Ga naar hoofdinhoud

Visum Kenia aanvragen

Gaat u op reis en wilt u een visum Kenia aanvragen? Bij Traveldocs kunt u snel en eenvoudig een online toeristenvisum Kenia aanvragen vanaf € 109,95 euro.

Ontvang uw visum Kenia binnen 2 werkdagen!

De procedure voor het aanvragen van een visum voor Kenia kan binnen 2 werkdagen gereed zijn.

Bespaar tot 35%!

Bij het online bestellen van uw visum Kenia hanteren wij de scherpste prijzen.

Bank betalingen

Hoe werkt het?

visum

1. Aanvragen

U kunt eenvoudig een visum voor Kenia aanvragen door de benodigde gegevens online in te vullen.

veilig afrekenen visum

2. Online visum Kenia afrekenen

U kunt op een veilige manier online afrekenen met iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard.

visum aanvraag

3. Officieel document

U ontvangt het visum voor Kenia per e-mail, zodat u met een gerust hart op reis kunt!

Belangrijke informatie visum Kenia

Hieronder vindt u alle belangrijke informatie met betrekking tot het visum Kenia.

Visumbenodigdheden

Kenia

Paspoort

Het paspoort moet minimaal 6 maanden geldig zijn zodra u terug naar NL gaat.

Om het visum Kenia te kunnen aanvragen hebben wij een duidelijke en leesbare foto/scan van uw paspoort nodig.

Pasfoto

Een officiële, digitale kleurenpasfoto.

Voor het e-visum Kenia raden wij aan om de pasfoto direct digitaal op te vragen bij uw fotograaf, zodat u zeker weet dat deze voldoet aan alle voorwaarden.

Overige benodigdheden

Naast een digitale pasfoto en informatiepagina van uw paspoort dienen wij per visumtype de volgende documenten te ontvangen:

 • Toeristische reizigers dienen een reisschema en een hotelbevestiging aan te leveren;
 • Zakelijke reizigers dienen een uitnodigingsbrief en een kopie van de registratie van het te bezoeken bedrijf in Kenia aan te leveren;
 • Privé reizigers dienen een uitnodigingsbrief van een familielid in Kenia aan te leveren, samen met een kopie van diens ID-kaart, paspoort of verblijfsdocument.

Belangrijke informatie

 • Wij adviseren dat u een print van uw Kenia e-visum samenvoegt met uw paspoort voordat u afreist naar uw bestemming.
 • Bewaar de aanvraag (of de email) van uw e-visum Kenia goed. Dan hoeft u deze niet opnieuw in te vullen als u nogmaals naar dezelfde bestemming reist.

Visum Kenia en diverse visum typen voor Kenia

Heeft u plannen om naar Kenia te gaan, dan moet u een visum Kenia aanvragen om het land binnen te komen. Dit betekend dat u vooraf toestemming nodig heeft van de lokale autoriteiten.

Voor de meeste toeristische en zakelijke reizen naar Kenia is het mogelijk om hiervoor een elektronisch visum Kenia aan te vragen. Dit e-visum voor Kenia kan tot maximaal 7 dagen voor vertrek geregeld worden. Dit kan geheel digitaal gebeuren via onze website, waardoor u geen documenten meer fysiek aan hoeft te leveren om de aanvraag in orde te kunnen maken. Dit visum Kenia heeft een geldigheid van 3 maanden en biedt u een single entry tot Kenia. U kunt hiermee dus één keer het land in- en uitreizen.

East African Visa (EAV)

Reist u tussen Rwanda, Kenia en/of Oeganda? Dan hoeft u slechts één visum aan te vragen: het East African Visa.

Het voordeel van dit visum Kenia bij aankomst is dat u in de bovengenoemde landen niet steeds opnieuw te maken zult krijgen met lange wachtrijen voor het aanvragen van een Visa on Arrival. Daarnaast hoeft u ook voor vertrek niet langs alle drie de ambassades om uw visums aan te vragen. U krijgt dit visum Kenia, Rwanda en/of Oeganda bij aankomst in het eerste land aangebracht in uw paspoort.

