Ga naar hoofdinhoud

Visum Saoedi Arabië aanvragen kosten 2024

Gaat u op reis en wilt u een visum Saudi aanvragen? Bij Traveldocs kunt u snel en eenvoudig een toeristenvisum Saoedi Arabië aanvragen vanaf € 209,95 per persoon.

Ontvang uw visum vanaf 2 dagen!

De procedure van het aanvragen van uw visum Saudi kan vanaf 2 werkdagen.

Bespaar tot 35%!

Bij het online bestellen van uw visum hanteren wij de scherpste prijzen.

Bank betalingen

Saoedi Arabië Visa Aanvraagproces

visum

1. Aanvragen

Eenvoudig een visum Saudi aanvragen door de benodigde gegevens online in te vullen en de aanbetaling te doen. U ontvangt per mail een betaallink voor de resterende kosten.

veilig afrekenen visum

2. Online afrekenen

U kunt op een veilige manier online afrekenen met iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard.

visum aanvraag

3. Officieel document

Daarna ontvangt u het e-visum per e-mail. Zo kunt u met een gerust hart op reis.

Meer informatie omtrent het visum Saudi

Wil je meer informatie omtrent het visum Saoedi Arabië? Neem dan een kijkje op een van onderstaande pagina’s om goed voorbereid op reis te gaan!

Vereisten voor de Aanvraag van een Visum voor Saoedi Arabië

Saoedi Arabië

Paspoort

Voor het aanvragen van een eVisum Saoedi Arabie dient u een kopie van uw paspoortinformatiepagina aan te leveren.

Pasfoto

Er zijn een aantal visum  Saudi pasfoto eisen waar u rekening mee moet houden, alvorens u een visum Saoedi Arabie kunt aanvragen:

 • E-visumaanvragers moeten één digitale foto aanleveren, in .JPG/.JPEG of .PDF formaat.

Uw pasfoto moet voldoen aan de onderstaande eisen:

 • De foto is minder dan 3 maanden oud
 • Het betreft een officiële kleurenpasfoto (vraag deze, naast hardcopy, ook digitaal op bij uw fotograaf en geef vooraf aan dat het voor een visum Vietnam aanvraag is!)
 • De achtergrond is wit of lichtgrijs van kleur
 • Er zijn geen beschadigingen aan de pasfoto
 • De persoon op de foto kijkt recht in de camera
 • Er wordt geen bril gedragen op de foto of een bril met een zeer licht montuur

Ingevuld vragenformulier

Nadat de aanvraag op onze website is geplaatst ontvangt u een mail met daarin een betaallink voor de resterende kosten.

Ook kunt u de nodige documenten en het vragenformulier terug vinden in deze mail. U stuurt het vragenformulier samen met uw paspoort en pasfoto per mail naar ons terug, waarop wij direct voor u aan de slag gaan zodra deze en de restant betaling zijn ontvangen.

Verklaringsbrief zorg- or reisverzekeraar

De verplichte verzekeringskosten zijn inbegrepen in de kosten die u totaal moet voldoen (per persoon 196,95 euro incl. BTW).

 • de verzekering is één jaar geldig, net als uw visum
 • u kunt deze voor meerdere inreizen naar Saudi gebruiken
 • het is helaas niet mogelijk om de verzekering zonder visum af te sluiten, of enkel het visum zonder verzekering. In alle gevallen zult u beiden altijd moeten aanvragen
 • de kosten voor het visum (196,95 eur p.p.) zijn altijd inclusief de volledige kosten voor het visum en verzekering.
 • de papieren van de verzekering krijgt u binnen 2 werkdagen samen met het visum per mail toegestuurd van ons.

Belangrijke informatie visum Saoedi Arabie

 • U moet een tweevoudige print van uw e-visum samen met uw paspoort bewaren alvorens af te reizen naar  Saudi.
 • Bewaar de aanvraag (of de email) van uw e-visum Saudi. Zo hoeft u deze niet opnieuw in te vullen als u nogmaals naar dezelfde bestemming reist.

e-Visum Saoedi Arabië aanvragen

Het aanvragen van het visum gaat tegenwoordig dus geheel online. Je hoeft niet meer naar de consulaire afdeling in Den Haag te reizen om vingerafdrukken en een gelaatsscan af te geven, tenzij je om andere reden reist dan hieronder beschreven. Je kunt een e-visum Saoedi Arabie aanvragen wanneer je:

 • reist als toerist
 • voor een bedevaart (Umrah) naar Mekka wilt
 • met een cruise aankomt
 • voor algemene zakelijke besprekingen reist
 • familie of vrienden wilt bezoeken
 • een evenement in Saudi wilt bezoeken

Reis je voor een van bovenstaande redenen naar Saoedi Arabië? Dan kun je in een paar minuten online een visum voor Saudi aanvragen!

