skip to Main Content

Visum Cuba aanvragen

Een visum is benodigd voor Cuba. U kunt een toeristenvisum aanvragen vanaf € 39,95.

Ontvang uw visum binnen 2 dagen!

De procedure van het aanvragen van uw visum Cuba duurt gemiddeld 2 werkdagen.

Bespaar tot 35%!

Bij het online bestellen van uw visum hanteren wij de scherpste prijzen.

Trustpilot
Bank betalingen

Hoe werkt het?

visum

1. Aanvragen

Eenvoudig een visum Cuba aanvragen door de benodigde gegevens online in te vullen.

veilig afrekenen visum

2. Online afrekenen

U kunt op een veilige manier online afrekenen met iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard.

visum aanvraag

3. Officieel document

U ontvangt het officiële visum via de reguliere post of middels een koerier. Na het invullen van de kaart kunt u met een gerust hart op reis.

Visumbenodigdheden

Cuba

Paspoort

Uw paspoort dient bij aan komst in Cuba nog minstens 7 maanden geldig te zijn.

Toeristenkaart

Nadat u het online aanvraagformulier op deze website heeft ingevuld, zullen wij deze controleren op correctheid en volledigheid. Indien dit conform voorwaarden is, zullen wij u de lege toeristenkaart via de post toe sturen.

 • U dient deze kaart zelf in te vullen adhv uw paspoortgegevens en het uitlegdocument dat wij mee sturen.
 • Bij aankomst in Cuba wordt deze kaart gecontroleerd en afgestempeld.

Bewaar deze kaart gedurende uw verblijf in Cuba! Beiden delen dienen aan elkaar te zitten, tot deze bij vertrek vanuit Cuba weer wordt ingenomen door de Cubaanse douane.

Geldigheid

Doordat wij de toeristenkaart leeg naar u toesturen, kunt u deze tot zelfs een jaar voor vertrek aanvragen.

 • De toeristenkaart betreft een single entry visum.
 • Bij aankomst in Cuba mag u 30 dagen in het land verblijven. Dit kunt u lokaal in Cuba eenmalig met 30 dagen extra verlengen, waardoor u in totaal maximaal 60 dagen in Cuba kunt verblijven.

Verklaringsbrief van uw (zorg)verzekeraar

Bij aankomst in Cuba kan het zijn dat u gevraagd wordt om aan te tonen dat u dekking heeft in Cuba gedurende uw gehele verblijf.

Wij raden daarom aan om ruim voor vertrek deze brief op te vragen bij uw (zorg)verzekeraar.

 • De brief dient in het Engels te zijn
 • Uw paspoortgegevens moeten op de brief worden vermeld inclusief de duur van uw verblijf
 • U dient specifiek vermelden dat u dekking heeft in Cuba gedurende uw gehele verblijfsperiode

Uitleg over het visum Cuba

Gaat u in 2021 of 2022 op vakantie naar Cuba?

Voor Cuba heeft u een visum nodig. Dit geldt voor alle inwoners van de Europese Unie, dus ook voor Nederlanders en Belgen. Ook minderjarige kinderen moeten beschikken over een eigen visum Cuba. Indien het een toeristische reis betreft, kan de aanvraag volledig online worden ingediend via het aanvraagformulier op deze website.

Wat is het visum Cuba? Hoe moet ik het visum Cuba invullen?

Het visum Cuba is een groene papieren kaart, welke uit twee delen bestaat. Op zowel het linker- als op het rechterdeel vult u uw nationaliteit, eerste voornaam, achternaam, geboortedatum en het paspoortnummer in. Na aankomst in Cuba wordt één deel afgescheurd en ingenomen. Bij het verlaten van het land wordt het andere deel ingenomen. Let er op dat u het visum gedurende uw reis bij uw paspoort in uw handbagage bewaard. Plak het visum niet in uw paspoort, maar bewaar het los.

Opgelet!

Het is niet nodig uzelf bij het consulaat van Cuba te melden. Door uw aanvraag online in te dienen, bespaart u een retourtje naar het consulaat van Cuba in Rotterdam. Ook is het middels de online aanvraagprocedure mogelijk om een visum voor iemand anders aan te vragen. Wanneer u dat bij het consulaat doet, betaalt u daarvoor een toeslag van € 25,- per persoon. Maakt u gebruik van het online formulier op deze website, dan vervalt deze toeslag. De kosten van het visum bedragen € 39,95 per persoon. Dit is de totaalprijs, dus inclusief de consulaire kosten, aanvraagkosten, verzendkosten, BTW en transactiekosten. U kunt betalen met iDeal of Bancontact. Betaalt u liever met creditcard of PayPal? Dat is ook mogelijk. Wel betaalt u dan een kleine toeslag.

