skip to Main Content

Wilt u visumvrij naar Indonesië bij een verblijf van max. 30 dagen? Traveldocs kan voor u het Visa on Arrival (VoA) online aanvragen! Zo hoeft u niks meer te doen zodra u eenmaal in Indonesië bent aangekomen en kunt u versneld door de douane. Voor slechts €49,95 euro per persoon kunt u het Visum on Arrival voor Indonesië kopen. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Visum Indonesië aanvragen

Gaat u op reis en wilt u een visit visum B211 visum aanvragen voor Indonesië? Bij Traveldocs kunt u op dit moment ondanks alle Covid perikelen snel en eenvoudig een B211A toeristenvisum aanvragen vanaf € 169,95.

Ontvang uw visum vanaf 5-15 werkdagen!

De procedure van het aanvragen van uw visit (e-)visum B211 Indonesië duurt 7-15 werkdagen. Het regulier visum via de ambassade duurt 5 werkdagen.

Bespaar tot 35%!

Bij het online bestellen van uw visum Indonesië hanteren wij de scherpste prijzen.

Bank betalingen

Het is voor toeristische reizigers weer mogelijk om Indonesië in te reizen!

Reizigers kunnen via Traveldocs tot nader order een visit B211 single entry visum aanvragen met een verwerkingstijd van 5 werkdagen. Meer weten? Bel of mail ons.

Hoe werkt het?

visum

1. Aanvragen

Eenvoudig een visit e-visum B211 aanvragen voor Indonesië door de benodigde gegevens online in te vullen.

veilig afrekenen visum

2. Documenten aanleveren

Daarna ontvangt u van Traveldocs een e-mail met instructies over het online verzenden van uw kopie paspoort en vereiste documenten.

visum aanvraag

3. Officieel document

Na goedkeuring ontvangt u het visit e-visum B211 visum Indonesië per mail. U hoeft deze alleen nog zelf te printen en los in het paspoort te voegen, alvorens u met een gerust hart op reis kunt gaan!

Meer informatie met betrekking tot het reizen naar Indonesië en het aanvragen van het visit B211 e-visum Indonesië

Heeft u vragen over het reizen naar Indonesië en de nieuwe regelingen? Neem dan een kijkje op onze Indonesië visit e-visum B211 visum blog en hieronder voor alle recentelijke updates.

Visumbenodigdheden

Indonesië

Paspoort

Om een visit B211 elektronisch visum Indonesië te kunnen aanvragen dient u een kopie paspoort aan te leveren, welke voldoet aan onderstaande voorwaarden:

 • Moet tenminste zes maanden geldig zijn na vervaldatum van het aangevraagde visum Indonesië
 • Moet tenminste twee tegenover elkaar liggende lege pagina bevatten.
 • De kopie is scherp en duidelijk leesbaar en bevat uw volledige paspoortgegevens

Pasfoto

Een officiële, DIGITALE kleuren pasfoto welke aan onderstaande voorwaarden voldoet:

 • De foto is minder dan 3 maanden oud
 • De achtergrond is wit of lichtgrijs van kleur
 • De afmetingen zijn 3,5 x 4,5cm
 • Er wordt geen bril gedragen op de foto
 • Hoofdbedekking is op de pasfoto alleen toegestaan indien dit uit religieuze overweging is. Het zichtbaar zijn van het gehele gelaat is dan wel een vereiste.
 • Het is sterk aangeraden om de foto te laten maken door een pasfotograaf en deze te verzoeken om de foto naast hardcopy naar u toe te mailen.

Reisgegevens

Een vluchtbevestiging op naam van de aanvrager. Hierin dient het volgende te staan:

 • Datum van aankomst en datum van vertrek
 • Vluchtnummers
 • Uit de bevestiging dient duidelijk te zijn dat de reiziger zal terugkeren naar Europa

Aanvullende documenten

Bij het aanvragen van een Sociaal Cultureel visum moeten ook de volgende extra documenten worden aangeleverd:

 • Een uitnodigingsbrief van het bedrijf / de persoon, deze brief moet een stempel bevatten, bekend als Materai. Zonder deze stempel wordt de uitnodigingsbrief niet geaccepteerd door de Indonesische ambassade
 • Een kopie van de KTP-Card van degene die de uitnodigingsbrief heeft ondertekend.

Bij het aanvragen van een zakenvisum moeten de volgende extra documenten worden aangeleverd:

 • Een uitnodigingsbrief van het uitnodigende bedrijf. Deze brief moet ook de Materai stempel / zegel bevatten
  Een kopie van de KTP-Card van degene die de uitnodigingsbrief heeft ondertekend
 • Een garantiebrief van het bedrijf waar de reiziger werkt. Zelfstandige reizigers en ondernemers moeten een uittreksel van de Kamer van Koophandel overleggen.

Kinderen tot 12 jaar dienen een kopie van hun geboorteakte aan te leveren.

Niet Nederlandse paspoorthouders  dienen een kopie van de BRP record (Uittreksel Basisregistratie personen) aan te leveren. Dit document dient opgevraagd te worden bij de gemeente waar de reiziger ingeschreven staat.

