Ga naar hoofdinhoud

Visum India aanvragen kosten 2024

Gaat u op reis en wilt u een visum India aanvragen? Bij Traveldocs kunt u snel en eenvoudig een toeristenvisum India aanvragen vanaf € 59,95.

Ontvang uw visum vanaf 3 dagen!

De procedure van het aanvragen van uw visum India kan vanaf 3 werkdagen.

Bespaar tot 35%!

Bij het online bestellen van uw visum hanteren wij de scherpste prijzen.

Bank betalingen

India Visa Aanvraagproces

visum

1. Aanvragen

Eenvoudig een visum India aanvragen door de benodigde gegevens online in te vullen.

veilig afrekenen visum

2. Online afrekenen

U kunt op een veilige manier online afrekenen met iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard.

visum aanvraag

3. Officieel document

Daarna ontvangt u het e-visum per e-mail. Zo kunt u met een gerust hart op reis.

Vereisten voor de Aanvraag van een Visum voor India

India

Paspoort

Uw originele paspoort met een geldigheid van minstens 6 maanden na de vervaldatum van uw visum.

Ook is het belangrijk dat uw paspoort nog minimaal 2 lege visumpagina’s bevat die tegenover elkaar liggen.

Pasfoto

Er zijn een aantal visum India pasfoto eisen waar u rekening mee moet houden, alvorens u een visum India kunt aanvragen:

 • E-visumaanvragers moeten één digitale foto aanleveren, in .JPG/.JPEG of .PDF formaat.
 • Reguliere visumaanvragers moeten twee fysieke pasfoto’s van 50x50cm overleggen.

De pasfoto’s moeten zowel digitaal als fysiek voldoen aan de onderstaande eisen:

 • De foto is minder dan 3 maanden oud
 • Het betreft een officiële kleurenpasfoto (vraag deze, naast hardcopy, ook digitaal op bij uw fotograaf en geef vooraf aan dat het voor een visum India aanvraag is!)
 • De achtergrond is wit of lichtgrijs van kleur
 • De afmetingen zijn 50x50mm
 • Er zijn geen beschadigingen aan de pasfoto
 • De pasfoto is niet vastgeniet aan het visumaanvraagformulier
 • De persoon op de foto kijkt recht in de camera
 • Er wordt geen bril gedragen op de foto of een bril met een zeer licht montuur

Aanvullende documenten

E-visum aanvragers dienen de volgende documenten bij ons aan te leveren:

 • Een duidelijke scan van de informatiepagina van het paspoort waarmee gereisd zal worden. De foto of scan dient in een hoge kwaliteit aangeleverd te worden in .JPG/.JPEG of .PDF formaat. De scan dient een grootte te hebben tussen 30 en 300 KB.
 • Een digitale pasfoto in hoge kwaliteit. De foto dient recentelijk genomen te zijn en moet in .JPG/.JPEG of .PDF formaat aangeleverd te worden. De foto dient minimaal 350 pixels te bevatten.
 • Zakelijke reizigers dienen een scan aan te leveren van het visitekaartje (business card) van het bedrijf waarvoor zij werkzaam zijn. Zonder een visite kaartje is het daarom niet mogelijk om een zakelijk e-visum aan te vragen. Daarnaast moeten zakelijke reizigers ook een uitnodigingsbrief van een te bezoeken bedrijf in India.

Belangrijke informatie

 • Wij adviseren dat u een print van uw e-visum samenvoegt met uw paspoort alvorens af te reizen naar uw bestemming.
 • Bewaar de aanvraag (of de email) van uw e-visum. Zo hoeft u deze niet opnieuw in te vullen als u nogmaals naar dezelfde bestemming reist.

Biometrische data

Aanvragers van het regulier visum India met de geldigheid van 5 jaar dienen biometrische data af te staan bij de ambassade van India in Den Haag.

Aanvragers van het regulier visum India met de geldigheid van 1 jaar hoeven per januari 2020 geen biometrische data meer af te staan, tenzij de Indiase overheid hier specifiek om vraagt.

Visum India aanvragen

Wilt u naar India reizen voor een vakantie- of zakenreis, dan moet u voor vertrek een visum India aanvragen. Hiermee heeft u toegang om het land te betreden. Dit visum India wordt uitgegeven door de Indiase overheid en wordt zowel digitaal als regulier verstrekt. In alle gevallen kunt u er dus vanuit gaan dat u voor vertrek een visum nodig heeft voor India.

Weet u niet zeker of u met uw nationaliteit – indien deze anders is dan Nederlands of Belgisch – een visum nodig heeft voor India of weet u niet zeker of u een e-visum India kunt aanvragen? Neem dan vooraf contact met ons op. Onze medewerkers adviseren u hier graag over.

