Ga naar hoofdinhoud

Reisvoorbereiding Egypte

 Reizen naar Egypte

Het prachtige land Egypte, dat ook wel ‘Omm eddonia’ ofwel ‘moeder van de wereld’ wordt genoemd door de locals, is al sinds jaar en dag een populaire vakantiebestemming voor Europeanen. Zo staat het land natuurlijk bekend om de indrukwekkende piramides en eeuwenoude tempels, maar daarnaast heeft het tegenwoordig nog zoveel meer te bieden. Om er maar een paar te noemen: het bewonderen van de Nijl (en de vruchtbaarheid hiervan), de strakblauwe zee met koraalrif, ver uitgestrekte stranden en zeer boeiende historie zijn slechts een aantal van de schoonheden die u tijdens uw reis naar Egypte gaat ontdekken.

Wanneer u (binnenkort) op reis wil naar Egypte zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Zo heeft u bijvoorbeeld een visum nodig voordat u vertrekt (zowel voor toeristische als zakelijke doeleinden). Bij Visum-Legalisatie is dit snel en eenvoudig geregeld, al vanaf €42,95 per persoon.

Dit kan in beide gevallen op een regulier visum Egypte of op een elektronisch (e-)visum Egypte. Dit regulier of e-visum moet aangevraagd worden voordat u op reis gaat. Alle benodigde informatie hierover leest u verderop op de pagina.

Praktische reisinformatie Egypte 

Visum-Legalisatie helpt u graag met het zo goed mogelijk voorbereiden op uw reis naar Egypte. Daarom delen we hier alvast wat algemene reisinformatie om u op weg te helpen.

  • Hoofdstad Egypte: Caïro
  • Klimaat Egypte: woestijnklimaat
  • Inwoners Egypte: ~102 miljoen
  • Tijdsverschil Egypte en Nederland: 1 uur later (UCT +2)
  • Munteenheid Egypte: Egyptische pond
  • Wisselkoers Egypte:  1 euro = 17,80 Egyptische pond
  • Vliegduur Egypte: ca 4,5 uur

Goed voorbereid op reis naar Egypte

Om goed voorbereid op vakantie te gaan naar Egypte is het belangrijk dat u voor vertrek uw visum heeft geregeld. Dit visum wordt veelal uitgegeven door de Egyptische overheid of immigratiedienst. Visum-Legalisatie kan dit uitgebreide proces voor u uit handen nemen, zodat u met een gerust hart op reis kunt gaan. 

Nadat de aanvraag door ons in behandeling is genomen, zal de de Egyptische overheid het e-visum digitaal aan u aanleveren per mail.

Bent u van plan om voor zakelijke doeleinden te reizen naar Egypte? Dan volstaat een regulier visum. Dit is een sticker, die wordt uitgegeven door de overheid van Egypte. Deze sticker wordt aangebracht in het paspoort. Ook kunt u ervoor kiezen om een aanvraag te doen voor een online toeristen visum en deze bij aankomst vervolgens om te laten zetten in een business visum Egypte. Om een zakenvisum voor Egypte te verkrijgen, moeten we alle documenten (inclusief paspoort en foto’s) fysiek ontvangen. Tevens dienen alle reizigers hiervoor een eigen dossier aan te leveren met daarin eigen documenten, zodat wij alles tegelijk kunnen aanleveren bij de ambassade van Egypte.

Verwerkingstijd, geldigheid en kosten

Nadat uw aanvraag bij ons binnenkomt gaan wij direct voor u aan de slag. De kosten die hieraan verbonden zijn verschillen per type en is ook afhankelijk van de duur van uw reis naar Egypte. Normaal gesproken is dit binnen 6-10 werkdagen geregeld. Mocht hier meer haast bij zitten dan kunt u ook kiezen voor de spoedprocedure, waardoor dit wordt versneld tot 2-5 werkdagen.

Regel direct uw visum bij Visum-Legalisatie

Begin volledig voorbereid aan uw reis en regel direct uw visum voor Egypte. Alle informatie die u nodig heeft vindt u hier: visum Egypte aanvragen. Heeft u vragen over de procedure? Neem dan gerust contact op via het online contactformulier, we helpen u graag verder.

Traveldocs helpt bedrijven en particulieren bij de aanvraag van een visum of legalisatie. Als erkend legalisatie bureau assisteren wij u administratief en verzorgen wij de complete afhandeling bij de relevante ambassade of het consulaat. Voor deze dienstverlening berekenen wij bemiddelingskosten. Wij zijn geen overheidsinstantie of daaraan gelieerd. Alle door u te betalen kosten zijn duidelijk zichtbaar en volledig transparant en Traveldocs hanteert scherpe prijzen, een professionele service met een adequate knowhow binnen de wereld van legalisaties. Uiteraard heeft U ook de mogelijkheid om uw aanvraag rechtstreeks in te dienen bij de betreffende overheidsinstantie. Wanneer u een aanvraag via visum-legalisatie.nl  doet, betaalt u nooit meer voor de consulaire kosten dan bij de ambassade/ het consulaat.

Back To Top