een retourtje naar het consulaat van Cuba in Rotterdam. Ook is het middels de online aanvraagprocedure mogelijk om een visum voor iemand anders aan te vragen. Koopt u uw visum Cuba toch bij het consulaat? Dan betaalt u daarvoor een toeslag per persoon, bovenop de consulaire kosten. Maakt u gebruik van het online formulier op deze website? Dan vervalt deze toeslag. De kosten van het visum Cuba bedragen namelijk slechts € 49,95 per persoon. Dit is de totaalprijs, dus inclusief de consulaire kosten, aanvraagkosten, verzendkosten (binnen BE en NL), BTW en transactiekosten. U kunt betalen met iDeal of Bancontact. Betaalt u liever met creditcard of PayPal? Dat is natuurlijk ook mogelijk. Wel betaalt u dan een kleine toeslag.

Geldigheidsduur en verlenging

Het visum voor Cuba is 90 dagen geldig. Het geldigheidstermijn gaat in op het moment van aankomst. Het maakt dan ook niet uit wanneer u in Cuba arriveert. De enige restrictie is dat het paspoort dat is gebruikt bij de online aanvraag nog minimaal zeven maanden geldig moet zijn bij aankomst in Cuba. Indien gewenst kunt u het visum na aankomst, bij de immigratiedienst, verlengen met 90 extra dagen, waardoor u in totaal 180 dagen in Cuba mag verblijven.

Voorwaarden van het toeristenvisum Cuba: 

 • U mag niet rechtstreeks vanuit de Verenigde Staten van Amerika arriveren, doet u dit wel dan moet u beschikken over de roze toeristenkaart
 • Het paspoort moet bij aankomst nog minimaal zeven maanden geldig zijn
 • Met het toeristenvisum mag geen arbeid worden verricht in Cuba
 • Ook minderjarigen hebben een eigen visum nodig

 

LET OP! 

De verzendkosten voor visum Cuba aanvragen zijn inbegrepen in het totaalbedrag en gelden enkel voor aanvragen binnen Nederland en België. Indien u uw visum naar een andere al dan niet Europese land verstuurd wilt hebben komen hier aanvullende koerierskosten bij kijken. Hoe hoog deze zijn verschillen per bestemming. Internationale koerierszendingen bedragen gemiddeld tussen de 120 en de 200 euro. Afhankelijk van uw land, regio en gewenste levertijd kunnen deze kosten hoger zijn. Moet uw Cuba visum aanvraag naar een andere land verstuurd worden? Neem dan eerst contact met ons op voordat u de order op de website plaatst, zodat wij een prijsberekening voor de verzendkosten kunnen opmaken voor u. 

Alles wat u moet weten over het visum Cuba

Voorwaarden van het toeristenvisum Cuba

 • U mag niet rechtstreeks vanuit de Verenigde Staten van Amerika arriveren
 • Het paspoort moet bij aankomst nog minimaal zeven maanden geldig zijn
 • Met het toeristenvisum mag geen arbeid worden verricht in Cuba
 • Ook minderjarigen hebben een eigen visum nodig

Verwerkingsduur, visumgeldigheid en 2023 kosten voor het visum Cuba

Dien uw aanvraag online in en ontvang het visum Cuba per post

 • Het visum is onbeperkt geldig, tot u deze ingevuld heeft. Pas op moment van inreis krijgt u 30 dagen aan verblijf, plus 30 dagen extra aan eventuele verlenging.

Aanvragen kan 24 uur per dag, 7 dagen per week. Het visum wordt binnen twee tot vier werkdagen per post toegestuurd. De verzendkosten zijn niet inbegrepen in het totaalbedrag à € 49,95 per persoon. Dit bedrag is inclusief verwerkingskosten, consulaire kosten, transactiekosten en btw. Wij versturen het visum Cuba binnen Nederland en België per post (met postzegel). De zending wordt niet aangetekend verstuurd. De levertijd bedraagt gemiddeld 2-4 werkdagen voor een zending binnen Nederland en gemiddeld 4-8 werkdagen voor een zending naar België.

