skip to Main Content

Visum India aanvragen

Een visum is benodigd voor India. U kunt een toeristenvisum aanvragen vanaf € 49,95

Ontvang uw visum vanaf 3 dagen!

De procedure van het aanvragen van uw visum India kan vanaf 3 werkdagen.

Bespaar tot 35%!

Bij het online bestellen van uw visum hanteren wij de scherpste prijzen.

Trustpilot
Bank betalingen

In verband met COVID-19 is het momenteel voor niet mogelijk om een toeristenvisum voor India aan te vragen.

Zakelijk e-visum India en regulier zakenvisum India worden wel verstrekt. Neem contact met ons op voor meer informatie of dien uw aanvraag via de website in!

Hoe werkt het?

visum

1. Aanvragen

Eenvoudig een visum India aanvragen door de benodigde gegevens online in te vullen.

veilig afrekenen visum

2. Online afrekenen

U kunt op een veilige manier online afrekenen met iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard.

visum aanvraag

3. Officieel document

U ontvangt het e-visum per e-mail. Zo kunt u met een gerust hart op reis.

Visumbenodigdheden

India

Paspoort

Uw originele paspoort met een geldigheid van minstens 6 maanden na de vervaldatum van uw visum.

Ook is het belangrijk dat uw paspoort nog minimaal 2 lege visumpagina’s bevat die tegenover elkaar liggen.

Pasfoto

e-visumaanvragers moeten één digitale foto aanleveren, in .JPG/.JPEG of .PDF formaat..

Reguliere visumaanvragers moeten twee fysieke pasfoto’s van 50x50cm overleggen.

Een officiële, kleuren pasfoto welke aan onderstaande voorwaarden voldoet:

 • De foto is minder dan 3 maanden oud
 • De achtergrond is wit of lichtgrijs van kleur
 • De afmetingen zijn 50x50mm
 • Er zijn geen beschadigingen aan de pasfoto
 • De pasfoto is niet vastgeniet aan het visumaanvraagformulier
 • De persoon op de foto kijkt recht in de camera
 • Er wordt geen bril gedragen op de foto

Aanvullende documenten

e-visa aanvragers dienen de volgende documenten bij ons aan te leveren:

 • Een duidelijke scan van de informatiepagina van het paspoort waarmee gereisd zal worden. De foto of scan dient in een hoge kwaliteit aangeleverd te worden in .JPG/.JPEG of .PDF formaat. De scan dient een grootte te hebben tussen 30 en 300 KB.
 • Een digitale pasfoto in hoge kwaliteit. De foto dient recentelijk genomen te zijn en moet in .JPG/.JPEG of .PDF formaat aangeleverd te worden. De foto dient minimaal 350 pixels te bevatten.
 • Zakelijke reizigers dienen een scan aan te leveren van het visitekaartje (business card) van het bedrijf waarvoor zij werkzaam zijn. Zonder een visite kaartje is het niet mogelijk om een zakelijk e-visum aan te vragen.

Reguliere visa aanvragers dienen aanvullende documenten fysiek bij ons aan te leveren. Welke documenten dit precies zijn verschilt per visumtype.

Zodra uw aanvraag in ons systeem is verwerkt, ontvangt u een e-mail met daarin precies vermeld welke documenten u dient aan te leveren om het door u gekozen visumtype te kunnen aanvragen.

Geldigheid

De geldigheid varieert per visumtype.

 • De reguliere visa bedragen een geldigheid tussen 1-5 jaar
 • Het e-visum is geldig tussen de 30 dagen en 1 jaar

Zakelijk e-visum (1 jaar meerdere inreizen)

 • Aaneengesloten verblijf tijdens elk bezoek mag niet langer bedragen dan 180 dagen.
 • Als het de wens van de reiziger is om langer dan 180 dagen aaneengesloten in India te verblijven, moet de reiziger zich binnen twee weken na het verstrijken van 180 dagen bij de FRRO / FRO in India laten registreren.

Toeristisch e-visum (30 dagen dubbele inreis of 1 jaar meerdere inreizen)

 • Aaneengesloten verblijf per inreis mag niet langer zijn dan 90 dagen voor alle in aanmerking komende nationaliteiten behalve paspoorthouders van de volgende landen: de VS, het Verenigd Koninkrijk, Canada en Japan.
 • Voor paspoorthouders van de VS, het VK, Canada en Japan mag het aaneengesloten verblijf per inreis niet langer zijn dan 180 dagen.

