Ga naar hoofdinhoud

Wilt u visumvrij naar Indonesië bij een verblijf van max. 30 dagen? Traveldocs kan voor u het visum Indonesië on arrival (e-VoA) online aanvragen! Zo hoeft u niks meer te doen zodra u eenmaal in Indonesië bent aangekomen en kunt u versneld door de douane. Voor slechts €69,95 euro per persoon kunt u het Visum on Arrival voor Indonesië kopen. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Visum Indonesië Aanvragen Kosten 2024

Gaat u op reis en wilt u een 60 dagen visum Indonesie aanvragen voor Indonesië? Bij Traveldocs kunt u snel en eenvoudig een B211A toeristenvisum aanvragen vanaf € 179,95.

Ontvang uw visum vanaf 5-15 werkdagen!

De procedure van het aanvragen van uw visit (e-)visum B211 Indonesië duurt 7-15 werkdagen. Het regulier visum via de ambassade duurt 5 werkdagen.

Bespaar tot 35%!

Bij het online bestellen van uw visum hanteren wij de scherpste prijzen.

Bank betalingen

Het is voor toeristische reizigers weer mogelijk om Indonesië en Bali in te reizen!

Reizigers kunnen via Traveldocs een visit B211 single entry visum Indonesië en visum Bali aanvragen voor een verblijf van minimaal 60 dagen met een verwerkingstijd van 7 werkdagen. Dit visum is tevens twee keer te verlengen. Meer weten? Bel of mail ons.

Indonesië Visa Aanvraagproces

naar Bali

1. Aanvragen

Eenvoudig een visit e-visum B211 aanvragen voor Indonesië door de benodigde gegevens online in te vullen.

bali visa

2. Documenten aanleveren

Daarna ontvangt u van Traveldocs een e-mail met instructies over het online verzenden van uw kopie paspoort en vereiste documenten.

Hoe regel je een visa voor als je naar Bali gaat?

3. Officieel document

Na goedkeuring ontvangt u het visit e-visum B211 visum Indonesië per mail. U hoeft deze alleen nog zelf te printen en los in het paspoort te voegen, alvorens u met een gerust hart op reis kunt gaan!

Vereisten voor de Aanvraag van een Visum voor Indonesië

Indonesië

Om een visit B211 elektronisch visum of regulier visum te kunnen aanvragen dient u een kopie paspoort aan te leveren, welke voldoet aan onderstaande voorwaarden:

 • Moet tenminste zes maanden geldig zijn na vervaldatum van de Indonesië visumaanvraag
 • Moet tenminste twee tegenover elkaar liggende lege pagina bevatten.
 • De kopie is scherp en duidelijk leesbaar en bevat uw volledige paspoortgegevens

Voor een VoA Indonesië moet het paspoort tenminste 6 maanden geldig zijn op moment van aankomst in Indonesië.

Een officiële kleuren pasfoto welke aan onderstaande voorwaarden voldoet:

 • De foto is minder dan 3 maanden oud
 • De achtergrond is wit of lichtgrijs van kleur
 • De afmetingen zijn 3,5 x 4,5cm
 • Er wordt geen bril gedragen op de foto
 • Hoofdbedekking is op de pasfoto alleen toegestaan indien dit uit religieuze overweging is. Het zichtbaar zijn van het gehele gelaat is dan wel een vereiste.

Voor VoA of E-Visum:

Het is sterk aangeraden om de foto te laten maken door een pasfotograaf en deze te verzoeken om de foto naast hardcopy naar u toe te mailen indien u het e-visum B211 voor Indonesië of het Visa on Arrival pre-approval aanvraagt, omdat wij de foto in beiden gevallen DIGITAAL van u nodig hebben.

Een vluchtbevestiging op naam van de aanvrager. Hierin dient het volgende te staan:

 • Datum van aankomst en datum van vertrek
 • Vluchtnummers
 • Uit de bevestiging dient duidelijk te zijn dat de reiziger zal terugkeren naar Europa

Dit geldt voor alle drie de visumtypen.

Aanvullende documenten

Bij het aanvragen van een Sociaal Cultureel visum moeten ook de volgende extra documenten worden aangeleverd:

 • Een uitnodigingsbrief van het bedrijf / de persoon, deze brief moet een stempel bevatten, bekend als Materai. Zonder deze stempel wordt de uitnodigingsbrief niet geaccepteerd door de Indonesische ambassade
 • Een kopie van de KTP-Card van degene die de uitnodigingsbrief heeft ondertekend.

