skip to Main Content

Visum Cuba aanvragen

Gaat u op vakantie/zakenreis en wilt u een visum Cuba aanvragen? Bij Traveldocs kunt u snel en geheel online een toeristenvisum aanvragen vanaf € 39,95 per persoon.

Ontvang uw visum binnen 2 dagen!

De procedure van het aanvragen van uw visum Cuba duurt gemiddeld 2 werkdagen.

Bespaar tot 35%!

Bij het online bestellen van uw visum hanteren wij de scherpste prijzen.

Bank betalingen

Ook tijdens corona kunt u bij Traveldocs uw visum Cuba aanvragen. Omdat er geen geldigheid gebonden is aan het visum kunt u deze maanden of zelfs een jaar voor vertrek al aanvragen. De geldigheid van het visum Cuba gaat in bij binnenkomst.

Hoe werkt het?

visum

1. Aanvragen

Eenvoudig een visum Cuba aanvragen door de benodigde gegevens online in te vullen.

veilig afrekenen visum

2. Online afrekenen

U kunt op een veilige manier online afrekenen met iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard.

visum aanvraag

3. Officieel document

U ontvangt het officiële visum via de reguliere post of middels een koerier. Na het invullen van de kaart kunt u met een gerust hart op reis.

Meer informatie met betrekking tot het reizen naar Cuba en het aanvragen van het visum Cuba (toeristenkaart)

Heeft u vragen over het visum Cuba? Lees dan eerst de informatie goed door over het visum Cuba en hoe u deze kunt aanvragen, de voorwaarden waar u rekening mee moet houden en alle overige nodige informatie voor het aanvragen van uw visum Cuba op een van onderstaande pagina’s.

Visumbenodigdheden

Cuba

Paspoort

Uw paspoort dient bij aankomst in Cuba nog minstens 7 maanden geldig te zijn en dient een lege visumpagina te bevatten voor de stempels.

Toeristenkaart

Nadat u het online aanvraagformulier op deze website heeft ingevuld, zullen wij deze controleren op correctheid en volledigheid. Indien dit conform voorwaarden is, zullen wij u de lege toeristenkaart via de post toesturen.

 • U dient deze kaart zelf in te vullen adhv uw paspoortgegevens en het uitlegdocument dat wij meesturen.
 • Bij aankomst in Cuba wordt deze kaart gecontroleerd en afgestempeld.

Bewaar deze kaart gedurende uw verblijf in Cuba! Beide delen dienen aan elkaar te zitten, tot deze bij vertrek vanuit Cuba weer wordt ingenomen door de Cubaanse douane.

Geldigheid

Doordat wij de toeristenkaart leeg naar u toesturen, kunt u deze tot zelfs een jaar voor vertrek aanvragen.

 • De toeristenkaart betreft een single entry visum.
 • Bij aankomst in Cuba mag u 30 dagen in het land verblijven. Dit kunt u lokaal in Cuba eenmalig met 30 dagen extra verlengen, waardoor u in totaal maximaal 60 dagen in Cuba kunt verblijven.

Verklaringsbrief van uw (zorg)verzekeraar

Bij aankomst in Cuba kan het zijn dat u gevraagd wordt om aan te tonen dat u dekking heeft in Cuba gedurende uw gehele verblijf.

Wij raden daarom aan om ruim voor vertrek deze brief op te vragen bij uw (zorg)verzekeraar.

 • De brief dient in het Engels te zijn
 • Uw paspoortgegevens moeten op de brief worden vermeld inclusief de duur van uw verblijf
 • U dient specifiek vermelden dat u dekking heeft in Cuba gedurende uw gehele verblijfsperiode

Uitleg over visum Cuba aanvragen

Hieronder vindt u de belangrijkste informatie omtrent visum Cuba aanvragen, hoe dit geheel online kan gebeuren en welke prijzen, voorwaarden en overige zaken mee gemoeid zijn.

Gaat u in 2022 of 2023 op vakantie naar Cuba?

Voor Cuba heeft u een visum nodig. Dit geldt voor alle inwoners van de Europese Unie, dus ook voor Nederlanders en Belgen. Ook minderjarige kinderen moeten beschikken over een eigen visum Cuba. Indien het een toeristische reis betreft, kan de aanvraag volledig online worden ingediend via het aanvraagformulier op deze website.

Wat is het visum Cuba? Hoe moet ik het visum Cuba invullen?

