skip to Main Content

Visum Nigeria aanvragen

Een visum is benodigd voor Nigeria. U kunt een toeristenvisum aanvragen vanaf € 102,42.

Ontvang uw visum vanaf 3 dagen!

De procedure van het aanvragen van uw visum Nigeria is mogelijk vanaf 3 werkdagen

Bespaar tot 35%!

Bij het online bestellen van uw visum hanteren wij de scherpste prijzen.

Trustpilot
Bank betalingen

Vanwege COVID-19 is het momenteel niet mogelijk om een toeristisch visum voor Nigeria te verkrijgen. Zakelijke en TWP aanvragen worden enkel aangenomen als deze middels de spoedprocedure zijn ingediend.

Heeft u een zakelijk of TWP visum nodig voor Nigeria? Vraag gelijk het visum aan via de knop hieronder of bel/mail ons voor meer informatie.

Hoe werkt het?

visum

1. Aanvragen

Eenvoudig een visum Nigeria aanvragen door de benodigde gegevens online in te vullen.

veilig afrekenen visum

2. Documenten aanleveren

U ontvangt van Traveldocs een e-mail met instructies over het verzenden van uw paspoort en vereiste documenten.

visum aanvraag

3. Officieel document

U kunt uw paspoort met daarin het officieel visum ophalen of aangetekend per koerier retour laten zenden.

Visumbenodigdheden

Nigeria

Paspoort

Een noodpaspoort wordt niet geaccepteerd.

Het paspoort moet nog minimaal zes maanden geldig zijn na iedere inreis. Het paspoort dient minstens twee lege pagina te bevatten.

Tevens moet het paspoort vrij zijn van hoesjes en/of omslagen, deze graag verwijderen alvorens naar ons op te sturen.

Pasfoto

 • De pasfoto dient hardcopy (op papier en niet digitaal),
 • Een pasfoto die in de afgelopen 3 maanden genomen is
 • Het formaat moet 35x45mm zijn
 • De pasfoto dient van hoge kwaliteit en in kleur met een witte achtergrond te zijn
 • Hoofdbedekking is op de pasfoto alleen toegestaan indien dit uit religieuze overweging is : Het zichtbaar zijn van het gehele gelaat is dan wel een vereiste
 • De pasfoto dient los (dus op geen enkele manier aan het aanvraagformulier bevestigd) en vrij te zijn van eventuele lijm/nietjes restanten

Wat u aan documenten dient aan te leveren verschilt per visumtype. Zorgt u in elk geval wel voor om de volgende documenten gereed te hebben:

 • uw paspoort
 • twee officiële kleurenpasfoto’s
 • kopie hotelbevestiging op naam, gedurende uw gehele verblijf in Nigeria
 • kopie vliegtickets op naam
 • een garantiebrief van uw werkgever of een uittreksel KvK op naam
 • kopie van uw Gele koorts-Certificaat

Per visumtype (zaken/STR/TWP/toerist) zult u naast bovengenoemde documenten ook aanvullende stukken moeten aanleveren. Na het plaatsen van de order op onze website krijgt u van ons een mail toegestuurd gekregen met daarin de exacte benodigdhedenlijst voor het door u gekozen visumtype.

 

Geldigheid

 • Toeristische en zakelijke visa met een single entry (enkele inreis) hebben vaak een geldigheid van 3 maanden. Toeristische en zakelijke visa met meerdere inreizen (multiple entries) hebben de geldigheid tot 6 maanden.
 • STR visa (Subject to Regulation visa) en TWP visa (tijdelijk werkvergunning) hebben beiden de geldigheid van 3 maanden en bieden een single entry aan.

Wat is een visum voor Nigeria?

Als u naar Nigeria wilt voor een vakantie- of zakenreis, dient u een regulier visum aan te vragen voor u het land zult betreden. Het visum betreft een sticker, welke wordt uitgegeven door de Nigeriaanse overheid en wordt aangebracht in het paspoort. Met dit visum heeft u toestemming om het grondgebied van Nigeria te betreden. Dit visum wordt meestal uitgegeven door de ambassade van Nigeria in Den Haag.Tijdens de paspoortcontrole in Nigeria zal het visum gecontroleerd worden. Indien u met het vliegtuig aankomt, zal de eerst check van het visum waarschijnlijk al op de luchthaven plaatsvinden.

Onze medewerkers gaan professioneel te werk om er zeker van te zijn dat uw visumaanvraag voor Nigeria foutloos wordt aangeboden bij de Nigeriaanse ambassade, zodat u met een gerust hart op reis kunt gaan.

Soorten visa voor Nigeria

Voor Nigeria zijn diverse visa te verkrijgen. Het type visum hangt af van uw reisdoel. De meest voorkomende zijn een visum voor toeristische redenen of een visum voor zakendoeleinden. Echter heb je ook een Temporary Work Permit (TWP) visum, Subject to Regulation (STR) visum en een privé visum.

Het doel van uw reis bepaald welk type visum u dient aan te vragen. Als u niet zeker weet welk visum het meest van toepassing is op uw situatie, schroomt u zich dan niet om contact met ons op te nemen! Onze medewerkers kunnen u adviseren hierover.

Het visum Nigeria aanvragen

Om een visum te verkrijgen dient u per persoon een eigen dossier aan te leveren met de juiste documenten, dit samen met uw paspoort en een officiële pasfoto. Vaak kan dit nog wel eens fout gaan, omdat de Nigeriaanse overheid wenst dat het dossier tot in de puntjes in orde is. Als dit niet het geval is, dan kan het visum geweigerd worden. Daarom is het van belang dat u uw aanvraag de eerste keer correct indient. Op onze website kunt u per visum inzien wat de benodigdheden zijn en aan welke voorwaarden deze dienen te voldoen. Tevens wordt er ook uitgelegd waar u extra op dient te letten.

