Ga naar hoofdinhoud
ETA visum Engeland, visum UK, Groot Brittannie online visum

Aanvullende informatie ETA UK

Wat is een ETA UK?

Een ETA staat voor Electronic Travel Authorization. Net als Canada, Amerika, Sri Lanka, Vietnam en veel andere visumlanden, volgt nu ook Groot Brittannië met een elektronisch visum, welke helemaal online aangevraagd kan worden.

Europese Unie paspoorthouders (ook Nederland en België dus!) kunnen vanaf 22 februari 2024 een ETA visum voor Engeland aanvragen.

 

Wie heeft een ETA nodig voor de UK en wie heeft een regulier visum nodig?

Iedereen die de grenzen van Groot-Brittannië wil betreden moet een visum hebben. De meeste nationaliteiten zullen vanaf 2024 een elektronisch (e-)visum aanvragen.

 

Met een ETA visum voor Groot-Brittannië kan je tot 6 maanden in het land verblijven voor toeristische doeleinden, familie of vriendenbezoek en zakelijke bezoeken of het volgen van een korte studie. Je totale verblijfsperiode mag niet langer dan 6 maanden totaal zijn (180 dagen). Komt je als een zogenaamd Creative Worker naar de UK? Dan mag je tot 3 maanden (90 dagen) verblijven.

Ook zij die een overstap in de UK over land, zee of lucht maken, moeten een ETA voor vertrek aangevraagd en verkregen hebben.

 

Wanneer regulier visum Engeland aanvragen?

Kom je voor andere redenen dan hierboven genoemd, wil je langer dan 6 maanden in het land blijven, omdat je bijvoorbeeld wilt rouleren tussen Ierland, Schotland en Engeland? Dan heb je voor vertrek een regulier visum moeten aanvragen. Als je verblijf 6 maanden of korter is mag je op een ETA reizen. Is jouw ETA aanvraag afgewezen? Dan kan je ook alleen nog maar op een regulier visum reizen met het huidige paspoort.

 

Houders van een reispas, een noodpaspoort, of enkel een verblijfsvergunning moeten ook voor vertrek een regulier visum hebben en mogen niet met een ETA op reis gaan.

 

Verwerkingstijd ETA Verenigd Koninkrijk

De verwerking is tussen de 24 en 72 uur na het moment van indienen bij de Britse immigratiedienst, voordat het ETA visum per mail wordt goedgekeurd en verstuurd.

Traveldocs kan u natuurlijk bij het aanvragen van een visum Engeland helpen, ook als u een regulier visum UK nodig heeft. Een ETA voor Engeland en het Verenigd Koninkrijk vraagt u in slechts een paar minuten aan via onze website door het formulier in te vullen en de vragen te beantwoorden, voordat u de betaling voldoet. Daarna nemen wij zelf contact met u op voor het vervolg van de procedure.

 

Regulier visum voor het Verenigd Koninkrijk

Een regulier visum duurt niet alleen veel langer dan een ETA, maar kost ook aanzienlijk meer.

Voor een regulier visum bent u al snel honderden euro’s per aanvraag kwijt en duurt het ook nog eens minimaal 4 weken voordat u aan de beurt bent voor een afspraak voor het afgeven van biometrische gegevens zoals vingerafdrukken. Daarna pas gaat de verwerkingstijd van start. Dit duurt vaak nog minstens een week extra.

Daarom is het vaak makkelijker, sneller en goedkoper om een ETA visum voor de UK aan te vragen. Traveldocs helpt u hier graag bij, voor een klein prijsje van slechts 24,95 euro per persoon! 

Zo weet u zeker dat het visum juist wordt aangevraagd en kunt u de betaling vooraf, zonder creditcard, online via iDeal op onze website voldoen.

Als er gegevens niet juist zijn ingevuld zullen wij deze corrigeren. Onze ervaren visumdeskundigen controleren uw aanvraag tot in de details voordat deze wordt ingediend. Een foutje in de aanvraag maakt het visum namelijk ongeldig. Dit betekent dat u geen ETA UK meer mag aanvragen en op een regulier visum moet reizen.

Voorkom dit door Traveldocs uw aanvraag af te laten handelen. Zo weet u zeker dat uw ETA visum voor Engeland correct en foutloos wordt ingediend. 

 

Wat hebben wij nodig voor een ETA visum voor Groot-Brittannië?

Om het visum aan te kunnen vragen hebben wij naast het ingevuld vragenformulier, een digitale pasfoto nodig en een kopie van uw paspoort.

De foto en uw kopie paspoort moeten scherp zijn. De pasfoto kunt u als een zogenaamde selfie met uw telefoon maken, zolang u recht in de camera kijkt, uw gezicht volledig zichtbaar is en u een neutrale uitdrukking heeft.

Uw kopie paspoort moet alle vier de hoeken bevatten en dient de gegevens volledig te weergeven, ook de kleine blauwe lettertjes met de EN vertaling. De twee onderste zwarte rijen met gegevens mogen niet bedekt zijn en moeten ook volledig zichtbaar en scherp zijn.

 

Voldoen uw documenten niet of accepteert het UK systeem deze om welke reden dan ook niet? Dan nemen wij contact met u op voordat de aanvraag ingediend wordt. Zo krijgt u de mogelijkheid om uw gegevens te corrigeren zonder dat uw aanvraag direct afgewezen wordt.

 

Wilt u meer weten of direct een ETA Engeland aanvragen? Kijk dan op onze website onder Visum Engeland of check de FAQ UK pagina. Let wel op dat wij uw aanvraag pas op 22 februari 2024 mogen doorzetten. 

 

Vertrekt u op korte termijn? Dan kunt u het beste contact met ons opnemen voor advies op maat.

Back To Top