Natuurlijk controleren wij uw gegevens voordat wij de aanvraag indienen.

Alles wat u moet weten over het visum Kenia

Kosten visum Kenia

Het verschilt per visum type wat de kosten van het visum Kenia zijn.

 • e-visum Kenia toerist kost per persoon per aanvraag € 109,95 euro
 • Zakelijk e-visum Kenia kosten per persoon per aanvraag € 109,95 euro
 • het East African Visum kost per persoon per aanvraag € 126,95 euro
 • het Multiple Entry visum Kenia kosten voor Nederlandse paspoorthouders € 148,95 euro en voor Amerikaanse paspoorthouders € 248,95. Het verschil hierin is dat het visum voor Amerikanen 5 jaar geldig is en voor Nederlanders 1 jaar.

Geldigheid

Zowel het toeristenvisum, zakenvisum als het East African visum bedragen alle drie de geldigheid van 90 dagen na moment van afgifte.

 • Het verblijf mag op alle visumtypen 90 dagen aaneengesloten zijn
 • Het 1 jarig visum Kenia is 1 jaar geldig en biedt de mogelijkheid om meerdere keren Kenia in en uit te reizen binnen deze geldigheid. Het verblijf mag echter vooralsnog niet langer dan 90 dagen zijn, tenzij u deze op tijd heeft verlengd.

Verlengen

Wanneer u langer in het land wilt verblijven kunt u alle drie de visumtypen verlengen tot een verblijfsperiode van maximaal 180 dagen. Dit kunt u doen bij de immigratiedienst in Kenia, ook wel het  Kenya Foreign Nationals Service, Department of Immigration Services genoemd.

Waarom uw visum Kenia aanvragen bij Traveldocs?

Bij Traveldocs staan wij garant voor professionele, correcte, vlotte en tevens zeer betrouwbare service.

Onze ervaren deskundigen controleren uw online visum Kenia / East African visum aanvraag alvorens deze wordt ingediend bij het consulaat van Kenia. Op deze manier bent u 100% zeker dat uw aanvraag correct en veilig wordt aangevraagd.

U wordt op de hoogte gehouden van de status van de aanvraag via e-mail danwel telefoon. Tevens kunt u te allen tijde uw visum Kenia aanvraag volgen via de Tracking functie op onze website.

Traveldocs is een Nederlands bedrijf met jarenlange ervaring en de juiste connecties om uw documenten correct te behandelen. Wij werken samen met diverse touroperators, topclubs, grote (internationale) bedrijven en NGO’s. Uw documenten zijn te allen tijde in veilige handen bij ons.

Bent u van plan om naast Kenia ook andere landen te bezoeken?

Neem een kijkje op onderstaande visum landen, zodat u goed voorbereid en voorzien van juiste documenten op reis kunt gaan.

Traveldocs helpt bedrijven en particulieren bij de aanvraag van een visum of legalisatie. Als erkend legalisatie bureau assisteren wij u administratief en verzorgen wij de complete afhandeling bij de relevante ambassade of het consulaat. Voor deze dienstverlening berekenen wij bemiddelingskosten. Wij zijn geen overheidsinstantie of daaraan gelieerd. Alle door u te betalen kosten zijn duidelijk zichtbaar en volledig transparant en Traveldocs hanteert scherpe prijzen, een professionele service met een adequate knowhow binnen de wereld van legalisaties. Uiteraard heeft U ook de mogelijkheid om uw aanvraag rechtstreeks in te dienen bij de betreffende overheidsinstantie. Wanneer u een aanvraag via visum-legalisatie.nl  doet, betaalt u nooit meer voor de consulaire kosten dan bij de ambassade/ het consulaat.

Back To Top