Houd er wel rekening mee dat de ambassade ten alle tijden vrij is om extra documenten van u te vragen voor uw aanvraag, zonder daar enige uitleg over te verschaffen.

Zodra u alle benodigdheden heeft aangeleverd, zullen onze visumspecialisten uw aanvraag controleren op volledigheid en correctheid alvorens wij met uw paspoort en documenten naar de Nigeriaanse ambassade zullen gaan. Hierdoor bent u er zeker van dat de aanvraag conform voorwaarden aangeleverd wordt en voorkomt u de kans op een afwijzing door fouten in uw aanvraag.

Biometrics

Zodra wij alle documenten van u hebben ontvangen en deze als volledig en conform voorwaarden naar u toe hebben bevestigd, kan Traveldocs – uiteraard in overleg met u – een afspraak inplannen. U dient hiervoor zelf naar Den Haag te reizen. Wel zal er begeleiding van ons aanwezig zijn, om u te helpen gedurende dit proces.

In feite hoeft u enkel vingerafdrukken en een gelaatsscan af te staan. Zodra dit is gedaan, gaat de door u gekozen verwerkingstijd lopen.

Zodra het visum is afgegeven, haalt Traveldocs uw paspoort met daarin het visum weer voor u op bij de Nigeriaanse ambassade. U zult deze vervolgens middels de gewenste levermethode weer ontvangen op uw thuis- of kantooradres.

Verwerkingsduur, visumgeldigheid en kosten van het visum Nigeria.

De kosten voor het visum variëren per visum en verwerkingsduur. Normaliter duurt een normale aanvraag 13 werkdagen. Een spoed procedure kan tevens in 3 werkdagen al gereed zijn.

De ambassade behoudt echter wel ten alle tijden het recht om langer de tijd te nemen om uw aanvraag te beoordelen, dan de opgegeven gemiddelde verwerkingsduur hiervoor.

Kosten voor de meest gangbare visums zijn:

 • Het toeristisch visum met 1 inreis en 3 maanden geldig is aan te vragen vanaf € 102,42
 • Het toeristisch visum met meerdere inreizen en 6 maanden geldig is aan te vragen vanaf € 122,42
 • Het zakelijk visum met 1 inreis en 3 maanden geldig is aan te vragen vanaf € 142,42
 • Het zakelijk visum met meerdere inreizen en 6 maanden geldig is aan te vragen vanaf € 152,42
 • Het TWP (tijdelijke werkvergunning) visum is aan te vragen vanaf € 182,42
 • Het STR (werkvergunning) visum is aan te vragen vanaf € 832,42

Dit is inclusief verwerkingskosten, consulaire kosten ,transactiekosten en btw.

 • Indien u een ander visumtype (meeerdere inreizen/langere geldigheid) wenst aan te vragen dan bovenstaande, neemt u dan ruim vooraf contact met ons op. Onze visumexperts kunnen samen met u uitzoeken welk type visum nodig is voor uw reisdoel en wat u allemaal moet doen om dit visum te kunnen verkrijgen.

Wilt u gegevens en/of documenten laten ophalen of thuisbezorgen dan betaald u hiervoor aanvullende verzendkosten. Ook kunt u gebruik maken van een spoedprocedure waarbij ook een toeslag berekend zal worden. De hoogte van deze toeslagen is afhankelijk van de gewenste levertijd en visumtype. Neemt u hierover contact met ons op.

Waarom uw Visum Nigeria aanvragen bij Traveldocs?

Bij Traveldocs staan wij garant voor professionele, correcte, vlotte en betrouwbare service.

Onze ervaren deskundigen controleren de aanvraag alvorens deze wordt ingediend bij de ambassade van Nigeria. Slechts op deze manier bent u 100% zeker dat uw aanvraag correct en veilig wordt aangevraagd.

Traveldocs maakt de procedure makkelijker voor u, dus geen ingewikkelde website procedures meer.

U wordt op de hoogte gehouden van de status van de aanvraag via e-mail dan wel telefoon. Tevens kunt u ten alle tijden uw aanvraag volgen via de Tracking functie op onze website.

Traveldocs is een Nederlands bedrijf met jarenlange ervaring en de juiste connecties om uw documenten correct te behandelen. Wij werken samen met diverse tour operators, topclubs, grote (internationale)bedrijven en NGO’s. Uw documenten zijn ten alle tijden in veilige handen bij ons.

Visum Nigeria nu aanvragen

Wilt u het visum Nigeria direct aanvragen? Ga dan direct door naar het online aanvraagformulier. Wilt u eerst meer weten over het visum en de procedure? Lees dan onze FAQ Nigeria visum pagina, of neem contact met ons op via het online contactformulier.

Traveldocs helpt bedrijven en particulieren bij de aanvraag van een visum of legalisatie. Als erkend legalisatie bureau assisteren wij u administratief en verzorgen wij de complete afhandeling bij de relevante ambassade of het consulaat. Voor deze dienstverlening berekenen wij bemiddelingskosten. Wij zijn geen overheidsinstantie of daaraan gelieerd. Alle door u te betalen kosten zijn duidelijk zichtbaar en volledig transparant en Traveldocs hanteert scherpe prijzen, een professionele service met een adequate knowhow binnen de wereld van legalisaties. Uiteraard heeft U ook de mogelijkheid om uw aanvraag rechtstreeks in te dienen bij de betreffende overheidsinstantie. Wanneer u een aanvraag via visum-legalisatie.nl  doet, betaalt u nooit meer voor de consulaire kosten dan bij de ambassade/ het consulaat.

Back To Top