Het visum Cuba is een groene papieren kaart, welke uit twee delen bestaat. Op zowel het linker- als op het rechterdeel vult u uw nationaliteit, eerste voornaam, achternaam, geboortedatum en het paspoortnummer in. Na aankomst in Cuba wordt één deel afgescheurd en ingenomen. Bij het verlaten van het land wordt het andere deel ingenomen. Let er op dat u het visum gedurende uw reis bij uw paspoort in uw handbagage bewaard. Plak het visum niet in uw paspoort, maar bewaar het los.

Visum Cuba invullen

Na ontvangst kunt u de visumkaart eenvoudig zelf invullen. Zorg dat u bij het invullen zorgvuldig te werk gaat en de paspoortgegevens foutloos overneemt. Omdat op het visum Cuba geen aankomstdatum staat vermeld en deze geen vervaldatum heeft (zolang deze nog niet is gebruikt), kan het visum Cuba al lang voor vertrek worden aangevraagd, zelfs als u volgend jaar pas gaat reizen. Wij leveren altijd een uitleg document bij de aanvraag, waarin precies staat beschreven hoe u het visum Cuba (toeristenkaart) moet invullen en welke gegevens u dient over te nemen uit het paspoort waarmee u op reis zult gaan.

Visum Cuba geheel online aanvragen, u hoeft niet meer langs de ambassade!

Het is niet nodig om uw visum Cuba bij de ambassade aan te vragen. Door uw visum Cuba aanvraag online via onze website in te dienen, bespaart u een retourtje naar het consulaat van Cuba in Rotterdam. Ook is het middels de online aanvraagprocedure mogelijk om een visum voor iemand anders aan te vragen. Wanneer u dat bij het consulaat doet, betaalt u daarvoor een toeslag van € 25,- per persoon. Maakt u gebruik van het online formulier op deze website, dan vervalt deze toeslag. De kosten van het visum Cuba bedragen € 39,95 per persoon. Dit is de totaalprijs, dus inclusief de consulaire kosten, aanvraagkosten, verzendkosten (binnen BE en NL), BTW en transactiekosten. U kunt betalen met iDeal of Bancontact. Betaalt u liever met creditcard of PayPal? Dat is ook mogelijk. Wel betaalt u dan een kleine toeslag.

Geldigheidsduur en verlenging

Het visum voor Cuba is 30 dagen geldig. Het geldigheidstermijn gaat in op het moment van aankomst. Het maakt dan ook niet uit wanneer u in Cuba arriveert. De enige restrictie is dat het paspoort dat is gebruikt bij de online aanvraag nog minimaal zeven maanden geldig moet zijn bij aankomst in Cuba. Indien gewenst kunt u het visum na aankomst, bij de immigratiedienst, verlengen met 30 extra dagen, waardoor u in totaal 60 dagen in Cuba mag verblijven.

Voorwaarden van het toeristenvisum Cuba: Visum Cuba aanvragen vanuit Amerika

 • U mag niet rechtstreeks vanuit de Verenigde Staten van Amerika arriveren
 • Het paspoort moet bij aankomst nog minimaal zeven maanden geldig zijn
 • Met het toeristenvisum mag geen arbeid worden verricht in Cuba
 • Ook minderjarigen hebben een eigen visum nodig

Komt u vanuit Amerika? 

Reizigers die vanuit Amerika komen dienen te beschikken over een roze toeristenkaart i.p.v. een standaard groene toeristenkaart. Traveldocs beschikt ook over roze kaarten, echter liggen de tarieven voor de roze kaart (voor reizigers die naar Cuba reizen vanuit of via Amerika) hiervoor iets hoger. Indien u hier gebruik van wenst te maken, kunt u contact met ons opnemen om te kijken naar de mogelijkheden.

Onderstaande nationaliteiten mogen NIET op een toeristenkaart naar Cuba en zijn VERPLICHT om in persoon langs de ambassade te gaan:

 • Afghanistan
 • Bangladesh
 • Kameroen
 • Eritrea
 • Ethiopië
 • Ghana
 • Guinea
 • India (reizigers met een ander nationaliteit, welke vanuit India naar Cuba reizen, dienen ook een visum voor vertrek aan te vragen. Reizen vanuit India naar Cuba mag dan niet op een toeristenkaart!)
 • Iran
 • Irak
 • Nepal
 • Nigeria
 • Pakistan
 • Filippijnen
 • Sierra Leone
 • Somalië
 • Sri-Lanka
 • Syrië
 • Oezbekistan
 • Yemen

Traveldocs kan de aanvraag niet voor u indienen, omdat dit in persoon moet gebeuren indien u beschikt over één van bovenstaande nationaliteiten. Wel kunnen wij u helpen met al het voorbereidend werk en een afspraak voor u inplannen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden en tarieven.

