Ga naar hoofdinhoud

LET OP! Het ETA UK visum voor het Verenigd Koninkrijk kan pas per september 2024 worden aangevraagd. Alle reizigers met een eerder vertrekdatum kunnen een regulier visum voor Engeland aanvragen. Neem contact met ons op voor de actuele tarieven en wachttijden.

Visum Engeland aanvragen kosten 2024

Gaat u op reis en wilt u een visum voor het Verenigd Koninkrijk? Bij Traveldocs kunt u snel en eenvoudig een toeristenvisum UK aanvragen vanaf € 24,95,- per persoon.

Ontvang uw visum vanaf 3 werkdagen!

De procedure van het aanvragen van uw visum / ETA voor het Verenigd Koninkrijk kan vanaf 3 werkdagen.

Bespaar tot 35%!

Bij het online bestellen van uw visum hanteren wij de scherpste prijzen.

Bank betalingen

LET OP! Het ETA UK visum voor het Verenigd Koninkrijk kan pas per september 2024 worden aangevraagd. Alle reizigers met een eerder vertrekdatum kunnen een regulier visum voor Engeland aanvragen. Neem contact met ons op voor de actuele tarieven en wachttijden.

UK Visa Aanvraagproces

visum

1. Aanvragen

Eenvoudig een visum Engeland / Verenigd Koninkrijk aanvragen door de benodigde gegevens online in te vullen en de aanbetaling te doen.

veilig afrekenen visum

2. Online afrekenen

U kunt op een veilige manier online afrekenen met iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard.

visum aanvraag

3. Officieel document

Daarna ontvangt u het ETA visum per e-mail. Zo kunt u met een gerust hart op reis.

Wilt u meer weten over het visum Engeland?

Neem een kijkje op onderstaande pagina’s en ga goed voorbereid op reis!

Vereisten voor de Aanvraag van een Visum voor Engeland

Verenigd Koninkrijk

Paspoort

Voor het aanvragen van een ETA UK dient u een kopie van uw paspoortinformatiepagina aan te leveren.

 • Het paspoort dient tenminste uw gehele verblijfsperiode geldig te zijn.
 • Een noodpaspoort of tijdelijke paspoorten worden niet geaccepteerd.

Pasfoto

Er zijn een aantal visum UK pasfoto eisen waar u rekening mee moet houden, alvorens u een ETA Engeland kunt aanvragen:

 • E-visumaanvragers moeten één digitale foto aanleveren, in .JPG/.JPEG of .PDF formaat. Dit mag een selfie zijn, mits de foto scherp is en voldoet aan onderstaande eisen.

Uw pasfoto moet voldoen aan de onderstaande eisen:

 • De foto is minder dan 3 maanden oud
 • Het betreft een officiële kleurenpasfoto (vraag deze, naast hardcopy, ook digitaal op bij uw fotograaf en geef vooraf aan dat u de foto per mail wilt ontvangen
 • De achtergrond is wit of lichtgrijs van kleur
 • Er zijn geen beschadigingen aan de pasfoto
 • De persoon op de foto kijkt recht in de camera
 • Er wordt geen bril gedragen op de foto of een bril met een zeer licht montuur

 

Ingevuld vragenformulier

Nadat de aanvraag op onze website is geplaatst ontvangt u een mail met daarin een betaallink voor de resterende kosten of u krijgt de te veel betaalde kosten teruggestort.

Ook kunt u de nodige documenten en het vragenformulier terug vinden in deze mail. U stuurt het vragenformulier samen met uw paspoort en pasfoto per mail naar ons terug, waarop wij direct voor u aan de slag gaan zodra deze en de restant betaling zijn ontvangen.

Belangrijke informatie ETA Verenigd Koninkrijk

 • Het ETA visum is gekoppeld aan uw paspoort. U bent niet verplicht vooraf een print hiervan te maken, maar wij raden dit wel aan ivm eventuele verlies van het visum voor Engeland of storingen bij het inchecken. Zo heeft u uw visum altijd bij de hand.
 • Bewaar de aanvraag (of de email) van uw e-visum Engeland. Zo hoeft u deze niet opnieuw in te vullen als u nogmaals naar dezelfde bestemming reist.

