Ga naar hoofdinhoud

Visumvrije entree of visum Thailand online verlengen

Wilt u het Thailand visum online verlengen?

Sinds kort bieden de Thaise autoriteiten toeristen en familiebezoekers de mogelijkheid om het visum Thailand online gemakkelijk te verlengen.

Het enige wat u hoeft te doen is de aanvraag bij ons te plaatsen, en wij regelen de rest voor u. Als laatste stap, nadat u de bevestiging per mail heeft ontvangen van ons dat uw verlenging in orde is, hoeft u alleen nog langs de dichtstbijzijnde, door u gekozen immigratiekantoor in Thailand te gaan om een stempel op te halen.

U hoeft dus niet meer meerdere keren op en neer en urenlang in de rij te staan, want wij regelen alles geheel online en op afstand voor u!

Hoe het werkt in het kort: 1.) U vraagt de verlenging online aan en stuurt ons het ingevulde vragenformulier samen met de nodige documenten per mail toe. 2.) Wij vragen de verlening online voor u aan. 3.) Na goedkeuring, krijgt u het e-Extension goedkeuringsformulier, visumsticker en afspraakbevestiging per mail toegestuurd. Deze neemt u samen met uw paspoort mee naar de afspraak. 4.) U krijgt tijdens de afspraak een extension stempel in uw paspoort van de immigratieofficieren. Hiermee kunt u genieten van een langer verblijf tot maximaal 1 jaar.

Hoe kan ik het visum Thailand verlengen?

Om te beginnen dient u te beschikken over een geldig visum Thailand. Deze kunt u online via onze website aanvragen, waarna u het visum ook weer online per mail van ons toegestuurd krijgt. Hiermee gaat u naar Thailand. Zodra u enige tijd in het land bent, kunt u vanaf ongeveer 2 a 3 weken voor het vervaldatum van uw inreisstempel, de aanvraag in gang zetten. Wel moet u rekening houden met bepaalde voorwaarden. Deze leggen wij hieronder uit, samen met de te doorlopen procedure.

In Thailand kunt u alle visumtypen verlengen, alleen de visumtypen hieronder genoemd kunt u vanaf heden ook online (laten) verlengen. Dit geldt dus voor de meeste visumtypen, op het Retirement visum Thailand en het Long Stay O-A of het Long Stay O-X visum Thailand na.

Welk visum Thailand kan online verlengd worden?

Om het visum voor Thailand te kunnen verlengen, moet u eerst tenminste 4 weken in het land zijn. Wanneer uw einddatum binnen 45 dagen valt, kunt u de verlenigng van het verblijf online aanvragen. Daarnaast moet u het land binnengekomen zijn op basis van een van de volgende visumtypen, dan wel op basis van de visumvrije entree. Want ook als u Thailand visumvrij bent binnengekomen, kunt u uw visumvrije verblijf online verlengen met 30 dagen extra. Om het visum Thailand te kunnen verlengen, moet daarom een van onderstaande gevallen op u van toepassing:

U heeft een;

 • Toeristenvisum Thailand
 • Familievisum Thailand
 • Zakenvisum Thailand
 • Visumvrije entree Thailand (30 dagen)
 • Studentenvisum Thailand
 • Bezoekersvisum voor een Rechtszaak
 • Dringende situatie waarbij u onverhoopt langer in het land moet blijven, of dit op verzoek van de ambassade moet
Retirement visumhouders komen helaas nog niet in aanmerking voor deze diensten, dit geldt ook voor de Long Stay visumhouders. Alle typen die financieel bewijs nodig hebben, kunnen nog niet online verlengd worden. Ook houders van een vluchtelingenpaspoort of een reisdocument, mogen nog geen online verlenging aanvragen.

Hoe moet ik de online visum Thailand verlenging aanvragen?

Zodra u het land bent binnengekomen op basis van bovengenoemde situaties, kunt u ongeveer 2 a 3 weken voordat uw inreisstempel vervalt, contact met ons opnemen via ons contactformulier, door ons een mailtje te sturen, of door uw aanvraag in gang te zetten via onze Overige Bestemmingen pagina. In het laatste geval doet u alvast een aanbetaling, waarna wij u een factuur met het resterend bedrag toesturen.

