skip to Main Content

Visum Suriname aanvragen

Een visum is benodigd voor Suriname. U kunt een visum aanvragen vanaf € 84,95.

Ontvang uw visum binnen 3 dagen!

De procedure van het aanvragen van uw visum Suriname duurt gemiddeld 3 werkdagen.

Bespaar tot 35%!

Bij het online bestellen van uw visum hanteren wij de scherpste prijzen.

Trustpilot
Bank betalingen

In verband met COVID-19 is het momenteel voor zowel toeristen als zakenreizigers enkel mogelijk om een visum te verkrijgen met een autorisatiebrief vanuit het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Suriname.

Beschikt u hierover of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Hoe werkt het?

visum

1. Aanvragen

Eenvoudig een e-toeristenkaart voor Suriname aanvragen door de benodigde gegevens online in te vullen.

veilig afrekenen visum

2. Online afrekenen

U kunt op een veilige manier online afrekenen met iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard.

visum aanvraag

3. Officieel document

U ontvangt de e-toeristenkaart voor Suriname per e-mail. Zo kunt u met een gerust hart op reis.

Visumbenodigdheden

Suriname

Paspoort

Uw originele paspoort met een geldigheid van minstens 6 maanden na de vervaldatum van uw visum.

Pasfotoscan

Een officiële, kleuren pasfotoscan welke aan onderstaande voorwaarden voldoet:

  • De pasfotoscan dient van hoge kwaliteit en in kleur met een witte achtergrond te zijn. In de afgelopen 6 maanden genomen te zijn, zonder bril. Hoofdbedekking is op de pasfoto alleen toegestaan indien dit uit religieuze overweging is : Het zichtbaar zijn van het gehele gelaat is dan wel een vereiste.

Reisarrangement kopiëren

Een kopie van uw vluchtschema en geregistreerde hotelbevestiging.

Dit moet de volgende informatie bevatten:

  • Volledige naam van de reiziger
  • Aankomst- en vertrekdata van uw vlucht en de in- en uitcheckdata van uw hotel
  • Adres- en contactgegevens van uw hotel moeten op de bevestiging worden vermeld

Zakelijke reizigers

Zakelijke reizigers naar Suriname moeten het volgende verstrekken om in aanmerking te komen voor een e-Visa Card:

  • Een uitnodigingsbrief van het te bezoeken bedrijf in Suriname
  • Een kopie van de identiteitskaart van de ondertekenaar van de uitnodigingsbrief in Suriname
  • Een kopie van The Cerificate of Commerce & Industry (Kamer van Koophandel) van het bedrijf in Suriname

Visum Suriname aanvragen

Sinds 15 april 2019 is het voor burgers uit 53 verschillende landen mogelijk een elektronisch visum aan te vragen. Dit elektronisch visum vervangt definitief de fysieke visakaart voor Suriname en wordt ook wel e-tourist card of e-toeristenkaart genoemd. Voor zakelijke reizigers is er de E-visa Card variant. Reizigers met de Nederlandse- en Belgische nationaliteit kunnen voor een elektronisch visum snel en eenvoudig een aanvraag via onze website indienen.

De elektronische Suriname E-visakaart vervangt de fysieke toeristenkaart. Hierdoor hoeft u voor een verblijf van 90 dagen voor toeristische- of zakelijke doeleinden niet meer naar het consulaat van Suriname. Met de Suriname e-visakaart kunt u slechts 1 maal het land inreizen. Ook is het mogelijk een multiple entry toeristenvisum voor 2 of 12 maanden aan te vragen . Het e-visum Suriname kunt u hier aanvragen.

Soorten visa Suriname

Naast de E-Tourist Card en de E-Visa (Business) Card kunnen wij ook andere visums voor Suriname voor u aanvragen.

Wist u bijvoorbeeld al dat het in sommige gevallen ook mogelijk is om een jaarvisum voor het visum Suriname te verkrijgen? Hiermee kunt u binnen de 1 jaar van de visumgeldigheid meerdere keren Suriname inreizen, zonder hiervoor vooraf opnieuw een visum aan te vragen. Hier zitten wel voorwaarden aan vast. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Heeft u vragen? Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar. Na het invullen van het aanvraagformulier kunt u zelf uw betaalmethode kiezen, iDeal, overboeking of Bancontact/Creditcard.

Met kinderen naar Suriname?