Geldigheidsduur en voorwaarden

Het visum voor Cuba is 30 dagen geldig. De geldigheidstermijn gaat in op het moment van aankomst. Het maakt dan ook niet uit wanneer u in Cuba arriveert. De enige restrictie is dat het paspoort dat is gebruikt bij de online aanvraag nog minimaal zeven maanden geldig moet zijn bij aankomst in Cuba. Indien gewenst kunt u het visum na aankomst, bij de immigratiedienst, verlengen met 30 extra dagen, waardoor u in totaal 60 dagen in Cuba mag verblijven.

Voorwaarden van het toeristenvisum Cuba: Visum Cuba vanuit Amerika

 • U mag niet rechtstreeks vanuit de Verenigde Staten van Amerika arriveren
 • Het paspoort moet bij aankomst nog minimaal zeven maanden geldig zijn
 • Met het toeristenvisum mag geen arbeid worden verricht in Cuba
 • Ook minderjarigen hebben een eigen visum nodig

Komt u vanuit Amerika? 

Reizigers die vanuit Amerika komen dienen te beschikken over een roze toeristenkaart i.p.v. een standaard groene. Traveldocs beschikt ook over roze kaarten, echter liggen de tarieven hiervoor iets hoger. Indien u hier gebruik van wenst te maken, kunt u contact met ons opnemen om te kijken naar de mogelijkheden.

Verwerkingsduur, visumgeldigheid en kosten visum Cuba.

Dien uw aanvraag online in en ontvang het visum Cuba per post.

Aanvragen kan 24 uur per dag, 7 dagen per week. Het visum wordt binnen vier werkdagen per post toegestuurd. De verzendkosten zijn inbegrepen in het totaalbedrag à € 39,95 per persoon. Dit is inclusief verwerkingskosten, consulaire kosten ,transactiekosten en btw. Wij versturen het visum Cuba binnen Nederland en België per post (met postzegel). De zending wordt niet aangetekend verstuurd. De levertijd bedraagt gemiddeld 2-4 werkdagen voor een zending binnen Nederland en gemiddeld 4-8 werkdagen voor een zending naar België.

LET OP! De verzendkosten voor het visum Cuba zijn inbegrepen in het totaalbedrag en gelden enkel voor aanvragen binnen Nederland en België. Indien u uw visum naar een andere al dan niet Europese land verstuurd wilt hebben komen hier aanvullende koerierskosten bij kijken. Hoe hoog deze zijn verschillen per bestemming. Internationale koerierszendingen bedragen gemiddeld tussen de 120 en de 200 euro. Afhankelijk van uw land, regio en gewenste levertijd kunnen deze kosten hoger zijn. Moet uw aanvraag naar een andere land verstuurd worden? Neem dan eerst contact met ons op voordat u de order op de website plaatst, zodat wij een prijsberekening voor de verzendkosten kunnen opmaken voor u. 

Na ontvangst kunt u de visumkaart eenvoudig zelf invullen. Zorg dat u bij het invullen zorgvuldig te werk gaat en de paspoortgegevens foutloos overneemt. Omdat op het visum Cuba geen aankomstdatum staat vermeld, kan deze al lang voor vertrek worden aangevraagd.

Spoedprocedure

Reist u al op korte termijn naar Cuba? Spoedaanvragen die op een werkdag voor 12:00 uur worden ingediend en betaald, worden nog dezelfde dag verwerkt en per post toegestuurd. Een spoedaanvraag kan middels het normale online aanvraagformulier worden ingediend. Vink hiervoor in het formulier de optie “spoed” aan. Voor spoedleveringen wordt een toeslag van € 10,00 per persoon in rekening gebracht.

Visum Cuba nu aanvragen

Wilt u het visum Cuba direct aanvragen? Ga dan direct door naar het online aanvraagformulier. Wilt u eerst meer weten over het visum en de procedure? Lees dan onze FAQ visum Cuba pagina, of neem contact met ons op via het online contactformulier.

Traveldocs helpt bedrijven en particulieren bij de aanvraag van een visum of legalisatie. Als erkend legalisatie bureau assisteren wij u administratief en verzorgen wij de complete afhandeling bij de relevante ambassade of het consulaat. Voor deze dienstverlening berekenen wij bemiddelingskosten. Wij zijn geen overheidsinstantie of daaraan gelieerd. Alle door u te betalen kosten zijn duidelijk zichtbaar en volledig transparant en Traveldocs hanteert scherpe prijzen, een professionele service met een adequate knowhow binnen de wereld van legalisaties. Uiteraard heeft U ook de mogelijkheid om uw aanvraag rechtstreeks in te dienen bij de betreffende overheidsinstantie. Wanneer u een aanvraag via visum-legalisatie.nl  doet, betaalt u nooit meer voor de consulaire kosten dan bij de ambassade/ het consulaat.

Back To Top