Ga naar hoofdinhoud

Visum Egypte aanvragen

Gaat u op reis en wilt u een visum Egypte aanvragen? Bij Traveldocs kunt u snel en eenvoudig een visum Egypte aanvragen vanaf €59,95. Heeft u meer vragen over hoe u de reis kunt voorbereiden? Lees dan onze Reisvoorbereidingen Egypte pagina >

Ontvang uw visum vanaf 5 dagen na indienen!

Wilt u een visum Egypte aanvragen? Ontvang het visum binnen 5-7 werkdagen!

Bespaar tot 35%!

Bij het aanvragen van uw visum Egypte hanteren wij de scherpste prijzen.

Bank betalingen

Heb je geen Nederlands of Belgisch paspoort? Kijk dan eerst even op deze pagina of je in aanmerking komt voor het e-visum Egypte alvorens de aanvraag op onze website te plaatsen. Ook bij het verkrijgen van een regulier visum Egypte bij de ambassade helpt Traveldocs graag!

Hoe werkt het?

visum

1. Aanvragen

U kunt eenvoudig een e-visum Egypte aanvragen door de benodigde gegevens online in te vullen.

veilig afrekenen visum

2. Online afrekenen

U kunt op een veilige manier online afrekenen met iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard.

visum aanvraag

3. Officieel document

U ontvangt het ETA voor Egypte per e-mail, zodat u met een gerust hart op reis kunt.

Meer vragen over de voorbereiding van uw reis naar Egypte?

Heeft u meer vragen over hoe u de reis kunt voorbereiden? Bekijk dan de volgende onderwerpen:

Visumbenodigdheden

Egypte

Paspoort

Uw originele paspoort met een geldigheid van minstens 6 maanden na aankomst in Egypte.

Wilt u een e-visum Egypte aanvragen? Dan moet u een scan van de informatiepagina uploaden bij het plaatsen van uw aanvraag op onze website. Zonder een duidelijke foto of scan hiervan kunnen wij geen e-visum Egypte aanvragen!

Reguliere visumaanvragers (toeristisch en zakelijk)

Wanneer u een regulier visum Egypte gaat aanvragen moeten de volgende documenten aangeleverd worden:

 • Een paspoort (geldig tot minimaal 6 maanden na vervaldatum van het visum en het moet tevens minimaal 2 blanco visumpagina’s bevatten)
 • Twee sets, recent gemaakte, kleuren pasfoto’s
 • Ondertekend ambassadeformulier (na ontvangst van uw bestelling sturen wij u vervolgens het ambassadeformulier ter ondertekening toe via de mail. U dient deze dan zelf te printen, te ondertekenen en bij de overige documenten te voegen alvorens deze aan te leveren bij Traveldocs)
 • Aanvullende documenten

Aanvullende documenten

Voor elk type visum moet u ons tevens aanvullende documenten bezorgen, namelijk:

 • Bij het reguliere toeristenvisum moet u, naast uw paspoort, pasfoto’s en ondertekend ambassadeformulier, een kopie van uw hotel- en vluchtbevestiging overleggen
 • Bij het reguliere zakenvisum moet u naast het paspoort, de pasfoto’s en het ondertekende ambassadeformulier een garantiebrief van uw werkgever overleggen
 • Met het e-visum moeten alle reizigers een kopie van de vlucht- en een hotelbevestiging overleggen.

Geldigheid

 • Het single entry e-visum Egypte is geldig voor 3 maanden vanaf het moment van afgifte en biedt u een verblijf van maximaal 30 dagen
 • Het multiple entry e-visum Egypte is geldig voor 90 dagen en biedt een verblijf aan van maximaal 30 dagen per inreis
 • Het regulier visum voor Egypte verschilt in geldigheid en tevens in het aantal entries/inreizen. Neem contact met ons op voor meer informatie per visumtype.

Weet u niet zeker welk type visum Egypte u moet aanvragen? Neem dan contact met ons op. Onze medewerkers helpen u graag op weg.

Belgische reizigers (LET OP! Dit geldt niet voor Nederlandse reizigers!)

Heeft u een Belgisch identiteitskaart of paspoort en bent u van plan korter dan 30 dagen in Egypte te verblijven? Dan kunt u een Egypte e-visum aanvragen en reizen met een Belgische identiteitskaart.

Belangrijk is wel het volgende:

 • Uw identiteitskaart moet beschikken over minimaal 6 maanden geldigheid na moment van vertrek uit Egypte;
 • De identiteitskaart moet conform CIAO regeling zijn en dient voorzien te zijn van een elektronisch leesbare chip (te herkennen aan het e-symbool);
 • U dient een kopie of duidelijke foto van uw identiteitskaart of paspoort te uploaden bij de aanvraag. Zonder deze kan uw visumaanvraag niet verwerkt worden!