Elektronisch visum India

Om te beginnen dient u het formulier op onze website in te vullen om een e-visum India te kunnen aanvragen. Hierin geeft u alle gegevens op en dient u deze in ons systeem te plaatsen, samen met een duidelijke scan van uw paspoort en pasfoto. Indien u zakelijk reist moet er ook een kopie van uw visite kaartje bij. Nadat de elektronische visum India aanvraag is ingediend, krijgen wij binnen 72 uur bericht. Is uw aanvraag visum India goedgekeurd? Dan kunt u met de Electronic Travel Authorization (ETA) naar India afreizen. Is uw aanvraag geweigerd? Dan kunt u proberen om een regulier visum aan te vragen. Traveldocs helpt u waar mogelijk met het aanleveren van de nodige documenten en controleert of deze voldoen aan de voorwaarden en eisen. Ook helpen wij u bij het invullen van de nodige gegevens voor uw visum India.  De beoordeling van uw aanvraag is echter uitsluitend aan de Indische overheid.

E-visum India voor toeristen

Reis je als toerist naar India? Dan heb je 2 opties, namelijk:

 1. Je vraagt een e-visum India aan met een enkele inreis; OF
 2. Je vraagt een e-visum India aan met meerdere inreizen

E-Visum Met Single Entry (Enkele Inreis)

Het e-visum met een enkele inreis is op moment van afgifte 30 dagen geldig. Binnen deze 30 dagen moet je het land binnenkomen. Eenmaal binnen krijg je weer 30 dagen om in het land te verblijven, met een dubbele inreis. Dat wil zeggen dat je tussentijds het land één keer mag verlaten opnieuw mag betreden, zonder dat het visum komt te vervallen. De volledige verblijfsperiode (inclusief eventuele 2e inreis) dient te vallen binnen de periode van 30 dagen na eerste inreis.

Het e-visum met een single entry kan tevens niet eerder dan 30 dagen voor vertrek worden aangevraagd. Houd hier rekening mee wanneer je de aanvraag in gang zet. Plaats je deze te vroeg op onze website? Dan verwerken wij deze op de eerst mogelijke datum, 30 dagen voor aankomst. Wil je een beetje speling behouden voor eventuele verzetting van de vlucht of uitval? Geef dit dan tijd aan ons door of vraag het visum na 30 dagen voor vertrek aan, maar niet later dan 2 weken voor aankomst. Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om een visum met meerdere inreizen aan te vragen, als je het toch ruim vooraf (dwz eerder dan 30 dagen voor vertrek) het visum in huis wilt hebben.

E-Visum Met Meerdere Inreizen

Vraag je een e-visum aan met meerdere inreizen? Dan krijg je een visum met één jaar geldigheid, waarbij je meerdere keren het land in- en uit mag reizen op hetzelfde visum. Per verblijf krijg je 90 dagen ipv 30.

Het voordeel is dat je het visum meerdere keren kunt gebruiken. Vooral voor zakenreizigers die vaker heen en weer moeten is dit vaak de goedkopere oplossing dan steeds opnieuw een visum moeten aanvragen. Ook als je denkt langer dan 30 dagen in het land te zullen blijven is het jaarvisum de oplossing.

Het jaarvisum kan tot 1 jaar voor vertrek worden aangevraagd, mits de paspoortgegevens gelijk aan de gegevens van de visumaanvraag zijn tegen de tijd dat je op reis gaat.

 

Twijfel je over het type visum dat je het beste voor jou reis kunt bestellen, of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op. Wij geven u graag passend advies.

Welk type visum India kan ik aanvragen?

India kent diverse soorten visums die u kunt aanvragen. Zo is er een digitaal e-visum India beschikbaar, welke u geheel online kunt aanvragen. Wanneer u niet kunt voldoen aan de voorwaarden van het e-visum India, dient u een regulier visum India aan te vragen via de consulaire afdeling van de Indische ambassade in Den Haag. Het regulier visum India kunt u niet digitaal aanvragen.

Alles wat u moet weten over het visum India

Voorwaarden

Wilt u het elektronisch visum India aanvragen? Zorg er dan voor dat u voldoet aan de voorwaarden van het e-visum India.

Lees deze goed door voordat u het visum aanvraagt, want alleen als u voldoet aan de voorwaarden mag u op het e-visum India reizen.

2024 kosten visum India

De kosten voor het visum India en de verwerkingsduur hangen af van het visumtype dat u kiest.

 • De kosten voor het e-visum voor India bedragen voor het toeristisch visum 30 dagen geldig € 49,95
 • Voor het toeristisch e-visum met 1 jaar geldigheid en multiple-entry betaald u € 72,95
 • De kosten voor het zakelijk e-visum India met 1 jaar geldig multiple-entries zijn  € 106,95

Dit is inclusief verwerkingskosten, consulaire kosten, transactiekosten en BTW.

Documenten bezorgen of ophalen

Wilt u gegevens en/of documenten laten ophalen of thuisbezorgen, dan betaalt u hiervoor aanvullende verzendkosten. Ook kunt u gebruik maken van een spoedprocedure waarbij ook een toeslag berekend zal worden. De hoogte van deze toeslagen is afhankelijk van de gewenste levertijd en visumtype.

Informatie over de toeslagen en tarieven kunt u vinden op de pagina Tarieven.

