Ga naar hoofdinhoud
Cuba visum

Visumvereisten voor Nederlanders en Belgen die naar Cuba reizen

Reizen naar Cuba is een spannende ervaring vol cultuur, geschiedenis en prachtige landschappen. Maar voordat je je koffers pakt, is het belangrijk om te weten welke visumvereisten gelden voor Nederlanders en Belgen 

In deze blogpost bespreken we de benodigde documenten, de aanvraagprocedure en enkele handige tips voor je reis naar dit Caribische eiland. 

Wat is een visum Cuba en waarom heb je het nodig? 

Een visum is een officieel document dat door de Cubaanse overheid wordt uitgegeven en waarmee je het land mag binnenkomen. Het is essentieel voor toeristen, zakenreizigers en andere bezoekers. Zonder een geldig visum Cuba kun je niet binnenkomen, dus het is belangrijk om dit op tijd te regelen. 

Cuba Visumvereisten voor Nederlanders 

 • Toeristenkaart: Nederlandse reizigers moeten een toeristenkaart (Tarjeta del Turista) aanvragen. Deze kaart is geldig voor een verblijf van maximaal 30 dagen en kan eenmalig verlengd worden met nog eens 30 dagen. De toeristenkaart kun je aanvragen bij de Cubaanse ambassade in Den Haag of rechtstreeks via onze website.
 • Paspoort: Je paspoort moet minstens zes maanden geldig zijn vanaf de datum van aankomst in Cuba. Zorg ervoor dat je paspoort in goede staat verkeert en geen beschadigingen vertoont. 
 • Verzekering: Het is verplicht om een geldige reisverzekering te hebben die medische kosten dekt in Cuba. Je kunt bij aankomst in Cuba gevraagd worden om een bewijs van deze verzekering te tonen. 
 • Retour- of doorreisticket: Je moet een retour- of doorreisticket kunnen laten zien bij aankomst in Cuba. Dit bewijst dat je van plan bent het land weer te verlaten na je verblijf. 

Cuba Visumvereisten voor Belgen 

Voor Nederlanders die naar Cuba willen reizen, zijn de volgende documenten en stappen nodig: 

 • Toeristenkaart: Belgische reizigers moeten ook een toeristenkaart aanvragen. Deze kun je verkrijgen bij de Cubaanse ambassade in Brussel of via een erkende visumdienst. De toeristenkaart is geldig voor een verblijf van maximaal 30 dagen en kan eenmalig verlengd worden. 
 • Paspoort: Je paspoort moet minstens zes maanden geldig zijn vanaf de datum van aankomst in Cuba. Controleer goed of je paspoort nog lang genoeg geldig is voordat je je reis boekt. 
 • Verzekering: Een geldige reisverzekering die medische kosten dekt, is verplicht. Je moet een bewijs van deze verzekering kunnen laten zien bij aankomst. 
 • Retour- of doorreisticket: Net als Nederlandse reizigers moeten Belgen een retour- of doorreisticket kunnen tonen bij aankomst in Cuba.
Visum Cuba aanvragen
Visum Cuba aanvragen

Cuba visum aanvraagprocedure 

De Cuba visum annvragen voor een Cubaanse toeristenkaart is vrij eenvoudig: 

 1. Vul het aanvraagformulier in: Dit formulier is verkrijgbaar bij de Cubaanse ambassade of online via visumdiensten. 
 2. Lever de benodigde documenten in: Dit omvat je paspoort, een kopie van je retourticket en een pasfoto. 
 3. Betaal de visumkosten: De kosten variëren, dus controleer de huidige tarieven bij de ambassade of visumdienst. 
 4. Wacht op de verwerking: De verwerkingstijd kan enkele dagen tot een paar weken duren, afhankelijk van de manier waarop je het visum aanvraagt (persoonlijk, per post of online). 

Handige tips voor je reis naar Cuba 

 • Plan je visumaanvraag ruim van tevoren: Dit voorkomt stress en mogelijke problemen vlak voor je vertrek. 
 • Controleer de geldigheid van je paspoort: Zorg ervoor dat je paspoort nog minimaal zes maanden geldig is. 
 • Print alle benodigde documenten: Het is handig om een papieren kopie van je visum, verzekering en retourticket bij je te hebben. 
 • Leer een paar basiszinnen Spaans: Dit kan je helpen bij het navigeren door het land en communiceren met de lokale bevolking. 

Plan je reis naar Cuba met gemak dankzij de professionele diensten van Traveldocs. Traveldocs is dé specialist in het aanvragen van visums en toeristenkaarten voor bestemmingen wereldwijd, inclusief Cuba. Onze ervaren medewerkers begeleiden je stap voor stap door het aanvraagproces, zodat je zonder zorgen op reis kunt. Of je nu kiest voor een persoonlijke afspraak of onze handige online aanvraagservice, bij Traveldocs ben je verzekerd van een snelle en betrouwbare service. Vertrouw op Traveldocs Visumdienst voor een zorgeloze start van jouw Cubaanse avontuur! Bezoek onze website voor meer informatie en begin vandaag nog met je aanvraag. 

Cuba visum
Cuba visum

Reizen naar Cuba kan een onvergetelijke ervaring zijn, maar het is belangrijk om goed voorbereid te zijn. Door de visumvereisten voor Nederlanders en Belgen te volgen, zorg je ervoor dat je reis soepel verloopt. Veel plezier en geniet van je avontuur in Cuba! 

Back To Top