Ga naar hoofdinhoud

Visum Nepal aanvragen

Gaat u binnenkort op reis naar Nepal? Dan moet u voor vertrek een Nepal visum aanvragen. Bij Traveldocs kunt u snel en eenvoudig een toeristenvisum Nepal aanvragen vanaf € 109,95.

Ontvang uw visum Nepal binnen 2 dagen!

Wilt u een Nepal visum aanvragen? Bij Traveldocs duurt de procedure van het aanvragen van uw visum Nepal slechts 2 werkdagen!

Bespaar tot 35%!

Bij het online bestellen van uw visum Nepal hanteren wij de scherpste prijzen.

Bank betalingen

Hoe werkt het?

visum

1. Aanvragen

Eenvoudig een Nepal visum aanvragen door de benodigde gegevens online in te vullen.

veilig afrekenen visum

2. Documenten aanleveren

U ontvangt van Traveldocs een e-mail met instructies over het verzenden van uw paspoort en vereiste documenten voor het aanvragen van uw visum voor Nepal.

visum aanvraag

3. Officieel document

U kunt uw paspoort met daarin het officieel visum Nepal ophalen of aangetekend per koerier retour laten zenden.

Meer informatie over het visum Nepal

Hieronder vindt u alle benodigde informatie over het visum Nepal.

Visumbenodigdheden

Nepal

Paspoort

Om een Nepal visum te kunnen aanvragen dient uw paspoort te overleggen, welke moet voldoen aan onderstaande voorwaarden:

 • Uw paspoort heeft een geldigheid van minstens 6 maanden na de vervaldatum van uw visum,
 • Ook is het belangrijk dat uw paspoort nog minimaal 2 lege visumpagina’s bevat die tegenover elkaar liggen.

Naast uw originele paspoort moeten wij een digitale scan van uw paspoortinformatiepagina ontvangen.

Pasfoto

Om een Nepal visum te kunnen aanvragen dient u te beschikken over een digitale pasfoto in .JPG/.JPEG formaat voor het opmaken van het consulair formulier en daarnaast dient u een hardcopy aan te leveren van een officiële, kleuren pasfoto welke aan onderstaande voorwaarden voldoet:

 • De foto is minder dan 3 maanden oud
 • De achtergrond is wit of lichtgrijs van kleur
 • De afmetingen zijn 3,5 x 4,5cm
 • Er zijn geen beschadigingen aan de pasfoto
 • De pasfoto is niet vastgeniet aan het visumaanvraagformulier
 • De persoon op de foto kijkt recht in de camera
 • Er wordt geen bril gedragen op de foto.

 

Aanvullende documenten

Reizigers naar Nepal dienen naast paspoort en pasfoto het volgende nog aan te leveren:

 • Per persoon één eigen ambassade formulier (deze ontvangt u volledig ingevuld van ons na het invullen van ons online aanvraagformulier, dit ter ondertekening), of het M-nummer hiervan.
 • Na het plaatsen van de aanvraag op de website ontvangt u een uitgebreide mail met daarin de exacte documenten die wij nodig hebben voor de aanvraag.

Wat is een visum Nepal en wanneer heb ik deze nodig?

Wilt u naar Nepal voor een vakantie- of zakenreis, dan moet u voor vertrek een Nepal visum aanvragen. U heeft een Nepal visum nodig om te laten zien dat u toestemming heeft van de Nepalese overheid om het land te betreden. Dit visum wordt door een medewerker van het Nepalees consulaat in het paspoort aangebracht.

 • Nepal kent enkel een regulier toeristenvisum.
 • U kunt geen zakelijk Nepal visum aanvragen in Nederland.

 

Wat voor soorten visums zijn er voor Nepal?

Nepal kent meerdere soorten visums. Zowel toeristische als zakelijke reizigers dienen vooraf een regulier toeristenvisum aan te vragen. Dit toeristenvisum wordt in het paspoort aangebracht en is geldig vanaf het moment van afgifte. Het biedt u de mogelijkheid om 15, 30 of 90 dagen aaneengesloten in Nepal te verblijven.

Eventueel is het mogelijk om dit visum Nepal lokaal te laten verlengen. Echter kunnen wij geen garantie bieden dat de verlenging van het visum gehonoreerd zal worden. Daarom raden wij sterk aan om vooraf een visum voor Nepal aan te vragen met voldoende dagen aan verblijf. Dan komt u in Nepal niet meer met lange wachttijden en extra kosten te zitten tijdens het verlengen van uw visum. 

U kunt het toeristenvisum Nepal lokaal omzetten naar één van de volgende visumtypen: Zakelijk visum, werkvisum, journalistenvisum, relatie- of huwelijksvisum (voor hen die getrouwd zijn met een Nepalees paspoorthouder/inwoner), wederkerigheidsvisum, studentenvisum, inwonersvisum en niet-inwonersvisum.

Zakelijke- en studenten visum voor Nepal

Zakelijke reizigers en studenten dienen hun visum Nepal bij het Ministerie van Industrie, Handel en Toelevering in Nepal, te Kathmandu. om te zetten. Dit betekent dat wij een toeristenvisum Nepal aanvragen voor zakelijke reizigers en/of studenten. Daarna dient men na aankomst in Kathmandu dit visum zelf te laten wijzigen naar het juiste visum type.