2024 Kosten e-Visum Saoedi Arabië

De kosten van het eVisum bedragen totaal per persoon: € 209,95 EUR incl. BTW per aanvraag.

In deze kosten zit begrepen:

 1. de Consulaire kosten die de Saoedische immigratiedienst stelt aan het e-Visum Saoedi Arabie ( € 81,42 euro voor NL paspoorthouders)
 2. verplichte verzekeringskosten voor uw verblijf in Saoedi Arabie ( € 42,48 euro per persoon )
 3. de service fee die betaald dient te worden bij het indienen van de aanvraag van de Saoedische overheid ( € 4,18 euro per aanvraag )
 4. het BTW bedrag ( € 18,59 euro per aanvraag)
 5. de Traveldocs bemiddelingskosten voor de verwerking van de aanvraag ( € 63,28 euro per aanvraag )

Verzekering voor Saoedi Arabië

De overheid van Saoedi Arabië heeft bij het lanceren van het e-visum systeem wel de eis gesteld dat alle aanvragers verplicht zijn om te beschikken over een verzekering van een Saoedische, erkende verzekeringsmaatschappij. Je bent verplicht om deze verzekering af te sluiten wanneer je het visum aanvraagt. Traveldocs regelt deze verzekering uiteraard voor jou, dit om daadwerkelijk alle zorgen rondom het visum uit handen te nemen. Het is niet mogelijk om de verzekering los van het visum af te sluiten. En het is dus ook niet mogelijk om alleen het visum, zonder de verzekering, aan te vragen.

Saoedi Arabie visum verzekering: kosten, geldigheid en voordelen

Het voordeel is wel dat de verzekering, die 140 SAR (ongeveer € 42,50 euro) per polis kost, dezelfde geldigheid heeft als het visum. Je hoeft bij toekomstige reizen dus niet nogmaals een nieuwe verzekering af te sluiten. Daarnaast zitten de kosten van de verzekering inbegrepen in het totaalbedrag van € 209,95 EUR incl. BTW  per persoon wanneer je het visum Saoedi Arabië via Traveldocs aanvraagt. En natuurlijk is het altijd prettig om te weten dat je te allen tijde recht hebt op medische zorg in geval van nood of ziekte tijdens het verblijf in Saoedi Arabië en dat deze kosten gedekt worden. Je komt dus niet voor onnodige verassingen te staan tijdens jouw bezoek aan Saoedi Arabië.

De verzekering wordt altijd afgesloten bij een door de Saoedische ambassade erkende verzekeraar. De papieren hiervan krijg je vervolgens met het visum toegestuurd per mail. Het kiezen van een verzekeraar gebeurd altijd automatisch door het e-visum systeem van Saudi Arabië. Hier heeft Traveldocs geen invloed op. De kosten blijven altijd hetzelfde, ongeacht de verzekeraar.

Umrah Visum Aanvragen

Als je van plan bent om Umrah te doen, heb je een visum nodig om naar Saoedi-Arabië te gaan. Bij Traveldocs willen we dit proces gemakkelijk voor je maken. De eerste stap is het invullen van het online aanvraagformulier. Onder de benodigde documenten voor een Umrah-visum vallen een paspoort, biometrische foto en een Umrah-uitnodiging.

Bij het aanvragen is het belangrijk om na te denken over je reisdata en accommodatieregelingen. Door deze details in overweging te nemen, kun je je aanvraag succesvol afronden.

Bij Traveldocs staan we klaar om je te helpen tijdens het Umrah-visumproces. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als je vragen hebt. We wensen je een geweldige Umrah-ervaring toe!

Geldigheid

Het e-visum Saudi is na moment van afgifte 365 dagen geldig.

Uw gehele verblijfsperiode mag niet langer dan 90 dagen zijn. Dit geldt per keer dat u Saoedi Arabië inreist.

De verzekering is even lang geldig als het visum.

Heeft u vragen over de geldigheid en wilt u weten wanneer u uw aanvraag het beste kunt indienen? Neem dan contact op met een van onze visumexperts. Wij geven u graag vrijblijvend advies hierover!

Reist u met een cruise naar Saoedi Arabië?

Maar al te vaak krijgen wij van onze klanten de vraag of je bij een cruise bezoek aan Saoedi Arabië ook een visum voor vertrek moet aanvragen of visumvrij mogen reizen naar Saudi.

In de praktijk geldt eigenlijk het volgende: Is de aanmeer periode 12 uur of langer of wil je tijdens de cruise stop van boord gaan? Dan moet je een visum voor Saudi voor vertrek aanvragen. Is de periode van verblijf in Saoedi Arabië korter dan 12 uur en ben je niet van plan om tijdens het aanmeren het cruiseschip te verlaten? Dan mag je visumvrij reizen.