Bewijs volledige vaccinatie COVID-19 virus

U dient een bewijs van volledige vaccinatie op naam te overleggen, waarin staat:

 • batchnummer en data van de verkregen vaccin(s),
 • uw naam en geboortedatum,
 • dit mag aangeleverd worden in vorm van kopie Gele koorts boekje (gelieve ook eerste pagina met uw naam erop doorsturen) of in vorm van Internationale QR code van alle verkregen prikken op naam.

Wat is een visum Indonesië en hoe kan ik een B211 visum aanvragen?

Wilt u naar Indonesië voor een vakantie- of zakenreis, dan moet u een visit B211 visum Indonesie aanvragen voordat u het land zult betreden. Het visum Indonesie (B211 a/b) betreft een digitaal document voorzien van een barcode, welke wordt uitgegeven door de Indonesische overheid en immigratiedienst en zal bij aankomst worden gescand door de immigratieofficieren welke uw inreis zullen behandelen. Met het B211 visum Indonesië krijgt u toestemming om het grondgebied van Indonesië te betreden. Dit visum wordt uitgegeven door de ambassade van Indonesië in Den Haag of door de General Director of Immigration in Jakarta.

Tijdens de paspoortcontrole in Indonesië wordt het visit B211 visum gecontroleerd. Komt u per vliegtuig? Dan zal de eerste controle van het visum Indonesië waarschijnlijk al op de luchthaven plaatsvinden.

Onze medewerkers gaan professioneel te werk om er zeker van te zijn dat uw elektronische visit B211 visumaanvraag voor Indonesië foutloos wordt aangeboden bij de Indonesische ambassade, zodat u met een gerust hart op reis kunt gaan.

Gaat u binnenkort op vakantie en wilt u een toeristen visum Indonesië aanvragen?

Zorg er dan voor dat u op tijd uw order voor het visit B211 visum Indonesië plaatst op onze website, zodat wij tijdig uw toeristen visum Indonesië aanvragen en het visum Indonesië bij goedkeuring direct per mail naar u toe kunnen sturen. Heeft uw (vakantie) visum Indonesië aanvraag haast? Dan kunnen wij het het visum voor u klaarleggen op Schiphol airport, waar u deze direct voor vertrek kunt afhalen! Maak in dat geval gebruik van onze Schiphol service.

Daarnaast kunnen wij uw aanvraag direct na ontvangst verwerken (let op! Alleen op werkdagen!) indien u kiest voor een spoedprocedure.

Ook zakenreizigers helpen wij uiteraard graag bij het in orde maken van de documenten en het aanvragen van het visit B211 visum voor Indonesië.

 

U hoeft géén paspoort mee sturen om het visit B211 visum Indonesië te kunnen aanvragen!

Alles gaat geheel digitaal sinds het elektronisch B211 visum Indonesië is gelanceerd. Indien u moeite heeft met werken op de computer bent u uiteraard vrij om documenten alsnog fysiek aan te leveren. U kunt hierbij gebruik maken van onze koeriersopties in het aanvraagformulier.

Let er wel op dat wij 30 euro excl. BTW per persoon per aanvraag verrekenen voor het digitaliseren van de opgestuurde stukken.

 

Traveldocs is een van de eersten en tevens een van de weinigen die het visit B211 e-visum type daadwerkelijk voor u kunnen verzorgen tegen de bovengenoemde tarieven per persoon!

 

 

Alles wat u moet weten over het B211 e-visum Indonesië

Hoe kan ik een B211 (e-)visum Indonesië aanvragen?

De Indonesische overheid heeft per 26 april 2021 een elektronisch e-visum voor Indonesië gelanceerd. Dit e-visum Indonesië is momenteel te verkrijgen via visumbureaus in Indonesië zelf en uiteraard ook via Traveldocs, echter alleen op aanvraag. Het e-visum kost 329,95 euro.

De ambassade van Indonesië in Den Haag geeft sinds december 2022 ook weer reguliere visa af. Dit visum Indonesië kunt u via onze website aanvragen. Nadat de aanvraag is geplaatst, ontvang je eerst een mail over de nodige documenten, welke je weer fysiek bij ons moet aanleveren. Het paspoort met daarin het visum sturen wij per koerier naar u terug. Het erguleir visum Indonesië kost 169,95 euro.

Geldigheid

Het B211 visum is 3 maanden na afgifte geldig. Binnen deze periode dien je Indonesië in te reizen. Bij binnenkomst krijg je 60 dagen aan verblijf, plus de mogelijkheid om het visum tot twee keer met 30 dagen te verlengen (regulier) of 2x met 60 dagen te verlengen (e-visum) bij de lokale immigration offices in Indonesië.

Dit geldt ook voor zakelijke visa.

Kosten B211 visum Indonesië

Omdat de verwerking van de aanvraag volledig via Indonesië verloopt zijn de kosten voor het B211 visum aanzienlijk hoger, dan toen je het visum bij de ambassade kon kopen.

Bij Traveldocs betaald u per persoon per visum €169,95 euro, inclusief BTW. Ondanks dat de prijzen relatief hoog zijn, kunt u nergens in Nederland het B211 visum Indonesië goedkoper vinden! Zelfs bij visumbureaus in Indonesië betaalt u in sommige gevallen meer dan bij Traveldocs.