Bij het aanvragen van een zakenvisum moeten de volgende extra documenten worden aangeleverd:

 • Een uitnodigingsbrief van het uitnodigende bedrijf. Deze brief moet ook de Materai stempel / zegel bevatten
  Een kopie van de KTP-Card van degene die de uitnodigingsbrief heeft ondertekend
 • Een garantiebrief van het bedrijf waar de reiziger werkt. Zelfstandige reizigers en ondernemers moeten een uittreksel van de Kamer van Koophandel overleggen.

Kinderen tot 12 jaar dienen een kopie van hun geboorteakte aan te leveren.

Niet Nederlandse paspoorthouders  dienen een kopie van de BRP record (Uittreksel Basisregistratie personen) aan te leveren. Dit document dient opgevraagd te worden bij de gemeente waar de reiziger ingeschreven staat.

Voor het regulier visum Indonesië moet u aanvullende stukken aanleveren, namelijk:

 1. Een bewijs van voldoende financiële middelen (minimale saldo 2000 EUR);
 2. Ondertekend Statement of Willingness;
 3. Machtigingsformulier van Traveldocs;
 4. Ingevuld vragenformulier / consulair formulier, voorzien van handtekening;

Wat is een visum Indonesië en hoe kan ik een 60 dagen visum aanvragen?

Wilt u naar Indonesië voor een vakantie- of zakenreis, dan moet u een visit B211 visum aanvragen voordat u het land zult betreden. De Indonesische visumprocedure (B211 a/b) betreft een digitaal document voorzien van een barcode, welke wordt uitgegeven door de Indonesische overheid en immigratiedienst en zal bij aankomst worden gescand door de immigratieofficieren welke uw inreis zullen behandelen. Met het B211 visum Indonesië krijgt u toestemming om het grondgebied van Indonesië te betreden. Dit visum wordt uitgegeven door de ambassade van Indonesië in Den Haag of door de General Director of Immigration in Jakarta.

Tijdens de paspoortcontrole in Indonesië wordt het visit B211 visum gecontroleerd. Komt u per vliegtuig? Dan zal de eerste controle van de toestemming om naar Indonesië te reizen waarschijnlijk al op de luchthaven plaatsvinden.

Onze medewerkers gaan professioneel te werk om er zeker van te zijn dat uw elektronische visit B211 visumaanvraag voor Indonesië foutloos wordt aangeboden bij de Indonesische ambassade, zodat u met een gerust hart op reis kunt gaan.

Gaat u binnenkort op vakantie en wilt u een 60 dagen toeristen visum voor Indonesië aanvragen?

Zorg er dan voor dat u op tijd uw order voor het visit B211 visum voor het land Indonesië plaatst op onze website, zodat wij tijdig uw toeristen visum Indonesie kunn en aanvragen. Heeft uw (vakantie) visum Indonesië aanvraag haast? Wij bieden tevens de klaarleg service op Schiphol airport voor u zodat u zonder zorgen en gedoe valk voor uw vertrek uw paspoort met visum kunt ophalen en op reis kan gaan.  Maak in dat geval gebruik van onze Schiphol service!

Indien u kiest voor een spoedprocedure kunnen wij uw aanvraag direct na ontvangst verwerken. (let op! Alleen op werkdagen!) Ook zakenreizigers helpen wij uiteraard graag bij het in orde maken van de documenten en het aanvragen van het visit B211 visum voor Indonesië.

U hoeft géén paspoort mee sturen om het visit B211 visum voor Indonesië te kunnen aanvragen!

Traveldocs geeft u de mogelijkheid om het visum zowel fysiek als digitaal aan te vragen. Indien u moeite heeft met werken op de computer bent u uiteraard vrij om documenten alsnog fysiek aan te leveren bij ons op kantoor in Hoofddorp. U kunt hierbij gebruik maken van onze koeriersopties in het aanvraagformulier.

Traveldocs is een van de eersten en tevens een van de weinigen die het visit B211 e-visum type  voor u kunnen verzorgen tegen de bovengenoemde tarieven per persoon!

Bij Traveldocs heeft u geen hoge visum kosten, want wij kunnen het e-VOA visum al vanaf 69,95 euro per persoon geheel online voor u verzorgen!

 

 

Alles wat u moet weten over de B211 procedure

Hoe kan ik een B211 (e-)visum voor een reis naar Indonesië aanvragen en welk visum moet ik hebben?

