Ga naar hoofdinhoud

E-visum India belangrijke informatie

Visum India aanvragen

Wilt u naar India reizen voor een vakantie- of zakenreis, dan moet u voor vertrek een visum India aanvragen. Hiermee heeft u toegang om het land te betreden. Dit visum India wordt uitgegeven door de Indiase overheid en wordt zowel digitaal als regulier verstrekt. In alle gevallen kunt u er dus vanuit gaan dat u voor vertrek een visum nodig heeft voor India.

Weet u niet zeker of u met uw nationaliteit – indien deze anders is dan Nederlands of Belgisch – een visum nodig heeft voor India of weet u niet zeker of u een e-visum India kunt aanvragen? Neem dan vooraf contact met ons op. Onze medewerkers adviseren u hier graag over.

Welk type visum India kan ik aanvragen?

India kent diverse soorten visums die u kunt aanvragen. Zo is er een digitaal e-visum India beschikbaar, welke u geheel online kunt aanvragen. Echter gelden er wel de volgende voorwaarden:

 • Een e-visum (het elektronisch visum India) mag u slechts 2 keer per jaar aanvragen.
 • Uw aankomst in India mag niet over land zijn, vertrek mag wel over land.
 • Daarnaast is het visum India slechts geldig bij aankomst op de volgende luchthavens: Ahmedabad, Amritsar, Bagdogra, Bengaluru, Calicut, Chennai, Chandigarh, Cochin, Coimbatore, Delhi, Gaya, Goa, Guwahati, Hyderabad, Jaipur, Kolkata, Lucknow, Madurai, Mengalore, Mumbai, Nagpur, Pune, Tiruchirapalli, Trivandrum, Varanasi en Vishakhapatnam.

Wanneer kan ik een e-visum India aanvragen?

Belangrijk om te weten is het volgende:

 • Aanvragers van een e-visum India voor Toeristen (1 of 5 jarig visum, multiple entry), Zakelijke reizigers, Medische reizigers, Medische meereizende, en Conferentie welke voldoen aan de voorwaarden van het e-visum India, kunnen de aanvraag niet eerder dan 120 dagen en niet later dan 4 dagen voor vertrek aanvragen.
 • Aanvragers van een e-visum India voor Toeristen (30 dagen, singel entry), welke voldoen aan de voorwaarden van het e-visum India, kunnen de aanvraag niet eerder dan 30 dagen en niet later dan 4 dagen voor vertrek indienen.

Elektronisch visum India

Om te beginnen dient u het formulier op onze website in te vullen om een e-visum India te kunnen aanvragen. Hierin geeft u alle gegevens op en dient u deze in ons systeem te plaatsen, samen met een duidelijke scan van uw paspoort en pasfoto. Indien u zakelijk reist moet er ook een kopie van uw visite kaartje bij. Nadat de elektronische visum India aanvraag is ingediend, krijgen wij binnen 72 uur bericht. Is uw aanvraag visum India goedgekeurd? Dan kunt u met de Electronic Travel Authorization (ETA) naar India afreizen. Is uw aanvraag geweigerd? Dan kunt u proberen om een regulier visum aan te vragen. Traveldocs helpt u waar mogelijk met het aanleveren van de nodige documenten en controleert of deze voldoen aan de voorwaarden en eisen. Ook helpen wij u bij het invullen van de nodige gegevens voor uw visum India.  De beoordeling van uw aanvraag is echter uitsluitend aan de Indische overheid.

Voorwaarden en toegestane grensposten e-visum India

Wilt u weten wat de voorwaarden zijn om een e-visum India te kunnen aanvragen, of wilt u weten via welke grensposten u het land kunt inreizen en verlaten op een elektronisch visum India? Kijk dan even op onze e-visum India voorwaarden pagina. Bij twijfel kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen. 

Geldigheid

Het e-visum India heeft een wisselende geldigheid. Hieronder ziet u per visumtype wat deze zijn.

