Ga naar hoofdinhoud
Belangrijke informatie visum China

Belangrijke informatie visum China

Bent U van Plan om Binnenkort naar China te Reizen?

Nederlandse paspoorthouders moeten voor vertrek een visum China aanvragen, op enkele uitzonderingen na, zoals bijvoorbeeld bij een overstap (72 uur visum China, welke geldt voor enkele grote steden). Wanneer u voor toeristische- of zakelijke doeleinden een langere periode in China wilt verblijven, moet u een visum kunnen overleggen bij aankomst.

Ook verzorgen wij naast toeristische en zakelijke visum China visums voor studenten, vrijwilligers, stagiairs en werkers, welke u telefonisch, per mail of middels ons contactformulier kunt aanvragen.

Wat Is een Visum China?

Het visum China betreft een sticker, welke u moet aanvragen bij de betreffende Chinese overheidsinstantie, zoals bijvoorbeeld de ambassade of het consulaat. Dit visum wordt uitgegeven door de Chinese overheid en wordt aangebracht in het paspoort. Deze geldt als toestemming waarmee u het grondgebied van China mag betreden. In de meeste gevallen wordt dit visum China uitgegeven door het consulaat-generaal van China in Den Haag. U kunt het visum China niet via andere instanties of steden aanvragen, zoals bijv. Amsterdam. U kunt dit enkel via het Consulaat-Generaal van China in Den Haag doen.

Onze medewerkers gaan professioneel te werk om zeker te zijn dat uw visumaanvraag foutloos wordt aangeboden bij het Chinese consulaat en u met een gerust hart op reis kunt.

Belangrijke informatie visum China
Visum China

Welk Visum Type voor China Kan Ik Aanvragen?

China kent diverse visum typen, welke Traveldocs voor u kan verzorgen.

De Meest Aangevraagde Visumtypen voor China:

 1. E-visum (groepsvisum) China, welke is bedoelt voor groepsreizigers die samen uit en thuis reizen en die China zowel binnenkomen als verlaten vanaf hetzelfde vliegveld. U mag met het e-visum China niet langer dan 9 dagen aaneengesloten in China verblijven. Blijft u langer of reist u niet samen uit en thuis danwel vanaf een andere luchthaven dan het punt van binnenkomst? Dan moet u een regulier visum China aanvragen;
 2. Toeristen visum China (L), is het standaard toeristenvisum, bedoelt voor toeristische reizigers die van plan zijn om 30-60 dagen in China te verblijven. In de meeste gevallen wordt slechts 30 dagen toegekend, dus houdt hier rekening mee!
 3. Zaken visum China (M), bedoelt voor zakelijke reizigers die naar China reizen voor een kort verblijf (30-60 dagen max.). U mag op dit visum niet in loondienst bij een Chinees bedrijf.
 4. Werk visum China (Z), voor reizigers die van plan zijn om betaalde arbeid te verrichten in China en dienen binnen 30 dagen na aankomst zich te registreren bij het Public Security Bureau om een werkvergunning aan te kunnen vragen. Doorgaans verzorgt de uitnodigende partij dit.

Overige Visumtype China Die Wij voor U Kunnen Aanvragen:

 1. Studenten visum China (X1/X2), welke is bedoelt voor reizigers die van plan zijn om een periode te gaan studeren bij een erkende school in China en beschikken over de juiste benodigdheden voor dit visum type;
 2. Privé visum China (S1/S2) is voor reizigers met directe familieleden in China. Houders van het S1 visum China moeten zich binnen 30 dagen registreren bij het Public Security Bureau in China om een verblijfsvergunning aan te kunnen vragen en kunnen een langere periode in China verblijven. Houders van een S2 visum China kunnen in de meeste gevallen slechts 30 tot 90 dagen per bezoek in China verblijven;
 3. Gezinsvisum China (Q1/Q2). Dit visum is bedoelt voor buitenlanders die echtgenoten zijn van Chinese staatsburgers en van plan zijn om hun Chinese familieleden te bezoeken, al dan niet voor een langere periode. Het Q1 visum biedt een lang verblijf aan (met mogelijkheid tot het verkrijgen van een verblijfsvergunning en het Q2 visum biedt een kort verblijf aan (tot max. 120 dagen per bezoek).
 4. Crew visum China (C), bedoelt voor bemanningsleden van vliegtuigen, treinen, schepen en motorvoertuigen die zich bezighouden met transportactiviteiten. Ook eventuele begeleidende, meereizende gezinsleden kunnen aanspraak maken op dit visum.
 5. Journalisten visum China (J1/J2), dit visum is aan te vragen voor journalisten die beschikken over de juiste autorisatiebrief vanuit de Press Section van de Chinese ambassade.
china visumaanvraagcentrum
china visumaanvraagcentrum

Ben Ik Verplicht om een Visum China Aan te Vragen en Wat Houdt een 72 Yur Visum China In?

