Ga naar hoofdinhoud

Mongolië visum aanvragen

Gaat u op reis en wilt u een visum Mongolië aanvragen? Bij Traveldocs kunt u snel en eenvoudig een e-visum Mongolië aanvragen vanaf € 78,95 per persoon. 

Ontvang uw visum binnen 3 dagen!

De procedure van het aanvragen van uw e-visum Mongolië duurt gemiddeld 3 werkdagen.

Bespaar tot 35%!

Bij het online bestellen van uw visum Mongolië hanteren wij de scherpste prijzen.

Bank betalingen

Hoe werkt het?

visum

1. Aanvragen

Eenvoudig een e-visum voor Mongolie aanvragen door de benodigde gegevens online in te vullen.

veilig afrekenen visum

2. Online afrekenen

U kunt op een veilige manier online afrekenen met iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard.

visum aanvraag

3. Officieel document

U ontvangt het Mongolie visum per e-mail. Zo kunt u met een gerust hart op reis.

Meer informatie met betrekking tot reizen naar Mongolië

Wilt u meer weten over het Mongolië visum? Neem dan een kijkje op onderstaande pagina’s. Voor vragen en meer informatie kunt u beiden raadplegen. Staat uw vraag hier niet bij of wilt u advies op maat? Neem dan contact met ons op.

Visumbenodigdheden

Mongolië

Paspoort

Uw paspoort dient minimaal 6 maanden na vertrek uit Mongolië geldig te zijn en te beschikken over een digitaal leesbare chip. Elektronisch leesbare paspoorten zijn te herkennen aan het E-symbool op de kaft, schutblad of houderpagina van uw paspoort.

Beschikt u niet over een elektronisch leesbaar paspoort? Dan kunt u geen e-visum voor Mongolië aanvragen. U moet in dat geval een regulier visum Mongolië aanvraag indienen bij de Mongoolse ambassade in Brussel.

Pasfoto

Om uw visum Mongolië aan te kunnen vragen moet u een digitale pasfoto voorleggen. Deze kunt u het beste laten maken bij de pasfotograaf en deze vragen om de foto per mail naar u te sturen.

Aanvullende documenten visum Mongolië

Afhankelijk van het door u gekozen visum type hebben wij de volgende documenten nodig:

  1. Verklaring van uw zorg- of reisverzekeraar, waarin in het Engels staat dat u dekking heeft in Mongolie tijdens uw gehele verblijf.
  2. Een bankafschrift op naam met voldoende saldo, waarmee u aangeeft uzelf te kunnen onderhouden tijdens uw verblijf.
  3. Uitnodigingsbrief vanuit Mongolie, welke het hotel vaak verstrekt. Deze uitnodiging moet zijn afgegeven door het Mongoolse Ministerie van Buitenlandse Zaken.
  4. Een hotel- en vliegticket bevestiging op naam van de aanvrager.

E-visum printen

Nadat u het visum heeft ontvangen moet u deze zelf printen en los in het paspoort stoppen. Zorg er voor dat u deze bij aankomst gemakkelijk kunt overhandigen aan de immigratieofficieren en dat deze niet beschadigd is.

Visum Mongolië kopen en volledig online aanvragen

Wilt u op vakantie of zakenreis gaan naar Mongolië? Dan moet u voor vertrek een visum aanvragen.

Voor Mongolië kan dit op twee manieren, namelijk:

  1. Via de ambassade, waarbij u het paspoort en documenten fysiek moet aanleveren; OF
  2. Elektronisch, wat geheel online gaat

Hieronder leggen wij uit wat u per Mongolië visum kunt verwachten en hoe de afhandeling werkt.

E-visum voor Mongolie

Wilt u een (e-) visum Mongolie kopen voor uw vakantie of zakenreis? Dan kan dat bij Traveldocs geheel online.

Het aanvragen van een elektronisch visum Mongolie gaat als volgt:

U plaatst de aanvraag via onze website en beantwoord alle nodige vragen. Daarna sturen wij u een mail met daarin de bevestiging dat de aanvraag visum Mongolie in goede orde door ons is ontvangen. Vervolgens krijgt u een email met daarin vermeldt wat wij precies van u nodig hebben aan documenten.

Deze documenten verzamelt u zelf en levert het bij ons via de mail aan. Onze visumexperts zullen de stukken vervolgens controleren op correctheid en volledigheid. Is er iets niet compleet of conform de eisen voor het visum Mongolie? Dan stellen wij u hier direct van op de hoogte.

