skip to Main Content

Visum Egypte aanvragen

Een visum is benodigd voor Egypte. U kunt een toeristenvisum aanvragen vanaf € 36,95.

Ontvang uw visum vanaf 5 dagen!

De procedure van het aanvragen van uw visum Egypte kan vanaf 5 werkdagen.

Bespaar tot 35%!

Bij het online bestellen van uw visum hanteren wij de scherpste prijzen.

Trustpilot
Bank betalingen

Hoe werkt het?

visum

1. Aanvragen

Eenvoudig een visum China aanvragen door de benodigde gegevens online in te vullen.

veilig afrekenen visum

2. Paspoort opsturen

U ontvangt van Traveldocs een e-mail met instructies over het verzenden van uw paspoort en vereiste documenten.

visum aanvraag

3. Officieel document

U kunt uw paspoort met officieel visum ophalen of aangetekend per koerier retour laten zenden.

Visumbenodigdheden

Egypte

Paspoort

Uw originele paspoort met een geldigheid van minstens 6 maanden na aankomst in Egypte.

Voor de aanvraag van een e-visum voor Egypte hoeft u geen pasfoto aan te leveren.

Voor een regulier visum: twee officiële, kleuren pasfoto’s welke aan onderstaande voorwaarden voldoen:

 • De foto is minder dan 3 maanden oud
 • De achtergrond is wit of lichtgrijs van kleur
 • De afmetingen zijn 3,5 x 4,5cm
 • Er zijn geen beschadigingen aan de pasfoto
 • De pasfoto is niet vastgeniet aan het visumaanvraagformulier
 • De persoon op de foto kijkt recht in de camera
 • Er wordt geen bril gedragen op de foto

Reguliere visumaanvragers (toeristisch en zakelijk)

Alle reguliere visumaanvragers moeten het volgende leveren:

 • Een paspoort (geldig tot minimaal 6 maanden na vervaldatum van het visum en moet minimaal 2 blanco visumpagina’s bevatten)
 • Twee sets, pas gemaakte, kleuren pasfoto’s
 • Ondertekend ambassadeformulier (na ontvangst van uw bestelling sturen wij u het ambassadeformulier ter ondertekening toe via de mail. U dient deze zelf te printen, te ondertekenen en bij de overige documenten te voegen alvorens deze aan te leveren bij Traveldocs)
 • Aanvullende documenten

Aanvullende documenten

Voor elk type visum moet u ons aanvullende documenten bezorgen, namelijk:

 • Bij het reguliere toeristenvisum moet u, naast uw paspoort, pasfoto’s en ondertekend ambassadeformulier, een kopie van uw hotel- en vluchtbevestiging overleggen.
 • Bij het reguliere zakenvisum moet u naast het paspoort, de pasfoto’s en het ondertekende ambassadeformulier een garantiebrief van uw werkgever overleggen.
 • Met het e-visum moeten alle reizigers een kopie van de vlucht- en een hotelbevestiging overleggen.

Geldigheid

 • Het single entry e-visum Egypte is geldig voor 3 maanden vanaf het moment van afgifte en biedt u een verblijf van maximaal 30 dagen
 • Het multiple entry e-visum Egypte is geldig voor 90 dagen en biedt een verblijf aan van maximaal 30 dagen per inreis
 • Het regulier visum voor Egypte verschilt in geldigheid en het aantal entries/inreizen. Neem contact met ons op voor meer informatie per visumtype.

Wat is een visum voor Egypte nou precies?

Als u naar Egypte wilt voor een vakantie- of zakenreis, dient u een regulier of e-visum aan te vragen voor u het land zult betreden. Het visum betreft een sticker, welke wordt uitgegeven door de overheid van Egypte en wordt aangebracht in het paspoort. Voor Toeristische doeleinden kunt u het e-visum voor Egypte aanvragen. Met dit visum heeft u toestemming om het grondgebied van Egypte te betreden. Dit visum wordt meestal uitgegeven door de ambassade van Egypte in Den Haag. Het e-visum zal digitaal worden aangeleverd via de mail, nadat de aanvraag door ons in behandeling is genomen.

Onze medewerkers gaan professioneel te werk om er zeker van te zijn dat uw visumaanvraag voor Egypte foutloos wordt aangeboden bij de ambassade en/of overheid van Egypte, zodat u met een gerust hart op reis kunt gaan.

Welke soorten visa Egypte zijn er te verkrijgen?

Voor Egypte zijn diverse visa te verkrijgen. Het type visum hangt af van uw reisdoel. De meest voorkomende zijn een e-visum voor toeristische redenen of een regulier visum voor zakendoeleinden.

Het doel van uw reis bepaald welk type visum u dient aan te vragen. Als u niet zeker weet welk visum het meest van toepassing is op uw situatie, schroomt u zich dan niet om contact met ons op te nemen! Onze medewerkers kunnen u hierin adviseren.