In de meeste gevallen bent u verplicht om voor vertrek te beschikken over het juiste visum, echter gelden er enkele uitzonderingen. Over het algemeen geldt op de grote luchthavens van China geen visumplicht bij een overstap van max. 24 uur. Daarbij kunt u (enkel bij een overstap naar een derde land) een visum bij aankomst in China aanvragen.

Visa on Arrival Is Mogelijk voor de Volgende Steden:

 • 6 dagen (144 uur visum China) in Bejing, Shanghai, Hangzhou en Nanjing
 • 3 dagen (72 uur visum China) in Changsha, Chengdu, Chongqing, Dalian, Guangzhou, Guilin, Harbin, Kunming, Shenyang, Tianjin, Wuhan, Xiamen en Xi’an
 • 1 dag (24 uur visum China) in alle overige steden met een internationaal vliegveld.
 • U mag de provincies Zhejiang en Jiangsu bezoeken als u landt in Shanghai, Hangzhou of Nanjing. Vanaf deze luchthavens bent u dus vrij om daar naartoe te reizen. Ook mag u Hunan, Guangdong en Fujian verkennen als u landt in Changsha, Guangzhou en Xiamen. Op alle andere vluchthavens mag u de stad niet verlaten.
 • Wel is het zo dat de stadsgrenzen vaak vele kilometers buiten de stad eindigen waardoor een bezoek aan de Chinese Muur, als u onder de visum vrije regeling valt, vanaf Beijing airport geen probleem is.

Visumvrije regelingen gelden dus alleen bij een overstap naar een derde land, in dit geval moet u dus vanuit Nederland doorreizen naar China en vervolgens doorreizen naar een ander land of juist vanuit NL vertrekken en overstappen in een derde land om vervolgens door te reizen naar China. De overstap mag op de heen- of op de terugreis zijn. Heeft u een vlucht rechtstreeks vanuit Nederland naar China, of bent u van plan om meerdere steden te bezoeken? Dan bent u verplicht om een visum vooraf aan te vragen. Weet u niet zeker of u in de visumvrije regeling valt? Raadpleeg dan een van onze medewerkers voor advies.

China Visumaanvraagcentrum
China Visumaanvraagcentrum

Visum China Kosten, Geldigheid en Procedure

 • Een toeristen visum voor China kost v.a. € 249,95 euro per persoon. Dit visum China is bij afgifte 3 maanden geldig en biedt u de mogelijkheid om 30 dagen in China te verblijven.
 • U kunt bij ons het business visum China aanvragen v.a. € 249,95 euro per persoon. Ook dit type visum China is bij afgifte 3 maanden geldig (single of double entry) en beidt u de mogelijkheid om 30 tot 60 dagen in het land te verblijven.

De bovengenoemde visum China kosten zijn inclusief onze bemiddelingskosten, de consulaire kosten en BTW. Als u documenten wenst te laten ophalen of terugsturen middels onze koerier komen daar aanvullende kosten bij kijken. Deze kunt u terugvinden op onze tarieven pagina.

Procedure voor het Aanvragen van een Visum voor China

Nadat u uw visum China aanvraag bij ons heeft ingediend, krijgt u per mail uitleg toegestuurd over de visum China benodigdheden en de eisen van de pasfoto (deze wijken namelijk af). Bovenaan onder benodigdheden kunt u deze eisen ook terugvinden. Zodra u dit pakket heeft ontvangen kunt u uw visum China aanvraag voorbereiden en alle nodige documenten bij ons aanleveren (al dan niet per mail). Uw paspoort en pasfoto mag u ook meenemen naar de biometrics afspraak (enkel als u in het verleden nog niet eerder biometrische data heeft afgegeven bij het consulaat in Den Haag of als u reist met een ander of nieuw paspoort). Daarnaast zal hier begeleiding van ons aanwezig zijn, om u te helpen tijdens dit proces. Daarna kunt u weer gaan en zullen wij het verder afhandelen.

