Ga naar hoofdinhoud

VISUM VERENIGDE STATEN AANVRAGEN

Regulier visum Amerika aanvragen

Een regulier visum Amerika is een visumsticker, welke door de Amerikaanse ambassade of het consulaat wordt aangebracht in uw paspoort. Dit visum Amerika kunt u aanvragen wanneer u niet beschikt over een paspoort van een land dat is aangesloten bij het VWP, wanneer het ESTA visum aanvraag is afgewezen of als u voor andere doeleinden dan toeristisch of voor een korte werkbespreking naar Amerika zult reizen. Denk hierbij aan:

B1/B2 visum Amerika aanvragen

De meest voorkomende regulier visum Amerika type is het B1 en B2 visum Amerika. Dit B1/B2 visum Amerika bedraagt tenminste 160 USD aan consulaire kosten. Dit bedrag geldt voor de visumtypen: B, C, D, F, M, I, J, TD/TN (NAFTA), T en U.

 • Zakelijke reis met een langere visumgeldigheid / verblijfstermijn of voor niet Nederlandse paspoorthouders (B1 of B1/B2 visum);
 • Toeristische reis met langere geldigheid of voor niet Nederlandse paspoorthouders (B2 of B1/B2 visum);
 • Medische doeleinden (B2), voor aanvragers die naar VS reizen voor een medische behandeling;

Het aanvragen en verwerken van een B visum Amerika duurt meestal een paar weken. Het kan per aanvraag en nationaliteit verschillen hoe lang het ongeveer duurt alvorens uw B1 / B2 visum Amerika klaar is. Wij raden te allen tijde aan om uw aanvraag niet later dan 6 weken voor vertrek aan te leveren. Het slim om de aanvraag al 3 maanden voor vertrek te starten. Er moet namelijk ook een afspraak gemaakt worden bij de ambassade of het consulaat voor het afgeven van een interview en biometrische data, zoals vingerafdrukken en een gelaatsscan. In sommige gevallen kan de wachttijd hiervoor oplopen naar enkele maanden, afhankelijk van de snelheid en beschikbaarheid van de betreffende Amerikaanse overheidsinstantie. Daarom is het wijsheid om uw visum Amerika ruim op tijd aan te vragen, zodat u niet in tijdsnood komt te zitten en op tijd uw B1 / B2 visum ontvangt.

Indien u wilt weten hoe lang het zal duren alvorens uw B1 of B2 visum Amerika klaar is, raden wij aan om ruim op tijd contact met ons op te nemen via de button onderaan de pagina of via ons contactformulier. Wij helpen u graag op weg.

Overige regulier visum Amerika typen en kosten

Naast het B1/B2 visum Amerika, kunt u bij Traveldocs ook terecht voor hulp bij het aanvragen van overige visum typen voor Amerika. Valt u onder één van de onderstaande categorieën en wilt u een visum Amerika aanvragen? Neem dan contact met ons op.

 • Transitreizigers die niet op een ESTA kunnen reizen (C1),
 • Maritieme werknemers, welke toegang benodigd hebben tot de beveiligde zones in de VS (B1-TWIC visum),
 • Crewleden, zoals piloten, scheepvaartbemanning en vliegtuigpersoneel (C1/D),
 • Academische (F1 visum) en niet-academische (M visum) studenten die van plan zijn een periode in de VS te gaan studeren,
 • Kennismigranten die van plan zijn betaalde arbeid te verrichten in de VS en een werkvisum moeten aanvragen,
 • Aanvragers die willen emigreren naar de VS,
 • Reizigers die in dienst gaan bij een dochterbedrijf / ander filiaal of afdeling van de huidige werkgever, maar dan in de VS en hier een werkvisum voor moeten aanvragen (Intra Company Transfer, L1 visum),
 • Echtgenoten/partners van Amerikaanse inwoners (K visum),
 • Aanvragers die een staatsburgerschap wensen te verkrijgen in de VS / genaturaliseerd willen worden,
 • Media personeel en journalisten (I visum),
 • Aanvragers die van plan zijn naar de VS te reizen voor religieuze / missionaire doeleinden (R visum),
 • Uitwisselingsstudenten die in de VS zullen deelnemen aan een uitwisselingsprogramma en hier een visum voor moeten aanvragen. Hier vallen oa de volgende groepen ook onder: Stagiairs, werkvakantie reizigers, au-pairs en uitwisselingsstudenten (J1 visum),
 • Reizigers die een rechtszaak moeten bijwonen in Amerika (U visum) en reizigers die slachtoffer zijn geweest van mensenhandel (T visum).

