Ga naar hoofdinhoud

Belangrijke informatie visum Canada

Wat is een eTA visum voor Canada?

Sinds 15 maart 2016 is het voor alle reizigers naar Canada verplicht om vooraf een visum Canada aan te vragen. Het elektronisch visum (e-visum of eTA) Canada kan eenvoudig worden aangevraagd via Traveldocs. U kunt hier echter alleen gebruik van maken als u Canada per vliegtuig in reist. Het Electronic Travel Authorization (eTA) is een elektronisch visum. Dit eTA visum Canada kunt u geheel digitaal bij ons aanvragen. Hiervoor hebben wij enkel een paspoort scan nodig. U hoeft dus geen documenten meer fysiek bij ons aan te leveren of zelf naar de ambassade af te reizen.

Wanneer moet ik een eTA of visum Canada aanvragen?

U moet een eTA visum voor Canada aanvragen als u naar Canada wilt reizen voor de volgende redenen:

 • Vakantie doeleinden
 • Zakelijke doeleinden
 • Op bezoek bij vrienden en/of familie
 • Voor een overstap

Indien u om wat voor reden dan ook niet in aanmerking komt voor een eTA visum Canada, of dat u een regulier visum Canada moet aanvragen voor het verrichten van arbeid of het volgen van een lange studie in Canada, dan dient u deze visumaanvraag in persoon aan te vragen via het service centrum van de Canadese ambassade in Düsseldorf.

Traveldocs kan u in dat geval assisteren met het voorbereidend werk voor uw visum Canada aanvraag. Neemt u dan gerust contact met ons op voor de mogelijkheden en tarieven.

Voor wie is een eTA (elektronisch visum) Canada bedoeld?

Het elektronisch visum is voor iedereen verplicht die van plan is naar Canada af te reizen. Reizigers die niet over een geldig (e)visum Canada beschikken, kunnen niet inchecken en worden per direct geweigerd bij het boarden van het vliegtuig. Zelfs bij een (korte) overstap waarbij het vliegveld niet verlaten zal worden, dient men te beschikken over een eTA visum Canada. Dit geldt ook voor kinderen en baby’s. Zij moeten daarom ook elk een eigen eTA visum Canada aanvragen.

Hoe lang is het eTA visum voor Canada geldig?

Een eTA visum voor Canada is een multiple entry visum. Dit houdt in dat u binnen de geldigheid van het visum meerdere keren het land mag inreizen. Hier zit geen limiet op. U kunt het eTA visum Canada binnen 72 uur na indienen al in uw mailbox hebben!

 • Een eTA visum Canada is 5 jaar geldig of tot de vervaldatum van uw paspoort als dat eerder is
 • Binnen die 5 jaar mag u, zolang u met hetzelfde geldige paspoort reist, een onbeperkt aantal keer Canada in- en uit reizen
 • Uw verblijf in Canada mag per keer niet langer dan 6 maanden aaneengesloten duren

Als uw paspoort eerder verloopt dan de eTA of als u een nieuw paspoort heeft, vervalt de eTA voor Canada. U moet dan opnieuw een eTA visum Canada aanvragen en deze opnieuw te betalen.

Wat voor soorten visum Canada aanvragen zijn er?

Canada kent diverse soorten visums, zo zijn er de volgende visums beschikbaar:

 • De eTA is bedoeld voor toeristische-, zaken- en transit (doorreis) reizen naar Canada
 • Temporary Resident visa (IMM 5257) is een visum voor een verblijf dat langer duurt dan 6 maanden, of als u wilt gaan werken of studeren in Canada. Hiervoor dient u ook biometrische data af te geven
 • Parent and Grandparent Super visa is een visum speciaal bedoeld voor reizigers die hun (klein-)kinderen gaan bezoeken, welke permanent in Canada wonen. Het visum is 10 jaar geldig en staat een verblijf toe van 2 jaar per bezoek
 • Study Permit is een vergunning om te studeren in Canada. Hiervoor gelden wel bepaalde voorwaarden. Traveldocs kan hierbij assisteren met het voorbereidend werk
 • Work Permit is een vergunning voor het verrichten van arbeid in Canada
 • Working Holiday visum is een visum voor personen tussen de 18 en 30 jaar oud, welke willen leren/werken in Canada. Voor dit visum hoeft u niet vooraf een werkgever te regelen en mag u slechts één keer gebruiken.

