skip to Main Content

Visum Sri Lanka aanvragen

Een visum is benodigd voor Sri Lanka. U kunt een toeristenvisum aanvragen vanaf € 12,95 euro.

Ontvang uw visum vanaf 4 dagen!

De procedure van het aanvragen van uw visum Sri Lanka kan vanaf 4 werkdagen.

Bespaar tot 35%!

Bij het online bestellen van uw visum hanteren wij de scherpste prijzen.

Trustpilot
Bank betalingen

Vanwege COVID-19 weer Sri-Lanka alle internationale reizigers en zelfs voor eigen inwoners. Visumaanvragen worden niet in behandeling genomen. Reeds verstrekte reguliere visa en eTA’s zijn ongeldig verklaard. Overstap in Sri-Lanka is toegestaan voor maximaal 10 uur.

Meer weten? Bel of mail ons.

Hoe werkt het?

visum

1. Aanvragen

Eenvouding een ETA voor Sri-Lanka aanvragen door de benodigde gegevens online in te vullen.

veilig afrekenen visum

2. Online afrekenen

U kunt op een veilige manier online afrekenen met iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard.

visum aanvraag

3. Officieel document

U ontvangt het ETA voor Sri-Lanka per e-mail. Zo kunt u met een gerust hart op reis.

Visumbenodigdheden

Sri Lanka

Paspoort

Uw originele paspoort met een geldigheid van minstens 6 maanden na de vervaldatum van uw visum.

Pasfoto

Een digitale pasfoto, welke aan onderstaande voorwaarden voldoet:

 • De foto is minder dan 3 maanden oud
 • De achtergrond is wit of lichtgrijs van kleur
 • De afmetingen zijn 3,5 x 4,5 cm
 • Er zijn geen beschadigingen aan de pasfoto
 • Moet in .PDF of .JPG/.JPEG formaat zijn
 • De persoon op de foto kijkt recht in de camera
 • Er wordt geen bril gedragen op de foto

Belangrijke informatie

Nadat u het eTA visum via de mail van ons heeft ontvangen, raden wij aan om hier een kopie van te maken en deze los in uw paspoort te bewaren zodra u op reis gaat.

Bij aankomst wordt de aanvrager 30 dagen toegang verleend met dubbele ingang vanaf de datum van eerste binnenkomst. Echter is dit besluit altijd aan de lokale immigratieofficieren. Traveldocs kan hier geen verdere invloed op uitoefenen zodra het visum in behandeling is genomen of reeds afgegeven.

Geldigheid

Zowel het toeristenvisum als het zakenvisum zijn 30 dagen geldig, het overstap/transitvisum is 48 uur geldig.

Wenst u langer dan 30 dagen te blijven in Sri Lanka? Dan kunt u bij de lokale Immigration Office vragen om een Visa Extension. Deze kan verlengt worden tot 90 dagen. Meer info vindt u op www.immigration.gov.lk

Een aanvraag tot verlenging moet ingediend worden bij de Visa Section van het Department of Immigration (head office) of verzorgd te worden door een Authorized Agent in Sri Lanka.

Wenst u bij voorbaat langer dan 90 dagen in Sri Lanka te verblijven? Dan dient u in persoon een regulier visum aan te vragen bij de ambassade van Sri Lanka in Den Haag. Traveldocs kan dit uiteraard voor u verzorgen. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Uitleg Visum Sri Lanka aanvragen

Wat is een visum voor Sri-Lanka?

Alle reizigers met de Nederlandse en Belgische nationaliteit dienen een visum te hebben om in Sri Lanka te mogen reizen. Indien reizigers van plan zijn, zakelijk dan wel toeristisch, minder dan 30 dagen in Sri Lanka te verblijven dan voldoet het e-visum, ook wel ETA genoemd. Dit e-visum/ETA kunt u hier eenvoudig aanvragen.

Na de toekenning van het visum/e-visum/ETA dient de reiziger deze uit te printen en bij zich te hebben op reis.

Welke soorten visa Sri Lanka kan ik aanvragen?