Zodra uw paspoort met visum China gereed is halen wij deze weer voor u op en zullen wij het middels de gewenste wijze aan u retourneren. Uiteraard is het ook mogelijk om deze kosteloos af te halen bij ons op kantoor of om het paspoort tegen een tarief van €45,- euro klaar te laten leggen op Schiphol.

Visum China Aanvragen met Spoed

Wilt u een visum China met spoed aanvragen? Dan betaalt u hier een toeslag voor, welke afhangt van de door u gekozen procedure. Hieronder ziet u de toeslagen per procedure voor uw spoed visum China:

 • 4 daagse procedure heeft een toeslag van €52 euro incl. BTW
 • 3 daagse procedure heeft een toeslag van €77 euro incl. BTW
 • 2 daagse procedure heeft een toeslag van €128 euro incl. BTW
Visum China
China Visum

Chinese Biometrische Visumaanvraagprocedure

China heeft vanaf december 2019 een nieuwe regeling dat alle reizigers tussen de 14 en 70 jaar hun biometrische gegevens moeten afgeven alvorens een visum kan worden aangevraagd. Dit betekend dat, na ontvangst van uw documenten, wij telefonisch contact met u opnemen om een afspraak in te plannen bij het Chinese visumaanvraagcentrum in Den Haag waar uw vingerafdrukken en een irisscan worden genomen. Onze service is inclusief deze standaardafspraak die wordt toegewezen in volgorde van binnenkomst. Ook kunt u een visum China met spoed aanvragen. Hier rekenen wij per gewenste spoedprocedure een toeslag voor.

Andere (Reis)stempels in Uw Paspoort

De Chinese overheid is sinds augustus 2016 erg strikt geworden als het aankomt op het uitgeven van visa aan reizigers met stempels in hun paspoort van sommige landen uit het midden Oosten, Egypte en Turkije. Indien u vanaf 2015 meerdere stempels in uw paspoort heeft verkregen voor een van deze “risico” landen raden wij u aan om een begeleidende brief in het Engels bij te voegen met daarin:

  • Vermeld wanneer en waarom u het land heeft bezocht,
  • Vermelden wat uw doel van de reis is geweest,
  • Zo gedetailleerd mogelijk beschrijven wat u daar heeft gedaan,
 • Lever ook bewijs aan. Denk hierbij aan betalingen/facturen, referenties opgeven zoals vrienden/familie die u daar heeft bezocht, eventuele uitnodigingsbrieven etc.

Er bestaat een grote kans dat u alsnog wordt opgeroepen om op gesprek (interview) te komen, om dit toe te lichten in persoon. Houdt u hier dus rekening mee.

Waarom Uw Visum China Aanvragen bij Traveldocs?

Gaat u een visum China aanvragen? Dan kunt u bij Traveldocs rekenen op professionele, correcte, vlotte en betrouwbare service.

Onze ervaren deskundigen controleren de aanvraag alvorens deze wordt ingediend bij het consulaat van China. Hierdoor bent u 100% zeker dat uw aanvraag correct en veilig wordt aangevraagd.

U wordt ook op de hoogte gehouden van de status van de aanvraag via e-mail danwel telefoon. Daarnaast kunt u te allen tijde uw aanvraag volgen via de Tracking functie op onze website.

Traveldocs is een Nederlands bedrijf met jarenlange ervaring en de juiste connecties om uw aanvraag correct te verwerken. Wij werken samen met diverse touroperators, topclubs en grote (internationale) bedrijven. Uw documenten zijn daarom te allen tijde in veilige handen bij ons.

Bent U van Plan om Naast China Nog Andere Landen te Bezoeken?

Neem dan een kijkje op onderstaande visum landen, zodat u goed voorbereid en voorzien van juiste documenten op reis kunt gaan.

 

Visum Service China Nu Aanvragen

Wilt u het visum China direct aanvragen? Ga dan direct door naar het online aanvraagformulier. Wilt u eerst meer weten over het visum en de procedure? Lees dan onze FAQ China pagina, of neem contact met ons op via het online contactformulier.

 

Back To Top