 • Toeristen e-visum met de geldigheid van 1 of 5 jaar is 365 dagen geldig vanaf het moment van afgifte. Dit is een visum met meerdere inreizen. Per reis mag uw verblijf niet langer zijn dan 90 dagen, behalve voor paspoorthouders van de VS, VK, Canada en Japan. Deze nationaliteiten mogen niet langer dan 180 dagen aaneengesloten in het land verblijven.
 • Toeristen e-visum met de geldigheid van 30 dagen is 30 dagen geldig vanaf het moment van binnenkomst. Met dit visum heeft u twee inreizen vanaf het moment dat u het land inreist en de stempel in uw paspoort heeft verkregen. De eerste inreis moet plaatsvinden binnen de vervaldatum dat is aangegeven op uw visum.
 • Zakelijk e-visum is 365 dagen geldig vanaf het moment van afgifte. Hiermee heeft u meerdere inreizen, waarbij het verblijf niet langer is dan 180 dagen aaneengesloten. Blijft u langer dan 180 dagen in India? Dan moet u zichzelf binnen 2 weken voor het verval van uw 180 daagse inreis registreren bij de FRRO/FRO.
 • e-Conference visum is 30 dagen geldig vanaf het moment van inreis en heeft een enkele inreis.
 • e-Medical visum is 60 dagen geldig vanaf het moment van eerste inreis. Hiermee mag u drie keer India in en uitreizen vanaf het moment dat uw paspoort is afgestempeld bij inreis.
 • Het e-Medical attendant visum (meereizende medische aanvragers) biedt u de mogelijkheid om tot 60 dagen vanaf moment van inreis in India verblijven. Deze geldigheid gaat in vanaf het moment dat uw paspoort is afgestempeld.

Reizen met een regulier visum India

Wilt u een regulier visum India aanvragen? Dan dient u het online formulier in te vullen en de nodige documenten, samen met uw paspoort en pasfoto (50x50mm), per aangetekende post of per koerier naar ons toe te sturen. U krijgt van ons per mail een overzicht en uitleg toegestuurd, waarin u kunt vinden welke documenten u benodigd heeft om het regulier visum India te kunnen aanvragen. Ook kunt u deze terug vinden op onze website. Zodra alles in goede orde door ons is ontvangen geldt het volgende:

 • Wij maken aan de hand van het door u ingevulde formulier een consulair formulier voor u op. Zodra u deze van ons heeft ontvangen, dient u deze te ondertekenen en nogmaals naar ons toe te sturen, samen met de aanvullende documenten;
 • Zodra het consulair formulier en documenten ondertekend door ons zijn ontvangen, dienen wij uw aanvraag visum India in bij de Visa Application Center in Den Haag;
 • Vanaf de eerstvolgende werkdag na het indienen is het voor u mogelijk om op afspraak langs de ambassade te gaan. Zodra de mogelijkheid er is, plannen wij de tijd en datum – uiteraard in overleg met u en afgestamd op uw beschikbaarheid en wensen – voor u in;
 • Tijdens deze afspraak geeft u uw vingerafdrukken en een irisscan af. Tevens kan het zo zijn dat u een aantal vragen moet beantwoorden omtrent uw reis;
 • Vanaf de eerstvolgende werkdag na uw afspraak gaat de verwerkingsduur van 5 werkdagen lopen. Na 5 werkdagen ontvangen wij uiteindelijk uw paspoort retour met daarin het visum voor India.

Regulier visum India aanvragen

Gaat u een regulier visum India aanvragen? Dan komt dit visum in uw paspoort te staan. Dit visum bestaat voor zowel toeristen als zakenreizigers en is 5 jaar geldig. Binnen deze periode mag u meerdere malen India inreizen.

 • Het is mogelijk om een 1 jaar visum India aan te vragen, hiervoor moet u wel de reden vermelden waarom het visum India slechts 1 jaar geldig moet zijn, in plaats van 5 jaar. Standaard geldigheid is in bijna alle gevallen 5 jaar, tenzij anders aangegeven in de aangeleverde documenten, zoals garantiebrief of uitnodigingsbrief.
 • Reizigers tussen de 12 en de 70 jaar oud zijn verplicht om biometrische gegevens af te geven bij de ambassade in Den Haag. U dient hiervoor dus ook op afspraak te komen. Wij zullen u hier uiteraard begeleiding in bieden en de afspraak, in overeenstemming met u, voor u inplannen. Wilt u dat wij hier ook bij zijn? Geef dan aan dat u gebruik wenst te maken van onze VIP-service. Tegen een tarief van 100 EUR excl. BTW per afspraak zal er begeleiding van ons aanwezig zijn bij uw biometrics afspraak en zal één van onze visumexperts u begeleiden gedurende uw afspraak. Het is uiteraard prettig wanneer er iemand samen met u naar de afspraak gaat, die weet hoe de procedure werkt en waar u zoal rekening mee dient te houden. Kiest u voor deze VIP service? Dan handelen wij alles voor u af. U hoeft alleen op de afspraak te verschijnen, de rest doen wij voor u!
 • Vraagt u een 1 jarig regulier visum India aan? Dan hoeft u geen biometrische data op te geven. De verwerkingstijd gaat in dat geval van start zodra wij het pakket, inclusief paspoort en pasfoto’s, hebben afgegeven bij het consulaat van India.