Stap 1. Online verlenging aanvragen voor het Thailand visum

Als eerste stap dient u de aanvraag in bij ons. Wij nemen vervolgens contact met u op en sturen u per mail toe wat wij nodig hebben. Zorg er in ieder geval voor dat u de volgende documenten klaar heeft voor ons:

 • Een duidelijke kopie van uw paspoort informatiepagina. Deze levert u aan zonder zwartgemaakte gegevens, waarbij alles goed leesbaar en duidelijk is. Dit geldt ook voor de kleine lettertjes met daarop de Engelse vertaling.
 • Naast de scan of foto van uw paspoort informatiepagina, hebben wij ook een scan nodig van de voorkant van het paspoort (de harde kaft) met daarop het embleem.
 • Een digitale, recente, kleurenpasfoto, welke gemaakt is door een pasfotograaf. U mag geen selfies gebruiken! Het moet om een officiele kleurenpasfoto gaan.
 • Een scan of duidelijke foto van uw meest recente inreisstempel, die u bij aankomst in Thailand bij de douane heeft verkregen.
 • Eventuele overige documenten, indien u deze nodig acht voor de beoordeling voor uw aanvraag. Dit kan in geval van een rechtszaak bijvoorbeeld, dat u een brief van de rechtbank of advocaat aanlevert. Blijft u langer in het land omdat de ambassade hierom heeft gevraagd? Lever dan het verzoekbrief aan.
 • Een kopie of scan van het visum waarmee u het land bent binnengekomen, indien u niet visumvrij het land bent ingereisd.

Stap 2. Verlenging Thailand visum verwerken

Nadat wij de documenten van u hebben ontvangen en de factuur is voldaan, gaan wij voor u aan de slag. De aanvraag wordt ingediend bij de Thaise autoriteiten en zal worden verwerkt bij de immigratiekantoor van uw wensen. Op het meegestuurd vragenformulier vult u in waar u het visum aanvraagt en waar u de uiteindelijke stempel voor verlenging van het visum Thailand wenst op te halen. Ook geeft u in dit formulier aan op welke dagen en op welk tijdstip u langs kunt komen dan wel uw voorkeur voor heeft.

Onze visumexperts zullen uw aanvraag op basis van de door u verstrekte gegevens en wensen verwerken en direct een afspraak voor u inplannen bij het gewenste immigratiekantoor. Het tijdstip en datum geven wij direct aan u door, zodat u zich alvast kunt voorbereiden.

Het kan soms zijn dat er geen afspraak mogelijkheid is bij het gewenste immigratiekantoor en dat u moet afwijken naar een ander kantoor of regio hiervoor. Hierover zullen wij u altijd vooraf informeren, alvorens wij de afspraak definitief inboeken voor u.

Stap 3. Verlenging visum Thailand goedgekeurd en op afspraak komen

Zodra uw verblijf is verlengd (visumvrije entree of visum voor Thailand), zult u alleen nog de zogenaamde Extension stempel in het paspoort moeten laten zetten door een immigratieofficier. Dit gebeurd bij het immigratiekantoor dat u heeft aangegeven in het vragenformulier, op de door u gewenste datum en tijdstip. De bevestiging voor de afspraak hiervoor heeft u van ons per mail ontvangen, samen met de bevestiging dat de verlenging is goedgekeurd.

Het enige wat u zelf hoeft te doen is langs de betreffende immigratiekantoor te gaan en daar aan te sluiten in de rij voor de eExtension balie. U laat vervolgens het paspoort zien, en de immigratieofficier zet hier de stempel in.

 • U hoeft geen documenten meer te laten zien en u hoeft geen betaling te verrichten zodra u de stempel voor verlenging komt ophalen
 • De wachttijden zijn aanzienlijk korter en de procedure vele malen sneller, omdat u alleen een stempel hoeft te halen

Heeft u de stempel voor het verlengen van uw verblijf in Thailand verkregen? Dan kunt u weer naar huis en genieten van een langere verblijfsperiode!

Kosten online verlengen van het verblijf in Thailand

Wilt u een visumvrije entree Thailand van 30 dagen verlengen? Of wilt u een visum voor Thailand verlengen? Dan betaald u hier vooraf online voor. U hoeft bij de immigratiekantoor van uw wensen geen betaling meer te verrichten, want u haalt daar alleen de stempel voor verlening op.

Naast de normale verwerking, zijn er ook spoedprocedures beschikbaar, om de verlenging al binnen 1 of 3 werkdagen al gereed te hebben.