Let wel op dat de consulaire kosten verschillen per type aanvraag! Voor de H, O, P, Q, R en L visum Amerika typen betaald u 190 USD aan consulaire kosten. Voor de E visumtypen betaald u 205 USD aan consulaire kosten. Het K visum Amerika bedraagt 265 USD aan consulaire kosten.

Studenten visum Amerika aanvragen en extra kosten

Studenten (F en M visumtypen) betalen aanvullende extra kosten aan de ambassade / het consulaat, de zogeheten SEVIS fee, de Student and Exchange Visitor Information System. Deze fee dient apart betaald te worden aan de Amerikaanse overheid en kan in sommige gevallen door de school worden voldaan. De kosten van het Studenten visum Amerika zijn afhankelijk per visumtype en bedragen tussen de 350 USD voor aanvragers van de F- en M visumtypen en de 220 USD voor aanvragers van het J visum Amerika. Indien de aanvrager deelneemt aan vakantiewerk/reisprogramma, au-pair werkzaamheden zal verrichten of mee doet aan een zgn. Camp Counselor programma, kan het zijn dat deze SEVIS fee kosten gereduceerd worden naar 35 USD.

Daarnaast rekenen wij bemiddelingskosten. Vraag ons vooraf naar een exacte prijsberekening voor uw visum Amerika aanvraag.

Voordelen regulier visum Amerika

De voordelen van een regulier visum Amerika zijn:

 • Het visum is langer geldig dan een ESTA visum, in sommige gevallen tot 10 jaar
 • U hoeft niet steeds opnieuw een visumaanvraag in te dienen
 • Als het paspoort is verlopen, maar het visum erin een langere geldigheid bevat, kan deze meestal tegen lagere consulaire kosten worden overgezet naar uw nieuwe paspoort
 • U hoeft tenminste 5 jaar lang geen nieuwe aanvraag in te dienen en kunt onbeperkt reizen op dezelfde visum. Vaak kunt u ook langer in Amerika verblijven dan wanneer u reist op een ESTA visum

Nadelen regulier visum Amerika

Naast voordelen komen er ook helaas nadelen van het regulier visum Amerika bij kijken, deze zijn:

 • Het aanvragen van een regulier visum Amerika is duurder dan een ESTA visum
 • De verwerkingstijd van uw visumaanvraag duurt langer
 • U moet documenten fysiek aanleveren, dit kan niet digitaal
 • U dient op afspraak te verschijnen bij de ambassade of het consulaat. Hier zal tijd voor gemaakt moeten worden.
 • De wachttijden bij de ambassade zijn door COVID-19 erg lang geworden, gemiddeld zo’n 162 tot 365 dagen.

Kosten regulier USA visum

Bij Traveldocs betaal je voor een toeristenvisum of zakenvisum Amerika (B1/B2)  €500,- euro per persoon. Deze kosten dekken alle bijkomende werkzaamheden en service kosten. Dit betekend dus dat het volgende hieronder valt:

 • De consulaire kosten die wij namens jou moeten betalen aan de ambassade om het regulier visum aan te kunnen vragen;
 • Onze bemiddelingskosten om de aanvraag namens jou te kunnen indienen;
 • Het opmaken van het consulair formulier (ook bekend als het DS-160 formulier);
 • Het inplannen van een afspraak bij het consulaat;
 • Een uitgebreid overzicht met daarin alle nodige documenten die je met je mee moet nemen, de voorwaarden van de documenten en de voorwaarden waaraan de aanvrager moet voldoen;
 • Een volledige controle van alle documenten, inclusief eventuele correcties en toevoegingen;
 • Indien gewenst, de begeleiding tijdens de afspraak bij het consulaat*;
 • Het retoursturen van het paspoort met daarin het visum van de ambassade naar ons kantoor;
 • Het versturen van het paspoort met daarin het visum van ons kantoor naar het gewenste adres van de aanvrager in Nederland of België.

Wel te verstaan het consulaat in Amsterdam. Met uitzondering van bezoeken aan het consulaat in België. Bij begeleiding tijdens afspraak bij het USA consulaat te Brussel betaald u een aanvullende toeslag van €285,95 euro p.p. per bezoek.

Vraagt u een ander visumtype aan? Neem dan contact met ons op voor een offerte.

Geldigheid visum Amerika

Het regulier visum Amerika via de ambassade/het consulaat bevat in de meeste gevallen een veel langere geldigheid dan het ESTA visum.

 • Het ESTA visum is 2 jaar geldig, tenzij het paspoort eerder vervalt.
 • Een B1/B2 visum Amerika is 120 maanden geldig (10 jaar) en is overdraagbaar naar een nieuw paspoort. Andere visumtypen bedragen een kortere geldigheid.