 

ETA Engeland / e-visum Verenigd Koninkrijk aanvragen

Per 01 Februari 2024 zal het ETA visum (Electronic Travel Authorization) voor heel Verenigd Koninkrijk geïntroduceerd worden. Dit ETA visum voor Engeland zal verplicht zijn voor iedereen die een tussenstop maakt in het Verenigd Koninkrijk en voor iedereen die het land wilt bezoeken. Nederlandse en Belgische paspoorthouders kunnen per september 2024 het e-visum Engeland aanvragen.

Geldigheid

De ETA voor het Verenigd Koninkrijk is na afgifte 2 jaar geldig, of tot vervaldatum paspoort indien dit eerder plaatsvindt. De ETA is geen ETIAS EU. Wilt u een ETIAS voor de EU aanvragen, dan geldt er een andere procedure. De ETA UK vervangt het ETIAS dus niet!

U mag op het ETA UK meerdere keren het Verenigd Koninkrijk en Engeland inreizen, zolang dit binnen de visumgeldigheid gebeurd.

Valide reisdoelen ETA United Kingdom

Het ETA voor het Verenigd Koninkrijk kunt u eenvoudig en geheel online aanvragen. U betaald hier per persoon slechts € 24,95,- voor. U komt in aanmerking voor een ETA UK wanneer u:

 • reist als toerist
 • met een cruise aankomt
 • voor algemene zakelijke besprekingen reist
 • familie of vrienden wilt bezoeken
 • een evenement in het VK wilt bezoeken
 • een overstap hebt in het Verenigd Koninkrijk
Reist u voor een van bovenstaande redenen naar Engeland of andere delen van het Verenigd Koninkrijk, zoals Ierland of Schotland? Dan kunt u in een paar minuten online een ETA Verenigd Koninkrijk aanvragen!

2024 Kosten e-Visum Engeland / ETA UK

De kosten van het eVisum bedragen totaal per persoon: € 24,95 EUR incl. BTW per aanvraag.

In deze kosten zit begrepen:
 1. de consulaire kosten die de immigratiedienst van het Verenigd Koninkrijk hanteert
 2. het BTW bedrag dat je dient af te staan
 3. de Traveldocs bemiddelingskosten om de aanvraag namens u te kunnen indienen ( € 12,95 euro per aanvraag )

Voordelen visum Engeland aanvragen bij Traveldocs

Omdat de procedure vaak erg lastig is en men dient te beschikken over een credit card om te betaling hiervan te voldoen, helpt Traveldocs u graag hierbij. Wij vragen hier slechts een aanvullend tarief van € 12,95 euro per aanvraag voor (totaal €24,95 euro per aanvraag). Zo weet u zeker dat het visum voor het Verenigd Koninkrijk correct wordt aangeboden aan de Britse overheid. U ontvangt de ETA UK binnen 3 werkdagen nadat u de aanvraag op de website heeft geplaatst. Missen wij documenten? Dan krijgt u hier bericht over via de email.

Afwijzing van uw visum

Is uw aanvraag toch geweigerd? Dan kunt u enkel een regulier visum voor het Verenigd Koninkrijk aanvragen. Deze procedure is langer, complexer en aanzienlijk duurder. Voorkom dit door de aanvraag via Traveldocs te plaatsen. Zo weet u zeker dat het ETA visum voor UK niet afgewezen zal worden door fouten in de aanvraag. De beoordeling van de aanvraag blijft natuurlijk wel uitsluitend bij de immigratiedienst en overheid van het Verenigd Koninkrijk. Zij behouden ten alle tijde het recht om te vragen naar aanvullende documenten en mogen uw aanvraag afwijzen indien onvolledige of onjuiste gegevens worden verstrekt.

Meer weten of wilt u advies over uw situatie? Neem dan contact met ons op! Onze medewerkers informeren u graag.

Geldigheid

 • Het e-visum Engeland is 2 jaar geldig. Deze gaat in vanaf het moment dat uw ETA UK is afgegeven.
 • Uw gehele verblijfsperiode mag niet langer dan 6 maanden zijn.
 • Het ETA visum mag voor meerdere inreizen worden gebruikt, dus ook bij een bezoek aan Ierland of Schotland, of toekomstige reizen binnen de visumgeldigheid.

Heeft u vragen over de geldigheid en wilt u weten wanneer u uw aanvraag het beste kunt indienen? Neem dan contact op met een van onze visumexperts. Wij geven u graag vrijblijvend advies hierover!

Reist u met een cruise naar het Verenigd Koninkrijk?

Maar al te vaak krijgen wij van onze klanten de vraag of je bij een overstap of cruise reis ook een ETA voor Engeland moet aanvragen. Het antwoord hierop is: Ja, ook bij een overstap dient men een geldige ETA UK te hebben. Het ETA visum dient gekoppeld te zijn aan het paspoort waarmee u reist.

