Ga naar hoofdinhoud

Belangrijke informatie visum Egypte

Wat is een visum Egypte?

Bent u van plan om op vakantie te gaan naar Egypte? In dat geval heeft u een vakantie Egypte visum nodig. Of moet u naar Egypte voor een zakelijke reis? Dan heeft u een visum Egypte nodig, omdat dit een vereiste is om het land binnen te komen. Dit kan in beiden gevallen op een regulier visum Egypte of op een elektronisch (e-)visum Egypte. Dit regulier of e-visum moet aangevraagd worden voordat u op reis gaat. Met het Egypte visum heeft u vervolgens toestemming van de autoriteiten om het land te betreden.

Als u voor toeristische doeleinden naar Egypte wil reizen, dan kunt u het e-visum voor Egypte aanvragen. Dit online visum Egypte kunt u hier aanvragen. Dit visum wordt meestal uitgegeven door de Egyptische overheid of immigratiedienst. Nadat de aanvraag in behandeling is genomen, zal de de Egyptische overheid het e-visum digitaal aanleveren per email.

Indien u voor zakelijke doeleinden naar Egypte reist, dan is het regulier visum Egypte van toepassing. Dit betreft een sticker, die wordt uitgegeven door de overheid van Egypte. Daarna wordt deze sticker aangebracht in het paspoort. Ook kunt u voor vertrek een online toeristen visum Egypte aanvragen en kunt u dit visum bij aankomst in Egypte omzetten naar een business visum Egypte.

Onze medewerkers gaan professioneel te werk om er zeker van te zijn dat uw visumaanvraag voor Egypte foutloos wordt aangeboden bij de ambassade en/of overheid van Egypte, zodat u met een gerust hart op reis kunt gaan.

 

Wie mag op een E-Visum naar Egypte?

Niet alle nationaliteiten mogen een elektronisch visum Egypte aanvragen. Alleen als je beschikt over een officieel paspoort van één van onderstaande landen mag je een e-visum Egypte aanvragen en hiermee reizen. Valt je onder één of meerdere categorieën die in deze 3 punten staan? Dan ben je verplicht voor vertrek een regulier visum Egypte aan te vragen via de Egyptische ambassade in Den Haag, namelijk wanneer je:

  1. Geen officieel paspoort hebt, maar wel een reisdocument of een vluchtelingenpaspoort;
  2. Je een andere nationaliteit/paspoort hebt dan de nationaliteiten hieronder vermeldt;
  3. Je van plan bent voor andere doeleinden naar Egypte te reizen dan de gebruikelijke toeristische of zakelijke doeleinden, zoals bijvoorbeeld om (al dan niet betaalde) arbeid of studie uit te voeren, of wanneer je bijvoorbeeld als journalist naar het land gaat; of
  4. Het duur van verblijf langer is dan 30 dagen aaneengesloten.

Toegestane e-visum nationaliteiten

Heb je een nationaliteit én paspoort van een van onderstaande landen? Dan mag je een E-visum Egypte aanvragen:

Albanië Argentinië Armenië Australië
Oostenrijk Azerbeidzjan Bahrein Belarus (Wit-Rusland)
België Bolivia Bosnië en Herzegovina Brazilië
Bulgarije Canada Chile China
Hong Kong Taiwan Colombia Kroatië
Cyprus Tsjechië Denemarken Ecuador
Estonia Finland Frankrijk Georgië
Duitsland Griekenland Hongarije IJsland
India Ierland Italië Japan
Kazachstan Zuid Korea Kuwait Litouwen
Letland Luxemburg Macedonië Maleisië
Malta Mexico Moldavië Monaco
Montenegro Nederland Nieuw Zeeland Noorwegen
Oman Paraguay Peru Polen
Portugal Qatar Kosovo Roemenië
Rusland San Marino Saoedi Arabië Servië
Singapore Slowakije Slovenië Zuid Afrika
Spanje Zweden Zwitserland Oekraïne
Verenigde Arabische Emiraten Verenigd Koninkrijk (Engeland, Noord Ierland, Schotland en Wales) Verenigde Staten van Amerika Uruguay
Vaticaanstad Venezuela

 

Ben je wel een inwoner van, maar heb je geen officieel paspoort van een van bovengenoemde landen? Of heb je een paspoort van een ander land? Dan mag je niet op een e-visum naar Egypte reizen! In dat geval ben je verplicht om een regulier visum Egypte voor vertrek aan te vragen.

