Ga naar hoofdinhoud

Belangrijke informatie Suriname

Belangrijke informatie Suriname

Alvorens u vertrekt naar Suriname is het belangrijk om met verschillende dingen rekening te houden wat betreft de duur van het verblijf, de duur van aanvragen en de kosten voor het aanvragen van een visum voor Suriname. Om het makkelijk te maken hebben wij alle belangrijke informatie op een rijtje gezet.

Wat is een visum Suriname?

Gaat u op vakantie naar Suriname? Of moet u voor zaken in Suriname zijn? Wanneer u op vakantie of zakenreis naar Suriname wilt, dan heeft u een visum nodig en dan moet u voor vertrek een juist visum voor Suriname aanvragen. Dit is een digitale autorisatiebrief, waarmee u toestemming verkrijgt om de Surinaamse grenzen te mogen betreden.

Visum Suriname aanvragen

Sinds 1 juli 2022 is het voor alle toeristische reizigers mogelijk een elektronisch visum voor Suriname aan te vragen. Dit elektronisch visum vervangt definitief de fysieke visumkaart voor Suriname en wordt ook wel e-tourist card of e-toeristenkaart genoemd. Voor zakelijke reizigers en reizigers uit alle overige landen is er de E-visum Card Suriname variant. Dit betekent dat iedereen met een geldig paspoort (al dan niet met de Nederlandse- of Belgische nationaliteit) snel, eenvoudig en geheel online een elektronisch visum Suriname kan aanvragen via onze website.

Het elektronisch e-visum Suriname vervangt de fysieke toeristenkaart. Hierdoor hoeft u voor een verblijf van 90 dagen voor toeristische- of zakelijke doeleinden niet meer naar het consulaat van Suriname. Met de Suriname e-visum kaart kunt u slechts 1 maal het land inreizen. Ook is het mogelijk een multiple entry toeristenvisum voor 2 of 12 maanden aan te vragen. Het e-visum Suriname kunt u hier aanvragen.

Verschillende visum typen voor Suriname aanvragen

Naast de E-Tourist Card en de E-Visum (Business) Card kunnen wij ook andere visums voor Suriname voor u aanvragen.

Wist u bijvoorbeeld al dat het ook mogelijk is om een jaarvisum voor Suriname aan te vragen? Hiermee kunt u binnen de 1 jarige visumgeldigheid meerdere keren Suriname inreizen, zonder hiervoor vooraf opnieuw een visum aan te vragen. Wel zitten hier voorwaarden aan vast. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Heeft u vragen? Wij zijn op werkdagen tussen 09.00 en 17.30 uur zowel  telefonisch als per mail bereikbaar. Na het invullen van het aanvraagformulier kunt u zelf uw betaalmethode kiezen, iDeal, overboeking of Bancontact/Creditcard.

Met kinderen naar Suriname reizen?

Indien u reist met minderjarige kinderen dient u rekening te houden met een aantal extra regels. Kinderen moeten een eigen reisdocument hebben en mogen niet meer bijgeschreven staan in het paspoort van de ouders. Daarnaast voert de Koninklijke Marechaussee uitgebreide controles uit om mogelijke internationale kinderontvoeringen te voorkomen. Reist u met een kind naar Suriname waarover u gezamenlijk het gezag heeft of waarover u géén gezag heeft? Dan kunt u dit formulier gebruiken om aan te tonen dat u toestemming heeft van de personen die het gezag over het kind hebben om met het kind naar het buitenland te reizen. Meer informatie kunt u vinden op de website van de rijksoverheid.

Kosten , visumgeldigheid en verwerkingsduur

Kosten

  • De entry fee voor toerisme bedraagt € 104,95. De consulaire kosten zijn met ingang van 15 mei 2024 verhoogd van € 33 naar € 58,-
  • Een multiple-entry (90 dagen geldig) e-visum Suriname voor zakelijke reizigers kost € 123,95.

Dit is inclusief verwerkingskosten, consulaire kosten, transactiekosten (bij iDeal/bancontact betaling) en btw.

Geldigheid

Tourisme

De toegestane verblijfsduur is maximaal 90 dagen na de datum van aankomst op een Entry Fee voucher. Bij aankomst wordt een kort verblijf van 30 dagen in het paspoort afgestempeld. Indien men langer dan 30 dagen wenst te verblijven dient men het resterende verblijf (60 dagen) te laten afstempelen bij de Vreemdelingenpolitie.

Zakelijk

Het zakelijk e-visum Suriname is geldig voor 3 of 24 maanden (u kunt per keer 90 dagen maximaal verblijven in Suriname) en is een multiple entry visum Suriname, waardoor u meerdere malen op één visum kunt reizen.

Zodra uw e-visum Suriname gereed is ontvangt u deze per e-mail. U dient het Suriname visum afgedrukt bij u te dragen.