Dit geldt ook bij een inreis over land, zee of overstap / aankomst per vliegtuig. Deze regel geldt voor heel het Verenigd Koninkrijk. Dus ook bij een bezoek aan Ierland of Schotland dient u een geldige ETA te hebben.

 

Waar betaal ik voor als ik het visum Engeland bij Traveldocs koop?

U betaald bij Traveldocs voor het volgende zodra u het e-visum Engeland aanvraagt: € 24,95,- euro per persoon per aanvraag.

Er zijn geen verborgen kosten. U betaald vooraf een aanbetaling, omdat de kosten per nationaliteit kunnen afwijken. De bovengenoemde tarieven zijn voor NL paspoorthouders, per persoon van toepassing. Het resterend bedrag betaald u via een betaallink of factuur (iDeal of creditcard). Heeft u te veel betaald? Dan krijgt u het verschil uiteraard teruggestort.

Verloop aanvraag

 1. De procedure van uw ETA Verenigd Koninkrijk begint bij het plaatsen van de aanvraag op de website en de betaling te voldoen.
 2. Zodra wij deze hebben ontvangen, krijgt u via de mail alle nodige informatie toegestuurd. Heeft u geen documenten geüpload, of zijn deze niet goed doorgekomen? Dan vragen wij deze per mail bij u op.
 3. U verzamelt de nodige documenten en stuurt deze via de mail naar ons terug.
 4. Wij controleren de stukken en sturen u feedback hierover. Is de aanvraag compleet? Dan zetten wij deze ook gelijk door naar de immigratiedienst van het Verenigd Koninkrijk.
 5. Binnen 1 tot 3 werkdagen wordt uw aanvraag beoordeeld door de immigratieofficieren.
 6. Bij goedkeuring ontvangt u het visum per email. Deze mag u bewaren voor de eigen administratie.
 7. Wordt uw aanvraag onverhoopt toch afgewezen? Dan sturen wij u hier de reden van toe per mail en krijgt u informatie toegestuurd over het aanvragen van een regulier visum voor Engeland, Ierland en Schotland. Zo kunt u alsnog op reis gaan.
Vragen? U mag ons altijd bellen of mailen.

Waarom uw visum Engeland aanvragen bij Traveldocs?

Bij Traveldocs staan wij garant voor professionele, correcte, vlotte en tevens zeer betrouwbare service. Zo ook voor al uw visum Saudi aanvragen.

Onze ervaren deskundigen controleren de aanvraag alvorens deze wordt ingediend bij het consulaat van Saoedi Arabië. Slechts op deze manier bent u 100% zeker dat uw aanvraag correct en veilig wordt aangevraagd.

U wordt tevens op de hoogte gehouden van de status van de aanvraag via e-mail dan wel telefoon. Daarnaast kunt u te allen tijde uw aanvraag volgen via de Tracking functie op onze website.

Traveldocs is een Nederlands bedrijf met jarenlange ervaring en de juiste connecties om uw documenten correct te behandelen. Wij werken samen met diverse touroperators, topclubs, grote (internationale) bedrijven en NGO’s. Uw documenten zijn te allen tijde in veilige handen bij ons.

Wilt u naast het Verenigd Koninkrijk ook andere bestemmingen bezoeken?

Neem dan een kijkje op onderstaande visumpagina’s, zodat u alle documenten op tijd in orde heeft en met een gerust hart op reis kunt gaan!

Traveldocs helpt bedrijven en particulieren bij de aanvraag van een visum of legalisatie. Als erkend legalisatie bureau assisteren wij u administratief en verzorgen wij de complete afhandeling bij de relevante ambassade of het consulaat. Voor deze dienstverlening berekenen wij bemiddelingskosten. Wij zijn geen overheidsinstantie of daaraan gelieerd. Alle door u te betalen kosten zijn duidelijk zichtbaar en volledig transparant en Traveldocs hanteert scherpe prijzen, een professionele service met een adequate knowhow binnen de wereld van legalisaties. Uiteraard heeft U ook de mogelijkheid om uw aanvraag rechtstreeks in te dienen bij de betreffende overheidsinstantie. Wanneer u een aanvraag via visum-legalisatie.nl  doet, betaalt u nooit meer voor de consulaire kosten dan bij de ambassade/ het consulaat.

Back To Top