Ga naar hoofdinhoud

Visum Nigeria aanvragen kosten 2024

Gaat u op reis en wilt u een Nigeria visum aanvragen? Bij Traveldocs kunt u snel en eenvoudig een toeristenvisum aanvragen vanaf € 409.95 euro per persoon.

Let op! De Nigeriaanse ambassade geeft op dit moment enkel Zakelijke en TWP (werkvergunning) visa af. Toeristische visumaanvragen worden momenteel niet in behandeling genomen tot nader order. Zodra dit veranderd maken wij dit kenbaar op onze website en social media kanalen.

Ontvang uw visum binnen 3 werkdagen!

De procedure van het aanvragen van uw visum Nigeria is mogelijk vanaf 3 werkdagen.

Bespaar tot 35%!

Bij het online aanvragen van een visum Nigeria hanteren wij de scherpste prijzen.

Bank betalingen

Let op! De Nigeriaanse ambassade geeft op dit moment enkel Zakelijke en TWP (werkvergunning) visa af. Toeristische visumaanvragen worden momenteel niet in behandeling genomen tot nader order. Zodra dit veranderd maken wij dit kenbaar op onze website en social media kanalen.

Nigeria Visa Aanvraagproces

visum

1. Aanvragen

Eenvouding een visum Nigeria aanvragen door de benodigde gegevens online in te vullen.

veilig afrekenen visum

2. Online afrekenen en documenten sturen

U kunt op een veilige manier online afrekenen met iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard. Daarnaast krijgt u een mail van Traveldocs met daarin de exacte benodigdheden welke u bij ons dient aan te leveren.

visum aanvraag

3. Officieel document

Zodra uw visumaanvraag is afgerond kunt u het paspoort met daarin het visum Nigeria weer afhalen of laten versturen naar uw thuis- of werkadres via onze koeriers.

Belangrijke informatie visum Nigeria

Hieronder leest u alle belangrijke informatie met betrekking tot het visum Nigeria, zoals de veel gestelde vragen en de algemene visum informatie welke handig is om goed door te nemen voor vertrek.

Vereisten voor de Aanvraag van een Visum voor Nigeria

Nigeria

Paspoort

Een noodpaspoort wordt niet geaccepteerd.

 • Het paspoort moet nog minimaal zes maanden geldig zijn na iedere inreis.
 • Het paspoort dient minstens twee lege pagina te bevatten.
 • Tevens moet het paspoort vrij zijn van hoesjes en/of omslagen, deze graag verwijderen alvorens naar ons op te sturen.

Pasfoto

Gaat u een Nigeria visum aanvragen? Dan dient u een tweetal pasfoto’s aan te leveren. Beide foto’s moeten exact hetzelfde zijn en voldoen aan onderstaande voorwaarden:

 • De pasfoto dient hardcopy (op papier en niet digitaal) aangeleverd te worden
 • Deze mag niet ouder zijn dan 3 maanden
 • Het formaat moet 35x45mm zijn
 • De pasfoto dient van hoge kwaliteit en in kleur te zijn en moet zijn voorzien van een wit achtergrond
 • Hoofdbedekking is op de pasfoto alleen toegestaan indien dit uit religieuze overweging is: zichtbaarheid van het gehele gelaat is dan wel een vereiste
 • De pasfoto dient los (dus op geen enkele manier aan het aanvraagformulier bevestigd) en vrij te zijn van eventuele lijm/nietjes restanten

Geldigheid

 • Toeristische en zakelijke visa met een single entry (enkele inreis) hebben vaak een geldigheid van 3 maanden. Toeristische en zakelijke visa met meerdere inreizen (multiple entries) hebben de geldigheid tot 6 maanden.
 • STR visa (Subject to Regulation visa) en TWP visa (tijdelijk werkvergunning) hebben beiden de geldigheid van 3 maanden en bieden een single- of multiple entry aan.

Wat is een visum Nigeria en hoe kan ik een Nigeria visum aanvragen?

U kunt een Nigeria visum aanvragen wanneer u naar Nigeria wilt voor een vakantie- of zakenreis, dan dient u een regulier visum aan te vragen voordat u het land kunt betreden. Het visum voor Nigeria betreft een sticker, welke wordt uitgegeven door de Nigeriaanse overheid en wordt aangebracht in het paspoort. Met dit visum heeft u toestemming om het grondgebied van Nigeria te betreden. Dit visum wordt meestal uitgegeven door de ambassade van Nigeria in Den Haag. Tijdens de paspoortcontrole in Nigeria zal het visum gecontroleerd worden. Indien u met het vliegtuig aankomt, zal de eerst check van het visum waarschijnlijk al op de luchthaven plaatsvinden. Onze medewerkers gaan professioneel te werk om er zeker van te zijn dat uw visumaanvraag voor Nigeria foutloos wordt aangeboden bij de Nigeriaanse ambassade, zodat u met een gerust hart op reis kunt gaan.