Het nieuwe visum gaat in op moment van afgifte. Indien u uw toeristenvisum vlak voor het vervaldatum omzet, zal uw nieuwe visum een nieuwe geldigheidstermijn krijgen vanaf het moment dat deze is afgegeven. In geval van een studentenvisum kunt u de ingangsdatum hiervan vaak terugvinden in de aanbevelingsbrief van het Ministerie van Onderwijs.

Voor meer informatie hierover verwijzen wij u graag door naar de website van het consulaat van Nepal.

Alles wat u moet weten over het visum Nepal

Kosten

De kosten voor het visum Nepal variëren per visumtype en geldigheidsduur. Hieronder ziet u een overzicht van mogelijkheden voor het visum Nepal:

 • 15 dagen verblijf € 109,95
 • 30 dagen verblijf € 129,95
 • 90 dagen verblijf € 184,95

Dit is inclusief verwerkingskosten, consulaire kosten, transactiekosten en BTW.

Documenten versturen of op laten halen

Wilt u gegevens en/of documenten laten ophalen of thuisbezorgen, dan betaalt u hiervoor aanvullende verzendkosten. Daarnaast kunt u gebruik maken van een spoedprocedure waarvoor een toeslag berekend worden. De hoogte van deze toeslagen is afhankelijk van de gewenste levertijd en visumtype.

Informatie over de toeslagen en tarieven kunt u vinden op de pagina Tarieven.

Verwerkingstijd

In de meeste gevallen wordt het visum Nepal dezelfde dag van aanvragen nog afgegeven. Wel komen hier aanvullende administratie kosten bij kijken voor het visum Nepal, indien dit dezelfde dag nog afgegeven moet worden. Soms kan het paspoort pas de eerstvolgende werkdag na het indienen worden afgehaald, maar in de meeste gevallen heeft u uw paspoort met daarin het visum al binnen 2 a 3 werkdagen na aanleveren bij ons in Hoofddorp weer terug in uw bezit.

Op werkdagen vóór 10:00 uur aangeleverd?

Indien wij het paspoort en documenten op werkdagen vóór 10:00 uur hebben ontvangen, dan kan het meestal dezelfde dag nog worden aangeboden bij het consulaat. Dit houdt dus in dat wij het paspoort met daarin het visum Nepal vaak diezelfde dag nog terug hebben. Dit is echter geen garantie, daar het consulaat altijd het recht behoudt om hier langer over te doen indien zij dit nodig achten voor de beoordeling. De verwerkingstijd is dus afhankelijk van de snelheid en beschikbaarheid van het Nepalese consulaat.

Geldigheid van het visum voor Nepal

De geldigheid van het visum voor Nepal verschilt per visumtype. Doorgaans is een regulier visum voor Nepal tot 6 maanden na afgiftedatum geldig. Tot deze periode kunt u Nepal inreizen op uw visum.

Het is mogelijk om een visum met een kortere geldigheid te krijgen, indien het Nepalese consulaat hiertoe besluit.

Non-NL paspoorthouders

Beschikt u over een vreemdelingenpaspoort/vluchtelingenpaspoort als zgn. reisdocument? Dan kunt u geen Nepal visum aanvragen in Nederland. U bent dan verplicht om in persoon te verschijnen bij de Nepalese ambassade in Brussel om uw Nepal visum aanvraag aan te bieden.

Reizigers die een officieel paspoort van een ander land hebben kunnen wel een aanvraag starten, mits je een gemeentelijke BRP of verblijfsvergunning kunt laten zien.

Waarom uw visum Nepal aanvragen bij Traveldocs?

Bij Traveldocs staan wij garant voor professionele, correcte, vlotte en tevens zeer betrouwbare service.

Onze ervaren deskundigen controleren de aanvraag alvorens uw visum voor Nepal wordt ingediend bij het consulaat in Amsterdam. Slechts op deze manier bent u 100% zeker dat uw aanvraag correct en veilig wordt aangevraagd.

Traveldocs maakt de procedure makkelijker voor u, dus geen ingewikkelde website procedures meer.

U wordt tevens op de hoogte gehouden van de status van de aanvraag via e-mail danwel telefoon. Daarnaast kunt u te allen tijde uw aanvraag volgen via de Tracking functie op onze website.

Traveldocs is een Nederlands bedrijf met jarenlange ervaring en de juiste connecties om uw documenten correct te behandelen. Wij werken samen met diverse touroperators, topclubs, grote (internationale) bedrijven en NGO’s. Uw documenten zijn te allen tijde in veilige handen bij ons.

Bent u van plan om naast Nepal ook andere landen te bezoeken?

Neem een kijkje op onderstaande visum landen, zodat u goed voorbereid en voorzien van juiste documenten op reis kunt gaan.

Traveldocs helpt bedrijven en particulieren bij de aanvraag van een visum of legalisatie. Als erkend legalisatie bureau assisteren wij u administratief en verzorgen wij de complete afhandeling bij de relevante ambassade of het consulaat. Voor deze dienstverlening berekenen wij bemiddelingskosten. Wij zijn geen overheidsinstantie of daaraan gelieerd. Alle door u te betalen kosten zijn duidelijk zichtbaar en volledig transparant en Traveldocs hanteert scherpe prijzen, een professionele service met een adequate knowhow binnen de wereld van legalisaties. Uiteraard heeft U ook de mogelijkheid om uw aanvraag rechtstreeks in te dienen bij de betreffende overheidsinstantie. Wanneer u een aanvraag via visum-legalisatie.nl  doet, betaalt u nooit meer voor de consulaire kosten dan bij de ambassade/ het consulaat.

Back To Top