skip to Main Content

VISUM VERENIGDE STATEN AANVRAGEN

Wat is een Visum Verenigde Staten en wat zijn de kosten?

ESTA staat voor Electronic System for Travel Authorisation (Elektronisch Systeem voor reistoestemming). Dit is een toestemming om te reizen naar de Verenigde Staten. Indien u een paspoort bezit uit een land dat deelneemt aan het Visa Waiver Programma (VWP), kunt u een aanvraag doen voor een ESTA. Een ESTA is een equivalent van een visum, u ontvangt de bevestiging per e-email.

Alle reizigers (ook kinderen) naar Amerika zijn verplicht om voorafgaande aan de reis een eigen visum of een ESTA te verkrijgen. Ook bij een overstap in Amerika dient u in het bezit te zijn van een ESTA. De enige uitzondering hierop is als het vliegtuig een stop maakt in Amerika om te tanken, waarbij u het vliegtuig niet verlaat.

Traveldocs kan voor u deze ESTA aanvragen. Wij bekijken de aanvraag eerst alvorens deze manueel aan te vragen. Op deze wijze bet u zeker dat de aanvraag volledig correct en veilig is verlopen. Zo kunt u zonder zorgen op reis vertrekken naar de VS!

Traveldocs rekent € 29,95 euro, inclusief BTW per persoon, per ESTA. Doorgaans duurt het slechts tot 72 uur alvorens wij een reactie van de Amerikaanse overheid krijgen op de aanvraag.

Indien u de prijs wilt weten voor het verzorgen van een regulier visum voor Amerika (met een geldigheid van 5 tot 10 jaar), verzoeken wij u om hierover contact met ons op te nemen, daar de tarieven en benodigdheden kunnen verschillen per persoon. Via onze website is het enkel mogelijk om een ESTA geheel digitaal aan te vragen.

Voorwaarden om een ESTA aanvraag te kunnen starten

 • U dient in het bezit te zijn van een retour-of doorreisticket voor een geplande vlucht bij een luchtvaartmaatschappij of voor een afvaart bij een cruisemaatschappij die is geregistreerd voor ESTA’s
 • In totaal maximaal 90 dagen aaneengesloten verblijven in de VS, Mexico, Canada en de Caraïbische eilanden. (Door)reizen tussen al deze landen moeten binnen de termijn van 90 dagen plaatsvinden
 • Geen eerdere overtredingen zijn begaan van de immigratie wet-en regelgeving van de Verenigde Staten (bijv. het overschrijden van de 90 dagen verblijfsduur)
 • U heeft een automatisch leesbaar paspoort nodig om in aanmerking te komen voor een ESTA.

Hoe lang is een visum Verenigde Staten geldig en hoe lang mag ik in het land blijven?

Een ESTA is 2 jaar geldig. Het verblijf mag per keer 90 dagen bevatten. Het aantal entries heeft geen limiet, zolang het verblijf maar niet langer dan 90 dagen per keer duurt.

Mag iedereen een ESTA aanvragen?

Nee. In sommige gevallen kan de reiziger geen aanspraak maken op een ESTA. Dit is als een eerdere aanvraag is afgewezen, of als u niet uit een van de onderstaande landen komt:

Azië

 • Brunei
 • Japan
 • Singapore
 • Taiwan
 • Zuid-Korea

Europa

 • Bijna alle Europeanen mogen een ESTA aanvragen

Oceanië

 • Nieuw-Zeeland
 • Australië

Zuid-Amerika

 • Chili

Komt u uit een land dat niet hier boven wordt vermeldt? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Wat als ik niet in aanmerking kom voor een ESTA?

Als u geen aanspraak kunt maken op een ESTA, dient u een regulier visum aan te vragen. Dit moet u doen bij de Amerikaanse ambassade in Wassenaar of het Consulaat in Amsterdam. De adres gegevens zijn:

 • Consulaat Generaal Verenigde Staten bevindt zich aan de Museumplein 19, 1071 DJ te Amsterdam
 • Ambassade van de Verenigde Staten in Nederland bevindt zich aan de John Adams Park 1, 2244 BZ te Wassenaar

Traveldocs kan het voorbereidende werk voor u doen en een afspraak voor u inplannen. Indien u wilt weten wat u dient te doen, met welke kosten u te maken krijgt en welke mogelijkheden er zijn, neem dan contact met ons op voor advies op maat.

Waarom uw Visum Amerika aanvragen bij Traveldocs?

Bij Traveldocs staan wij garant voor professionele, correcte, vlotte en betrouwbare service.

Onze ervaren deskundigen controleren de aanvraag alvorens deze wordt ingediend bij de overheid van de VS. Slechts op deze manier bent u 100% zeker dat uw aanvraag correct en veilig wordt aangevraagd.

Traveldocs maakt de procedure makkelijker voor u, dus geen ingewikkelde website procedures meer.

U wordt op de hoogte gehouden van de status van de aanvraag via e-mail dan wel telefoon. Tevens kunt u ten alle tijden uw aanvraag volgen via de Tracking functie op onze website.

Traveldocs is een Nederlands bedrijf met jarenlange ervaring en de juiste connecties om uw documenten correct te behandelen. Wij werken samen met diverse tour operators, topclubs, grote (internationale)bedrijven en NGO’s. Uw documenten zijn ten alle tijden in veilige handen bij ons.

 

 

Visum Verenigde Staten nu aanvragen

 

Wilt u het visum Amerika direct aanvragen? Ga dan direct door naar het online aanvraagformulier. Wilt u eerst meer weten over het visum en de procedure? Lees dan onze FAQ visum Verenigde Staten pagina, of neem contact met ons op via het online contactformulier.

Traveldocs helpt bedrijven en particulieren bij de aanvraag van een visum of legalisatie. Als erkend legalisatie bureau assisteren wij u administratief en verzorgen wij de complete afhandeling bij de relevante ambassade of het consulaat. Voor deze dienstverlening berekenen wij bemiddelingskosten. Wij zijn geen overheidsinstantie of daaraan gelieerd. Alle door u te betalen kosten zijn duidelijk zichtbaar en volledig transparant en Traveldocs hanteert scherpe prijzen, een professionele service met een adequate knowhow binnen de wereld van legalisaties. Uiteraard heeft U ook de mogelijkheid om uw aanvraag rechtstreeks in te dienen bij de betreffende overheidsinstantie. Wanneer u een aanvraag via visum-legalisatie.nl  doet, betaalt u nooit meer voor de consulaire kosten dan bij de ambassade/ het consulaat.

Back To Top