 

Wat is een visum Egypte?

Bent u van plan om op vakantie te gaan naar Egypte? In dat geval heeft u een vakantie Egypte visum nodig. Of moet u naar Egypte voor een zakelijke reis? Dan heeft u een visum Egypte nodig, omdat dit een vereiste is om het land binnen te komen. Dit kan in beiden gevallen op een regulier visum Egypte of op een elektronisch (e-)visum Egypte. Dit regulier of e-visum moet aangevraagd worden voordat u op reis gaat. Met het Egypte visum heeft u vervolgens toestemming van de autoriteiten om het land te betreden.

Als u voor toeristische doeleinden naar Egypte wil reizen, dan kunt u het e-visum voor Egypte aanvragen. Dit online visum Egypte kunt u hier aanvragen. Dit visum wordt meestal uitgegeven door de Egyptische overheid of immigratiedienst. Nadat de aanvraag in behandeling is genomen, zal de de Egyptische overheid het e-visum digitaal aanleveren per email.

Indien u voor zakelijke doeleinden naar Egypte reist, dan is het regulier visum Egypte van toepassing. Dit betreft een sticker, die wordt uitgegeven door de overheid van Egypte. Daarna wordt deze sticker aangebracht in het paspoort. Ook kunt u voor vertrek een online toeristen visum Egypte aanvragen en kunt u dit visum bij aankomst in Egypte omzetten naar een business visum Egypte.

Onze medewerkers gaan professioneel te werk om er zeker van te zijn dat uw visumaanvraag voor Egypte foutloos wordt aangeboden bij de ambassade en/of overheid van Egypte, zodat u met een gerust hart op reis kunt gaan.

Welke soorten visum Egypte zijn er te verkrijgen?

Voor Egypte zijn diverse visums te verkrijgen. Het type visum dat u nodig heeft hangt allereerst af van uw reisdoel. De meest voorkomende visums Egypte zijn een e-visum voor toeristische redenen of een regulier visum voor zakendoeleinden.

Om te beginnen bepaalt het doel van uw reis welk type visum Egypte u dient aan te vragen. Weet u niet zeker welk visum Egypte het meest voor u van toepassing is? Dan kunt u contact met ons opnemen, zodat wij u hierover kunnen adviseren.

Waarom uw Visum Egypte aanvragen bij Traveldocs?

Bij Traveldocs staan wij garant voor professionele, correcte, vlotte en tevens zeer betrouwbare service wanneer u een visum Egypte gaat aanvragen.

Onze ervaren deskundigen controleren de aanvraag alvorens deze wordt ingediend bij het consulaat van Egypte. Hierdoor bent u 100% zeker dat uw aanvraag correct en veilig wordt aangevraagd.

Bovendien wordt u door Traveldocs op de hoogte gehouden van de status van de aanvraag van uw visum Egypte via e-mail danwel telefoon. Daarnaast kunt u te allen tijde uw aanvraag volgen via de Tracking functie op onze website.

Traveldocs is een Nederlands bedrijf met jarenlange ervaring en de juiste connecties om uw documenten correct te behandelen. Wij werken samen met diverse touroperators, topclubs, grote (internationale) bedrijven en NGO’s. Uw documenten zijn te allen tijde in veilige handen bij ons.

Alles wat u moet weten over het visum Egypte

Bij aankomst in Egypte moet de reiziger het volgende kunnen aantonen:

 • Het paspoort dient bij aankomst minimaal zes maanden geldig zijn na de vervaldatum van uw visum en dient minimaal één blanco pagina te bevatten.
 • Bewijs van voldoende financiële middelen (bankafschrift of creditcardoverzicht op naam van de reiziger)
 • Een retour- of doorreisticket(s) op naam
 • Een hotelreservering op naam
 • In het bezit zijn van alle vereiste documenten voor een eventuele volgende bestemming (denk dan aan een visum voor de volgende bestemming, indien van toepassing)

De kosten voor het e-visum Egypte zijn als volgt:

 • Een e-visum Egypte aanvragen kost € 42,95 per persoon.
 • Een regulier toeristisch visum Egypte aanvragen is mogelijk vanaf € 120,95 per persoon.
 • Een regulier zakelijk visum Egypte is te verkrijgen vanaf € 140,95 per persoon.

Dit is inclusief verwerkingskosten, consulaire kosten, transactiekosten en btw. Ook kunt u gebruik maken van een spoedprocedure waarbij een toeslag berekend zal worden, kijkt u hiervoor op deze pagina. De visum Egypte kosten vermeldt op onze website zijn onder voorbehoud. De ambassade behoudt het recht om de tarieven te wijzigen. Uiteraard zullen wij u hier tijdig van op de hoogte stellen.

