Ga naar hoofdinhoud

Visum Turkije aanvragen

Bent u van plan om op reis te gaan en wilt u een visum Turkije aanvragen? Bij Traveldocs kunt u eenvoudig en geheel online een toeristenvisum aanvragen vanaf € 89,95 euro per persoon.

Ontvang uw visum vanaf 2 dagen!

De procedure van het aanvragen van uw visum Turkije kan vanaf 2 werkdagen.

Bespaar tot 35%!

Bij het online bestellen van uw visum hanteren wij de scherpste prijzen. Hierdoor kunt u bij Traveldocs de goedkoopste visum Turkije aanvragen!

Bank betalingen

Let op! Wanneer u alleen reist met een reisdocument/vluchtelingenpaspoort, mag u GEEN e-visum Turkije aanvragen. U bent verplicht om een afspraak te maken bij de ambassade/het consulaat van Turkije om een regulier visum aan te vragen. Wilt u hier hulp bij? Traveldocs kan u ook hiermee op weg helpen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Beschikt u over een buitenlands paspoort en een verblijfsvergunning? Dan mag u wel op een e-visum reizen.

Lees onderstaande informatie goed door voordat u de aanvraag indient op onze website. Bij het doorzetten van een aanvraag gaan wij er vanuit dat u geschikt bent voor het elektronisch visum Turkije.

Hoe werkt het?

1. Aanvragen

Eenvoudig een visum Turkije aanvragen door de benodigde gegevens online in te vullen.

2. Online afrekenen

U kunt op een veilige manier online afrekenen met iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard.

3. Officieel document

Ontvang het officiële visum Turkije per e-mail (vaak binnen 15 minuten!). Zo kunt u met een gerust hart op reis.

Belangrijke informatie visum Turkije

Neem een kijkje op onderstaande pagina’s voor alle nodige informatie omtrent het visum Turkije en de voorwaarden hiervan.

Visumbenodigdheden

Turkije

Paspoort

Uw originele paspoort met een geldigheid van minstens 6 maanden na de vervaldatum van uw visum.

Ook is het belangrijk dat uw paspoort nog minimaal 2 lege visumpagina’s bevat die tegenover elkaar liggen.

Aanvullende Documenten

Buitenlandse paspoorthouders dienen het volgende aan te leveren:

  • kopie verblijfsvergunning beiden zijden voor Nederland of België. Dit mag een tijdelijk of permanent verblijfsvergunning zijn
  • indien u niet beschikt over een verblijfsvergunning, mag u ook een geldig visum voor Nederland of België aanleveren

Geldigheid

  • Het e-visum Turkije heeft een wisselende geldigheid. Meestal is dit 4 maanden vanaf het moment van afgifte.
  • Uw standaard verblijfsperiode met een e-visum Turkije is 30 dagen. U kunt dit visum verlengen tot maximaal 180 dagen aaneengesloten verblijf.

Belangrijke Informatie

  • Wij adviseren dat u een print van uw e-Visum samenvoegt met uw paspoort alvorens af te reizen naar uw bestemming.
  • Bewaar de aanvraag (of de email) van uw e-Visum. Zo hoef u deze niet opnieuw in te vullen als u nogmaals naar dezelfde bestemming zou reizen.

Wat is het visum Turkije?

Als u naar Turkije wilt reizen, moet u een reisdocument en visum Turkije bezitten en deze meenemen op reis. Het reisdocument kan een paspoort of een ID kaart zijn.

Hieraan zijn een aantal eisen, die op deze pagina worden toegelicht, gesteld. De eisen hangen af van het land van uitgifte van het reisdocument. Zo is het voor inwoners van bepaalde landen mogelijk met een ID kaart te reizen, terwijl het voor inwoners van andere landen alleen is toegestaan te reizen met een paspoort met voldoende resterende geldigheid.

Ook het soort visum dat moet worden aangevraagd is niet voor alle nationaliteiten gelijk. Meestal voldoet het e-visum Turkije, welke online kan worden aangevraagd. Maar soms is het toch nodig om een regulier visum aan te vragen. Dit reguliere visum kunnen wij ook voor u aanvragen. Neemt u dan gerust contact met ons op als u niet zeker weet welk visum voor u van toepassing is.

Welke varianten voor het visum Turkije zijn er?

Het meest voorkomende visum is het elektronisch visum (e-visum), deze is bedoeld voor toeristische en zakelijke reizigers. Daarnaast is er ook het reguliere visum. Dit reguliere visum Turkije is bedoeld voor personen die in Turkije willen werken, studeren, vrachtwagenchauffeurs en media personeel.

Bij Traveldocs kunt u online het zakenvisum en het toeristen visum Turkije aanvragen. Dit gebeurd geheel online in slechts een paar stappen.

 

Direct het goedkoopste visum Turkije aanvragen

Wilt u gelijk het goedkoopste visum Turkije aanvragen? Ga dan direct door naar het online aanvraagformulier. Wilt u eerst meer weten over het visum en de procedure? Lees dan onze FAQ Turkije pagina, of neem contact met ons op via het online contactformulier.

Alles wat u moet weten over het visum Turkije

Voorwaarden e-visum Turkije

Lees op onze Belangrijke informatie visum Turkije pagina wat de voorwaarden zijn van het e-visum Turkije.

