Ga naar hoofdinhoud

Visum Suriname aanvragen kosten 2024

Gaat u binnenkort op reis en wilt u een visum Suriname aanvragen? Bij Traveldocs kunt u snel, eenvoudig en geheel online een Suriname visum aanvragen vanaf € 104,95 per persoon.

Ontvang uw visum binnen 3 dagen!

De procedure van het aanvragen van uw visum Suriname duurt gemiddeld 3 werkdagen.

Bespaar tot 35%!

Bij het online bestellen van uw visum Suriname hanteren wij de scherpste prijzen.

Bank betalingen

Suriname Visa Aanvraagproces

visum

1. Aanvragen

Eenvoudig een e-toeristenkaart / e-visum voor Suriname aanvragen door de benodigde gegevens online in te vullen.

veilig afrekenen visum

2. Online afrekenen

U kunt op een veilige manier online afrekenen met iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard.

visum aanvraag

3. Officieel document

U ontvangt de e-toeristenkaart / e-visum voor Suriname per e-mail. Zo kunt u met een gerust hart op reis.

Aanvullende informatie visum / toeristenkaart Suriname

Hieronder vindt u aanvullende informatie over het visum / toeristenkaart Suriname.

Vereisten voor de Aanvraag van een Visum voor Suriname

Suriname

Paspoort

Uw originele paspoort met een geldigheid van minstens 6 maanden na de vervaldatum van uw visum.

Zakelijke reizigers

Zakelijke reizigers naar Suriname moeten het volgende verstrekken om in aanmerking te komen voor een e-Visa Card:

 • Een uitnodigingsbrief van het te bezoeken bedrijf in Suriname
 • Kopie van de identiteitskaart van de ondertekenaar van de uitnodigingsbrief in Suriname
 • Een kopie van The Certificate of Commerce & Industry (Kamer van Koophandel) van het bedrijf in Suriname
 • Digitale pasfoto, welke conform paspoort voorwaarden is

Spoed visum naar Suriname

Houdt er rekening mee dat het niet mogelijk is om uw visum Suriname met spoed in te dienen. Suriname kent namelijk geen urgente procedures. Alle visum Suriname aanvragen worden standaard binnen ongeveer 72 uur na indienen beoordeeld.

Wel kunnen wij uw visum Suriname met spoed verwerken. Dit houdt dan in dat wij uw aanvraag binnen enkele uren, hooguit 1 werkdag na ontvangst, uw visumaanvraag in het systeem van Suriname klaarzetten, mits de aanvraag voldoen aan alle voorwaarden en alle nodige documenten, zoals kopie paspoort, pasfoto en ticket, zijn geüpload. Zonder deze documenten kan de aanvraag niet verwerkt worden!

Wat is een visum Suriname?

Gaat u op vakantie naar Suriname? Of moet u voor zaken in Suriname zijn? Wanneer u op vakantie of zakenreis naar Suriname wilt, dan heeft u een visum nodig en dan moet u voor vertrek een juist visum voor Suriname aanvragen. Dit is een digitale autorisatiebrief, waarmee u toestemming verkrijgt om de Surinaamse grenzen te mogen betreden.

E-Visum Suriname aanvragen

Sinds 1 juli 2022 is het voor alle toeristische reizigers mogelijk een elektronisch visum voor Suriname aan te vragen. Dit elektronisch visum vervangt definitief de fysieke visumkaart voor Suriname en wordt ook wel e-tourist card of e-toeristenkaart genoemd. Voor zakelijke reizigers en reizigers uit alle overige landen is er de E-visum Card Suriname variant. Dit betekent dat iedereen met een geldig paspoort (al dan niet met de Nederlandse- of Belgische nationaliteit) snel, eenvoudig en geheel online een elektronisch visum Suriname kan aanvragen via onze website.

Het elektronisch e-visum Suriname vervangt de fysieke toeristenkaart. Hierdoor hoeft u voor een verblijf van 90 dagen voor toeristische- of zakelijke doeleinden niet meer naar het consulaat van Suriname. Met de Suriname e-visum kaart kunt u slechts 1 maal het land inreizen. Ook is het mogelijk een multiple entry toeristenvisum voor 2 of 12 maanden aan te vragen. Het e-visum Suriname kunt u hier aanvragen.

