Ga naar hoofdinhoud

VISUM VERENIGDE STATEN AANVRAGEN

Welke nationaliteiten mogen een ESTA visum aanvragen en mogen op een ESTA visum naar Amerika reizen?

Hieronder lees je welke nationaliteiten aanspraak kunnen maken op een ESTA visum

Je hebt recht om een ESTA visum aan te vragen wanneer je paspoorthouder bent van een van de landen die onderdeel uitmaakt van het zogenaamde Visa Waiver Program. Dit is een overeenkomst die Amerika heeft gesloten met diverse (EU) landen om het reizen tussen USA en EU te vergemakkelijken en aantrekkelijker te maken. Deze regeling is van toepassing op alle vijftig staten, plus alle overzeese gebieden van de VS.

Heb je een officieel paspoort van een van onderstaande landen? Dan mag je meestal op een ESTA visum reizen, tenzij je valt onder een van de uitzonderingen. De uitzonderingen vind je onder de landeninformatie op deze pagina. Ook zie je hieronder het jaartal dat het betreffende land onderdeel is geworden van het Visa Waiver Program.

 

Andorra (1991) Australië (1996) Oostenrijk (1991)
België (1991) Brunei (1993) Chile (2014)
Tjechië (2008) Denemarken (1991) Estonia (2008)
Finland (1991) Frankrijk (1989) Duitsland (1989)
Griekenland (2010) Hongarije (2008) IJseland (1991)
Ierland (1995) Italië (1989) Japan (1988)
Zuid Korea (2008) Letland (2008) Liechtenstein (1991)
Litouwe (2008) Luxemburg (1991) Malta (2008)
Monaco (1991) Nederland (1989) Nieuw Zeeland (1991)
Noorwegen (1991) Polen (2019) Portugal (1999)
San Marino (1991) Singapore (1999) Slowakije (2008)
Slovenië (1997) Spanje (1991) Zweden (1989)
Zwitserland (1989) Taiwan (2012) Verenigd Koninkrijk (Engeland) (1988)
Kroatië (2021)

Wanneer mag je niet op een ESTA reizen?

Is een van onderstaande zaken op jou van toepassing? Dan mag je niet op een ESTA visum reizen en ben je verplicht om een regulier visum Amerika aan te vragen via de ambassade. Je mag niet op een ESTA visum afreizen wanneer je:

  1. Op of na 1 maart 2011 in één of meerdere van de volgende landen bent geweest en hier stempels van hebt verkregen in het paspoort: Iran, Irak, Soedan, Libië, Somalië of Jemen. Afghanistan heeft hier ook deel van uitgemaakt maar is inmiddels van de lijst geschrapt.
  2. Langer dan 90 dagen aaneengesloten in Amerika wilt verblijven, zonder het land tussentijds te (willen of kunnen) verlaten.
  3. Langer dan 12 maanden (totaal) hebt vastgezeten of veroordeeld bent voor (ernstige) strafbare feiten, al dan niet in het verleden, inclusief geseponeerde- en niet geregistreerde zaken of strafbare feiten hebt gepleegd in het buitenland en hiervoor bent veroordeeld.
  4. Voor andere doeleinden naar Amerika af wilt reizen dan toeristisch of zakelijk, zoals bijvoorbeeld journalisten en media gerelateerde doeleinden, religieuze werkers, intra-company transfers, stagiaires en studenten en crew leden van vliegtuigen en maritieme vaartuigen.
  5. Al dan niet betaalde arbeid wilt verrichten tijdens het verblijf in Amerika.

Snel en gemakkelijk uw ESTA aanvragen

Traveldocs kan u helpen door de procedure uit handen te nemen en snel en gemakkelijk uw ESTA visum aanvragen! Plaats uw order op de website en wij gaan direct voor u aan de slag.

Wilt u een visum aanvragen voor een andere bestemming? Kijk dan op onze algemene overige bestemmingen of op onze hoofd visum pagina.

Direct jouw visum Amerika vakantie regelen

Ben je van plan om binnenkort op vakantie te gaan naar Amerika? Regel jouw vakantie in Amerika visum dan vandaag nog! Wanneer je jouw Amerika vakantie visum op tijd regelt kun je namelijk onbezorgd van je vakantie gaan genieten.

Bent u van plan om naast Amerika ook nog andere landen te bezoeken?

Neem dan een kijkje op de onderstaande visumplichtige landen pagina’s, zodat u alle documenten op tijd in orde heeft om met een gerust hart op reis te kunnen gaan.

 

Waarom uw visum Amerika aanvragen bij Traveldocs?

Bij Traveldocs kunt u zeer gemakkelijk en snel een Verenigde Staten visum aanvragen. Wij staan namelijk garant voor professionele, correcte, vlotte en betrouwbare service. Hierdoor kunt u met een gerust gevoel op reis gaan.

Onze ervaren deskundigen controleren uw visum Amerika aanvraag alvorens deze wordt ingediend bij de overheid van de VS. Slechts op deze manier bent u 100% zeker dat uw aanvraag correct en veilig wordt aangevraagd.

Traveldocs maakt de procedure makkelijker voor u, dus geen ingewikkelde website procedures meer.

U wordt op de hoogte gehouden van uw ESTA aanvraag status via e-mail danwel telefoon. Tevens kunt u te allen tijde uw aanvraag volgen via de Tracking functie op onze website.

Traveldocs is een Nederlands bedrijf met jarenlange ervaring en de juiste connecties om uw documenten correct te behandelen. Wij werken samen met diverse touroperators, topclubs, grote (internationale)bedrijven en NGO’s. Uw documenten zijn te allen tijde in veilige handen bij ons.

Traveldocs helpt bedrijven en particulieren bij de aanvraag van een visum of legalisatie. Als erkend legalisatie bureau assisteren wij u administratief en verzorgen wij de complete afhandeling bij de relevante ambassade of het consulaat. Voor deze dienstverlening berekenen wij bemiddelingskosten. Wij zijn geen overheidsinstantie of daaraan gelieerd. Alle door u te betalen kosten zijn duidelijk zichtbaar en volledig transparant en Traveldocs hanteert scherpe prijzen, een professionele service met een adequate knowhow binnen de wereld van legalisaties. Uiteraard heeft U ook de mogelijkheid om uw aanvraag rechtstreeks in te dienen bij de betreffende overheidsinstantie. Wanneer u een aanvraag via visum-legalisatie.nl  doet, betaalt u nooit meer voor de consulaire kosten dan bij de ambassade/ het consulaat.

Back To Top