Regulier visum Egypte

Een regulier visum Egypte houdt in dat je het visum in plaats van online in persoon aanvraagt via de ambassade in Den Haag. Het visum wordt dan door een consulaire medewerker van de Egyptische ambassade als een sticker in het paspoort aangebracht.

Autorisatiebrief van het Egyptische Ministerie van Buitenlandse Zaken

Sommige nationaliteiten moeten, voordat zij een regulier visum Egypte kunnen aanvragen, beschikken over een autorisatiebrief vanuit het Egyptische Ministerie van Buitenlandse Zaken (Egyptische Min.BuZa). Dit dient als een soort toestemming om een visum aan te mogen vragen en wordt namens de reiziger aangevraagd door de ambassade. Het verkrijgen van deze toestemmingsbrief is vaak een erg lang proces, omdat het eerst door de ambassade aangevraagd moet worden, vervolgens doorgestuurd wordt naar Egypte en pas als het Egyptische Ministerie van Buitenlandse Zaken de aanvraag heeft behandeld en de brief heeft afgegeven, deze weer terug wordt gestuurd naar de ambassade.

Je moet dus als eerste naar de ambassade om de aanvraag voor deze autorisatie in gang te zetten. Hierbij lever je alle nodige documenten, plus een kopie van het paspoortinformatiepagina aan en zal de ambassade op haar beurt de aanvraag voor je in gang zetten.

De verwerkingstijd van de autorisatiebrief kan vanaf het moment van aanvraag tot aan het moment dat deze brief daadwerkelijk is ontvangen door de ambassade in sommige gevallen 6 tot 8 weken duren. Sommige nationaliteiten moeten zelfs langer wachten.

Pas als deze autorisatiebrief is afgegeven door het Min. BuZa in Egypte mag je terugkomen naar de ambassade om het visum in het paspoort te laten aanbrengen. Je levert dan ook het paspoort en de pasfoto’s in. Vervolgens gaat hier nog ongeveer één werkweek overheen alvorens het paspoort met daarin het visum Egypte weer afgehaald mogen worden en je daadwerkelijk hiermee op reis kunt gaan.

Het is dus een erg lange procedure en absoluut van belang dat niet Nederlandse paspoorthouders die een andere paspoort hebben dan een van bovengenoemde toegestane landen, ruim voor vertrek uitzoeken welke documenten zij nodig hebben voor het regulier visum Egypte en of er voor hen een autorisatiebrief aangevraagd moet worden.

Het aanvragen van de autorisatiebrief is gratis, maar je zult wel in totaal drie (3) keer op en neer moeten rijden naar Den Haag met het paspoort en de documenten. De consulaire kosten voor het regulier visum Egypte betaal je zodra je de autorisatiebrief hebt ontvangen en het visum verwerkt kan worden.

Onderstaande nationaliteiten hebben altijd een autorisatiebrief nodig voor een regulier visum Egypte:

Afghanistan Algerije Bangladesh Burundi
Comoren Djibouti Eritrea Ethiopië
Filippijnen Ghana Indonesië Irak
Iran Israël Noord Korea Kosovo
Liberia Libanon Mali Marokko
Mauritanië Mauritius Mongolië Mozambique
Myanmar (Burma) Namibië Nigeria Oeganda
Oezbekistan Pakistan Sierra Leone Soedan
Somalië Sri-Lanka Swaziland (Eswatini) Tadzjikistan
Tanzania Thailand Togo Tsjaad
Turkije Tunesië Turkmenistan Vietnam

Heb je een paspoort van een van de hierboven genoemde landen (Afghanistan t/m Vietnam)? Dan moet je er rekening mee houden dat je naast het visum ook een autorisatiebrief moet hebben. Daarom is het van belang dat je deze enkele maanden voor vertrek al in gang zet, omdat de aanvraag van de autorisatiebrief soms 4 weken kan duren, maar soms 8 weken of langer.