Verlenging

Het elektronisch visum geeft u de mogelijkheid om 30 dagen in Suriname te verblijven. Daarnaast is het mogelijk om dit visum lokaal te verlengen met 60 dagen extra, waarmee u tot maximaal 90 dagen aaneengesloten in Suriname kunt verblijven.

Het verlengen van dit visum doet u op het volgend adres te Paramaribo:

de Vreemdelingendienst in Suriname

Mr. J. Lachmonstraat no. 166-168

te Paramaribo

Verwerkingsduur

Op het moment van indienen is de verwerkingstijd ongeveer 3 werkdagen. Zodra uw aanvraag is goedgekeurd krijgt u bericht van ons en dan bent u helemaal klaar voor uw reis!

Visum Suriname met spoed aanvragen

Het is niet mogelijk om uw visum Suriname aanvraag met spoed in te dienen. Ondanks dat een spoed visum naar Suriname niet mogelijk is, kunt u wel snel en eenvoudig een E-Toeristenkaart of e-visum Suriname aanvragen. Deze is meestal binnen in 1 tot 3 werkdagen vanaf het moment van indienen gereed. Na het indienen van uw visum Suriname aanvraag is het aan de Surinaamse overheid om te bepalen hoe snel zij een beslissing zullen maken over de aanvraag. De Surinaamse overheid behoudt, indien zij dit nodig achten, te allen tijde het recht om langer te doen over het beoordelen van de aanvraag dan de gebruikelijke 72 uur. Hierin blijven zij ook vrij om geen reden te verschaffen bij eventuele vertraging in de aanvraag.

Visum Suriname aanvragen in verband met een overlijdensgeval

Suriname kent geen Spoedprocedure echter bij een overlijdensgeval kunnen wij met een kopie van de overlijdensakte over het algemeen binnen 24hr een visum voor u regelen. Belangrijk is dan ook dat u deze documenten of een kopie hiervan meeneemt zodat u dit kunt laten zien bij aankomst aan de immigratiedienst van Suriname.

Dit kan enkel in geval van nood (dus niet bij last minute vakantieboekingen!) en u dient documenten mee te nemen die dit kunnen ondersteunen, zoals een overlijdensakte, brief van het ziekenhuis of huisarts etc. U kunt de toeristenvoucher aanschaffen bij onderstaande locaties:

  1. In St. Laurent, Frans-Guyana kunt u het toeristenvoucher betaald verkrijgen bij de Dependance van het Consulaat van Suriname; EN
  2. in het district Nickerie kunt u het toeristenvoucher verkrijgen bij het Canawaima Management NV.

Waarom uw visum Suriname aanvragen bij Traveldocs?

Bij wilt u visum Suriname aanvragen? Dan kunt u bij Traveldocs rekenen op professionele, correcte, vlotte en betrouwbare service.

Onze ervaren deskundigen controleren de aanvraag alvorens deze wordt ingediend bij de overheid van Suriname. Slechts op deze manier bent u 100% zeker dat uw visum Suriname correct en veilig wordt aangevraagd.

Traveldocs maakt de procedure makkelijker voor u, dus geen ingewikkelde website procedures meer.

U wordt op de hoogte gehouden van de status van de aanvraag via e-mail danwel telefoon. Tevens kunt u te allen tijde uw aanvraag volgen via de Tracking functie op onze website.

Traveldocs is een Nederlands bedrijf met jarenlange ervaring en de juiste connecties om uw documenten correct te behandelen. Wij werken samen met diverse touroperators, topclubs, grote (internationale) bedrijven en NGO’s. Uw documenten zijn te allen tijde in veilige handen bij ons.

Bent u van plan om naast Suriname andere landen te bezoeken?

Zorg er voor dat u goed voorbereid op reis gaat en beschikt over alle nodige documenten en visa. Neem een kijkje op onderstaande pagina’s als u deze landen ook van plan bent te bezoeken.

Direct uw visum Suriname aanvragen

Wilt u direct uw visum aanvragen voor Suriname? Ga dan direct door naar het online aanvraagformulier. Wilt u eerst meer weten over het Suriname visum en de procedure? Lees dan onze FAQ Suriname pagina, of neem contact met ons op via het online contactformulier.

Traveldocs helpt bedrijven en particulieren bij de aanvraag van een visum of legalisatie. Als erkend legalisatie bureau assisteren wij u administratief en verzorgen wij de complete afhandeling bij de relevante ambassade of het consulaat. Voor deze dienstverlening berekenen wij bemiddelingskosten. Wij zijn geen overheidsinstantie of daaraan gelieerd. Alle door u te betalen kosten zijn duidelijk zichtbaar en volledig transparant en Traveldocs hanteert scherpe prijzen, een professionele service met een adequate knowhow binnen de wereld van legalisaties. Uiteraard heeft U ook de mogelijkheid om uw aanvraag rechtstreeks in te dienen bij de betreffende overheidsinstantie. Wanneer u een aanvraag via visum-legalisatie.nl  doet, betaalt u nooit meer voor de consulaire kosten dan bij de ambassade/ het consulaat.

Back To Top