Verschillende visum typen voor Suriname aanvragen

Naast de E-Tourist Card en de E-Visum (Business) Card kunnen wij ook andere visums voor Suriname voor u aanvragen.

Wist u bijvoorbeeld al dat het ook mogelijk is om een jaarvisum voor Suriname aan te vragen? Hiermee kunt u binnen de 1 jarige visumgeldigheid meerdere keren Suriname inreizen, zonder hiervoor vooraf opnieuw een visum aan te vragen. Wel zitten hier voorwaarden aan vast. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Heeft u vragen? Wij zijn op werkdagen tussen 09.00 en 17.30 uur zowel  telefonisch als per mail bereikbaar. Na het invullen van het aanvraagformulier kunt u zelf uw betaalmethode kiezen, iDeal, overboeking of Bancontact/Creditcard.

Alles wat u moet weten over het visum Suriname

2024 Kosten Visum Suriname

 • Het toeristenvoucher voor Suriname kost slechts  € 104,95 per persoon
 • Het zakenvisum Suriname kost € 203,95 per persoon
 • Bij spoedverwerking betaald u € 29,95 extra p.p.

Reizigers die naar Suriname reizen voor familiehereniging of medische doeleinden kunnen te maken krijgen met aanvullende kosten, afhankelijk van uw nationaliteit. Neem in dit geval vooraf contact met ons op voor de exacte prijsindicatie.

Verwerkingstijd

Het visum Suriname wordt altijd binnen 3 werkdagen afgegeven (72 uur).

 • Toeristenvoucher aanvragen in spoed kunnen binnen 24 uur per mail worden verstuurd, mits u de aanvraag op werkdagen tussen 0900 en 1630 uur heeft ingediend op onze website en alles compleet heeft aangeleverd.
 • Zakenvisum kent geen spoedprocedure, maar wij kunnen wel namens u een verzoek om prioriteit uitzetten naar het Surinaamse Ministerie van Buitenlandse Zaken om uw aanvraag zo spoedig mogelijk te kunnen verwerken. Dit geldt ook voor dringende gevallen, zoals bij overlijden of ziekte. Lastminute boekingen met toeristische doeleinden vallen hier niet onder.

Geldigheid

De geldigheid hangt af van het type visum dat u heeft gekozen. Hieronder vindt u de algemene regelingen per visumtype:

 • Het toeristenvoucher is op moment van aankomst in Suriname 90 dagen geldig. U krijgt in het begin 30 dagen in het paspoort afgestempeld. Indien u langer dan 30 dagen in Suriname wenst te verblijven kunt u de resterende 60 dagen laten afstempelen bij de Vreemdelingenpolitie in Suriname. Dit is een single entry visum, u mag  dit visum slechts één keer gebruiken om het land in- en uit te reizen.
 • Het zakenvisum is een visum die goed is voor meerdere inreizen van en naar Suriname, zonder steeds een nieuwe aan te hoeven vragen. Dit visum is geldig voor 2 of 24 maanden. De verblijfsperiode is meestal 60 dagen aaneengesloten, maar kan indien nodig verlengd worden.

Visum Suriname met spoed aanvragen

Het is niet mogelijkheid om uw visum Suriname aanvraag met spoed in te dienen. Ondanks dat een spoed visum naar Suriname niet mogelijk is, kunt u wel snel en eenvoudig een E-Toeristenkaart of e-visum Suriname aanvragen.

Deze is meestal binnen in 1 tot 3 werkdagen vanaf het moment van indienen gereed. In spoed sturen wij u de toeristenkaart in slechts 24 uur (op werkdagen tussen 0900 en 1630 uur) per mail toe. Aanvragen in het weekend worden eerstvolgende werkdag behandeld.

Verzoek om prioriteit

Reist u zakelijk met spoed, of moet u wegens dringende redenen naar Suriname afreizen? Dan dienen wij namens u een verzoek in bij het Surinaamse Ministerie van Buitenlandse Zaken om de aanvraag met prioriteit te verwerken. Hierdoor is het visum vaak binnen 24 – 48 uur al gereed.

