skip to Main Content

VISUM INDONESIË AANVRAGEN

Het visum voor Indonesië

Een visum is benodigd voor Indonesië. U kunt een toeristenvisum aanvragen vanaf € 89,95.

Ontvang uw visum vanaf 6 dagen!

De procedure van het aanvragen van uw visum Indonesië kan vanaf 6 werkdagen.

Bespaar tot 35%!

Bij het online bestellen van uw visum hanteren wij de scherpste prijzen.

Trustpilot
Bank betalingen

Hoe werkt het?

visum

1. Aanvragen

Eenvoudig een visum Indonesië aanvragen door de benodigde gegevens online in te vullen.

veilig afrekenen visum

2. Documenten aanleveren

U ontvangt van Traveldocs een e-mail met instructies over het verzenden van uw paspoort en vereiste documenten.

visum aanvraag

3. Officieel document

U kunt uw paspoort met daarin het officieel visum ophalen of aangetekend per koerier retour laten zenden.

Visumbenodigdheden

Indonesië

Paspoort

 • Tenminste zes maanden geldig zijn na vervaldatum van het aangevraagde visum.
 • Tenminste twee tegenover elkaar liggende lege pagina bevatten.
 • Hoesjes dienen van het paspoort te worden verwijderd.

Pasfoto

Een officiële, kleuren pasfoto welke aan onderstaande voorwaarden voldoet:

 • De foto is minder dan 3 maanden oud
 • De achtergrond is wit of lichtgrijs van kleur
 • De afmetingen zijn 3,5 x 4,5cm
 • Er wordt geen bril gedragen op de foto
 •  Hoofdbedekking is op de pasfoto alleen toegestaan indien dit uit religieuze overweging is : Het zichtbaar zijn van het gehele gelaat is dan wel een vereiste.

 

 • De pasfoto dient los (dus op geen enkele manier aan het aanvraagformulier bevestigd) en vrij te zijn van eventuele lijm/nietjes restanten.

Ondertekend ambassadeformulier

Nadat u het online aanvraagformulier op deze website heeft ingevuld, ontvangt u een e-mail waarin staat welke andere documenten in uw geval nodig zijn. In deze e-mail vindt u ook een ambassadeformulier. Dit ambassadeformulier is al digitaal ingevuld, maar moet nog worden uitgeprint (let op: eenzijdig!) En ondertekend. Dit moet gedaan worden met een zwarte pen.

Reisgegevens

Een vluchtbevestiging op naam van de aanvrager. Hierin dient het volgende te staan:

 • Data van aankomst en vertrek
 • Vluchtnummer
 • Uit de bevestiging dient duidelijk te zijn dat de reiziger zal wederkeren naar Europa

Machtigingsbrief

De reiziger dient een brief op te stellen, welke wij u per e-mail toesturen, waarin staat dat Traveldocs gemachtigd is om namens u de visumaanvraag in te mogen dienen bij de Indonesische ambassade te Den Haag.

 • De brief dient Engelstalig te zijn.
 • De brief moet ondertekend zijn door de reiziger.

Aanvullende documenten

Bij het aanvragen van een Sociaal Cultureel visum moeten ook de volgende extra documenten worden aangeleverd:

 • Een uitnodigingsbrief van het bedrijf / de persoon, deze brief moet een stempel bevatten, bekend als Materai. Zonder deze stempel wordt de uitnodigingsbrief niet geaccepteerd door de Indonesische ambassade;
 • Een kopie van de KTP-Card van degene die de uitnodigingsbrief heeft ondertekend.

Bij het aanvragen van een zakenvisum moeten de volgende extra documenten worden aangeleverd:

 • Een uitnodigingsbrief van het uitnodigende bedrijf. Deze brief moet ook de Materai stempel / zegel bevatten;
  Een kopie van de KTP-Card van degene die de uitnodigingsbrief heeft ondertekend;
 • Een garantiebrief van het bedrijf waar de reiziger werkt. Zelfstandige reizigers en ondernemers moeten een uittreksel van de Kamer van Koophandel overleggen.

Kinderen tot 12 jaar dienen een kopie van hun geboorteakte aan te leveren.

