Ga naar hoofdinhoud

Bij het plaatsen van de aanvraag op onze website gaan wij er vanuit dat u kennis heeft genomen van onderstaande informatie! Lees alles volledig door. Bij vragen kunt u contact met ons opnemen voor advies op maat.

Visum Curaçao aanvragen

Gaat u op reis en wilt u een visum Curaçao aanvragen? Bij Traveldocs kunt u snel en eenvoudig een digital immigration card aanvragen vanaf € 19,95 euro per persoon.

Ontvang uw visum binnen 2 dagen!

De procedure van het aanvragen van uw visum Curaçao kan vanaf 2 werkdagen.

Bespaar tot 35%!

Bij het online bestellen van uw visum hanteren wij de scherpste prijzen.

Bank betalingen

Let op! In sommige gevallen heeft u naast de Digital Immigration Card ook het Visitor Visum voor Curacao benodigd, welke aangevraagd moet worden bij de Nederlandse autoriteiten. Lees onderstaande informatie op deze pagina goed door alvorens uw aanvraag op onze website te plaatsen. Bij het plaatsen van de aanvraag via onze website gaan wij er vanuit dat u voldoende kennis heeft genomen van onderstaande informatie en onze FAQ Curaçao pagina.

Hoe werkt het?

visum

1. Aanvragen

Eenvoudig een Digital Immigration Card aanvragen door de benodigde gegevens online in te vullen.

veilig afrekenen visum

2. Online afrekenen

U kunt op een veilige manier online afrekenen met iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard.

visum aanvraag

3. Officieel document

U ontvangt het Digital Immigration Card per e-mail. Zo kunt u met een gerust hart op reis.

Meer informatie met betrekking tot het reizen naar Curaçao

Heeft u vragen over het visum Curaçao? Of wilt u weten welke reisbeperkingen er momenteel gelden? Neem dan een kijkje op een van onderstaande pagina’s!

Visumbenodigdheden

Curaçao

Paspoort

Uw originele paspoort met een geldigheid van minstens 6 maanden na de vervaldatum van uw visum.

Aanvullende documenten

Om uw visumaanvraag te kunnen verwerken hebben wij de volgende aanvullende gegevens van de aanvrager nodig:

  • data van aankomst en vertrek
  • uw vluchtnummer
  • adres van verblijf op Curaçao

Daarnaast dient u bij aankomst te beschikken over een retourticket.

Bent u geboren op Aruba, Bonaire, Curaçao, Sint Maarten, Sint Eustatius of Saba en beschikt u over een geldig Nederlands paspoort? Dan heeft u geen visum nodig voor een ongelimiteerd verblijf.

Geldigheid

  • Het online Digital Immigration Card biedt u de mogelijkheid om tot 90 aaneengesloten dagen op Curaçao te verblijven.
  • U mag maximaal 180 dagen per jaar op Curaçao verblijven.

Belangrijke informatie

  • Wij adviseren dat u een print van uw Digital Immigration Card samenvoegt met uw paspoort alvorens af te reizen naar uw bestemming.
  • Bewaar de aanvraag (of de email) van uw Digital Immigration Card. Zo hoeft u deze niet opnieuw in te vullen als u nogmaals naar dezelfde bestemming reist.

Wat is een visum voor Curaçao?

Per oktober 2019 moeten alle reizigers vanuit de EU verplicht voor vertrek een digitale autorisatie/visum Curaçao aanvragen. Voorheen was het mogelijk om een Embarkation en Disembarkation (ED card) in het vliegtuig naar Curaçao in te vullen. Tegenwoordig is dit niet meer mogelijk en bent u verplicht voorafgaand aan uw reis een Digital Immigration Card aan te vragen. Dit digitale visum betreft een online autorisatiebrief, waarmee u de grenzen van Curaçao mag betreden. Heeft u een visum Curaçao nodig? Het e-visum Curaçao kunt u snel en eenvoudig online aanvragen via deze website. Zo kunt u al een eigen visum aanvragen vanaf € 19,95 per persoon. Neemt u gerust contact met ons op als u vragen heeft. Wij helpen u graag.

Let op!

Het Digital Immigration Card voor Curaçao is, zoals de naam al zegt, een online immigratieformulier, welke u voor vertrek moet aanvragen. Het betreft dus niet het Visitor visum / Schengen visum voor Nederland of Curaçao. Alle reizigers met Curaçao als aankomstpunt dienen voor vertrek te beschikken over de Digital Immigration Card voor Curaçao. Bij het plaatsen van de aanvraag op onze website gaan wij er vanuit dat de aanvrager voldoende kennis heeft genomen en beschikt over eventuele aanvullende documenten voor Curaçao.

EU paspoorthouders (waaronder NL en BE) hebben geen visum Curaçao nodig, omdat Curaçao deel is van het Koninkrijk der Nederlanden. Wel moet je dan beschikken over de Digi Card, welke benodigd is voor de immigratiedienst.

Non-NL nationaliteit

Buitenlandse paspoorthouders (die al dan niet woonachtig zijn in Nederland of een ander land), dienen zelf voor vertrek uit te zoeken of zij naast het Digital Immigration Card ook een visum nodig hebben voor Curaçao. Dit visum moet in persoon aangevraagd worden bij de autoriteiten van de ambassade of het consulaat van het Koninkrijk der Nederlanden. Indien je beschikt over een buitenlands paspoort, maar wel woonachtig bent in één van onderstaande (visum)vrijgestelde landen zoals Nederland én beschikt over een geldig Schengen visum, mag je hiermee naar Curaçao reizen. In alle overige gevallen dien je een aantal weken voor vertrek een Caribisch visum (kort of lang verblijf) aan te vragen.

