Ga naar hoofdinhoud

De consulaire afdeling van de Russische ambassade en het Russische visumcentrum in Nederland zijn op werkdagen operationeel. U kunt uw Rusland visum aanvragen indienen via onze website!

Let er wel op dat u te maken kunt krijgen met een langere reistijd, omdat het luchtruim tussen NL en RUS vooralsnog gesloten is. Wel kunt u reizen naar Rusland via bijvoorbeeld Turkije / Istanboel.

Visum Rusland aanvragen kosten 2024

Gaat u binnenkort op (zaken)reis en wilt u het visum Rusland aanvragen en reizen in Rusland? Bij Traveldocs kan dit snel en eenvoudig al vanaf € 199,95 per persoon. Dit is inclusief consulaire kosten.

Ontvang uw visum vanaf 4 dagen!

De procedure van het aanvragen van uw visum Rusland kan vanaf 4 werkdagen.

Bespaar tot 35%!

Bij het online bestellen van uw visum hanteren wij de scherpste prijzen.

Bank betalingen

Hoe werkt het?

visum

1. Aanvragen

Eenvoudig een visum Rusland aanvragen door de benodigde gegevens online in te vullen.

veilig afrekenen visum

2. Documenten aanleveren

U ontvangt van Traveldocs een e-mail met instructies over het verzenden van uw paspoort en vereiste documenten.

visum aanvraag

3. Officieel document

U kunt uw paspoort met officieel visum ophalen of aangetekend per koerier retour laten zenden.

Meer vragen over de voorbereiding van uw reis naar Rusland

Heeft u meer vragen over hoe u de reis kunt voorbereiden? Bekijk dan de volgende onderwerpen:

Visumbenodigdheden

Rusland

Paspoort

Uw originele paspoort met een geldigheid van minstens 6 maanden na de vervaldatum van uw visum.

Ook is het belangrijk dat uw paspoort nog minimaal 2 lege visumpagina’s bevat die tegenover elkaar liggen.

Pasfoto

Een officiële, kleuren pasfoto welke aan onderstaande voorwaarden voldoet:

 • De foto is minder dan 3 maanden oud
 • De achtergrond is wit of lichtgrijs van kleur
 • De afmetingen zijn 3,5 x 4,5cm
 • Er zijn geen beschadigingen aan de pasfoto
 • De pasfoto is niet vastgeniet aan het visumaanvraagformulier
 • De persoon op de foto kijkt recht in de camera
 • Er wordt geen bril gedragen op de foto

Uitnodiging

Een Tourist Voucher van de uitnodigende organisatie in Rusland. Deze wordt meestal verzorgd door het hotel of een lokale touroperator.

De Tourist Voucher bestaat uit 2 onderdelen: een voucher en een confirmation.

Indien u wilt dat wij uw Tourist Voucher verzorgen dan kunt u de dienst Rusland Uitnodiging selecteren tijdens het plaatsen van uw online aanvraag op onze website.

Verzekeringsbewijs

Een verzekeringsverklaring op briefpapier van de verzekeraar.

Deze dient de volgende gegevens te vermelden:

 • De volledige naam van de reiziger
 • De ingangs- en vervaldatum van de verzekering (Deze data moeten de gehele reisperiode dekken)
 • Aangeven dat de verzekering geldig is in Rusland of de hele wereld
 • Een handtekening van de verzekeraar

Inreizen per auto of motor

Als u overland Rusland inreist dan zijn de volgende extra documenten nodig:

 •   Kentekenbewijs
 •   Verzekeringsbewijs auto/ motor
 •   Kopie rijbewijs van de chauffeur
 •   Een reisplan met de geplande route
 •   De Tourist Voucher dient “Auto Tourism” te vermelden

Geboren in de voormalig Sovjet- Unie voor 1991

Als u voor 1991 geboren bent in Rusland, Armenië, Azerbeidzjan, Belarus, Estland, Georgië, Kazachstan, Kirgizië, Letland, Litouwen, Moldavië, Tadzjikistan, Turkmenistan, Oekraïne of Oezbekistan dan zijn de volgende extra documenten nodig:

 • Een officiële afstandsverklaring van uw toenmalige staatsburgerschap
 • Als u geen officiële afstandsverklaring heeft dan is een ingevuld vragenformulier nodig (Deze ontvangt u op uw persoonlijke pagina)
 • Een kopie van uw toenmalige paspoort
 • Een kopie van uw geboorte akte

Belangrijke informatie

Aanvragers van een double entry visum MOETEN een vluchtbevestiging aanleveren met daarop allebei de in- en uitreizen te zien!