Belangrijke informatie

 • Wij adviseren dat u een print van uw e-Visum samenvoegt met uw paspoort alvorens af te reizen naar uw bestemming.
 • Bewaar de aanvraag (of de email) van uw e-Visum. Zo hoeft u deze niet opnieuw in te vullen als u nogmaals naar dezelfde bestemming reist.

Biometrische data

Aanvragers van het regulier visum India met de geldigheid van 5 jaar dienen biometrische data af te staan bij de ambassade van India in Den Haag.

Aanvragers van het regulier visum India met de geldigheid van 1 jaar hoeven per januari 2020 geen biometrische data meer af te staan, tenzij de Indiase overheid hier specifiek om vraagt.

Traveldocs zal – uiteraard ten alle tijden in overleg met u – een afspraak voor u maken bij het consulaat hiervoor. Let er wel op dat wij dit pas mogen doen nadat wij alle documenten van u hebben mogen ontvangen en deze tevens als compleet en conform voorwaarden zijn aangenomen door het consulaat. In de praktijk kunt u vaak al binnen 2 werkdagen na het aanleveren van uw visumaanvraag bij de ambassade van India op afspraak komen voor de biometrics.

Tijdens deze afspraak zal er altijd visumspecialist van ons aanwezig zijn om u door het proces heen te begeleiden. Meer weten? Neem dan contact met ons op.

Wat is een visum voor India precies?

  Als u naar India wilt reizen voor een vakantie- of zakenreis, dient u te beschikken over een visum. Hiermee heeft u toegang om het land te betreden. Dit visum wordt uitgegeven door de Indiase overheid en wordt zowel digitaal als regulier verstrekt.

Welke soorten visa zijn er te verkrijgen voor India?

  India kent diverse soorten visa. Zo is er een digitaal visum beschikbaar, welke u geheel online kunt aanvragen. Echter gelden er wel de volgende voorwaarden:

 • Een e-visum mag u slechts 2 keer per jaar aanvragen
 • Uw aankomst mag niet over land zijn
 • Het visum is slechts geldig op de volgende luchthavens: Ahmedabad, Amritsar, Bagdogra, Bengaluru, Calicut, Chennai, Chandigarh, Cochin, Coimbatore, Delhi, Gaya, Goa, Guwahati, Hyderabad, Jaipur, Kolkata, Lucknow, Mengalore, Mumbai, Nagpur, Pune, Tiruchirapalli, Trivandrum, Veranasi en Vishakhapatnam. Daarnaast is de e-visa slechts 120 dagen geldig vanaf het moment van afgifte, waarvan het verblijf niet langer dan 60 dagen mag zijn. Een e-visum is een double entry visum, maar dienen de beiden inreizen plaats te vinden binnen de 60 dagen na binnenkomst

Visum India aanvragen

Een regulier visum komt in uw paspoort te staan. Dit visum bestaat voor zowel toeristen als zakenreizigers en is 5 jaar geldig. Binnen deze periode mag u meerdere malen India inreizen.

 • Het is mogelijk om een 1 jaar visum aan te vragen, hiervoor moet u wel de reden vermelden waarom het visum slechts 1 jaar moet zijn, in plaats van 5 jaar.
 • Reizigers tussen de 12 en de 70 jaar oud zijn verplicht om biometrische gegevens af te geven bij de ambassade in Den Haag. U dient hiervoor dus ook op afspraak te komen.

Hoe werkt een aanvraagprocedure voor een visum India?

Reist u op een e-visum?

  Dan dient u het formulier op onze website in te vullen en deze naar ons toe te mailen, samen met een duidelijke scan van uw paspoort en pasfoto. Na het indienen krijgen wij binnen 72 uur bericht. Is uw aanvraag goedgekeurd? Dan kunt u met de Electronic Travel Authorization (ETA) naar India afreizen. Is uw aanvraag geweigerd? Dan kunt u proberen om een regulier visum aan te vragen.

Reist u met een regulier visum?