Geldigheid

Het e-visum India heeft een wisselende geldigheid. Hieronder ziet u per visumtype wat deze zijn.

 • Het toeristen e-visum met de geldigheid van 1 of 5 jaar is 365 dagen geldig vanaf het moment van afgifte. Dit is een visum met meerdere inreizen. Per reis mag uw verblijf niet langer zijn dan 90 dagen, behalve voor paspoorthouders van de VS, VK, Canada en Japen. Deze nationaliteiten mogen niet langer dan 180 dagen aaneengesloten in het land verblijven.
 • Het toeristen e-visum met de geldigheid van 30 dagen is 30 dagen geldig vanaf het moment van binnenkomst. Met dit visum heeft u twee inreizen vanaf het moment dat u het land inreist en de stempel in uw paspoort heeft verkregen. De eerste inreis moet plaatsvinden binnen de vervaldatum dat is aangegeven op uw visum.
 • Het zakelijk e-visum is 365 dagen geldig vanaf het moment van afgifte. Hiermee heeft u meerdere inreizen, waarbij het verblijf niet langer is dan 180 dagen aaneengesloten. Blijft u langer dan 180 dagen in India? Dan moet u zichzelf binnen 2 weken voor het verval van uw 180 daagse inreis registreren bij de FRRO/FRO.

Overige visum typen

 • Het e-Conference visum is 30 dagen geldig vanaf het moment van inreis en heeft een enkele inreis.
 • Het e-Medical visum is 60 dagen geldig vanaf het moment van eerste inreis. Hiermee mag u drie keer India in en uitreizen vanaf het moment dat uw paspoort is afgestempeld bij inreis.
 • Het e-Medical attendant visum (meereizende medische aanvragers) biedt u de mogelijkheid om tot 60 dagen vanaf moment van inreis in India verblijven. Deze geldigheid gaat in vanaf het moment dat uw paspoort is afgestempeld.

Verwerkingstijd visum India

Het verschilt per visumtype hoe lang het kan duren voordat u het visum heeft ontvangen.

 • Het e-visum India is doorgaans binnen 72 uur (of 3 werkdagen) klaar vanaf het moment dat wij de aanvraag hebben ingediend bij de overheid van India.
 • Het regulier visum India is meestal binnen 5 werkdagen vanaf het moment dat u de biometrische data heeft afgegeven gereed (1 werkweek). Vraagt u een 1 jarig regulier visum India aan? Dan zijn de biometrics niet van toepassing en kunt u 5 werkdagen vanaf het moment dat wij uw documenten en paspoort hebben afgegeven bij de consulaire afdeling van de ambassade.

U ontvangt uiteraard een bevestiging per e-mail zodra de aanvraag in goede orde is ingediend bij de betreffende autoriteit. De verwerkingstijd gaat dus pas van start zodra de aanvraag is doorgezet en niet vanaf het moment dat u de aanvraag op onze website heeft geplaatst.

Waarom uw visum India aanvragen bij Traveldocs?

Bij Traveldocs staan wij garant voor professionele, correcte, vlotte en tevens zeer betrouwbare service. Zo ook voor al uw visum India aanvragen.

Onze ervaren deskundigen controleren de aanvraag alvorens deze wordt ingediend bij het consulaat van India. Slechts op deze manier bent u 100% zeker dat uw aanvraag correct en veilig wordt aangevraagd.

Traveldocs maakt de procedure makkelijker voor u, dus geen ingewikkelde website procedures meer.

U wordt tevens op de hoogte gehouden van de status van de aanvraag via e-mail dan wel telefoon. Daarnaast kunt u te allen tijde uw aanvraag volgen via de Tracking functie op onze website.

Traveldocs is een Nederlands bedrijf met jarenlange ervaring en de juiste connecties om uw documenten correct te behandelen. Wij werken samen met diverse touroperators, topclubs, grote (internationale) bedrijven en NGO’s. Uw documenten zijn te allen tijde in veilige handen bij ons.

Bent u van plan om naast India ook andere landen te bezoeken?

Neem een kijkje op onderstaande visum landen, zodat u goed voorbereid en voorzien van juiste documenten op reis kunt gaan.

Traveldocs helpt bedrijven en particulieren bij de aanvraag van een visum of legalisatie. Als erkend legalisatie bureau assisteren wij u administratief en verzorgen wij de complete afhandeling bij de relevante ambassade of het consulaat. Voor deze dienstverlening berekenen wij bemiddelingskosten. Wij zijn geen overheidsinstantie of daaraan gelieerd. Alle door u te betalen kosten zijn duidelijk zichtbaar en volledig transparant en Traveldocs hanteert scherpe prijzen, een professionele service met een adequate knowhow binnen de wereld van legalisaties. Uiteraard heeft U ook de mogelijkheid om uw aanvraag rechtstreeks in te dienen bij de betreffende overheidsinstantie. Wanneer u een aanvraag via visum-legalisatie.nl  doet, betaalt u nooit meer voor de consulaire kosten dan bij de ambassade/ het consulaat.

Back To Top