Normaliter duurt een normale aanvraag 6-10 werkdagen. Daarnaast kunt u ook een spoed procedure aanvragen, dan kan het visum vaak tussen de 3 en 5 werkdagen al gereed zijn.

De ambassade van Egypte behoudt echter wel te allen tijde het recht om langer de tijd te nemen om uw aanvraag te beoordelen.

Vraag je een regulier visum Egypte aan? Let er dan op dat sommige nationaliteiten eerst een autorisatiebrief nodig hebben. Het aanvragen van deze brief kan in sommige gevallen oplopen tot 10 weken. Daarna duurt het nog een aantal dagen extra voordat het visum daadwerkelijk in het paspoort is gezet. Meer info vindt je op deze pagina.

Zakelijke reizigers

Om een zakenvisum voor Egypte te verkrijgen, moeten we alle documenten (inclusief paspoort en foto’s) fysiek ontvangen. Tevens dienen alle reizigers hiervoor een eigen dossier aan te leveren met daarin eigen documenten, zodat wij alles tegelijk kunnen aanleveren bij de ambassade van Egypte.

Wilt u een zakelijk visum aanvragen voor uw reis naar Egypte? Traveldocs kan u hierbij assisteren en uw aanvraag aanbieden bij de ambassade van Egypte! Neem contact met ons op via mail, telefoon of via ons contactformulier. Onze visumspecialisten zullen u vervolgens informeren over de procedure, de kosten en welke documenten u daarna dient aan te leveren.

Zakelijk reizen op e-visum

Ook kunt u een e-visum Egypte aanvragen, welke u vervolgens bij aankomst in Egypte kunt omzetten van Tourist naar Business. Dit moet u echter niet vergeten om te doen, want zakelijke werkzaamheden (zoals werkbespreking, kennismaking etc.) uitvoeren op een toeristenvisum is niet toegestaan. U bent dus verplicht om uw visum om te zetten als u zakelijk reist. Vaak is dit een snellere manier van het verkrijgen van het visum Egypte dan wanneer u een regulier visum aanvraagt via de ambassade. Wilt u liever eerst passend advies alvorens u een visum Egypte wilt aanvragen? Neem dan contact met ons op!

Bij Traveldocs kunt u geheel eenvoudig en online een visum Egypte kopen. Het elektronisch visum Egypte is relatief goedkoop ten opzichte van het regulier visum Egypte. Bovendien is de verwerking hiervan sneller en hoeft u geen documenten of paspoort fysiek bij ons aan te leveren. Alles gaat digitaal en u krijgt het visum bij toekenning per mail toegestuurd. Niet alle nationaliteiten mogen reizen op een e-visum. Deze moeten een regulier visum via de ambassade aanvragen.

Het regulier visum Egypte kopen heeft ook zo zijn voordelen, voornamelijk omdat de geldigheid hiervan langer kan bedragen. Ook wanneer u geen zin heeft om bij zakelijke reizen het toeristen visum Egypte lokaal om te laten zetten / opnieuw te kopen, is het vaak een makkelijker alternatief om uw zakelijk visum Egypte vooraf te laten aanvragen bij de ambassade.

Kosten, geldigheid en verwerking regulier visum Egypte

De visum Egypte kosten voor het regulier visum Egypte verschillen per geldigheid, aantal inreizen en reisdoel. Wij zoeken graag uit welke visum Egypte kosten van toepassing zijn bij uw reis en aan welke voorwaarden u dient te voldoen.

Neem contact met ons op voor de voorwaarden en mogelijkheden omtrent zakelijk reizen naar Egypte.

Bent u van plan om naast Egypte ook andere landen te bezoeken?

Neem een kijkje op onderstaande visum landen, zodat u goed voorbereid en voorzien van juiste documenten op reis kunt gaan.

Traveldocs helpt bedrijven en particulieren bij de aanvraag van een visum of legalisatie. Als erkend legalisatie bureau assisteren wij u administratief en verzorgen wij de complete afhandeling bij de relevante ambassade of het consulaat. Voor deze dienstverlening berekenen wij bemiddelingskosten. Wij zijn geen overheidsinstantie of daaraan gelieerd. Alle door u te betalen kosten zijn duidelijk zichtbaar en volledig transparant en Traveldocs hanteert scherpe prijzen, een professionele service met een adequate knowhow binnen de wereld van legalisaties. Uiteraard heeft U ook de mogelijkheid om uw aanvraag rechtstreeks in te dienen bij de betreffende overheidsinstantie. Wanneer u een aanvraag via visum-legalisatie.nl  doet, betaalt u nooit meer voor de consulaire kosten dan bij de ambassade/ het consulaat.

Back To Top