Soorten visum typen voor Nigeria

Voor Nigeria zijn diverse visa te verkrijgen. Het type visum hangt af van uw reisdoel. De meest voorkomende visum typen zijn een visum Nigeria voor toeristische redenen of een visum Nigeria voor zakendoeleinden. Echter heb je ook een Temporary Work Permit (TWP) visum, Subject to Regulation (STR) visum en een privé visum. Traveldocs kan vrijwel elk type visum Nigeria aanvragen namens u. Het doel van uw reis bepaald welk type visum u dient aan te vragen. Als u niet zeker weet welk visum voor Nigeria het meest van toepassing is op uw situatie of welk type visum Nigeria u moet aanvragen, schroomt u zich dan niet om contact met ons op te nemen! Onze medewerkers kunnen u adviseren hierover.

Aanvullende kosten visum Nigeria

Houd er rekening mee dat u bij het aanvragen van een visum Nigeria te maken zult krijgen met de volgende kosten per visumaanvraag:

 1. U betaald de consulaire kosten van uw visum Nigeria aanvragen/aanvraag;
 2. U betaald de kosten voor het aanmaken van het consulair formulier via de website van de Nigeriaanse overheid;
 3. Het Visum Service Center (consulaire afdeling) waar u biometrische data zult afgeven rekent een toeslag, welke afhankelijk is van de door u gekozen visumtype. Dit bedrag varieert tussen de 50 en de 150 euro in de BTW. Deze toeslag wordt altijd doorberekend, ongeacht of u biometrische data heeft moeten afstaan of niet. Dit geldt ook voor reizigers die vallen onder de zgn. ‘Frequent Traveller Executives’;
 4. In geval van spoed betaalt u een toeslag. Dit geldt ook voor meerdere inreizen en/of langere visumgeldigheid;
 5. Naast de bovenstaande visum Nigeria kosten, rekenen wij ook onze bemiddelingskosten per visumaanvraag;
 6. Eventueel komen hier nog verzendkosten bij kijken, indien u kiest voor het ophalen en/of retournering van uw paspoort en documenten middels een al dan niet persoonlijke koerier.

Wilt u weten hoeveel uw visum Nigeria exact zal kosten? Neem dan eerst contact met ons op. Wij helpen u graag op weg. Bij Traveldocs heeft u dus nooit te maken met eventuele verborgen kosten voor het visum Nigeria en weet u altijd waar u aan toe bent! Twijfelt u ergens over of wilt u een directe prijsopgave? Neem dan contact met ons op.

Alles wat u moet weten over het visum Nigeria

2024 Kosten Visum Nigeria

Het visum Nigeria bestaat uit een aantal verschillende kosten, waar u mee te maken zult krijgen. Bij Traveldocs betaald u via de website de consulaire kosten, onze bemiddeling en de kosten van het service center (zie punt 3). Indien u wilt dat wij het formulier voor u opstellen betaald u naast de kosten voor het formulier 30 euro excl. BTW extra.

 1. U betaald de consulaire kosten van uw visum Nigeria aanvragen/aanvraag. Deze verschillen per visum type;
 2. U betaald de kosten voor het aanmaken van het consulair formulier via de website van de Nigeriaanse overheid. Indien u wenst dat Traveldocs dit voor u verzorgd betaald u aanvullend € 30 euro excl. BTW per persoon hiervoor;
 3. Het Visum Service Center (consulaire afdeling) waar u biometrische data zult afgeven rekent een toeslag, welke afhankelijk is van de door u gekozen visumtype. Dit bedrag varieert tussen de 50 en de 150 euro in de BTW. Deze toeslag wordt altijd doorberekend, ongeacht of u biometrische data heeft moeten afstaan of niet. Dit geldt ook voor reizigers die vallen onder de zgn. ‘Frequent Traveller Executives’;
 4. In geval van spoed betaalt u een toeslag van € 150 euro per persoon. Dit geldt ook voor meerdere inreizen en/of langere visumgeldigheid;
 5. Naast de bovenstaande visum Nigeria kosten, rekenen wij ook onze bemiddelingskosten per visumaanvraag;
 6. Eventueel komen hier nog verzendkosten bij kijken, indien u kiest voor het ophalen en/of retournering van uw paspoort en documenten middels een al dan niet persoonlijke koerier.

