skip to Main Content

Visum Kenia aanvragen

Een visum is benodigd voor Kenia. U kunt een toeristenvisum aanvragen vanaf € 86,95 euro.

Ontvang uw visum vanaf 2 dagen!

De procedure van het aanvragen van uw visum Kenia kan vanaf 2 werkdagen.

Bespaar tot 35%!

Bij het online bestellen van uw visum hanteren wij de scherpste prijzen.

Trustpilot
Bank betalingen

Hoe werkt het?

visum

1. Aanvragen

Eenvouding een visum voor Kenia aanvragen door de benodigde gegevens online in te vullen.

veilig afrekenen visum

2. Online afrekenen

U kunt op een veilige manier online afrekenen met iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard.

visum aanvraag

3. Officieel document

U ontvangt het visum voor Kenia per e-mail. Zo kunt u met een gerust hart op reis!

Visumbenodigdheden

Kenia

Paspoort

Uw originele paspoort met een geldigheid van minstens 6 maanden na de vervaldatum van uw visum.

Ook is het belangrijk dat uw paspoort nog minimaal 2 lege visumpagina’s bevat die tegenover elkaar liggen.

 • Voor het e-visum dient u een duidelijke en leesbare foto/scan van de informatiepagina van uw paspoort aan te leveren. Dit dient in .PDF of .JPG/.JPEG formaat te zijn.

Pasfoto

Een officiële, kleuren pasfoto welke aan onderstaande voorwaarden voldoet:

 • De foto is minder dan 3 maanden oud
 • De achtergrond is wit of lichtgrijs van kleur
 • De afmetingen zijn 3,5 x 4,5cm
 • Er zijn geen beschadigingen aan de pasfoto
 • De pasfoto is niet vastgeniet aan het visumaanvraagformulier
 • De persoon op de foto kijkt recht in de camera
 • Er wordt geen bril gedragen op de foto

Voor het e-visum raden wij aan om de pasfoto ook direct digitaal op te vragen bij uw fotograaf, zodat u zeker weet dat deze voldoet aan alle voorwaarden.

Geldigheid

 • Het e-visum is een single entry visum met een geldigheid van 3 maanden
 • Het EAV is een multiple entry visum met een geldigheid van 3 maanden

Belangrijke informatie

 • Wij adviseren dat u een print van uw e-Visum samenvoegt met uw paspoort alvorens af te reizen naar uw bestemming.
 • Bewaar de aanvraag (of de email) van uw e-Visum. Zo hoeft u deze niet opnieuw in te vullen als u nogmaals naar dezelfde bestemming reist.

Uitleg visum Kenia

Wat is een visum voor Kenia en welke soorten visa zijn er?

Om de grenzen van Kenia te mogen betreden dient u vooraf toestemming te hebben verkregen bij de lokale autoriteiten.

Voor de meeste toeristische en zakelijke reizen is het mogelijk om hiervoor een elektronisch e-visum tot maximaal 7 dagen voor vertrek aan te vragen.

Dit kan geheel digitaal gebeuren via onze website en hoeft u ons geen documenten meer fysiek aan te leveren om de aanvraag voor u in orde te kunnen maken.

Dit visum heeft een geldigheid van 3 maanden en biedt u een single entry tot Kenia.

Echter bieden wij naast het e-visum voor toeristische en zakelijke reizigers ook een multiple entry East African visa aan.

East African Visa (EAV)

Reist u tussen Rwanda, Kenya en/of Oeganda? Dan behoeft u slechts één visum aan te vragen.

Het voordeel van dit visum is dat u niet bij aankomst steeds opnieuw te maken zult krijgen met lange wachtrijen voor het aanvragen van een Visa on Arrival en hoeft u ook vooraf aan het vertrek niet langs alle drie de ambassades om uw visa aan te vragen.

Wij zullen na ontvangst van alle nodige documenten de aanvraag voor u controleren op volledigheid alvorens wij het East African Visa voor u aanvragen.

Het East African Visa biedt u het volgende aan:

 • Met dit visum mag u meerdere malen reizen door de grenzen van Rwanda, Kenia en/of Oeganda gaan.
 • Het visum is 3 maanden geldig en u mag maximaal 90 dagen aaneengesloten (vanaf het moment van aankomst) binnen de grenzen van die drie landen verblijven.
 • U hoeft dus niet per land opnieuw een toestemming vooraf aan te vragen. Met dit visum krijgt u het EAV bij aankomst in het eerste land aanvragen adhv het door ons afgegeven visum autorisatie. Dit hoeft slechts één keer te gebeuren. Daarna mag u meerdere malen tussen bovengenoemde landen wisselen.

Verwerkingsduur, visumgeldigheid en kosten van het visum Kenia.

De visumkosten verschillen per visum type.