Saoedi Arabië Cruise Visumvereisten en -procedures

Wel kan het zijn dat de cruise maatschappij je niet laat inchecken zonder een visum vooraf. Dit recht behouden zij te allen tijde als plaatsvervangend immigratieofficier op moment van vertrek vanuit Nederland. Ook als je eenmaal bent aangekomen in Saoedi Arabië moet je er in dat geval rekening mee houden dat je niet van boord zult mogen gaan wanneer je geen e-visum Saoedi Arabië hebt aangevraagd en hebt verkregen.

Het is niet mogelijk om een elektronisch transit/overstap visum aan te vragen. Een transit visum voor Saoedi Arabië kan je alleen via de ambassade in persoon aanvragen, waarbij je naast paspoort en documenten ook vingerafdrukken moet afgeven. Dit visum wordt dan niet per mail afgegeven, maar dmv een sticker in het paspoort aangebracht door een consulaire medewerker van de ambassade. Je zult het paspoort met daarin het visum ook weer moeten ophalen.

Het e-visum voor Saoedi Arabië is daarom vaak veel makkelijker, omdat je deze binnen 2 a 3 werkdagen per mail ontvangt en niet twee keer op en neer naar Den Haag voor hoeft te gaan. Het e-visum Saoedi Arabië is standaard 1 jaar geldig, waarbij je ook een bijbehorende verzekering voor dezelfde periode krijgt. Een kortere geldigheid is er momenteel nog niet en de verzekering is tot op heden in alle gevallen verplicht. Deze verzorgt Traveldocs altijd samen met het visum voor u. U krijgt daarom dan zowel het visum als de polis papieren van ons per mail toegestuurd nadat deze zijn goedgekeurd door de autoriteiten van Saudi.

Waar betaal ik voor als ik het visum Saudi bij Traveldocs koop?

U betaald bij Traveldocs voor het volgende zodra u het e-visum Saoedi Arabië aanvraagt:

 1. de consulaire kosten die wij aan de Saudi immigration betalen
 2. uiteraard zitten de verplichte verzekeringskosten ook hierbij inbegrepen
 3. de verplichte service fee die wij aan de immigration betalen
 4. het BTW bedrag dat wij aan de immigration betalen
 5. en natuurlijk ook voor de bemiddelingskosten die wij vragen om de aanvraag namens u in te kunnen dienen (63,28 euro)

Er zijn geen verborgen kosten. U betaald vooraf een aanbetaling, omdat de kosten per nationaliteit kunnen afwijken. De bovengenoemde tarieven zijn voor NL paspoorthouders, per persoon van toepassing. Het resterend bedrag betaald u via een betaallink of factuur (iDeal of creditcard).

Waarom uw visum Saoedi Arabië aanvragen bij Traveldocs?

Bij Traveldocs staan wij garant voor professionele, correcte, vlotte en tevens zeer betrouwbare service. Zo ook voor al uw visum Saudi aanvragen.

Onze ervaren deskundigen controleren de aanvraag alvorens deze wordt ingediend bij het consulaat van Saoedi Arabië. Slechts op deze manier bent u 100% zeker dat uw aanvraag correct en veilig wordt aangevraagd.

Traveldocs maakt de procedure makkelijker voor u, dus geen ingewikkelde website procedures meer.

U wordt tevens op de hoogte gehouden van de status van de aanvraag via e-mail dan wel telefoon. Daarnaast kunt u te allen tijde uw aanvraag volgen via de Tracking functie op onze website.

Traveldocs is een Nederlands bedrijf met jarenlange ervaring en de juiste connecties om uw documenten correct te behandelen. Wij werken samen met diverse touroperators, topclubs, grote (internationale) bedrijven en NGO’s. Uw documenten zijn te allen tijde in veilige handen bij ons.

Wilt u naast Saoedi Arabië ook andere bestemmingen bezoeken?

Neem dan een kijkje op onderstaande visumpagina’s, zodat u alle documenten op tijd in orde heeft en met een gerust hart op reis kunt gaan!

Traveldocs helpt bedrijven en particulieren bij de aanvraag van een visum of legalisatie. Als erkend legalisatie bureau assisteren wij u administratief en verzorgen wij de complete afhandeling bij de relevante ambassade of het consulaat. Voor deze dienstverlening berekenen wij bemiddelingskosten. Wij zijn geen overheidsinstantie of daaraan gelieerd. Alle door u te betalen kosten zijn duidelijk zichtbaar en volledig transparant en Traveldocs hanteert scherpe prijzen, een professionele service met een adequate knowhow binnen de wereld van legalisaties. Uiteraard heeft U ook de mogelijkheid om uw aanvraag rechtstreeks in te dienen bij de betreffende overheidsinstantie. Wanneer u een aanvraag via visum-legalisatie.nl  doet, betaalt u nooit meer voor de consulaire kosten dan bij de ambassade/ het consulaat.

Back To Top