Visum Cuba aanvragen met spoed

Gaat u op korte termijn op reis? Visum Cuba spoedaanvragen die op een werkdag voor 12:00 uur worden ingediend en betaald, worden nog dezelfde dag verwerkt en per post toegestuurd. Een spoedaanvraag kan middels het normale online aanvraagformulier worden ingediend. Vink hiervoor in het formulier de optie “spoed” aan. Voor spoedleveringen wordt een toeslag van € 24,95 per persoon in rekening gebracht.

Wij raden aan om bij haast gebruik te maken van de koeriersopties, i.p.v. de standaard levering per post. Heeft uw aanvraag zo danig veel haast dat u niet kunt wachten op een levering voor de eerstvolgende werkdag of wilt u het visum liever zelf ophalen? Dan kan dit uiteraard op werkdagen tussen 0900 en 1700 uur bij ons kantoor te Hoofddorp of kunt u er voor kiezen om het visum klaar te laten leggen bij de Avia Partnerdesk op Schiphol Airport, zodat u deze voor het inchecken direct kunt afhalen en het vliegtuig in kunt stappen! Tarieven en mogelijkheden vindt u hier.

Visum Cuba invullen

Na ontvangst kunt u de visumkaart eenvoudig zelf invullen. Zorg dat u bij het invullen zorgvuldig te werk gaat en de paspoortgegevens foutloos overneemt. Omdat op het visum Cuba geen aankomstdatum staat vermeld en deze geen vervaldatum heeft (zolang deze nog niet is gebruikt), kan het visum Cuba al lang voor vertrek worden aangevraagd, zelfs als u volgend jaar pas gaat reizen. Wij leveren altijd een uitleg document bij de aanvraag, waarin precies staat beschreven hoe u het visum Cuba (toeristenkaart) moet invullen en welke gegevens u dient over te nemen uit het paspoort waarmee u op reis zult gaan.

Waarom uw visum Cuba aanvragen via Traveldocs?

Bij Traveldocs kunt u zeer gemakkelijk en snel een Cuba toeristenkaart aanvragen. Wij staan namelijk garant voor professionele, correcte, vlotte en betrouwbare service. Hierdoor kunt u met een gerust gevoel op reis gaan.

Onze ervaren deskundigen controleren de aanvraag alvorens deze wordt ingediend bij de ambassade van Cuba. Alleen op deze manier bent u 100% zeker dat uw aanvraag correct en veilig wordt aangevraagd.

U wordt op de hoogte gehouden van de status van de aanvraag via de mail, dan wel via de telefoon. Daarnaast kunt u te allen tijde uw aanvraag volgen via de tracking functie op onze website.

Traveldocs is een Nederlands bedrijf met jarenlange ervaring in de juiste connecties om uw documenten correct te behandelen. Wij werken samen met diverse touroperators, topclubs, grote bedrijven, vele KMO’s en vele anderen. Uw documenten zijn te allen tijde in veilige handen bij ons.

Wilt u naast Cuba ook andere bestemmingen bezoeken?

Neem dan een kijkje op onderstaande visumpagina’s, zodat u alle documenten op tijd in orde heeft en met een gerust hart op reis kunt gaan!

Traveldocs helpt bedrijven en particulieren bij de aanvraag van een visum of legalisatie. Als erkend legalisatie bureau assisteren wij u administratief en verzorgen wij de complete afhandeling bij de relevante ambassade of het consulaat. Voor deze dienstverlening berekenen wij bemiddelingskosten. Wij zijn geen overheidsinstantie of daaraan gelieerd. Alle door u te betalen kosten zijn duidelijk zichtbaar en volledig transparant en Traveldocs hanteert scherpe prijzen, een professionele service met een adequate knowhow binnen de wereld van legalisaties. Uiteraard heeft U ook de mogelijkheid om uw aanvraag rechtstreeks in te dienen bij de betreffende overheidsinstantie. Wanneer u een aanvraag via visum-legalisatie.nl  doet, betaalt u nooit meer voor de consulaire kosten dan bij de ambassade/ het consulaat.

Back To Top