Aanvragers van een visum voor meerdere inreizen dienen tevens te voldoen aan onderstaande eisen:

 • Het paspoort moet minstens 12 maanden geldig zijn bij aankomstdatum.
 • Het paspoort met daarin het oude visum voor Rusland.
 • Indien dit oude visum niet meer in het huidige paspoort zit, een kopie van het oude visum en de informatiepagina van het oude paspoort.
 • Een stempel op dit oude visum, waaruit blijkt dat de aanvrager minstens één keer in de laatste twaalf maanden in Rusland is geweest.

Visum voor Rusland, hoe kan ik het visum Rusland aanvragen en wanneer heb ik deze nodig? 

Hieronder leest u alle nodige informatie omtrent het visum Rusland.

Visum naar Rusland?

Het visum Rusland is een toestemmings document van het consulaat om de Russische Federatie in te mogen reizen. Het visum Rusland kunt u aanvragen via de Russische ambassade of consulaat. Dit toestemmings document is een visum, welke in uw paspoort aangebracht dient te worden alvorens u het land kunt inreizen. Dit document wordt ook wel een (e-)visum Rusland genoemd en dient u in alle gevallen vooraf aan de reis aan te vragen. Er bestaan verschillende soorten van het visum Rusland. Op onze website kunt u precies zien welke van toepassing is voor uw reis of situatie. Wij kunnen naast het standaard zakelijk en toeristische visum Rusland ook een Rusland visum aanvragen voor Medische of Journalistieke doeleinden. Indien u niet zeker weet welk visum in uw situatie van toepassing is, verzoeken wij u om vooraf telefonisch contact met ons op te nemen.

Visum Rusland nu aanvragen

Uw visum Rusland aanvraag kunt u geheel zelf verzorgen door de aanvraag voor het (online) visum Rusland te plaatsen op onze website en alle nodige vragen te beantwoorden.

Dit kunt u 24 uur per dag doen, 7 dagen in de week. Wij zullen u stap voor stap door het proces heen begeleiden en ondersteunen waar nodig is, zodat u alle gegevens in orde heeft. Komt u er niet uit op onze website? Dan kunt u ons benaderen via onze contactpagina. Wij helpen u graag!

Wilt u het visum Rusland direct aanvragen? Ga dan direct door naar het online aanvraagformulier visum Rusland. Wilt u eerst meer weten over het visum en de procedure? Lees dan onze FAQ Rusland pagina, of neem contact op met ons via het online contactformulier. Kortom, voor al uw visum Rusland vragen kunt u bij Traveldocs terecht voor hulp en ondersteuning! Omdat onze visumexperts jarenlange kennis en ervaring hierin hebben weet u zeker dat uw aanvraag in veilige handen is.

Alle belangrijke informatie die u moet weten over het visum Rusland

Kosten visum Rusland

De kosten voor het aanvragen van een visum voor Rusland bedragen € 149,95 per persoon, inclusief BTW. Deze kosten zijn inclusief consulaire kosten voor het visum Rusland en ons bemiddelingstarief. Hier kan, afhankelijk van de door u gekozen visumtype, levertijd en eventuele urgentie, een toeslag bij komen.

Paspoort retourneren

Indien u wilt dat uw paspoort na het verkrijgen van uw visum voor Rusland middels standaard koerier retour wordt gezonden, dan betaalt u daarvoor een meerprijs voor. Indien u een snellere levering wilt, kan hier een meerprijs voor gerekend worden, afhankelijk van uw wensen. Ook bieden wij de mogelijkheid aan om het paspoort voor u klaar te leggen op Schiphol, waar u deze voor vertrek direct kunt afhalen. Hier betaalt u € 99,95 euro voor, inclusief BTW.