Niet Nederlandse paspoorthouders  dienen een kopie van de BRP record (Uittreksel Basisregistratie personen) aan te leveren. Dit document dient opgevraagd te worden bij de gemeente waar de reiziger ingeschreven staat.

Gezondheidsverklaring

In verband met het COVID-19 virus dienen alle aanvragers van het Indonesisch visum (toeristisch, sociaal cultureel en zakelijk) een gezondheidsverklaring aan te leveren, welke afgegeven dient te zijn door een daar toe geautoriseerde instantie of persoon. Deze verklaring dient:

 • Geschreven te zijn in het Engels
 • Ondertekend te zijn door een daartoe bevoegd persoon en/of instantie
 • Aan te geven dat de reiziger als gezond en vrij van alle COVID-19 symptomen wordt geacht voorafgaand aan zijn of haar reis naar Indonesië
 • De resultaten van het PCR-test (Plymerase Chain Reaction test) dienen weergegeven te worden
 • Niet later zijn afgegeven dan maximaal 7 dagen op het moment van indienen bij de Indonesische ambassade. Het document mag dus niet ouder zijn dan maximaal 2-3 dagen op het moment van aanleveren bij Traveldocs. Dit i.v.m. eventuele vertragingen bij de ambassade door de zeer beperkte openingstijden. Indienen van aanvragen is momenteel enkel mogelijk op woensdagen en vrijdagen. Houdt hier rekening mee bij het aanvragen van een gezondheidsverklaring!

Wat is een visum Indonesië?

Als u naar Indonesië wilt voor een vakantie- of zakenreis, dient u een regulier visum aan te vragen voor u het land zult betreden. Het visum betreft een sticker, welke wordt uitgegeven door de Indonesische overheid en wordt aangebracht in het paspoort. Als u het visum Indonesië aanvraagt heeft u toestemming om het grondgebied van Indonesië te betreden. Dit visum wordt uitgegeven door de ambassade van Indonesië in Den Haag.

Tijdens de paspoortcontrole in Indonesië zal het visum gecontroleerd worden. Indien u met het vliegtuig aankomt, zal de eerst check van het visum waarschijnlijk al op de luchthaven plaatsvinden.

Onze medewerkers gaan professioneel te werk om er zeker van te zijn dat uw visumaanvraag voor Indonesië foutloos wordt aangeboden bij de Indonesische ambassade, zodat u met een gerust hart op reis kunt gaan.

Heb ik een visum nodig voor Indonesie?

Dit hangt af van het aantal dagen dat u in het land zult verblijven. Indonesië kent een gratis stempel, welke staat voor een visum vrije entree met een maximale verblijfsduur van 30 dagen. Niet altijd is er dus vooraf een visum Indonesië nodig. Daarnaast bestaat er een Visa on Arrival, welke de reiziger op het vliegveld van aankomst kan kopen. Dit is een kleine sticker dat in het paspoort komt te staan. Belangrijk om te weten is dat u enkel een Visa on Arrival kunt verlengen, indien het verblijf onverhoopt toch langer duurt dan u vooraf had gepland. Als u slechts een stempel heeft verkregen bij binnenkomst, dient u het land na 29 dagen te verlaten en mag u Indonesië pas na 24 uur weer visum vrij betreden.

 • Hoewel je een Visa on Arrival met 30 dagen kunt verlengen, zal deze niet worden afgegeven als u bij voorbaat aangeeft langer dan 30 dagen te willen verblijven in Indonesië. Hiervoor dient u een regulier visum voor vertrek te hebben verkregen.
 • Ook wanneer u niet kunt aantonen het land binnen 30 dagen te zullen verlaten, dient u voor vertrek een regulier visum aan te vragen.

De visumvrije regeling geldt dus alleen bij een verblijf dat korter is dan 30 dagen.

Tevens kunnen wij geen toegang zonder visum garanderen, daar de Indonesische overheid en de lokale Immigratie Officieren ten alle tijden het recht behouden om u toegang tot het land te weigeren.

Om het visum vooraf aan te vragen, bespaart u uzelf veel moeite en lange wachtrijen.

Welke soorten visa zijn er te verkrijgen voor Indonesië?