  Dan dient u het online formulier in te vullen en samen met uw paspoort en pasfoto (50x50mm) per aangetekende post naar ons toe te sturen. Tevens hebben wij dan ook aanvullende ondertekende documenten van u nodig. Deze kunt u vinden op onze website. Zodra alles in goede orde door ons is ontvangen geldt het volgende:

 • Wij maken aan de hand van het door u ingevulde formulier een consulair formulier voor u op. Deze ontvangt u van ons per mail en dient u ondertekend nogmaals naar ons toe te sturen, dit samen met de aanvullende documenten.
 • Zodra het consulair formulier en documenten ondertekend door ons zijn ontvangen, dienen wij uw aanvraag in bij de Visa Application Center in Den Haag.
 • Vanaf de eerst volgende werkdag na het indienen is het voor u mogelijk om op afspraak langs de ambassade te gaan. De tijd en datum plannen wij voor u in.
 • Tijdens deze afspraak geeft u uw vingerafdrukken en een irisscan af. Tevens kan het ook zo zijn dat u een aantal vragen moet beantwoorden omtrent uw reis.
 • Vanaf de eerst volgende werkdag na uw afspraak gaat de verwerkingsduur van 5 werkdagen lopen. Na 5 werkdagen ontvangen wij uw paspoort retour met daarin het visum voor India.

Verwerkingsduur, visumgeldigheid en kosten van het visum India.

De kosten en de verwerkingsduur voor het visum hangen af van het visumtype dat u kiest.

 • De kosten voor het e-visum voor India bedragen voor het toeristisch visum 30 dagen geldig € 49,95
 • Voor het toeristisch e-visum 1 jaar geldig multiple entry € 72,95
 • Voor het zakelijk e-visum 1 jaar geldig multiple-entry visum.  € 106,95

Dit is inclusief verwerkingskosten, consulaire kosten, transactiekosten en btw.

Wilt u gegevens en/of documenten laten ophalen of thuisbezorgen dan betaald u hiervoor aanvullende verzendkosten. Ook kunt u gebruik maken van een spoedprocedure waarbij ook een toeslag berekend zal worden. De hoogte van deze toeslagen is afhankelijk van de gewenste levertijd en visumtype.

Informatie over de toeslagen en tarieven kunt u vinden op de pagina Tarieven.

Waarom uw Visum India aanvragen bij Traveldocs?

Bij Traveldocs staan wij garant voor professionele, correcte, vlotte en betrouwbare service.

Onze ervaren deskundigen controleren de aanvraag alvorens deze wordt ingediend bij het consulaat van India. Slechts op deze manier bent u 100% zeker dat uw aanvraag correct en veilig wordt aangevraagd.

Traveldocs maakt de procedure makkelijker voor u, dus geen ingewikkelde website procedures meer.

U wordt op de hoogte gehouden van de status van de aanvraag via e-mail dan wel telefoon. Tevens kunt u ten alle tijden uw aanvraag volgen via de Tracking functie op onze website.

Traveldocs is een Nederlands bedrijf met jarenlange ervaring en de juiste connecties om uw documenten correct te behandelen. Wij werken samen met diverse tour operators, topclubs, grote (internationale)bedrijven en NGO’s. Uw documenten zijn ten alle tijden in veilige handen bij ons.

Visum India nu aanvragen

Wilt u het visum India direct aanvragen? Ga dan direct door naar het online aanvraagformulier. Wilt u eerst meer weten over het visum en de procedure? Lees dan onze FAQ visum India pagina, of neem contact met ons op via het online contactformulier.

Traveldocs helpt bedrijven en particulieren bij de aanvraag van een visum of legalisatie. Als erkend legalisatie bureau assisteren wij u administratief en verzorgen wij de complete afhandeling bij de relevante ambassade of het consulaat. Voor deze dienstverlening berekenen wij bemiddelingskosten. Wij zijn geen overheidsinstantie of daaraan gelieerd. Alle door u te betalen kosten zijn duidelijk zichtbaar en volledig transparant en Traveldocs hanteert scherpe prijzen, een professionele service met een adequate knowhow binnen de wereld van legalisaties. Uiteraard heeft U ook de mogelijkheid om uw aanvraag rechtstreeks in te dienen bij de betreffende overheidsinstantie. Wanneer u een aanvraag via visum-legalisatie.nl  doet, betaalt u nooit meer voor de consulaire kosten dan bij de ambassade/ het consulaat.

Back To Top