Als je naar Indonesie reist kunt je 3 visum typen aanvragen, afhankelijk van jouw situatie, namelijk:

 1. Het regulier visum via de ambassade, waarbij je jouw paspoort en documenten fysiek bij ons moet aanleveren en waarbij het visum in het paspoort geplakt zal worden door een consulaire medewerker van de ambassade. Hiermee krijg je 60 dagen aan verblijf, welke je tweemaal met 30 dagen kunt verlengen. Het duurt ongeveer 1 werkweek alvorens het visum klaar is en dit kost € 179,95 euro per persoon.
 2. Het e-visum B211a/b via de Indonesische immigratiedienst in Jakarta. Dit visumtype gaat geheel online en het visum krijg je per email toegestuurd, waarop je deze zelf moet printen en in het paspoort moet stoppen. Dit e-visum is geldig voor 60 dagen, maar mag je lokaal 2x met 60 dagen verlengen. Het e-visum is binnen ongeveer 7 tot 15 werkdagen klaar en kost per persoon € 329,95 euro.
 3. Als laatste heb je ook het online Visum on Arrival voor Indonesië, welke je op de luchthaven bij aankomst kunt verkrijgen, maar tegenwoordig ook vooraf online kunt aanvragen en binnen 3 werkdagen per mail toegestuurd krijgt. Het duurt 3 werkdagen alvorens het visum per mail naar je toe wordt verstuurd en je mag hiermee tot 30 dagen in Indonesie verblijven. Het VoA Indonesie kost per persoon € 69,95 euro.

Via onze website kun je alleen het regulier visum voor Indonesië via de ambassade aanvragen, maar wij kunnen ook de andere 2 visumtypen voor je verwerken. Neem in dat geval contact met ons op of stuur ons een mailtje nadat de aanvraag op de website is ingediend.

Geldigheid Indonesië B211 visum

Het regulier visum via de ambassade is na afgifte 3 maanden geldig. Binnen deze periode moet je Indonesië inreizen. Eenmaal binnen krijg je 60 dagen aan verblijf, welke je lokaal 2 maal met 60 dagen kunt verlengen, waardoor je tot 180 dagen in het land kunt verblijven met de documenten voor een verblijf in Indonesië.

Het e-visum is na afgifte 3 maanden geldig en ook hier krijg je bij binnenkomst 60 dagen afgestempeld. Het voordeel van dit visumtype is dat je het verblijf totaal met 2x 60 dagen kunt verlengen. Je mag dus tot 180 dagen in Indonesië verblijven op het e-visum.

Het visum on arrival is 30 dagen na afgifte geldig en binnen deze periode moet je het land binnenkomen. Eenmaal binnen krijg je opnieuw 30 dagen aan verblijf. Dit visum kun je – om wachtrijen te voorkomen – tegenwoordig ook online via Traveldocs aanvragen. Bij onverhoopt langer verblijf mag je dit visumtype eventueel verlengen, mits de reden daar urgent genoeg voor is. In totaal mag je op het VoA Indonesië niet langer dan 60 dagen in het land verblijven.

Bovenstaande geldt ook voor zakelijke aanvragen.

2024 Kosten B211 visum voor Indonesië

 • Voor het regulier Indonesië visumprocedure via de ambassade betaald u bij Traveldocs per persoon per visum €169,95 euro, inclusief BTW, exclusief retourzending.
 • Het elektronisch visum kost u per persoon €329,95 euro, inclusief BTW en inclusief sponsor fee.
 • Het visum on arrival kost bij Traveldocs slechts €69,95 euro per persoon, incl. BTW.

Hoe lang duurt het voordat ik mijn B211 visum voor Indonesië heb?

Regulier visum

Het regulier visum heeft een verwerking van 5 werkdagen vanaf het moment van indienen bij de ambassade in Den Haag. Indienen kan alleen op afspraak. Deze afspraak maken wij zodra wij uw paspoort en documenten fysiek hebben ontvangen van u, of wanneer u vooraf een scan van de documenten per mail doorstuurt. Het daadwerkelijk indienen kan echter pas zodra wij alles fysiek – dus niet digitaal – van u hebben ontvangen.

E-visum

Zodra wij alle nodige documenten per mail hebben ontvangen en het dossier compleet is, zetten wij deze door naar de Indonesische immigratiedienst. Vanaf dat moment duurt het ongeveer 7 tot 10 werkdagen voordat je het visum per mail toegestuurd krijgt. In drukke (vakantie)periodes kan dit oplopen naar 8 à 12 werkdagen.

