skip to Main Content

Visum Sri Lanka aanvragen

Gaat u op reis en wilt u een visum Sri Lanka aanvragen? Bij Traveldocs kunt u snel en eenvoudig een toeristenvisum aanvragen vanaf € 69,95 euro. Heeft u meer vragen over hoe u de reis kunt voorbereiden en de actuele Corona regeling? Lees dan onze Reisadvies Sri-Lanka pagina >

Ontvang uw visum vanaf 4 dagen!

De procedure van het aanvragen van uw visum Sri Lanka kan vanaf 4 werkdagen.

Bespaar tot 35%!

Bij het online bestellen van uw visum hanteren wij de scherpste prijzen.

Bank betalingen

Hoe werkt het?

visum

1. Aanvragen

Eenvoudig een ETA visum Sri Lanka aanvragen door de benodigde gegevens online in te vullen.

veilig afrekenen visum

2. Online afrekenen

U kunt op een veilige manier online afrekenen met iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard.

visum aanvraag

3. Officieel document

U ontvangt het ETA visum Sri Lanka per e-mail. Zo kunt u met een gerust hart op reis.

Meer vragen over de voorbereiding van uw reis naar Sri-Lanka

Heeft u meer vragen over hoe u de reis kunt voorbereiden? Bekijk dan de volgende onderwerpen:

Visumbenodigdheden

Sri Lanka

Paspoort

Gaat u een visum Sri-Lanka aanvragen?

Dan dient u uw originele paspoort met een geldigheid van minstens 6 maanden na de vervaldatum van uw visum Sri Lanka aan te leveren.

Pasfoto

Wanneer u een visum Sri Lanka wilt aanvragen, dient u een digitale pasfoto aan te leveren, welke aan onderstaande voorwaarden voldoet:

 • De foto is minder dan 3 maanden oud
 • De achtergrond is wit of lichtgrijs van kleur
 • De afmetingen zijn 3,5 x 4,5 cm
 • Er zijn geen beschadigingen aan de pasfoto
 • Moet in .PDF of .JPG/.JPEG formaat zijn
 • De persoon op de foto kijkt recht in de camera
 • Er wordt geen bril gedragen op de foto

Belangrijke informatie

Nadat u het ETA visum via de mail van ons heeft ontvangen, raden wij aan om hier een kopie van te maken en deze los in uw paspoort te bewaren zodra u op reis gaat.

Bij aankomst wordt de aanvrager 30 dagen toegang verleend met dubbele ingang vanaf de datum van eerste binnenkomst. Echter is dit besluit altijd aan de lokale immigratieofficieren. Traveldocs kan hier geen verdere invloed op uitoefenen zodra het visum in behandeling is genomen of reeds afgegeven.

Geldigheid

Zowel het toeristenvisum Sri Lanka als het zakenvisum Sri Lanka zijn 30 dagen geldig, het overstap/transitvisum voor Sri-Lanka is 48 uur geldig.

Wenst u langer dan 30 dagen te blijven in Sri Lanka? Dan kunt u bij de lokale Immigration Office vragen om een Visa Extension. Uw visum Sri-Lanka kan 90 dagen verlengd worden. Meer info vindt u op www.immigration.gov.lk

Een aanvraag tot verlenging moet ingediend worden bij de Visa Section van het Department of Immigration (head office) of verzorgd te worden door een Authorized Agent in Sri Lanka.

Wenst u bij voorbaat langer dan 90 dagen in Sri Lanka te verblijven? Dan dient u in persoon een regulier visum Sri Lanka aan te vragen bij de ambassade van Sri Lanka in Den Haag. Traveldocs kan dit uiteraard voor u verzorgen. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Uitleg visum Sri Lanka aanvragen

Wat is een visum Sri Lanka en hoe kan ik deze aanvragen?

Alle reizigers met de Nederlandse en Belgische nationaliteit moeten een visum Sri Lanka aanvragen, voordat zij het land mogen reizen. Indien reizigers van plan zijn, zakelijk dan wel toeristisch, minder dan 30 dagen in Sri Lanka te verblijven dan voldoet het e-visum Sri-Lanka, ook wel ETA (Electronic Travel Authorization) genoemd. Dit e-visum Sri Lanka kunt u hier eenvoudig en geheel online aanvragen.

Na de toekenning van het (e-)visum/ETA Sri Lanka dient de reiziger deze uit te printen en bij zich te hebben op reis.

Welke soorten visums Sri Lanka kan ik aanvragen?

Sri Lanka kent diverse soorten visums die u kunt aanvragen. Zo zijn er bijvoorbeeld:

 • Een Visa on Arrival kan men bij aankomst op de luchthaven van Colombo verkrijgen tegen een bedrag van $ 40 USD. Hier zitten echter wel lange wachttijden aan verbonden,
 • E-visum (ETA) Sri-Lanka kunt u geheel online aanvragen. Dit kan tot 90 dagen voor vertrek. Met het elektronisch visum voor Sri-Lanka kan u twee keer het land in- en uitreizen, binnen 30 dagen na eerste binnenkomst. Wilt u na 30 dagen het land uit en weer opnieuw in reizen? Dan dient u een nieuw visum Sri-Lanka aan te vragen,
 • Regulier visum Sri Lanka kan verkregen worden bij de ambassade. Dit visum Sri Lanka is bedoeld voor reizigers die langer dan 90 dagen willen blijven of, om welke andere reden dan ook, niet in aanmerking komen voor een elektronisch visum.

