skip to Main Content

Visum Turkije aanvragen

Een visum is benodigd voor Turkije. U kunt een toeristenvisum aanvragen vanaf € 39,50

Ontvang uw visum vanaf 2 dagen!

De procedure van het aanvragen van uw visum Turkije kan vanaf 2 werkdagen.

Bespaar tot 35%!

Bij het online bestellen van uw visum hanteren wij de scherpste prijzen.

Trustpilot
Bank betalingen

Nederlandse paspoorthouders mogen zowel toeristisch als zakelijk visumvrij naar Turkije reizen. Bent u van plan om betaalde arbeid te verrichten of beschikt u over een andere nationaliteit? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag verder.

Hoe werkt het?

visum

1. Aanvragen

Eenvouding een e-visum voor Turkije aanvragen door de benodigde gegevens online in te vullen.

veilig afrekenen visum

2. Online afrekenen

U kunt op een veilige manier online afrekenen met iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard.

visum aanvraag

3. Officieel document

U ontvangt het e-visum Turkije per e-mail. Zo kunt u met een gerust hart op reis.

Visumbenodigdheden

Turkije

Paspoort

Uw originele paspoort met een geldigheid van minstens 6 maanden na de vervaldatum van uw visum.

Ook is het belangrijk dat uw paspoort nog minimaal 2 lege visumpagina’s bevat die tegenover elkaar liggen.

Pasfotoscan

Een officiële, kleuren pasfotoscan welke aan onderstaande voorwaarden voldoet:

  • De foto is minder dan 3 maanden oud
  • De achtergrond is wit of lichtgrijs van kleur
  • De persoon op de foto kijkt recht in de camera
  • Er wordt geen bril gedragen op de foto

Belangrijke informatie

  • Wij adviseren dat u een print van uw e-Visum samenvoegt met uw paspoort alvorens af te reizen naar uw bestemming.
  • Bewaar de aanvraag (of de email) van uw e-Visum. Zo hoeft u deze niet opnieuw in te vullen als u nogmaals naar dezelfde bestemming reist.

Wat is het visum Turkije?

Als u naar Turkije wilt reizen, moet u een reisdocument en visum Turkije bezitten en deze meenemen op reis. Het reisdocument kan een paspoort of een ID kaart zijn. Hieraan zijn een aantal eisen, die op deze pagina worden toegelicht, gesteld. De eisen hangen af van het land van uitgifte van het reisdocument. Zo is het voor inwoners van bepaalde landen mogelijk met een ID kaart te reizen, terwijl het voor inwoners van andere landen alleen is toegestaan te reizen met een paspoort met voldoende resterende geldigheid. Ook het soort visum dat moet worden aangevraagd is niet voor alle nationaliteiten gelijk. Meestal voldoet de variant van het visum Turkije die online kan worden aangevraagd, maar soms is het nodig een fysiek visum aan te vragen die wij ook voor u kunnen verzorgen.

Het visum voor Turkije betreft voor bijna alle nationaliteiten tegenwoordig een elektronisch visum. Al vanaf 2014 geldt er een visumplicht voor Turkije voor zowel Nederlandse als Belgische nationaliteiten voor zowel zakelijke als toeristische reizen.

Daarnaast kunnen alle aanvragen voor Turkije op onze website geheel digitaal aangevraagd en verwerkt worden. U hoeft dus niks meer fysiek aan papierwerk bij ons aan te leveren.

Doordat het visum digitaal verstuurd wordt en vaak een lange geldigheid heeft, is het mogelijk om deze makkelijker te bewaren en u kunt u de visumaanvraag in de meeste gevallen tot bijna 1 jaar voor uw daadwerkelijke vertrekdatum aanvragen.

Welke varianten voor het visum Turkije zijn er?

Het meest voorkomende visum is het elektronisch visum, deze is bedoeld voor toeristische en zakelijke reizigers. Daarnaast is er ook het fysieke visum, dit visum is bedoelt voor personen die in Turkije willen werken, studeren, vrachtwagenchauffeurs en media.

Verwerkingsduur, visumgeldigheid en kosten

De kosten en de verwerkingsduur voor het visum hangen van af van het visumtype dat u kiest.

Ondanks de lange visum geldigheidstermijn van 180 dagen, mag u met het Turkse visum slechts 90 dagen in Turkije verblijven. Dat mag een aaneengesloten periode zijn, maar u mag deze periode van maximaal 90 dagen ook opknippen. U mag namelijk een onbeperkt aantal keer in Turkije arriveren met uw visum Turkije. U mag dus eenmaal 90 dagen in Turkije blijven, of 90 maal één dag, en alles ertussenin. Al deze reizen moeten wel gemaakt worden binnen de geldigheidstermijn van 180 dagen. De geldigheidstermijn geldt voor de gehele reis, dus niet alleen elke aankomst moet voor de 180e dag plaatsvinden, maar ook het laatste vertrek uit Turkije.

Het elektronisch visum kost slechts 39,50, inclusief BTW per persoon. Met dit visum kunt u zowel voor toeristische- als zakelijke doeleinden naar Turkije reizen.

De verwerkingstijd duurt doorgaans maar een paar dagen. Echter adviseren u om uw visum altijd ruim voor dat u gaat reizen aan te vragen.

Waarom uw Visum Turkije aanvragen bij Traveldocs?

Bij Traveldocs staan wij garant voor professionele, correcte, vlotte en betrouwbare service.

Onze ervaren deskundigen controleren de aanvraag alvorens deze wordt ingediend bij het consulaat van Turkije. Slechts op deze manier bent u 100% zeker dat uw aanvraag correct en veilig wordt aangevraagd.

Traveldocs maakt de procedure makkelijker voor u, dus geen ingewikkelde website procedures meer.

U wordt op de hoogte gehouden van de status van de aanvraag via e-mail dan wel telefoon. Tevens kunt u ten alle tijden uw aanvraag volgen via de Tracking functie op onze website.

Traveldocs is een Nederlands bedrijf met jarenlange ervaring en de juiste connecties om uw documenten correct te behandelen. Wij werken samen met diverse tour operators, topclubs, grote (internationale)bedrijven en NGO’s. Uw documenten zijn ten alle tijden in veilige handen bij ons.

Visum Turkije nu aanvragen

Wilt u het visum Turkije direct aanvragen? Ga dan direct door naar het online aanvraagformulier. Wilt u eerst meer weten over het visum en de procedure? Lees dan onze FAQ visum Turkije pagina, of neem contact met ons op via het online contactformulier.

Traveldocs helpt bedrijven en particulieren bij de aanvraag van een visum of legalisatie. Als erkend legalisatie bureau assisteren wij u administratief en verzorgen wij de complete afhandeling bij de relevante ambassade of het consulaat. Voor deze dienstverlening berekenen wij bemiddelingskosten. Wij zijn geen overheidsinstantie of daaraan gelieerd. Alle door u te betalen kosten zijn duidelijk zichtbaar en volledig transparant en Traveldocs hanteert scherpe prijzen, een professionele service met een adequate knowhow binnen de wereld van legalisaties. Uiteraard heeft U ook de mogelijkheid om uw aanvraag rechtstreeks in te dienen bij de betreffende overheidsinstantie. Wanneer u een aanvraag via visum-legalisatie.nl  doet, betaalt u nooit meer voor de consulaire kosten dan bij de ambassade/ het consulaat.

Back To Top