Sri Lanka kent diverse soorten visa. Zo zijn er bijvoorbeeld:

 • Visa on arrival kan men bij aankomst op de luchthaven van Colombo verkrijgen tegen een bedrag van $ 40 USD. Hier zitten echter wel lange wachttijden aan verbonden
 • E-visa (ETA) kan men vooraf geheel digitaal verkrijgen. Dit kan tot 90 dagen voor vertrek. Met het elektronisch visum kan u twee keer het land in- en uitreizen, binnen 30 dagen na eerste binnenkomst. Wilt u na 30 dagen het land uit en weer opnieuw in reizen? Dan dient u een nieuw visum aan te vragen.
 • Regulier visum kan verkregen worden bij de ambassade. Dit visum is bedoelt voor reizigers die langer dan 90 dagen willen blijven of, om welke andere reden dan ook, niet in aanmerking komen voor een elektronisch visum.

Toeristische en Zakelijke e-visa kunt u online aanvragen via onze website.

Houdt er rekening mee dat kinderen ook dienen te beschikken over een eigen visum. Zij dienen een eigen dossier aan te leveren met alle nodige documenten.

Verwerkingsduur, visumgeldigheid en kosten van het visum Sri Lanka.

De verwerkingstijd duurt normaliter slechts 4 werkdagen vanaf het moment van indienen. Zowel het toeristenvisum als het zakenvisum zijn 30 dagen geldig, het overstap/transitvisum is 48 uur geldig.

 • De kosten voor het visum voor Sri Lanka bedragen voor het toeristisch e-visum € 12,95.
 • De kosten voor het zakelijk e-visum bedragen € 76,95.

Dit is inclusief verwerkingskosten, consulaire kosten, transactiekosten(bij iDeal/bancontact betaling) en btw.

Ook kunt u gebruik maken van een spoedprocedure waarbij ook een toeslag berekend zal worden. Kijkt u hiervoor op de pagina Tarieven.

Wenst u langer dan 30 dagen te blijven in Sri Lanka? Dan kunt u bij de lokale Immigration Office vragen om een Visa Extension. Deze kan verlengt worden tot 90 dagen. Meer info vindt u op de pagina van de Sri lankaanse immigratiedienst.

Waarom uw Visum Sri-Lanka aanvragen bij Traveldocs?

Bij Traveldocs staan wij garant voor professionele, correcte, vlotte en betrouwbare service.

Onze ervaren deskundigen controleren de aanvraag alvorens deze wordt ingediend bij de overheid van Sri-Lanka. Slechts op deze manier bent u 100% zeker dat uw aanvraag correct en veilig wordt aangevraagd.

Traveldocs maakt de procedure makkelijker voor u, dus geen ingewikkelde website procedures meer.

U wordt op de hoogte gehouden van de status van de aanvraag via e-mail dan wel telefoon. Tevens kunt u ten alle tijden uw aanvraag volgen via de Tracking functie op onze website.

Traveldocs is een Nederlands bedrijf met jarenlange ervaring en de juiste connecties om uw documenten correct te behandelen. Wij werken samen met diverse tour operators, topclubs, grote (internationale)bedrijven en NGO’s. Uw documenten zijn ten alle tijden in veilige handen bij ons.

Visum Sri-Lanka nu aanvragen

Wilt u het visum Sri-Lanka direct aanvragen? Ga dan direct door naar het online aanvraagformulier. Wilt u eerst meer weten over het visum en de procedure? Lees dan onze FAQ visum Sri-Lanka pagina, of neem contact met ons op via het online contactformulier.

Traveldocs helpt bedrijven en particulieren bij de aanvraag van een visum of legalisatie. Als erkend legalisatie bureau assisteren wij u administratief en verzorgen wij de complete afhandeling bij de relevante ambassade of het consulaat. Voor deze dienstverlening berekenen wij bemiddelingskosten. Wij zijn geen overheidsinstantie of daaraan gelieerd. Alle door u te betalen kosten zijn duidelijk zichtbaar en volledig transparant en Traveldocs hanteert scherpe prijzen, een professionele service met een adequate knowhow binnen de wereld van legalisaties. Uiteraard heeft U ook de mogelijkheid om uw aanvraag rechtstreeks in te dienen bij de betreffende overheidsinstantie. Wanneer u een aanvraag via visum-legalisatie.nl  doet, betaalt u nooit meer voor de consulaire kosten dan bij de ambassade/ het consulaat.

Back To Top