Verwerkingsduur, visumgeldigheid en kosten voor het visum Cuba

Dien uw aanvraag online in en ontvang het visum Cuba per post

Aanvragen kan 24 uur per dag, 7 dagen per week. Het visum wordt binnen twee tot vier werkdagen per post toegestuurd. De verzendkosten zijn inbegrepen in het totaalbedrag à € 39,95 per persoon. Dit is inclusief verwerkingskosten, consulaire kosten ,transactiekosten en btw. Wij versturen het visum Cuba binnen Nederland en België per post (met postzegel). De zending wordt niet aangetekend verstuurd. De levertijd bedraagt gemiddeld 2-4 werkdagen voor een zending binnen Nederland en gemiddeld 4-8 werkdagen voor een zending naar België.

LET OP! 

De verzendkosten voor visum Cuba aanvragen zijn inbegrepen in het totaalbedrag en gelden enkel voor aanvragen binnen Nederland en België. Indien u uw visum naar een andere al dan niet Europese land verstuurd wilt hebben komen hier aanvullende koerierskosten bij kijken. Hoe hoog deze zijn verschillen per bestemming. Internationale koerierszendingen bedragen gemiddeld tussen de 120 en de 200 euro. Afhankelijk van uw land, regio en gewenste levertijd kunnen deze kosten hoger zijn. Moet uw Cuba visum aanvraag naar een andere land verstuurd worden? Neem dan eerst contact met ons op voordat u de order op de website plaatst, zodat wij een prijsberekening voor de verzendkosten kunnen opmaken voor u. 

 

Visum Cuba aanvragen met spoed

Gaat u op korte termijn op reis? Visum Cuba spoedaanvragen die op een werkdag voor 12:00 uur worden ingediend en betaald, worden nog dezelfde dag verwerkt en per post toegestuurd. Een spoedaanvraag kan middels het normale online aanvraagformulier worden ingediend. Vink hiervoor in het formulier de optie “spoed” aan. Voor spoedleveringen wordt een toeslag van € 14,95 per persoon in rekening gebracht.

Wij raden aan om bij haast gebruik te maken van de koeriersopties, i.p.v. de standaard levering per post. Heeft uw aanvraag zo danig veel haast dat u niet kunt wachten op een levering voor de eerstvolgende werkdag of wilt u het visum liever zelf ophalen? Dan kan dit uiteraard op werkdagen tussen 0900 en 1700 uur bij ons kantoor te Hoofddorp of kunt u er voor kiezen om het visum klaar te laten leggen bij de Avia Partnerdesk op Schiphol Airport, zodat u deze voor het inchecken direct kunt afhalen en het vliegtuig in kunt stappen! Tarieven en mogelijkheden vindt u hier.

Overige belangrijke informatie omtrent het aanvragen van het visum Cuba

Vroeger was het mogelijk om het toeristenkaart (visum) voor Cuba op Schiphol voor vertrek te kopen. Tegenwoordig is dit niet meer mogelijk en moet men voor vertrek al beschikken over het juiste visum en/of toeristenkaart voor Cuba. Dit visum voor Cuba (toeristenkaart) kunnen wij geheel online aanvragen voor u. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen is het invullen van de gegevens in de aanvraagformulier en u krijgt de toeristenkaart vervolgens per post van ons opgestuurd, samen met informatie over hoe de kaart in te vullen is en met welke overige zaken u rekening dient te houden.

De meeste ingezetenen van de EU en Schengenlidstaten komen in aanmerking voor de toeristenkaart voor Cuba, welke via deze website aangevraagd kan worden. Twijfelt u of uw nationaliteit hiervoor in aanmerking komt of denkt u dat u een regulier visum moet aanvragen? Neem in dat geval eerst contact met ons op. Wij zullen dit voor u uitzoeken bij de Cubaanse ambassade en indien nodig een regulier visumaanvraag voor u starten.

Overige visumtypen voor Cuba

Naast de toeristenkaart kent Cuba vele verschillende soorten visums, welke bij de ambassade aangevraagd moeten worden. Dit betreft een regulier visum Cuba, welke door de betreffende overheidsinstantie in het paspoort wordt aangebracht. Hierbij kunt u denken aan de volgende visumtypen:

 • visum Cuba voor journalisten ( D-6)
 • visum voor kinderen en echtgenoten van Cubaanse inwoners, welke naar Cuba reizen om bij hun Cubaanse familieleden te verblijven ( A-2)
 • Zakenvisum voor Cuba, indien de toeristenkaart niet voldoende is
 • Studentenvisum voor Cuba
 • Visum voor evenementen
 • Etc.