VIP service visum India

Wilt u dat er begeleiding van één van onze visumexperts aanwezig is gedurende uw biometrics afspraak? Kies dan voor onze VIP-service! Dit kunt u per mail doorgeven of bij het aanleveren van uw documenten. Voor 100 EUR excl. BTW zal er begeleiding van ons aanwezig zijn tijdens uw afspraak.

Zo zullen wij u ontvangen op het opgegeven moment van de afspraak en helpen wij u op weg. Zo hoeft u zelf niet te zoeken of onnodig zorgen te maken. Onze visumexperts nemen alles voor u uit handen. Het enige wat u hoeft te doen is het afgeven van de vingerafdrukken en/of gelaatsscan. Daarna kunt u weer gaan en handelen wij de rest voor u af bij de ambassade.

Overige voordelen VIP service visum India en hulp bij invullen van het visum India

Naast het bieden van begeleiding bij uw biometrics afspraak heeft u met de VIP service ook hulp van ons bij het invullen van uw visum India formulier.

Kosten visum India

De kosten voor het visum India en de verwerkingsduur hangen af van het visumtype dat u kiest.

 • De kosten voor het e-visum voor India bedragen voor het toeristisch visum 30 dagen geldig € 49,95
 • Voor het toeristisch e-visum met 1 jaar geldigheid en multiple-entry betaald u € 72,95
 • De kosten voor het zakelijk e-visum India met 1 jaar geldig multiple-entries zijn  € 106,95
 • Het regulier visum India is te verkrijgen vanaf ongeveer € 380 a €420 euro per persoon per aanvraag, afhankelijk van uw nationaliteit en de door u gekozen visumgeldigheid (1 of 5 jaar).

Dit is inclusief verwerkingskosten, consulaire kosten, transactiekosten en BTW.

Wilt u gegevens en/of documenten laten ophalen of thuisbezorgen, dan betaalt u hiervoor aanvullende verzendkosten. Ook kunt u gebruik maken van een spoedprocedure waarbij ook een toeslag berekend zal worden. De hoogte van deze toeslagen is afhankelijk van de gewenste levertijd en visumtype.

Informatie over de toeslagen en tarieven kunt u vinden op de pagina Tarieven.

 

Waarom uw visum India aanvragen bij Traveldocs?

Bij Traveldocs staan wij garant voor professionele, correcte, vlotte en tevens zeer betrouwbare service. Zo ook voor al uw visum India aanvragen.

Onze ervaren deskundigen controleren de aanvraag alvorens deze wordt ingediend bij het consulaat van India. Slechts op deze manier bent u 100% zeker dat uw aanvraag correct en veilig wordt aangevraagd.

Traveldocs maakt de procedure makkelijker voor u, dus geen ingewikkelde website procedures meer.

U wordt tevens op de hoogte gehouden van de status van de aanvraag via e-mail dan wel telefoon. Daarnaast kunt u te allen tijde uw aanvraag volgen via de Tracking functie op onze website.

Traveldocs is een Nederlands bedrijf met jarenlange ervaring en de juiste connecties om uw documenten correct te behandelen. Wij werken samen met diverse touroperators, topclubs, grote (internationale) bedrijven en NGO’s. Uw documenten zijn te allen tijde in veilige handen bij ons.

Bent u van plan om naast India ook andere landen te bezoeken?

Neem een kijkje op onderstaande visum landen, zodat u goed voorbereid en voorzien van juiste documenten op reis kunt gaan.

Visum India nu aanvragen

Wilt u direct het visum India aanvragen? Ga dan nu door naar het online aanvraagformulier. Wilt u eerst meer weten over het visum en de procedure? Lees dan onze FAQ India pagina, of neem dan contact met ons op via het online contactformulier.

Traveldocs helpt bedrijven en particulieren bij de aanvraag van een visum of legalisatie. Als erkend legalisatie bureau assisteren wij u administratief en verzorgen wij de complete afhandeling bij de relevante ambassade of het consulaat. Voor deze dienstverlening berekenen wij bemiddelingskosten. Wij zijn geen overheidsinstantie of daaraan gelieerd. Alle door u te betalen kosten zijn duidelijk zichtbaar en volledig transparant en Traveldocs hanteert scherpe prijzen, een professionele service met een adequate knowhow binnen de wereld van legalisaties. Uiteraard heeft U ook de mogelijkheid om uw aanvraag rechtstreeks in te dienen bij de betreffende overheidsinstantie. Wanneer u een aanvraag via visum-legalisatie.nl  doet, betaalt u nooit meer voor de consulaire kosten dan bij de ambassade/ het consulaat.

Back To Top