Liever het elektronisch visum aanvragen? Dan betaald u per persoon €329,95 euro, inclusief BTW

Hoe lang duurt het voordat ik mijn B211 visum Indonesië heb?

Regulier visum

Het regulier visum heeft een verwerking van 5 werkdagen vanaf het moment van indienen bij de ambassade in Den Haag. Indienen kan alleen op afspraak. Deze afspraak maken wij zodra wij uw paspoort en documenten fysiek hebben ontvangen van u, of wanneer u vooraf een scan van de documenten per mail doorstuurt. Het daadwerkelijk indienen kan echter pas zodra wij alles fysiek – dus niet digitaal – van u hebben ontvangen.

E-visum

Zodra wij alle nodige documenten per mail hebben ontvangen voor het e-visum Indonesië en het dossier compleet is, zetten wij deze door naar de Indonesische immigratiedienst. Vanaf dat moment duurt het ongeveer 7 tot 10 werkdagen voordat je het visum per mail toegestuurd krijgt. In drukke (vakantie)periodes kan dit oplopen naar 8 à 12 werkdagen.

Er is geen spoedprocedure beschikbaar.

Omdat het visumsysteem relatief nieuw is kampt de Indonesische immigratiedienst zo nu en dan met technische storingen. Dien de aanvraag daarom ruim van tevoren in! Ons advies is om dit niet later dan 6 weken voor vertrek te regelen.

Veel gestelde vragen visum Indonesie

Heeft u een vraag over het visum Indonesië en kunt u het antwoord niet op deze pagina vinden? Neem dan een kijkje op de FAQ Indonesië pagina! Uiteraard mag u ons ook altijd bellen of mailen voor hulp en advies op maat.

Visa on Arrival Indonesië kopen

Wilt u een visum Indonesië bij aankomst kopen? Dan kan Traveldocs voor u de zogenaamde Visa on Arrival (VoA) volledig online verzorgen! Zo hoeft u niet meer in de rij te staan voor het kopen van een visum bij aankomst en kunt u versneld door de douane.

 • Geldigheid: Het visum on arrival Indonesie is na afgifte 90 dagen geldig, waarbij u eenmaal binnen 30 dagen aan verblijf krijgt.
 • Kosten: Voor het visum bij aankomst betaald u slechts €49,95 euro per persoon.

U kunt het Visa on Arrival Indonesië per mail opvragen. Neem hiervoor contact met ons op.

Waarom uw B211 visum Indonesië aanvragen bij Traveldocs?

Bij Traveldocs staan wij garant voor professionele, correcte, vlotte en tevens zeer betrouwbare service. Ook bij uw visum Indonesië aanvragen kunt u op ons vertrouwen. Daarnaast biedt Traveldocs als een van de weinige visumbureaus de mogelijkheid aan om een B211 visum voor u aan te vragen, omdat dit normaliter enkel mogelijk is via partijen in Indonesië en tegen zeer hoge prijzen. Bij Traveldocs betaald u altijd het scherpste tarief voor de beste service!

Onze ervaren deskundigen controleren de aanvraag alvorens deze wordt ingediend bij het ambassade van Indonesië. Slechts op deze manier bent u 100% zeker dat uw visum Indonesië correct en veilig wordt aangevraagd.

Traveldocs maakt de procedure makkelijker voor u, waardoor er geen ingewikkelde website procedures meer zijn.

U wordt op de hoogte gehouden van de status van de aanvraag via e-mail dan wel telefoon. Daarnaast kunt u te allen tijde uw aanvraag volgen via de Tracking functie op onze website.

Traveldocs is een Nederlands bedrijf met jarenlange ervaring en de juiste connecties om uw documenten correct te behandelen. Wij werken samen met diverse touroperators, topclubs, grote (internationale) bedrijven en NGO’s. Uw documenten zijn te allen tijde in veilige handen bij ons.

Bent u van plan om naast Indonesië ook andere landen te bezoeken?

Neem een kijkje op onderstaande visumpagina’s, zodat u goed voorbereid en voorzien van alle juiste documenten op reis kunt gaan!

Traveldocs helpt bedrijven en particulieren bij de aanvraag van een visum of legalisatie. Als erkend legalisatie bureau assisteren wij u administratief en verzorgen wij de complete afhandeling bij de relevante ambassade of het consulaat. Voor deze dienstverlening berekenen wij bemiddelingskosten. Wij zijn geen overheidsinstantie of daaraan gelieerd. Alle door u te betalen kosten zijn duidelijk zichtbaar en volledig transparant en Traveldocs hanteert scherpe prijzen, een professionele service met een adequate knowhow binnen de wereld van legalisaties. Uiteraard heeft U ook de mogelijkheid om uw aanvraag rechtstreeks in te dienen bij de betreffende overheidsinstantie. Wanneer u een aanvraag via visum-legalisatie.nl  doet, betaalt u nooit meer voor de consulaire kosten dan bij de ambassade/ het consulaat.

Back To Top