Deze Cuba visum aanvragen moeten worden ingediend bij de ambassade en kunnen niet digitaal via onze website worden verwerkt. Uiteraard kunnen wij de aanvragen wel namens u  indienen. De ambassade rekent in dat geval naast consulaire kosten ook aanvullende service kosten voor het indienen van de visumaanvraag Cuba bij de ambassade. Wilt u een al dan niet regulier visum Cuba aanvragen die niet op onze website staat? Neem dan vooraf contact met ons op voor advies op maat en de kosten hiervan.

Met huisdieren op vakantie naar Cuba?

Ook voor uw trouwe viervoeters en overige huisdieren kunnen wij helpen met het verkrijgen van de juiste reiscertificaten bij de Cubaanse ambassade. Belangrijk om te weten is dat uw huisdier tenminste over de volgende documenten dient te beschikken:

 • huisdieren paspoort met daarin de up-to-date vaccinaties
 • gezondheidsverklaring voor de reis van uw huisdier (fit-to-fly). Dit document dient u aan te vragen bij uw dierenarts
 • certificaat van goede gezondheid
 • kopie informatiepagina paspoort van de persoon die met de huisdier op reis gaat

Belangrijk:

Alle reguliere visumaanvragen voor Cuba (visumtypen die fysiek aangevraagd moeten worden bij de ambassade en waar geen toeristenkaart voor gebruikt kan worden) verschillen qua consulaire kosten. Daarnaast rekent de ambassade een extra service fee indien uw visum Cuba aanvraag via een derde partij ingediend wordt. Wilt u weten met welke kosten u te maken zult krijgen bij het aanvragen van een ander visumtype dan de groene of roze toeristenkaart (visum) voor Cuba? Neem dan contact met ons op. Wij zoeken dit graag voor u uit bij de ambassade.

U krijgt bij reguliere visumtypen een consulair formulier van ons, welke u dient in te vullen, te printen en te ondertekenen alvorens deze samen met uw originele paspoort, pasfoto en de bijbehorende aanvullende documenten kunt aanleveren bij ons in Hoofddorp. Meer weten? Bel of mail ons!

Legaliseren van documenten voor Cuba

Naast de diverse visums voor Cuba kunnen wij ook de legalisatie van documenten voor gebruik in Cuba voor u verzorgen. Denk hierbij aan certificaten, diploma’s, trouwaktes etc. Wenst u een legalisatie aanvraag te starten voor Cuba? Vul dan het contactformulier op onze legalisatie pagina in en geef daarin zo veel mogelijk details over het type document dat u wenst te laten legaliseren. Wij nemen vervolgens zo spoedig mogelijk contact met u op om onder andere de procedure uit te leggen, de vervolgstappen voor uw visum Cuba aanvraag door te nemen en uitleg te geven over de benodigdheden en de kosten.

 

Bent u van plan om naast Cuba ook andere landen te bezoeken?

Zorg er dan voor dat u alle benodigde documenten in orde heeft. Neem een kijkje op onderstaande pagina’s, zodat u al uw visumaanvragen op tijd gereed heeft en met een gerust hart op reis kunt gaan.

 

Direct een Cuba visum aanvragen

Wilt u het visum Cuba direct aanvragen? Ga dan direct door naar het online aanvraagformulier. Wilt u eerst meer weten over het visum en de procedure? Lees dan onze FAQ visum Cuba pagina, of neem contact met ons op via het online contactformulier.

Traveldocs helpt bedrijven en particulieren bij de aanvraag van een visum of legalisatie. Als erkend legalisatie bureau assisteren wij u administratief en verzorgen wij de complete afhandeling bij de relevante ambassade of het consulaat. Voor deze dienstverlening berekenen wij bemiddelingskosten. Wij zijn geen overheidsinstantie of daaraan gelieerd. Alle door u te betalen kosten zijn duidelijk zichtbaar en volledig transparant en Traveldocs hanteert scherpe prijzen, een professionele service met een adequate knowhow binnen de wereld van legalisaties. Uiteraard heeft U ook de mogelijkheid om uw aanvraag rechtstreeks in te dienen bij de betreffende overheidsinstantie. Wanneer u een aanvraag via visum-legalisatie.nl  doet, betaalt u nooit meer voor de consulaire kosten dan bij de ambassade/ het consulaat.

Back To Top