Ik heb een B1/B2 visum Verenigde Staten nodig | Verloop aanvraag visum Amerika

Het verloop van uw aanvraag visum Amerika is anders dan een ESTA visum aanvraag. Heeft u een visum nodig voor Verenigde Staten? Vul dan het contactformulier in. Na ontvangst van uw contactformulier zal een van onze medewerkers contact met u opnemen om de mogelijkheden en tarieven te bespreken.

Wilt u uw visumaanvraag daarna doorzetten? Dan ontvangt u van ons het stappenplan over het verloop van uw aanvraag visum Amerika en de lijst van benodigde documenten en diens voorwaarden om uw visumaanvraag te verwerken. De betaling kan vervolgens worden voldaan middels een betaallink of per factuur.

Tijdens dit aanvraagproces blijft u een eigen contactpersoon behouden, bij wie u terecht kunt voor hulp en vragen. Deze boekt de afspraak voor u in en maakt het consulair formulier voor u op. Zo weet u zeker dat het formulier foutloos ingevuld wordt en zal voldoen aan de eisen van de Amerikaanse ambassade.

Wilt u dat uw contactpersoon samen met u naar de biometrics afspraak gaat? Dat kan! Kies in dat geval voor onze VIP treatment voor uw visum Amerika aanvraag. Onze deskundigen zullen u dan persoonlijke begeleiding bieden tijdens alle stappen in uw visum Amerika aanvraagprocedure. Wij begrijpen heel goed dat het best spannend kan zijn om helemaal alleen naar een overheidsinstantie te gaan waar u de weg helemaal niet kent. In dat geval is het soms fijn om iemand bij u te hebben die u hierbij ondersteund en weet hoe de visum procedure voor Amerika werkt. Onze deskundigen zijn er voor u. Het enige wat u zelf hoeft te doen is het aanleveren van de nodige documenten en het verschijnen op de afspraak. De rest regelen wij, dit te allen tijde in overleg met u.

Zodra het paspoort met visum gereed is halen wij deze ook weer voor u af. Zo hoeft u niet onnodig meerdere keren op en neer te rijden naar Wassenaar of Amsterdam. Het paspoort met daarin het visum krijgt u middels een koerier de eerstvolgende werkdag afgeleverd op uw thuis- of werkadres.

Meer weten of direct een aanvraag starten? Klik dan op onderstaande knop!

 

Via onze website kunt u enkel het ESTA visum aanvragen.

 

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op!

Bent u van plan om naast Amerika ook nog andere landen te bezoeken?

Neem dan een kijkje op de onderstaande visumplichtige landen pagina’s, zodat u alle documenten op tijd in orde heeft om met een gerust hart op reis te kunnen gaan.

 

Waarom uw visum Amerika aanvragen bij Traveldocs?

Bij Traveldocs kunt u zeer gemakkelijk en snel een Verenigde Staten visum aanvragen. Wij staan namelijk garant voor professionele, correcte, vlotte en betrouwbare service. Hierdoor kunt u met een gerust gevoel op reis gaan.

Onze ervaren deskundigen controleren uw visum Amerika aanvraag alvorens deze wordt ingediend bij de overheid van de VS. Slechts op deze manier bent u 100% zeker dat uw aanvraag correct en veilig wordt aangevraagd.

Traveldocs maakt de procedure makkelijker voor u, dus geen ingewikkelde website procedures meer.

U wordt op de hoogte gehouden van uw ESTA aanvraag status via e-mail danwel telefoon. Tevens kunt u te allen tijde uw aanvraag volgen via de Tracking functie op onze website.

Traveldocs is een Nederlands bedrijf met jarenlange ervaring en de juiste connecties om uw documenten correct te behandelen. Wij werken samen met diverse touroperators, topclubs, grote (internationale)bedrijven en NGO’s. Uw documenten zijn te allen tijde in veilige handen bij ons.

Traveldocs helpt bedrijven en particulieren bij de aanvraag van een visum of legalisatie. Als erkend legalisatie bureau assisteren wij u administratief en verzorgen wij de complete afhandeling bij de relevante ambassade of het consulaat. Voor deze dienstverlening berekenen wij bemiddelingskosten. Wij zijn geen overheidsinstantie of daaraan gelieerd. Alle door u te betalen kosten zijn duidelijk zichtbaar en volledig transparant en Traveldocs hanteert scherpe prijzen, een professionele service met een adequate knowhow binnen de wereld van legalisaties. Uiteraard heeft U ook de mogelijkheid om uw aanvraag rechtstreeks in te dienen bij de betreffende overheidsinstantie. Wanneer u een aanvraag via visum-legalisatie.nl  doet, betaalt u nooit meer voor de consulaire kosten dan bij de ambassade/ het consulaat.

Back To Top