Indien u reist met minderjarige kinderen dient u rekening te houden met een aantal extra regels. Kinderen moeten een eigen reisdocument hebben en mogen niet meer bijgeschreven staan in het paspoort van de ouders. Daarnaast voert de Koninklijke Marechaussee uitgebreide controles uit om mogelijke internationale kinderontvoeringen te voorkomen. Reist u met een kind naar het buitenland waarover u gezamenlijk het gezag heeft of waarover u geen gezag heeft? Dan kunt u dit formulier gebruiken om aan te tonen dat u toestemming heeft van de personen die het gezag over het kind hebben om met het kind naar het buitenland te reizen. Meer informatie kunt u vinden op de website van de rijksoverheid.

Verwerkingsduur, visumgeldigheid en kosten van het visum Suriname.

De kosten en de verwerkingsduur voor het visum hangen af van het visumtype dat u kiest.

  • Het e-visum voor Suriname bedraagt voor een toeristisch single-entry visum ( 90 dagen geldig ) € 84,95.
  • Een multiple-entry (60 dagen geldig) e-visum voor zakelijke reizigers kot € 104,95.

Dit is inclusief verwerkingskosten, consulaire kosten, transactiekosten(bij iDeal/bancontact betaling) en btw.

Het zakelijk e-visum is geldig voor 2 of 24 maanden en is een multiple entry visum , waardoor u meerdere malen op één visum kunt reizen. De maximale verblijfsperiode verschilt per visumtype.

Zodra uw e-visa gereed is ontvangt u deze per e-mail. U dient het e-visa afgedrukt bij u te dragen.

Het is niet mogelijkheid om de aanvraag met spoed in te dienen. Een E-Toeristenkaart of e-visa is gereed in 1 tot 3 werkdagen vanaf het moment van indienen. Vanaf dan is het aan de Surinaamse overheid om te bepalen hoe snel zij een beslissing zullen maken over de aanvraag. De Surinaamse overheid behoudt te allen tijden, indien zij dit nodig achten, het recht om langer te doen over het beoordelen van de aanvraag dan de gebruikelijke 72 uur. Hierin blijven zij ten alle tijden vrij om geen reden te hoeven verschaffen bij eventuele vertraging in de aanvraag.

Waarom uw Visum Suriname aanvragen bij Traveldocs?

Bij Traveldocs staan wij garant voor professionele, correcte, vlotte en betrouwbare service.

Onze ervaren deskundigen controleren de aanvraag alvorens deze wordt ingediend bij de overheid van Suriname. Slechts op deze manier bent u 100% zeker dat uw aanvraag correct en veilig wordt aangevraagd.

Traveldocs maakt de procedure makkelijker voor u, dus geen ingewikkelde website procedures meer.

U wordt op de hoogte gehouden van de status van de aanvraag via e-mail dan wel telefoon. Tevens kunt u ten alle tijden uw aanvraag volgen via de Tracking functie op onze website.

Traveldocs is een Nederlands bedrijf met jarenlange ervaring en de juiste connecties om uw documenten correct te behandelen. Wij werken samen met diverse tour operators, topclubs, grote (internationale)bedrijven en NGO’s. Uw documenten zijn ten alle tijden in veilige handen bij ons.

Visum Suriname nu aanvragen

Wilt u het visum Suriname direct aanvragen? Ga dan direct door naar het online aanvraagformulier. Wilt u eerst meer weten over het visum en de procedure? Lees dan onze FAQ visum Suriname pagina, of neem contact met ons op via het online contactformulier.

Traveldocs helpt bedrijven en particulieren bij de aanvraag van een visum of legalisatie. Als erkend legalisatie bureau assisteren wij u administratief en verzorgen wij de complete afhandeling bij de relevante ambassade of het consulaat. Voor deze dienstverlening berekenen wij bemiddelingskosten. Wij zijn geen overheidsinstantie of daaraan gelieerd. Alle door u te betalen kosten zijn duidelijk zichtbaar en volledig transparant en Traveldocs hanteert scherpe prijzen, een professionele service met een adequate knowhow binnen de wereld van legalisaties. Uiteraard heeft U ook de mogelijkheid om uw aanvraag rechtstreeks in te dienen bij de betreffende overheidsinstantie. Wanneer u een aanvraag via visum-legalisatie.nl  doet, betaalt u nooit meer voor de consulaire kosten dan bij de ambassade/ het consulaat.

Back To Top