Zakelijke reizigers

Om een zakenvisum voor Egypte te verkrijgen, moeten we alle documenten (inclusief paspoort en foto’s) fysiek ontvangen. Alle reizigers dienen hiervoor een eigen dossier aan te leveren met daarin eigen documenten. Het is alleen mogelijk om een e-visum te verkrijgen via deze website. Een e-visum mag alleen worden gebruikt voor toeristische doeleinden.

Heeft u een zakelijk visum nodig voor uw reis naar Egypte? Traveldocs kan u hierbij assisteren en uw aanvraag aanbieden bij de Egyptische ambassade! Neem contact met ons op via mail, telefoon of via ons contactformulier. Onze visumspecialisten zullen u vervolgens informeren over de procedure, de kosten en welke documenten u dient aan te leveren.

Voorwaarden e-Visa

Bij aankomst in Egypte moet de reiziger het volgende kunnen aantonen:

 • Het paspoort dient bij aankomst minimaal zes maanden geldig zijn na het vervaldatum van uw visum en dient minimaal één blanco pagina te bevatten.
 • Bewijs van voldoende financiële middelen (bankafschrift of creditcardoverzicht op naam van de reiziger)
 • Een retour- of doorreisticket(s) op naam
 • Een hotelreservering op naam
 • In het bezit zijn van alle vereiste documenten voor een eventuele volgende bestemming (denk aan een visum voor de volgende bestemming, indien van toepassing)

Verwerkingsduur, visumgeldigheid en kosten van het visum Egypte.

De kosten voor het visum variëren per visumtype en verwerkingsduur. Normaliter duurt een normale aanvraag 6-10 werkdagen. Een spoed procedure kan tevens tussen de 2 en 5 werkdagen al gereed zijn.

De ambassade behoudt echter wel ten alle tijden het recht om langer de tijd te nemen om uw aanvraag te beoordelen, dan de opgegeven gemiddelde verwerkingsduur hiervoor.

 • Het e-visum kost € 36,95 per persoon.

De reguliere visa verschillen in de kosten. Dit hangt namelijk af van het type visum dat u wenst te verkrijgen en de gewenste geldigheid, verwerkingsprocedure en aantal inreizen.

 • Het reguliere toeristische visum is te verkrijgen vanaf € 84,95 per persoon.
 • Het reguliere zakelijke visum is te verkrijgen vanaf € 105,95 per persoon.

Dit is inclusief verwerkingskosten, consulaire kosten, transactiekosten en btw. Ook kunt u gebruik maken van een spoedprocedure waarbij een toeslag berekend zal worden, kijkt u hiervoor op deze pagina.

Waarom uw Visum Egypte aanvragen bij Traveldocs?

Bij Traveldocs staan wij garant voor professionele, correcte, vlotte en betrouwbare service.

Onze ervaren deskundigen controleren de aanvraag alvorens deze wordt ingediend bij het consulaat van Egypte. Slechts op deze manier bent u 100% zeker dat uw aanvraag correct en veilig wordt aangevraagd.

Traveldocs maakt de procedure makkelijker voor u, dus geen ingewikkelde website procedures meer.

U wordt op de hoogte gehouden van de status van de aanvraag via e-mail dan wel telefoon. Tevens kunt u ten alle tijden uw aanvraag volgen via de Tracking functie op onze website.

Traveldocs is een Nederlands bedrijf met jarenlange ervaring en de juiste connecties om uw documenten correct te behandelen. Wij werken samen met diverse tour operators, topclubs, grote (internationale)bedrijven en NGO’s. Uw documenten zijn ten alle tijden in veilige handen bij ons.

Visum Egypte nu aanvragen

Wilt u het visum Egypte direct aanvragen? Ga dan direct door naar het online aanvraagformulier. Wilt u eerst meer weten over het visum en de procedure? Lees dan onze FAQ visum Egypte pagina, of neem contact met ons op via het online contactformulier.

Traveldocs helpt bedrijven en particulieren bij de aanvraag van een visum of legalisatie. Als erkend legalisatie bureau assisteren wij u administratief en verzorgen wij de complete afhandeling bij de relevante ambassade of het consulaat. Voor deze dienstverlening berekenen wij bemiddelingskosten. Wij zijn geen overheidsinstantie of daaraan gelieerd. Alle door u te betalen kosten zijn duidelijk zichtbaar en volledig transparant en Traveldocs hanteert scherpe prijzen, een professionele service met een adequate knowhow binnen de wereld van legalisaties. Uiteraard heeft U ook de mogelijkheid om uw aanvraag rechtstreeks in te dienen bij de betreffende overheidsinstantie. Wanneer u een aanvraag via visum-legalisatie.nl  doet, betaalt u nooit meer voor de consulaire kosten dan bij de ambassade/ het consulaat.

Back To Top