Er zijn verschillende soorten visum voor Indonesië aan te vragen. Het type visum hangt af van uw reisdoel. De meest voorkomende zijn een visum voor toeristische redenen of een visum voor zakendoeleinden. Echter heb je ook een visum voor journalisten, een visum voor studenten, een werkvisum, een transit (overstap) visum en een visum op persoonlijke uitnodiging (Sociaal Cultureel). Met een sociaal cultureel visum kunt u bijvoorbeeld stage lopen in Indonesië. Hiervoor dient u wel uitgenodigd te worden door iemand in Indonesië die garant voor u kan staan gedurende uw verblijf. Deze uitnodiging dient geautoriseerd te zijn door de Indonesische overheid.

Het doel van uw reis bepaald welk type visum u dient aan te vragen. Als u niet zeker weet welk visum het meest van toepassing is op uw situatie, schroomt u zich dan niet om contact met ons op te nemen! Onze medewerkers kunnen u adviseren hierover.

Verwerkingsduur, visumgeldigheid en kosten van het visum Indonesië.

De verwerkingstijd duurt normaliter slechts 6 werkdagen vanaf het moment van indienen. In drukke (vakantie)periodes kan het echter oplopen naar 8 á 10 werkdagen. Vraag daarom altijd ongeveer 6 weken voor vertrek uw visum aan, om er zeker van te zijn dat u op tijd alles in orde heeft. Het visum voor Indonesië kent geen spoedprocedure.

 • De kosten van het toeristenvisum bedragen € 89,95 voor een visum met een geldigheid van 60 dagen en een enkele inreis.
 • Voor zakelijke visa is dit vanaf € 89,95 voor een single entry visum met een geldigheid van 60 dagen. Echter komen zakelijke reizigers ook in aanmerking voor een jaarvisum met meerdere inreizen voor € 146,95.

Dit is inclusief verwerkingskosten, consulaire kosten ,transactiekosten en btw.

Wilt u gegevens en/of documenten laten ophalen of thuisbezorgen dan betaald u hiervoor aanvullende verzendkosten.Informatie over de toeslagen en tarieven kunt u vinden op de pagina Tarieven.

Waarom uw Visum Indonesië aanvragen bij Traveldocs?

Bij Traveldocs staan wij garant voor professionele, correcte, vlotte en betrouwbare service.

Onze ervaren deskundigen controleren de aanvraag alvorens deze wordt ingediend bij het ambassade van Indonesië. Slechts op deze manier bent u 100% zeker dat uw aanvraag correct en veilig wordt aangevraagd.

Traveldocs maakt de procedure makkelijker voor u, dus geen ingewikkelde website procedures meer.

U wordt op de hoogte gehouden van de status van de aanvraag via e-mail dan wel telefoon. Tevens kunt u ten alle tijden uw aanvraag volgen via de Tracking functie op onze website.

Traveldocs is een Nederlands bedrijf met jarenlange ervaring en de juiste connecties om uw documenten correct te behandelen. Wij werken samen met diverse tour operators, topclubs, grote (internationale)bedrijven en NGO’s. Uw documenten zijn ten alle tijden in veilige handen bij ons.

Visum Indonesië nu aanvragen

Wilt u het visum Indonesië direct aanvragen? Ga dan direct door naar het online aanvraagformulier. Wilt u eerst meer weten over het visum en de procedure? Lees dan onze FAQ visum Indonesië pagina, of neem contact met ons op via het online contactformulier.

Traveldocs helpt bedrijven en particulieren bij de aanvraag van een visum of legalisatie. Als erkend legalisatie bureau assisteren wij u administratief en verzorgen wij de complete afhandeling bij de relevante ambassade of het consulaat. Voor deze dienstverlening berekenen wij bemiddelingskosten. Wij zijn geen overheidsinstantie of daaraan gelieerd. Alle door u te betalen kosten zijn duidelijk zichtbaar en volledig transparant en Traveldocs hanteert scherpe prijzen, een professionele service met een adequate knowhow binnen de wereld van legalisaties. Uiteraard heeft U ook de mogelijkheid om uw aanvraag rechtstreeks in te dienen bij de betreffende overheidsinstantie. Wanneer u een aanvraag via visum-legalisatie.nl  doet, betaalt u nooit meer voor de consulaire kosten dan bij de ambassade/ het consulaat.

Back To Top