Geldigheid visum Rusland

Zakelijke reizigers

Zakelijke reizigers kunnen een visum Rusland krijgen met een geldigheid tussen de 3 maanden en de 12 maanden. De geldigheid van het visum wordt uiteindelijk beslist door het consulaat, waarbij de uitnodigingsbrief altijd leidend is. Wilt u langer in Rusland blijven dan de data genoemd in uw uitnodigingsbrief of wilt u meerdere inreizen hebben en staan deze niet vermeld in de uitnodigingsbrief voor Rusland? Dan zult u deze eerst moeten (laten) aanpassen, omdat het consulaat alsnog de reisgegevens in de uitnodigingsbrief voor het visum Rusland zal aanhouden.

Toeristische reizigers

Toeristische reizigers kunnen een visum krijgen met een geldigheid van 3 maanden. Indien het een reis naar familie of een medische betreft, is het in sommige gevallen ook mogelijk om een visum te verkrijgen van 3 tot 6 maanden. Daarnaast zijn er mogelijkheden voor meerdere inreizen. Hier gelden wel specifieke eisen en voorwaarden voor en bieden wij niet standaard aan op de website. Neem voor informatie over dit visum eerst contact met ons op.

Hoe lang duurt het aanvragen van mijn visum Rusland?

Gemiddeld duurt het aanvragen van het visum Rusland tussen de 7 en de 10 werkdagen na het moment van indienen, alvorens u het paspoort met visum weer retour krijgt. Heeft uw aanvraag haast? Dan bieden wij, in veel gevallen ook een spoedvisum aan, waarbij de verwerkingstijd slechts 4 dagen is vanaf het moment van indienen bij het consulaat. Hier betaalt u wel een toeslag voor.

Reizen naar Wit Rusland (Belarus)

Momenteel is Rusland bezig met het uitrollen van een nieuw type visum, waarmee u zowel naar Wit-Rusland, Rusland en Kazachstan kunt reizen op één visum. Wanneer dit visum beschikbaar zal zijn is nog niet bekend gemaakt door de Russische overheid. Dat dit visum Wit Rusland – Kazachstan – Rusland eraan zit te komen is zeker, echter weten wij nog niet wanneer. Zodra dit Wit-Rusland visum beschikbaar zal zijn, zullen wij dit kenbaar maken op onze pagina en sociale media kanalen.

Waarom uw visum Rusland aanvragen bij Traveldocs?

Bij Traveldocs staan wij garant voor professionele, correcte, vlotte en betrouwbare service.

Onze ervaren deskundigen controleren de aanvraag alvorens deze wordt ingediend bij het consulaat van Rusland. Slechts op deze manier bent u 100% zeker dat uw aanvraag correct en veilig wordt aangevraagd.

Traveldocs maakt de procedure makkelijker voor u, dus geen ingewikkelde website procedures meer.

U wordt op de hoogte gehouden van de status van de aanvraag via e-mail dan wel telefoon. Tevens kunt u te allen tijde uw aanvraag volgen via de Tracking functie op onze website.

Traveldocs is een Nederlands bedrijf met jarenlange ervaring en de juiste connecties om uw documenten correct te behandelen. Wij werken samen met diverse touroperators, topclubs, grote (internationale) bedrijven en NGO’s. Uw documenten zijn te allen tijde in veilige handen bij ons.

Wilt u naast Rusland ook andere bestemmingen bezoeken, of bent u van plan gebruik te maken van de Trans-Siberië Express?

Neem dan een kijkje op onderstaande pagina’s, zodat je goed voorbereid en voorzien van alle nodige documenten met een gerust hart op reis kunt gaan!

Traveldocs helpt bedrijven en particulieren bij de aanvraag van een visum of legalisatie. Als erkend legalisatie bureau assisteren wij u administratief en verzorgen wij de complete afhandeling bij de relevante ambassade of het consulaat. Voor deze dienstverlening berekenen wij bemiddelingskosten. Wij zijn geen overheidsinstantie of daaraan gelieerd. Alle door u te betalen kosten zijn duidelijk zichtbaar en volledig transparant en Traveldocs hanteert scherpe prijzen, een professionele service met een adequate knowhow binnen de wereld van legalisaties. Uiteraard heeft U ook de mogelijkheid om uw aanvraag rechtstreeks in te dienen bij de betreffende overheidsinstantie. Wanneer u een aanvraag via visum-legalisatie.nl  doet, betaalt u nooit meer voor de consulaire kosten dan bij de ambassade/ het consulaat.

Back To Top