De kosten (inclusief onze bemiddelingskosten) bedragen per verlenging het volgende, ongeacht uw visumtype of inreis:

 • Verlengen of omzetten verblijf in Thailand binnen 7 werkdagen: € 119,95 euro.
 • Verlengen of omzetten verblijf in Thailand binnen 3-5 werkdagen: € 149,95 euro.
 • Verlengen of omzetten verblijf in Thailand binnen 1-3 werkdagen: € 234,95 euro.

Deze kosten voldoet u per iDeal, creditcard of bankoverschrijving. Heeft u via de overige bestemmingen een aanbetaling gedaan? Dan worden deze kosten in mindering gebracht op het totaal te voldoen bedrag. Ook kinderen en babies moeten hetzelfde tarief betalen.

Hoeveel dagen extra mag ik in het land blijven na het verlengen van mijn verblijf in Thailand?

Afhankelijk van uw situatie en het eventuele visum dat u vooraf heeft verkregen, zal de periode van verlenging tussen de 30 en 90 dagen zijn.

 • Wanneer je het land visumvrij bent binnengekomen en een verblijf van 30 dagen visumvrij hebt verkregen, mag je dit verblijf verlengen met 30 dagen extra. Hiermee is het totale toegestane verblijfsduur 60 dagen. Daarna moet je het land verlaten. Je kunt er ook voor kiezen om het visumvrije verblijf om te laten zetten naar een toeristenvisum, want soms is dat ook mogelijk. Dit gaat niet online en kan enkel in persoon gebeuren. Het visumvrije verblijfsperiode van 30 dagen verlengen met 30 dagen extra kan wel online gebeuren. Daarna moet je het land verlaten.
 • Als je op een 60 dagen toeristenvisum het land bent binnengekomen, mag je het visum al na enkele weken in het land te zijn al verlengen. Je krijgt dan 30 dagen extra, waarmee je totaal tot maximaal 90 dagen aaneengesloten in Thailand mag blijven. Dit mag een keer gebeuren. Moet je toch langer blijven? Dan kan je nog een additionele verlenging aanvragen van maximaal 7 dagen, na 7 dagen moet je het land definitief hebben verlaten om overstay te voorkomen.
 • Wanneer je een zakenvisum of een familievisum hebt gekregen van 90 dagen, kan je deze ook online verlengen. Je krijgt dan 30 tot 60 dagen. De immigratie bepaald in dit geval hoelang de verlenging zal worden. Bij zakelijke bezoeken is dit meestal 30 dagen. Bij familiebezoeken is dit 60 dagen. De verlenging kan eenmalig aangevraagd worden.
 • Moet je onverhoopt vanwege een (nood)situatie langer in Thailand blijven? Dan hangt het van je probleemstelling af hoe lang je verlening zal worden. Wacht je bijvoorbeeld een rechtszaak af? Dan kan het zijn dat je langer dan 90 dagen toegekend krijgt, tot maximaal 1 jaar. Moet je op verzoek van de ambassade langer blijven? Dan zal in de meeste gevallen de verlenging afgegeven worden voor een periode zo lang nodig is om de zaken af te ronden.
 • Heb je een Thaise nationaliteit gehad en wil je langer blijven? Dan is de verlenging maximaal voor 1 jaar, u kunt onbeperkt aantal keer de verlenging van 1 jaar vernieuwen.
 • Retirement- en Long Stay visumhouders mogen het verblijfsperiode niet online verlengen. Dit gaat enkel in persoon via de immigratiedienst. Dit geldt ook voor houders van een vluchtelingenpaspoort of een reisdocument.
Let op! De verlenging of het omzetten van uw verblijf of visum Thailand kan alleen als uw einddatum of vervaldatum visum binnen 45 dagen valt!

Ophalen van uw stempel of visumsticker voor verlenging Thailand

Heeft u bevestiging gekregen van ons dat uw e-Extension is goedgekeurd en kunt u uw stempel of visum sticker ophalen? Let er dan op dat voor toeristen de locatie van aanvraag kan afwijken dan de locatie voor het verkrijgen van de stempel/sticker. Voor alle overige visumtypen moet dit op dezelfde plaats gebeuren.

 • U mag bijvoorbeeld als toerist dus wel een aanvraag indienen via Pattaya en uw stempel in Hua Hin ophalen bijvoorbeeld, hierdoor kunt u vooraf al het eea in gang zetten wanneer u op doorreis bent.
 • Visumvrije entree houders mogen ook elders de stempel/sticker verkrijgen dan het punt van aanvraag.