Voor het e-visum Toerist betaald u per persoon € 86,95 euro, inclusief BTW. Het duurt ongeveer tot 72 uur na het indienen van uw aanvraag alvorens wij een reactie krijgen vanuit de Keniaanse overheid.

 • Het visum is drie maanden geldig en mag u maximaal 90 dagen aaneengesloten mee in Kenia verblijven.
 • Dit visum kunt u lokaal verlengen tot maximaal 180 dagen. Dit dient u te doen bij het hoofdkantoor van de immigratiedienst in Kenia, ook wel het Kenya Foreign Nationals Service, Department of Immigration Services genoemd. Garantie voor verlenging kunnen wij niet afgeven, daar deze beslissing aan de lokale immigratie autoriteiten is.
 • U dient het visum tussen 28 dagen tot maximaal 7 dagen voor vertrek aan te vragen.

Kosten e-visum Business

Voor het e-visum Business  betaald u per persoon € 86,95 euro, inclusief BTW. Het duurt ongeveer tot 72 uur na het indienen van uw aanvraag alvorens wij een reactie krijgen vanuit de Keniaanse overheid.

 • Het visum is drie maanden geldig en mag u maximaal 90 dagen aaneengesloten mee in Kenia verblijven.
 • Dit visum kunt u lokaal verlengen tot maximaal 180 dagen. Dit dient u te doen bij het hoofdkantoor van de immigratiedienst in Kenia, ook wel het Kenya Foreign Nationals Service, Department of Immigration Services genoemd. Garantie voor verlenging kunnen wij niet afgeven, daar deze beslissing aan de lokale immigratie autoriteiten is.
 • U dient het visum tussen 28 dagen tot maximaal 7 dagen voor vertrek aan te vragen.

Kosten East African Visa

Voor het East African Visa betaald u per persoon € 126,95 euro, inclusief BTW. Het aanvragen van dit visum duurt ongeveer 6 a 7 werkdagen.

 • Met dit visum krijgt u 90 dagen aan verblijf bij aankomst en kunt u meerdere keren de grenzen van Rwanda, Kenia en/of Oeganda over gaan.
 • Dit visum dient u ongeveer 6 weken voor vertrek aan te vragen
 • In tegenstelling tot de e-visa Toerist/Business dient u voor het AEV visum wél documenten samen met uw paspoort en pasfoto’s fysiek bij ons aan te leveren. Hiermee gaan wij voor u naar de ambassade en halen wij uw paspoort ook weer voor u op zodra uw visumaanvraag gereed is.

Per visumtype verschilt het welke gegevens en documenten wij van u nodig hebben om de aanvraag in te mogen dienen bij de Keniaanse overheid.

Waarom uw Visum Kenia aanvragen bij Traveldocs?

Bij Traveldocs staan wij garant voor professionele, correcte, vlotte en betrouwbare service.

Onze ervaren deskundigen controleren de aanvraag alvorens deze wordt ingediend bij het consulaat van Kenia. Slechts op deze manier bent u 100% zeker dat uw aanvraag correct en veilig wordt aangevraagd.

Traveldocs maakt de procedure makkelijker voor u, dus geen ingewikkelde website procedures meer.

U wordt op de hoogte gehouden van de status van de aanvraag via e-mail dan wel telefoon. Tevens kunt u ten alle tijden uw aanvraag volgen via de Tracking functie op onze website.

Traveldocs is een Nederlands bedrijf met jarenlange ervaring en de juiste connecties om uw documenten correct te behandelen. Wij werken samen met diverse tour operators, topclubs, grote (internationale)bedrijven en NGO’s. Uw documenten zijn ten alle tijden in veilige handen bij ons.

Visum Kenia nu aanvragen

Wilt u het visum Kenia direct aanvragen? Ga dan direct door naar het online aanvraagformulier. Wilt u eerst meer weten over het visum en de procedure? Lees dan onze FAQ visum Kenia pagina, of neem contact met ons op via het online contactformulier.

Traveldocs helpt bedrijven en particulieren bij de aanvraag van een visum of legalisatie. Als erkend legalisatie bureau assisteren wij u administratief en verzorgen wij de complete afhandeling bij de relevante ambassade of het consulaat. Voor deze dienstverlening berekenen wij bemiddelingskosten. Wij zijn geen overheidsinstantie of daaraan gelieerd. Alle door u te betalen kosten zijn duidelijk zichtbaar en volledig transparant en Traveldocs hanteert scherpe prijzen, een professionele service met een adequate knowhow binnen de wereld van legalisaties. Uiteraard heeft U ook de mogelijkheid om uw aanvraag rechtstreeks in te dienen bij de betreffende overheidsinstantie. Wanneer u een aanvraag via visum-legalisatie.nl  doet, betaalt u nooit meer voor de consulaire kosten dan bij de ambassade/ het consulaat.

Back To Top