Na het indienen van uw visum Suriname aanvraag is het aan de Surinaamse overheid om te bepalen hoe snel zij een beslissing zullen maken over de aanvraag. De Surinaamse overheid behoudt, indien zij dit nodig achten, te allen tijde het recht om langer te doen over het beoordelen van de aanvraag dan de gebruikelijke 72 uur. Hierin blijven zij ook vrij om geen reden te verschaffen bij eventuele vertraging in de aanvraag.

Verlengen

Het elektronisch visum geeft u de mogelijkheid om 30 dagen in Suriname te verblijven. Daarnaast is het mogelijk om dit visum lokaal twee keer te verlengen met 30 dagen extra, waarmee u tot maximaal 90 dagen aaneengesloten in Suriname kunt verblijven.

Het verlengen van dit visum doet u op het volgend adres te Paramaribo:

De E-Toeristenkaart is onbeperkt geldig vanaf het moment van uitgifte. Bij aankomst krijgt u van de immigratiedienst een stempel voor 30 dagen in uw paspoort. Dit visum kunt u tot tweemaal met 30 dagen extra verlengen bij:

de Vreemdelingendienst in Suriname

Mr. J. Lachmonstraat no. 166-168

te Paramaribo

Bij verlenging is het mogelijk om tot 90 dagen in Suriname te verblijven.

Overige reisdoelen

Reist u voor een andere doel naar Suriname dan toeristisch of familiebezoek? Dan mag u niet op een toeristenkaart afreizen en bent u verplicht om een e-visum voor vertrek aan te vragen.

Dit visum kost meer (v.a. € 89,95 EUR, afhankelijk van uw nationaliteit) en heeft een beperkte geldigheid van 90 dagen na afgifte. Binnen deze periode moet je Suriname inreizen. Dit is in tegenstelling tot de toeristenkaart, waar je visumgeldigheid pas van start gaat zodra je Suriname inreist.

Meer weten? Neem vooraf contact met ons op hierover.

Waarom uw visum Suriname aanvragen bij Traveldocs?

Bij wilt u visum Suriname aanvragen? Dan kunt u bij Traveldocs rekenen op professionele, correcte, vlotte en betrouwbare service.

Onze ervaren deskundigen controleren de aanvraag alvorens deze wordt ingediend bij de overheid van Suriname. Slechts op deze manier bent u 100% zeker dat uw visum Suriname correct en veilig wordt aangevraagd.

Traveldocs maakt de procedure makkelijker voor u, dus geen ingewikkelde website procedures meer.

U wordt op de hoogte gehouden van de status van de aanvraag via e-mail danwel telefoon. Tevens kunt u te allen tijde uw aanvraag volgen via de Tracking functie op onze website.

Traveldocs is een Nederlands bedrijf met jarenlange ervaring en de juiste connecties om uw documenten correct te behandelen. Wij werken samen met diverse touroperators, topclubs, grote (internationale) bedrijven en NGO’s. Uw documenten zijn te allen tijde in veilige handen bij ons.

Bent u van plan om naast Suriname andere landen te bezoeken?

Zorg er voor dat u goed voorbereid op reis gaat en beschikt over alle nodige documenten en visa. Neem een kijkje op onderstaande pagina’s als u deze landen ook van plan bent te bezoeken.

Traveldocs helpt bedrijven en particulieren bij de aanvraag van een visum of legalisatie. Als erkend legalisatie bureau assisteren wij u administratief en verzorgen wij de complete afhandeling bij de relevante ambassade of het consulaat. Voor deze dienstverlening berekenen wij bemiddelingskosten. Wij zijn geen overheidsinstantie of daaraan gelieerd. Alle door u te betalen kosten zijn duidelijk zichtbaar en volledig transparant en Traveldocs hanteert scherpe prijzen, een professionele service met een adequate knowhow binnen de wereld van legalisaties. Uiteraard heeft U ook de mogelijkheid om uw aanvraag rechtstreeks in te dienen bij de betreffende overheidsinstantie. Wanneer u een aanvraag via visum-legalisatie.nl  doet, betaalt u nooit meer voor de consulaire kosten dan bij de ambassade/ het consulaat.

Back To Top