Er is geen spoedprocedure beschikbaar.

Omdat het visumsysteem relatief nieuw is kampt de Indonesische immigratiedienst zo nu en dan met technische storingen. Dien de aanvraag daarom ruim van tevoren in! Ons advies is om dit niet later dan 6 weken voor vertrek te regelen.

Visum on Arrival

Het visum on arrival voor Indonesië duurt ongeveer 3 werkdagen of 72 uur vanaf moment van indienen. Het visum krijg je per mail toegestuurd. Belangrijk is wel dat je de aanvraag niet eerder dan 30 dagen voor vertrek en niet later dan 5 werkdagen voor vertrek indient bij ons.

Veel gestelde vragen visum Indonesie

Heeft u een vraag en kunt u het antwoord niet op deze pagina vinden? Neem dan een kijkje op de FAQ Indonesië pagina! Uiteraard mag u ons ook altijd bellen of mailen voor hulp en advies op maat.

Visa on Arrival Indonesië kopen

Wilt u een visum Indonesië bij aankomst kopen? Dan kan Traveldocs voor u de zogenaamde Visa on Arrival (VoA) volledig online verzorgen! Zo hoeft u niet meer in de rij te staan voor het kopen van een visum bij aankomst en kunt u versneld door de douane.

 • Geldigheid: Het visum on arrival Indonesie is na afgifte 30 dagen geldig, waarbij u eenmaal binnen 30 dagen aan verblijf krijgt. Uw binnenkomst moet dus binnen 30 dagen na afgiftedatum visum gebeuren.
 • Kosten: Voor het visum bij aankomst betaald u slechts €49,95 euro per persoon.

U kunt het Visa on Arrival Indonesië per mail opvragen. Neem hiervoor contact met ons op.

Waarom aanvragen bij Traveldocs?

Bij Traveldocs staan wij garant voor professionele, correcte, vlotte en tevens zeer betrouwbare service. Ook bij uw visum aanvragen kunt u op ons vertrouwen. Daarnaast biedt Traveldocs als een van de weinige visumbureaus de mogelijkheid aan om een B211 visum voor u aan te vragen, omdat dit normaliter enkel mogelijk is via partijen in Indonesië en tegen zeer hoge prijzen. Bij Traveldocs betaald u altijd het scherpste tarief voor de beste service!

Onze ervaren deskundigen controleren de aanvraag alvorens deze wordt ingediend bij het ambassade van Indonesië. Slechts op deze manier bent u 100% zeker dat uw Indonesië visumdocumentatie correct en veilig wordt aangevraagd.

Traveldocs maakt de procedure makkelijker voor u, waardoor er geen ingewikkelde website procedures meer zijn.

U wordt op de hoogte gehouden van de status van de aanvraag via e-mail dan wel telefoon. Daarnaast kunt u te allen tijde uw aanvraag volgen via de Tracking functie op onze website.

Traveldocs is een Nederlands bedrijf met jarenlange ervaring en de juiste connecties om uw documenten correct te behandelen. Wij werken samen met diverse touroperators, topclubs, grote (internationale) bedrijven en NGO’s. Uw documenten zijn te allen tijde in veilige handen bij ons.

Bent u van plan om naast Indonesië ook andere landen te bezoeken?

Neem een kijkje op onderstaande visumpagina’s, zodat u goed voorbereid en voorzien van alle juiste documenten op reis kunt gaan!

Traveldocs helpt bedrijven en particulieren bij de aanvraag van een visum of legalisatie. Als erkend legalisatie bureau assisteren wij u administratief en verzorgen wij de complete afhandeling bij de relevante ambassade of het consulaat. Voor deze dienstverlening berekenen wij bemiddelingskosten. Wij zijn geen overheidsinstantie of daaraan gelieerd. Alle door u te betalen kosten zijn duidelijk zichtbaar en volledig transparant en Traveldocs hanteert scherpe prijzen, een professionele service met een adequate knowhow binnen de wereld van legalisaties. Uiteraard heeft U ook de mogelijkheid om uw aanvraag rechtstreeks in te dienen bij de betreffende overheidsinstantie. Wanneer u een aanvraag via visum-legalisatie.nl  doet, betaalt u nooit meer voor de consulaire kosten dan bij de ambassade/ het consulaat.

Back To Top