Overige visumhouders van zakenvisum Thailand of Familievisum Thailand, moeten de stempel /sticker in dezelfde plaats ophalen als waar de aanvraag is ingediend. Dit geldt dus voor alle Non-immigrant visumtype houders.

Verlenging van verblijf in Thailand wordt alleen op werkdagen goedgekeurd! Op feestdagen worden geen aanvragen verwerkt.

Heeft uw aanvraag haast? Vraag de verlenging dan volgens de urgente procedure aan! Zo heeft u de verlenging binnen één werkdag al. U kunt vaak de volgende werkdag dus al langskomen om de stempel of visum sticker op te halen.

De verblijfsperiode moet korter dan 45 dagen geldig zijn om de verlenging aan te kunnen vragen. Is uw verblijsperiode nog langer dan 45 dagen geldig? Dan zult u moeten wachten met het aanvragen van een verlenging.

Welke provincies bieden online verlenging aan?

De onderstaande provincies bieden de optie om het verblijf online te verlengen via de e-Extension:

Waarom visumvrije entree of visum Thailand online verlengen bij Traveldocs?

Het voordeel van het online verlengen is simpelweg, omdat het een hoop kopzorgen en lang wachten scheelt.

We horen vaak verhalen dat reizigers, met name in de drukke toeristische gebieden, al voor de openingstijden uren in de rij moeten staan, om te voorkomen dat je later weggestuurd wordt zonder geholpen te worden of aan de beurt te zijn gekomen. Vaak is dit vanwege de grote opkomst van toeristen en enorme drukte hierdoor.

Wanneer je online de verlening aanvraagt, bespaar je jezelf al deze ellende, omdat de immigratiedienst dan online al jouw documenten kan inzien en beoordelen, waarbij je niet hoeft te wachten in een kantoortje, maar dit vanuit je verblijfadres met een gerust hart kunt doen. Omdat Traveldocs tevens vooraf doorgeeft welke documenten je nodig hebt en de controle hiervan vooraf verricht, weet je ook zeker dat je niet teruggestuurd wordt, omdat je documenten niet voldoen. Als je dit op locatie overkomt, mag je de volgende dag gewoon weer terugkomen en heb je meestal niet de mogelijkheid om je documenten ter plekke te corrigeren. Je bespaart jezelf hier dus ook het risico op een onnodig bezoekje mee.

Is je e-Extension goedgekeurd? Dan hoef je alleen nog maar langs te komen om de stempel voor verlenging in het paspoort gedrukt te krijgen. Ook dit gaat veel sneller dan gebruikelijk, omdat hiervoor een aparte balie beschikbaar is gemaakt bij de immigratiekantoren. De rij hiervoor is veel korter, omdat er gewerkt wordt met een duidelijk afsprakensysteem, waarbij je op moment van afspraak aan de beurt bent en je slechts je paspoort en goedkeuring hoeft te tonen. De immigratieofficier die jouw aanvraag behandeld, hoef alleen maar jouw dossier op te roepen om de documenten in te zien. Al het rompslomp met documenten is hierdoor dus ook verleden tijd.

Kortom, niet alleen wordt je veel sneller en gemakkelijker geholpen, je bespaart jezelf een hoop wachttijd en kopzorgen hiermee! Wacht daarom niet langer en dien vandaag nog je verzoek voor een verlenging in en geniet van een langer verblijf in Thailand!

Traveldocs helpt bedrijven en particulieren bij de aanvraag van een visum of legalisatie. Als erkend legalisatie bureau assisteren wij u administratief en verzorgen wij de complete afhandeling bij de relevante ambassade of het consulaat. Voor deze dienstverlening berekenen wij bemiddelingskosten. Wij zijn geen overheidsinstantie of daaraan gelieerd. Alle door u te betalen kosten zijn duidelijk zichtbaar en volledig transparant en Traveldocs hanteert scherpe prijzen, een professionele service met een adequate knowhow binnen de wereld van legalisaties. Uiteraard heeft U ook de mogelijkheid om uw aanvraag rechtstreeks in te dienen bij de betreffende overheidsinstantie. Wanneer u een aanvraag via visum-legalisatie.nl  doet, betaalt u nooit meer voor de consulaire kosten dan bij de ambassade/ het consulaat.

Back To Top