Wilt u weten hoeveel uw visum Nigeria exact zal kosten? Neem dan eerst contact met ons op. Wij helpen u graag op weg.

Verwerkingstijd

Het visum Nigeria is meestal binnen 10 a 13 werkdagen gereed.

 • Heeft u gekozen voor een spoedprocedure? Dan betaald u hier € 150 euro extra p.p. voor en krijgt u het visum binnen 2 werkdagen na afgifte van biometrics thuis gestuurd.

Geldigheid

De geldigheid van het visum hangt af van het type visum dat u heeft gekozen voor Nigeria. Hieronder een aantal voorbeelden:

 • Toeristenvisum Nigeria is 3 maanden na afgifte geldig. Dit is een Single entry visum waarmee u het land één keer in en uit mag reizen. Het verblijf mag niet langer zijn dan 30 dagen.
 • Zakenvisum Nigeria heeft een geldigheid van 3 maanden (enkele inreist) en een geldigheid van 6 maanden tot 1 jaar (meerdere inreizen). Ook hier mag het verblijf niet langer zijn dan 30 aaneengesloten dagen (per inreis, in geval van multiple entry).
 • Het TWP (tijdelijk werkvergunning) Nigeria is meestal 6 maanden tot 1 jaar geldig. Hiermee mag u tot 6 maanden aaneengesloten in Nigeria werken. Het aantal inreizen en geldigheid wisselt en is afhankelijk van uw reisdoel.

Biometrics

Wanneer u voor het eerst op het huidig paspoort een visum Nigeria aanvraagt, moet u biometrische data afgeven. Ook als u in het verleden eerder een visum Nigeria heeft aangevraagd, maar nog geen vingerafdrukken en gelaatsscan heeft laten afnemen.

 • Traveldocs plant in overleg met u de afspraak voor biometrics in.
 • Tijdens deze afspraak zal begeleiding van ons aanwezig zijn.
 • U mag uw paspoort en pasfoto’s met zich mee brengen en kunt alle overige documenten vooraf per mail toesturen. Zo hoeft u niks per post aan te leveren.
 • Nadat de biometrics zijn afgegeven gaat de door u gekozen verwerkingstijd van start.

 

Waarom uw visum Nigeria aanvragen bij Traveldocs?

Bij Traveldocs kunt u zeer gemakkelijk en snel een Nigeria visum aanvragen. Wij staan namelijk garant voor professionele, correcte, vlotte en betrouwbare service. Hierdoor kunt u met een gerust gevoel op reis gaan. Onze ervaren deskundigen controleren de visum Nigeria aanvraag alvorens deze wordt ingediend bij de ambassade. Slechts op deze manier bent u 100% zeker dat uw aanvraag correct en veilig wordt aangevraagd. Traveldocs maakt de procedure makkelijker voor u, dus geen ingewikkelde website procedures meer. U wordt op de hoogte gehouden van de status van de aanvraag via e-mail danwel telefoon. Tevens kunt u te allen tijde uw aanvraag volgen via de Tracking functie op onze website. Traveldocs is een Nederlands bedrijf met jarenlange ervaring en de juiste connecties om uw documenten correct te behandelen.

Wij werken samen met diverse touroperators, topclubs, grote (internationale)bedrijven en NGO’s. Uw documenten zijn te allen tijde in veilige handen bij ons.

Bent u van plan om naast Nigeria ook andere landen te bezoeken?

Zorg er dan voor dat u alle benodigde documenten in orde heeft. Neem een kijkje op onderstaande pagina’s, zodat u al uw visumaanvragen op tijd gereed heeft en met een gerust hart op reis kunt gaan.

Traveldocs helps companies and private individuals to apply for a visa or legalization. As a recognized legalization agency, we assist you administratively and we take care of the complete settlement at the relevant embassy or consulate. We charge agency fees for this service. We are not a government agency or affiliated with it. All costs to be paid by you are clearly visible and completely transparent and Traveldocs uses competitive prices, a professional service with adequate know-how within the world of legalisations. Of course you also have the option to submit your application directly to the relevant government agency. When you submit an application via visum-legalisatie.nl, you never pay more for the consular costs than at the embassy / consulate.

Back To Top