Bewijs van verblijf

Daarnaast kan het ook zijn dat de immigratiedienst naast een bewijs van woonachting (zoals een verblijfsvergunning of een geldig terugkeer visum) ook kan vragen naar andere aanvullende documenten, zoals bijv. een hotelbevestiging of bewijs van voldoende financiële middelen. Dit is te allen tijde aan de immigratieofficier die uw inreis behandelt.

Meer informatie over het Caribisch visum (kort verblijf) en de overige uitzonderingen op de visumregeling vindt u op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Alles wat u moet weten over het visum Curaçao

Voorwaarden Digital Immigration Card

Niet iedereen mag enkel op een Digital Immigration Card die wij op onze website aanbieden reizen naar Curaçao. In sommige gevallen dien je een Visitor Visum of een Short Stay Caribbean Visa aan te vragen via de Nederlandse ambassade in het land van woonachting. Een Digital immigration card volstaat wanneer je:

  • Reist met een EU paspoort (inclusief Nederland en Belgie) of een paspoort van een vrijgesteld land,
  • Niet langer dan 90 (of max. 180 dagen bij verlenging) in het land verblijft,
  • Als je geen EU nationaliteit hebt, maar wel beschikt over een Schengenvisum, een permanent of tijdelijk verblijfsvergunning voor een EU land, de VS of Canada.

Op onze website kunt u enkel het Digital Immigration Card ofwel de Curacao toeristenkaart aanvragen.

Op de pagina met Belangrijke informatie over het visum Curaçao lees je precies welke nationaliteiten hiermee naar Curaçao mogen reizen.

Geldigheid visum Curaçao

Het e-visum voor Curaçao geeft u de mogelijkheid om tot maximaal 90 dagen op Curaçao te verblijven voor toeristische doeleinden, privé of zaken. Ook kinderen dienen in het bezit te zijn van een eigen e-visum voor Curaçao. Per kalenderjaar mag u tot maximaal 180 dagen op Curaçao verblijven.

U kunt binnen 1 jaar voor uw vertrekdatum uw visum Curaçao aanvragen. Daardoor heeft u de mogelijkheid om het visum ruim op tijd in orde te hebben, zodat u met een gerust hart op reis kunt gaan!

Gaat u vaker naar Curaçao en wenst u opnieuw een visum aan te vragen bij Traveldocs? Dat is geen probleem! Indien u ons een kopie van uw reeds verkregen Digital Immigration Card kunt overhandigen, dan kunnen wij deze geheel voor u aanpassen met de juiste reis- en verblijfsgegevens. U hoeft dan niet de opnieuw de standaard documenten en gegevens op te sturen. Dit maakt dat toekomstige visa aanvragen gemakkelijk, veilig en snel aan te vragen zijn!

Kosten visum Curaçao

Bij Traveldocs heb je al vanaf slechts €19,95 euro per persoon per aanvraag een toeristenkaart voor Curaçao. Deze krijg je na aanvragen op werkdagen binnen 2 à 3 werkdagen per mail toegestuurd.

Heb je je aanvraag met een spoedprocedure ingediend? Dan krijg je het visum op werkdagen binnen 24 uur al per mail van ons! Voor een spoedprocedure betaal je een aanvullende toeslag van €19,95 eur per persoon per aanvraag.

Waarom uw Visum Curaçao aanvragen bij Traveldocs?

Bij Traveldocs staan wij garant voor professionele, correcte, vlotte en betrouwbare service.

Onze ervaren deskundigen controleren de aanvraag voor het visum alvorens deze wordt ingediend bij de immigratiedienst van Curaçao. Slechts op deze manier bent u 100% zeker dat uw aanvraag correct en veilig wordt aangevraagd.

Traveldocs maakt de procedure makkelijker voor u, dus geen ingewikkelde website procedures meer.

U wordt op de hoogte gehouden van de status van de visum aanvraag Curaçao via e-mail danwel telefoon. Tevens kunt u te allen tijde uw aanvraag volgen via de Tracking functie op onze website.

Traveldocs is een Nederlands bedrijf met jarenlange ervaring en de juiste connecties om uw documenten correct te behandelen. Wij werken samen met diverse touroperators, topclubs, grote (internationale)bedrijven en NGO’s. Uw documenten zijn te allen tijde in veilige handen bij ons.

Wilt u naast Curaçao ook andere landen bezoeken?

Neem een kijkje op onderstaande visum landen, zodat u goed voorbereid en voorzien van juiste documenten op reis kunt gaan.

Traveldocs helpt bedrijven en particulieren bij de aanvraag van een visum of legalisatie. Als erkend legalisatie bureau assisteren wij u administratief en verzorgen wij de complete afhandeling bij de relevante ambassade of het consulaat. Voor deze dienstverlening berekenen wij bemiddelingskosten. Wij zijn geen overheidsinstantie of daaraan gelieerd. Alle door u te betalen kosten zijn duidelijk zichtbaar en volledig transparant en Traveldocs hanteert scherpe prijzen, een professionele service met een adequate knowhow binnen de wereld van legalisaties. Uiteraard heeft U ook de mogelijkheid om uw aanvraag rechtstreeks in te dienen bij de betreffende overheidsinstantie. Wanneer u een aanvraag via visum-legalisatie.nl  doet, betaalt u nooit meer voor de consulaire kosten dan bij de ambassade/ het consulaat.

Back To Top