Pas als alle stukken gereed zijn zetten wij deze door naar de immigratiedienst van Mongolie. Deze beoordeeld uw aanvraag binnen 72 uur. Dat wil zeggen dat u het visum dus al binnen 3 (werk)dagen in huis heeft. Wij versturen deze via de mail. U hoeft het zelf alleen nog maar te printen en los in het paspoort te stoppen.

Regulier visum Mongolie aanvragen

Liever toch een visum Mongolie aanvragen die in het paspoort wordt aangebracht, omdat je bijvoorbeeld langer dan de toegestane verblifjsperiode van het e-visum Monoglie in het land zult verblijven?

Dan staat Traveldocs ook graag voor u klaar. Neem in dat geval contact met ons op. Wij sturen u naast een betaallink ook de benodigde documetnen toe per mail. Deze moet u, samen met uw paspoort en pasfoto’s aangetekend naar osn opsturen of kunt u in persoon langsbregen. Wij zullen vervolgens voor u langs de ambassade in Brussel gaan om de aanvraag in te dienen, en zullen uw paspoort met daarin het visum namens u afhalen. Het is niet meer mogelijk om een visum te verkrijgen bij het Honorair consulaat van Mongolië in Breda, alles gaat enkel online of via Brussel. Het paspoort met daarin het Mongolie visum krijgt u vervoglens middels de door u gekozen retourneerwijze terug van ons.

Alles wat u moet weten over het visum Mongolie

Kosten visum Mongolie

Hieronder vindt u per persoon de kosten die u betaald voor het visum Mongolie. Deze zijn inclusief BTW en onze bemiddelingskosten. Het regulier visum Mongolie is exclusief eventuele verzendkosten, maar inclusief consulaire kosten.

  • Voor het e-visum Mongolië betaald u per persoon slechts €78,95 euro.
  • Het regulier visum Mongolië kost per persoon v.a. € 149,95 euro.

Bovenstaande kosten zijn inclusief BTW en onze bemiddeling.

Geldigheid Mongolie visum

Zowel het e-visum Mongolië als het regulier visum Mongolië bieden u de mogelijkheid om 30 dagen in het land te verblijven.

  • Het regulier visum is 90 dagen geldig na afgifte, waarbij het verblijf van 30 dagen binnen deze periode moet vallen.
  • Het e-visum Mongolie is 150 dagen geldig vanaf moment van afgifte. Ook hier mag u tot 30 dagen binnen de visumgeldigheid in het land verblijven.

Uw verblijfperiode moet dus binnen de visumgeldigheid vallen. Is het verblijf langer dan de toegestane periode? Neem dan contact met ons op.

Verwerkingstijd

Per visumtype verschilt het hoe lang de Mongoolse autoriteiten erover doen alvorens uw aanvraag klaar (voor gebruik) is.

Het e-visum heeft een verwerkingstijd van slechts 72 uur of 3 werkdagen. Deze gaan in op de dag nadat uw aanvraag is ingediend bij Traveldocs en is doorgezet naar de immigratiedienst van Mongolië.

Het regulier visum is binnen ongeveer 7 dagen na indienen bij de ambassade in Brussel klaar. Omdat wij uw paspoort en documenten naar België moeten brengen en ook weer moeten ophalen rekenen wij 2 werkdagen extra voor het op en neer rijden.

Voor- en nadelen visum Mongolië

Hieronder leest u de voor- en nadelen per visumtype voor Mongolië.

Voordeel e-visum Mongolie kopen

Het voordeel van het e-visum Mongolie is dat alles geheel online gaat en in slechts 3 dagen al klaar is. Het is een snel proces, waarbij u geen paspoort of documenten meer hoeft af te geven in persoon. U kunt uw paspoort gedurende de verwerking daarom gewoon bij u bewaren en gebruiken. Daarnaast is het e-visum langer geldig dan het regulier visum, waardoor u meer tijd heeft om uw reis voor te bereiden en voor de visumaanvraag zelf.

Het nadeel van het e-visum Mongolië is dat het lastig kan zijn voor hen die niet heel goed zijn met het werken op de computer en u krijgt maar één inreis met het e-visum.