Toeristische en zakelijke e-visums Sri Lanka kunt u online aanvragen via onze website

Direct een e-visum Sri-Lanka aanvragen kunt u geheel online doen door te surfen naar ons online aanvraagformulier. Dit kunt u doen door op de knop onder- of bovenaan deze pagina te drukken.

Houd er rekening mee dat kinderen ook dienen te beschikken over een eigen visum Sri Lanka. Zij dienen een eigen dossier aan te leveren met alle nodige documenten. Van belang is dus dat kinderen beschikken over een eigen paspoort alvorens zij een visum Sri-Lanka kunnen aanvragen.

Verwerkingsduur, visumgeldigheid en kosten van het e-visum Sri Lanka

De verwerkingstijd duurt normaliter slechts 4 werkdagen vanaf het moment van indienen. Zowel het toeristenvisum als het zakenvisum zijn 30 dagen geldig, het overstap/transitvisum is 48 uur geldig.

 • Toeristisch e-visum/ETA Sri Lanka kosten zijn v.a. € 58,95
 • Zakelijk e-visum/ETA Sri Lanka kosten zijn v.a. € 64,95

Dit is inclusief verwerkingskosten, consulaire kosten, transactiekosten (bij iDeal/bancontact betaling) en BTW voor uw e-visum Sri Lanka. De prijs voor het visum Sri Lanka bij aankomst is dus aanzienlijk hoger dan de kosten die Traveldocs hanteert voor het aanvragen van uw e-visum Sri-Lanka voor vertrek.

Ook kunt u gebruik maken van een spoedprocedure waarbij een toeslag berekend zal worden. U kunt voor de spoedoptie kiezen zodra u de aanvraag online op onze website plaatst. De spoed kosten visum Sri-Lanka worden dan automatisch berekend in de totaal prijs van uw visum.

Wenst u langer dan 30 dagen te blijven in Sri Lanka? Dan kunt u bij de lokale Immigration Office vragen om een Visa Extension. Deze kan verlengd worden tot 90 dagen. Meer info vindt u op de pagina van de Immigratiedienst van Sri Lanka. De prijs voor het visum Sri-Lanka kan verschillen per luchthaven. Zoek dit vooraf goed uit, want de kosten voor het verlengen van uw visum Sri Lanka kunnen afwijken van de kosten vermeldt op onze website voor uw e-visum Sri-Lanka.

Visum Sri Lanka gratis

Voorheen was het visum Sri-Lanka enige tijd gratis. Tegenwoordig heeft de overheid echter weer consulaire kosten ingevoerd. De exacte tarieven hiervan vindt u op onze website. Het is dus niet meer mogelijk het Sri Lanka visum gratis aan te vragen.

 

Waarom uw visum Sri Lanka aanvragen bij Traveldocs?

Bij Traveldocs staan wij garant voor professionele, correcte, vlotte en tevens zeer betrouwbare service. Ook als u het visum Sri Lanka wilt aanvragen kunt u op Traveldocs vertrouwen.

Onze ervaren deskundigen controleren de aanvraag alvorens deze wordt ingediend bij de overheid van Sri Lanka. Slechts op deze manier bent u 100% zeker dat uw aanvraag correct en veilig wordt aangevraagd.

Traveldocs maakt de procedure makkelijker voor u, dus geen ingewikkelde website procedures meer.

U wordt op de hoogte gehouden van de status van de aanvraag via e-mail dan wel telefoon. Tevens kunt u te allen tijde uw aanvraag volgen via de Tracking functie op onze website.

Traveldocs is een Nederlands bedrijf met jarenlange ervaring en de juiste connecties om uw documenten correct te behandelen. Wij werken samen met diverse touroperators, topclubs, grote (internationale) bedrijven en NGO’s. Uw documenten zijn te allen tijde in veilige handen bij ons.

Bent u van plan om naast Sri Lanka ook andere landen te bezoeken?

Neem een kijkje op onderstaande visum landen, zodat u goed voorbereid en voorzien van juiste documenten op reis kunt gaan.

Direct het visum Sri Lanka aanvragen

Voor uw bezoek aan het land heeft u een Sri Lanka visum nodig. Bent u zover en wilt u een Sri Lanka visum aanvragen? Ga dan direct door naar het online aanvraagformulier. Wilt u eerst meer weten over het visum Sri Lanka en de procedure? Lees dan onze FAQ Sri Lanka pagina, of neem contact met ons op via het online contactformulier.

Traveldocs helpt bedrijven en particulieren bij de aanvraag van een visum of legalisatie. Als erkend legalisatie bureau assisteren wij u administratief en verzorgen wij de complete afhandeling bij de relevante ambassade of het consulaat. Voor deze dienstverlening berekenen wij bemiddelingskosten. Wij zijn geen overheidsinstantie of daaraan gelieerd. Alle door u te betalen kosten zijn duidelijk zichtbaar en volledig transparant en Traveldocs hanteert scherpe prijzen, een professionele service met een adequate knowhow binnen de wereld van legalisaties. Uiteraard heeft U ook de mogelijkheid om uw aanvraag rechtstreeks in te dienen bij de betreffende overheidsinstantie. Wanneer u een aanvraag via visum-legalisatie.nl  doet, betaalt u nooit meer voor de consulaire kosten dan bij de ambassade/ het consulaat.

Back To Top