Verwerkingsduur, visumgeldigheid en kosten van het visum Canada

De kosten en de verwerkingsduur voor aanvragen van het visum Canada hangen af van het visumtype dat u kiest. De opbouw van de kosten visum Canada zijn als volgt:

 • Het eVisitor visum (eTA), de meest aangevraagde variant, dat zowel voor toeristische als zakelijke reizen naar Canada kan worden gebruikt, wordt gemiddeld binnen 72 uur toegekend. De kosten voor het eTA visum Canada zijn slechts € 19,95. Dit is inclusief verwerkingskosten, consulaire kosten, transactiekosten en BTW. Moet u met spoed een visum Canada aanvragen? In dit geval kunt u gebruik maken van een spoedprocedure waarbij een toeslag berekend zal worden, kijkt u hiervoor op deze pagina.

De ambassade behoudt echter wel te allen tijde het recht om langer de tijd te nemen om uw aanvraag te beoordelen, dan de opgegeven gemiddelde verwerkingsduur hiervoor.

 • Wenst u een ander visumtype aan te vragen dan het eTA visum Canada? Neemt dan ruim vooraf contact met ons op. Onze visumexperts kunnen namelijk samen met u uitzoeken welk type visum nodig is voor uw reisdoel en wat u allemaal moet doen om dit visum te kunnen verkrijgen. De kosten voor deze andere visums zullen wij dan meteen aan u doorgeven. Bij reguliere visums voor Canada dient u wel biometrische data af te staan. Uiteraard helpen wij u gedurende dit proces en zullen wij u stap voor stap begeleiden hierin.

Waarom uw visum Canada aanvragen bij Traveldocs?

Gaat u een visum Canada aanvragen? Dan kunt u bij Traveldocs rekenen op professionele, correcte, vlotte en tevens zeer betrouwbare service.

Onze ervaren deskundigen controleren uw visum Canada aanvraag alvorens deze wordt ingediend bij de overheid. Slechts op deze manier bent u 100% zeker dat uw eTA visum Canada correct en veilig wordt aangevraagd.

Traveldocs maakt de procedure makkelijker voor u, dus geen ingewikkelde website procedures meer!

Daarnaast wordt u op de hoogte gehouden van de status van uw visum Canada aanvraag via e-mail danwel telefoon. Tevens kunt u te allen tijde uw aanvraag volgen via de tracking functie op onze website.

Traveldocs is een Nederlands bedrijf met jarenlange ervaring en de juiste connecties om uw documenten correct te behandelen. Wij werken samen met diverse touroperators, topclubs, grote (internationale) bedrijven en NGO’s. Uw documenten zijn te allen tijde in veilige handen bij ons.

Direct uw visum Canada aanvragen

Wilt u direct uw visum Canada aanvragen? Ga dan meteen door naar het online aanvraagformulier. U kunt ieder moment van het jaar het eTA visum Canada aanvragen, u hoeft hiervoor niet te wachten tot kort voor vertrek. Online kunt u direct de kosten visum Canada voldoen, daarna gaan onze medewerkers meteen aan de slag met uw aanvraag.

Wilt u eerst meer weten over het visum en de procedure? Lees dan onze FAQ Canada pagina, of neem contact met ons op via het online contactformulier.

Bent u van plan om naast Canada ook andere landen te bezoeken?

Gaat u een visum Canada aanvragen maar komt u tijdens uw reis ook nog in andere landen? Neem een kijkje op onderstaande visum landen, zodat u goed voorbereid en voorzien van juiste documenten op reis kunt gaan.

Traveldocs helpt bedrijven en particulieren bij de aanvraag van een visum of legalisatie. Als erkend legalisatie bureau assisteren wij u administratief en verzorgen wij de complete afhandeling bij de relevante ambassade of het consulaat. Voor deze dienstverlening berekenen wij bemiddelingskosten. Wij zijn geen overheidsinstantie of daaraan gelieerd. Alle door u te betalen kosten zijn duidelijk zichtbaar en volledig transparant en Traveldocs hanteert scherpe prijzen, een professionele service met een adequate knowhow binnen de wereld van legalisaties. Uiteraard heeft U ook de mogelijkheid om uw aanvraag rechtstreeks in te dienen bij de betreffende overheidsinstantie. Wanneer u een aanvraag via visum-legalisatie.nl  doet, betaalt u nooit meer voor de consulaire kosten dan bij de ambassade/ het consulaat.

Back To Top