 

Visumvrij naar Egypte reizen

Sommige reisorganisaties of luchtvaartmaatschappijen geven aan dat Nederlandse of Belgische paspoorthouders (meestal EU paspoorthouders) visumvrij naar Egypte mogen reizen. Dit kan nog wel eens wat verwarring opwekken, omdat dit niet betekend dat je het land visumvrij mag betreden. Dit betekend puur dat je als Nederlands of Belgisch paspoorthouder niet verplicht bent om voor vertrek een visum aan te schaffen. Wel moet je als EU inwoner altijd beschikken over een visum Egypte als de de Egyptische grens over wilt. Deze haal je in dat geval bij aankomst op de luchthaven.

Je mag dus visumvrij naar sommige gebieden in Egypte reizen, maar zult vervolgens bij aankomst een visum moeten kopen, omdat je anders de grens niet over mag. Vaak is het daarom makkelijker om toch een visum Egypte voor vertrek aan te vragen, zodat je geen lange wachttijden op het vliegveld hebt en gemakkelijk door de immigratie kunt lopen. Kies je er toch voor om een visum bij aankomst te halen? Houd er dan rekening mee dat de Visa on Arrival balies vaak overvol zijn en de wachttijden daarom enkele uren tot een halve dag kunnen bedragen tijdens vakantieperiodes.

Corruptie en malafide grensautoriteiten

Ook horen wij regelmatig dat veel toeristische reizigers slachtoffer worden van gewetenloze immigratieambtenaren, die een veel hogere prijs rekenen voor het visum bij aankomst, of je extra kosten laten betalen op het vliegveld wanneer je toch met een e-visum aankomt.

Laat je vooral niet gek maken! Een e-visum verkregen via Traveldocs is een legitiem en officieel visum, welke wordt afgegeven door de Egyptische overheid. Met dit visum kan je naar alle delen van Egypte reizen.

Sinaï-only visum Egypte

Ga je over land van Israël naar Egypte? Dan heb je het zogenaamde gratis Sinaï-only visum verkrijgen wanneer je de grens oversteekt naar Taba. Let wel op dat je met dit visum slechts 14 nachten (15 dagen) in het land mag verblijven. Daarnaast mag je niet overal in Egypte naar toe reizen met het Sinaï-only visum, dit in tegenstelling tot het e-visum Egypte.

Het Sinaï-only visum kan je tevens ook verkrijgen op de luchthaven van Sharm el Skeikh en is geldig voor de volgende gebieden: Shralm El Sheikh, Dahab, Nuweiba en Taba. Het visum is niet geldig in El Tur of Matarma Bay. Ook wanneer je op excursies buiten de stadsgrenzen gaat ben je verplicht om voor vertrek een normaal E-visum Egypte aan te vragen, omdat ook hier het Sinaï-only visum niet volstaat.

Traveldocs helpt bedrijven en particulieren bij de aanvraag van een visum of legalisatie. Als erkend legalisatie bureau assisteren wij u administratief en verzorgen wij de complete afhandeling bij de relevante ambassade of het consulaat. Voor deze dienstverlening berekenen wij bemiddelingskosten. Wij zijn geen overheidsinstantie of daaraan gelieerd. Alle door u te betalen kosten zijn duidelijk zichtbaar en volledig transparant en Traveldocs hanteert scherpe prijzen, een professionele service met een adequate knowhow binnen de wereld van legalisaties. Uiteraard heeft U ook de mogelijkheid om uw aanvraag rechtstreeks in te dienen bij de betreffende overheidsinstantie. Wanneer u een aanvraag via visum-legalisatie.nl  doet, betaalt u nooit meer voor de consulaire kosten dan bij de ambassade/ het consulaat.

Back To Top