Nederlandse paspoorthouders hoeven geen visum meer voor vertrek aan te vragen. Reist u met een ID kaart? Dan moet dit wel op tijd voor vertrek gebeuren.

Kosten

De kosten voor het elektronisch visum Turkije bedragen slechts € 89,95, inclusief BTW per persoon (voor personen met ander nationaliteit). Met dit visum kunt u als Nederlandse of Belgische paspoorthouder zowel voor toeristische- als zakelijke doeleinden naar Turkije reizen. In deze visum Turkije kosten zijn ook onze bemiddelingskosten en BTW in mee berekend. U krijgt dus nooit achteraf te maken met hogere kosten voor uw visum Turkije.

Non-NL paspoorthouders

Andere nationaliteiten kunnen hogere kosten krijgen voor het e-visum Turkije. Daarom verzoeken wij niet-Nederlandse paspoorthouders om vooraf contact op te nemen met ons, zodat wij de exacte prijsberekening voor uw nationaliteit kunnen opmaken, voordat u de aanvraag op onze website indient.

Geldigheid

Ondanks de lange visum geldigheidstermijn van 180 dagen, mag u met het Turkse visum slechts 90 dagen in Turkije verblijven. Dat mag een aaneengesloten periode zijn, maar u mag deze periode van maximaal 90 dagen ook opknippen. U mag namelijk een onbeperkt aantal keer in Turkije arriveren met uw visum Turkije. U mag dus eenmaal 90 dagen in Turkije blijven, of 90 maal één dag, en alles ertussenin. Al deze reizen moeten wel gemaakt worden binnen de geldigheidstermijn van 180 dagen. De geldigheidstermijn geldt voor de gehele reis, dus niet alleen elke aankomst moet voor de 180e dag plaatsvinden, maar ook het laatste vertrek uit Turkije.

langer dan 90 dagen verblijven

Wilt u langer in Turkije verblijven dan het e-visum toelaat? Dan dient u zich te melden bij de dichtstbijzijnde Provinciale Directoraat voor Migratiebeheer in Turkije. Wanneer u dit niet doet en toch langer dan uw visumgeldigheid in Turkije verblijft, kan het zijn dat u een boete, uitzetting of een toegangsverbod opgelegd krijgt.

Verwerkingstijd

Het e-visum Turkije is binnen één werkdag gereed, en maximaal 2 werkdagen. De snelheid van de verwerking is afhankelijk van de door u gekozen verwerkingsduur.

Spoed

Heeft u de aanvraag in spoed ingediend en is deze compleet ingediend op onze website op werkdagen voor 1700 uur? Dan krijgt u het visum binnen één uur per mail van ons!

Reisdocument of vluchtelingenpaspoort

Heeft u geen officieel paspoort van een land dat op een e-visum naar Turkije mag reizen? Dan mag u geen e-visum aanvragen.

U dient in dit geval in persoon naar de ambassade te gaan en zelf een afspraak hiervoor te maken, omdat dit niet namens u mag gebeuren.

Waarom uw zaken- of toeristen visum Turkije aanvragen bij Traveldocs?

Bij Traveldocs staan wij garant voor professionele, correcte, vlotte en tevens zeer betrouwbare service. Ook kunt u bij ons het goedkoopste visum Turkije aanvragen.

Onze ervaren deskundigen controleren de aanvraag alvorens deze wordt ingediend bij het consulaat van Turkije. Slechts op deze manier bent u 100% zeker dat uw aanvraag correct en veilig wordt aangevraagd.

Traveldocs maakt de procedure makkelijker voor u, dus geen ingewikkelde website procedures meer.

U wordt op de hoogte gehouden van de status van de aanvraag via e-mail dan wel telefoon. Tevens kunt u te allen tijde uw aanvraag volgen via de Tracking functie op onze website.

Traveldocs is een Nederlands bedrijf met jarenlange ervaring en de juiste connecties om uw documenten correct te behandelen. Wij werken samen met diverse touroperators, topclubs, grote (internationale) bedrijven en NGO’s. Uw documenten zijn te allen tijde in veilige handen bij ons.

Bent u van plan om naast Turkije ook andere landen te bezoeken?

Neem een kijkje op onderstaande visum landen, zodat u goed voorbereid en voorzien van juiste documenten op reis kunt gaan.

Traveldocs helpt bedrijven en particulieren bij de aanvraag van een visum of legalisatie. Als erkend legalisatie bureau assisteren wij u administratief en verzorgen wij de complete afhandeling bij de relevante ambassade of het consulaat. Voor deze dienstverlening berekenen wij bemiddelingskosten. Wij zijn geen overheidsinstantie of daaraan gelieerd. Alle door u te betalen kosten zijn duidelijk zichtbaar en volledig transparant en Traveldocs hanteert scherpe prijzen, een professionele service met een adequate knowhow binnen de wereld van legalisaties. Uiteraard heeft U ook de mogelijkheid om uw aanvraag rechtstreeks in te dienen bij de betreffende overheidsinstantie. Wanneer u een aanvraag via visum-legalisatie.nl  doet, betaalt u nooit meer voor de consulaire kosten dan bij de ambassade/ het consulaat.

Back To Top