Voordeel regulier visum Mongolië kopen

Het regulier visum heeft dan weer het voordeel dat deze vaak een dubbele inreis heeft. Met name voor hen die het Trans-Siberië express nemen is dit noodzakelijk als je het land meerdere keren zult betreden en dus zowel heen- als terug met de trein door Mongolië reist. Het e-visum Mongolie vervalt namelijk zodra je de Mongoolse grenzen hebt verlaten en moet je eventueel opnieuw aanvragen vanuit het buitenland. Met het regulier visum heb je dit probleem niet.

Het nadeel van het regulier Mongolie visum is dat de kosten veel hoger liggen en dat u uw paspoort en documenten moet afgeven. Deze bent u gedurende de verwerking dan ook kwijt. Dit is niet altijd even prettig en met name voor zakenreizigers die niet over een tweede paspoort beschikken vaak onhandig, omdat je het paspoort 1 week kwijt bent.

Waarom uw visum Mongolië aanvragen bij Traveldocs?

Bij Traveldocs staan wij garant voor professionele, correcte, vlotte en betrouwbare service.

Onze ervaren deskundigen controleren de aanvraag alvorens deze wordt ingediend bij het consulaat van Mongolië. Slechts op deze manier bent u 100% zeker dat uw aanvraag correct en veilig wordt aangevraagd.

Traveldocs maakt de procedure makkelijker voor u, dus geen ingewikkelde website procedures meer.

U wordt op de hoogte gehouden van de status van de aanvraag via e-mail dan wel telefoon. Tevens kunt u te allen tijde uw aanvraag volgen via de Tracking functie op onze website.

Traveldocs is een Nederlands bedrijf met jarenlange ervaring en de juiste connecties om uw documenten correct te behandelen. Wij werken samen met diverse touroperators, topclubs, grote (internationale) bedrijven en NGO’s. Uw documenten zijn te allen tijde in veilige handen bij ons.

Elektronisch visum Monoglië nu aanvragen

Uw e-visum Monoglië aanvraag kunt u geheel zelf verzorgen door de aanvraag voor het (online) visum Monoglie te plaatsen op onze website en alle nodige vragen te beantwoorden.

Dit kunt u 24 uur per dag doen, 7 dagen in de week. Wij zullen u stap voor stap door het proces heen begeleiden en ondersteunen waar nodig is, zodat u alle gegevens in orde heeft. Komt u er niet uit op onze website? Dan kunt u ons benaderen via onze contactpagina. Wij helpen u graag!

Wilt u het visum Mongolië direct aanvragen? Ga dan direct door naar het online aanvraagformulier visum Mongolië. Wilt u eerst meer weten over het visum en de procedure? Lees dan onze FAQ Mongolië pagina, of neem contact op met ons via het online contactformulier. Kortom, voor al uw visum Mongolie vragen kunt u bij Traveldocs terecht voor hulp en ondersteuning! Omdat onze visumexperts jarenlange kennis en ervaring hierin hebben weet u zeker dat uw aanvraag in veilige handen is.

Wilt u gebruik maken van de Trans-Siberië express?

Dan dient u naast het visum Monoglië ook een visum voor China en een visum voor Rusland aan te vragen. Het visum China kunt u naast het visum Rusland en het visum Mongolië via onze website aanvragen.

Traveldocs helpt u graag bij het verzorgen van al uw nodige visum aanvragen, zodat u met een gerust hart op reis kunt gaan!

Bent u van plan om naast Mongolië ook nog andere landen te bezoeken?

Neem dan een kijkje op de onderstaande visumplichtige landen pagina’s, zodat u alle documenten op tijd in orde heeft om met een gerust hart op reis te kunnen gaan.

Traveldocs helpt bedrijven en particulieren bij de aanvraag van een visum of legalisatie. Als erkend legalisatie bureau assisteren wij u administratief en verzorgen wij de complete afhandeling bij de relevante ambassade of het consulaat. Voor deze dienstverlening berekenen wij bemiddelingskosten. Wij zijn geen overheidsinstantie of daaraan gelieerd. Alle door u te betalen kosten zijn duidelijk zichtbaar en volledig transparant en Traveldocs hanteert scherpe prijzen, een professionele service met een adequate knowhow binnen de wereld van legalisaties. Uiteraard heeft U ook de mogelijkheid om uw aanvraag rechtstreeks in te dienen bij de betreffende overheidsinstantie. Wanneer u een aanvraag via visum-legalisatie.nl  doet, betaalt u nooit meer voor de consulaire kosten dan bij de ambassade/ het consulaat.

Back To Top