Ga naar hoofdinhoud

Visum Tanzania aanvragen

Gaat u op reis en wilt u een visum Tanzania aanvragen? Bij Traveldocs kunt u snel en eenvoudig een toeristenvisum Tanzania aanvragen vanaf € 99,95.

Ontvang uw visum binnen 10 a 15 werkdagen

De procedure van het aanvragen van uw visum Tanzania duurt ongeveer 10 tot 15 werkdagen, tenzij u een spoed procedure heeft gekozen.

Bespaar tot 35%!

Bij het online bestellen van uw visum Tanzania hanteren wij de scherpste prijzen.

Bank betalingen

Hoe werkt het?

visum

1. Aanvragen

U vraagt eenvoudig een visum Tanzania aan, door de benodigde gegevens online in te vullen en de nodige documenten te uploaden.

veilig afrekenen visum

2. Online afrekenen

U kunt op een veilige manier online afrekenen met iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard.

visum aanvraag

3. Officieel document

U ontvangt het e-visum voor Tanzania per e-mail, zodat u met een gerust hart op reis kunt.

Belangrijke informatie visum Tanzania

Hieronder leest u alle belangrijke informatie over het visum Tanzania, alsmede de veel gestelde vragen.

Visumbenodigdheden

Tanzania

Paspoort

Wanneer u een visum Tanzania gaat aanvragen heeft u een originele paspoort met een geldigheid van minstens 6 maanden na de vervaldatum van uw visum Tanzania nodig.

Ook is het belangrijk dat uw paspoort nog minimaal 2 lege visumpagina’s bevat die tegenover elkaar liggen.

 • Let op! U dient een duidelijke kopie of scan van uw paspoortinformatiepagina digitaal te uploaden in het vragenformulier.

 

Pasfoto

Eén officiële, digitale kleuren pasfoto conform voorwaarden, welke aan onderstaande voorwaarden voldoen:

 • De foto is minder dan 3 maanden oud
 • De achtergrond is wit of lichtgrijs van kleur
 • Er zijn geen beschadigingen aan de pasfoto
 • De pasfoto is niet vastgeniet aan het visumaanvraagformulier (dit mag met een paperclip worden vastgehecht)
 • De persoon op de foto kijkt recht in de camera
 • Er wordt geen bril gedragen op de foto

Tip: Laat een pasfoto maken bij de pasfotograaf en verzoek deze om de foto naast hard copy per e-mail aan te leveren, zodat u zeker weet dat de foto voldoet aan de bovengenoemde eisen.

 

Aanvullende documenten

 • Alle aanvragers dienen naast het ambassadeformulier, pasfoto’s en paspoort ook een kopie van een vluchtbevestiging op naam aan te leveren. Hierin moet af te lezen zijn wanneer u de grenzen van Tanzania zult betreden en tevens ook weer zult verlaten.

Zakelijke reizigers

 • Zakelijke reizigers dienen naast bovenstaande ook een garantiebrief aan te leveren van de werkgever. Eigen ondernemers die niet beschikken over een garantiebrief dienen een kopie KvK + laatste kwartaal BTW aangifte aan te leveren.

 

Uitleg visum Tanzania

Wat is een visum voor Tanzania en hoe start u een aanvraag?

Wilt u naar Tanzania voor een vakantie- of zakenreis, dan moet u een regulier visum Tanzania aanvragen voordat u naar het land afreist. Voor de reis naar dit land heeft u namelijk een Tanzania visum nodig. Het visum Tanzania wordt uitgegeven door de Tanzaniaanse overheid en het geeft u toestemming om het grondgebied van Tanzania te betreden, inclusief het eiland Zanzibar. Bij aankomst in Tanzania wordt uw visum gecontroleerd bij de paspoortcontrole op de luchthaven of bij de grensovergang.

Onze medewerkers gaan zeer professioneel te werk. U kunt er zeker van zijn dat uw visumaanvraag voor Tanzania foutloos wordt aangeboden bij de ambassade of consulaat van Tanzania, zodat u met een gerust hart op reis kunt gaan.

Het visum Tanzania wordt uitgegeven door de ambassade van Tanzania in Den Haag of het consulaat generaal van Tanzania in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Welke soorten visums voor Tanzania kunt u aanvragen?

Gaat u een visum voor Tanzania aanvragen? Dan is het goed om te weten dat Tanzania verschillende soorten visums hanteert, deze zijn afhankelijk van uw reisdoel. De meest voorkomende type visums Tanzania zijn een visum voor toeristische redenen en een visum voor zakelijke doeleinden. Andere soorten visums voor Tanzania zijn onder andere een familiebezoek visum, een vrijwilligers visum, een werkvisum, een transit (overstap) visum, een conferentie visum, een studentenvisum en een visum Tanzania op persoonlijke uitnodiging. Wanneer u niet zeker weet welk visum type voor Tanzania voor u van toepassing is? Neemt u dan gerust contact met ons op! Onze medewerkers kunnen u hierover informeren en staan u hierover graag te woord.

Reist u met kinderen naar Tanzania, dan moeten ook zij beschikken over een eigen visum. Voor hen dient ook een eigen dossier aangeleverd te worden met alle benodigde documenten.

Alles wat u moet weten over het visum Tanzania

Kosten

Het visum Tanzania kost verschillend, afhankelijk van het door u gekozen visum type.

 • Het toeristenvisum is te verkrijgen vanaf  € 94,95 euro per persoon
 • Het zakenvisum is te verkrijgen vanaf € 284,95 euro per persoon
 • Een visum met meerder inreizen is te verkrijgen vanaf € 219,90 euro per persoon

Ook kinderen dienen te beschikken over een eigen paspoort en moeten dus een eigen visum Tanzania aanvragen.

Verwerkingstijd

Het visum voor Tanzania bedraagt een verwerkingstijd van ongeveer 10 tot 15 werkdagen, ongeacht het type visum.

 • Bij spoedaanvragen (meerprijs € 24,95 p.p.) versturen wij altijd een verzoek om urgentie naar de Tanzaniaanse ambassade. Let er wel op dat dit verzoek niet altijd gehonoreerd wordt en daarom geen garantie is. Dit verzoek is uitsluitend ter beoordeling van de consulaire afdeling en de Tanzaniaanse immigratiedienst!
 • Na goedkeuring krijgt u het visum per mail toegestuurd. U dient deze zelf te printen en los in het paspoort te voegen.

Geldigheid

De geldigheidsduur verschilt per visumtype. Hieronder ziet u wat deze zijn:

 • Het toeristen e-visum Tanzania is een visum met een enkele inreis (single entry) en geldig voor 90 dagen vanaf het moment van afgifte. Binnen deze periode mag u 30 dagen (exclusief verlenging) in het land verblijven.
 • Zakelijk e-visum Tanzania heeft, net als het toeristen e-visum, een geldigheid van 90 dagen na afgifte, met verblijf van 30 dagen aaneengesloten binnen de geldigheidsperiode. Ook op dit visum mag u het land slechts één keer in- en uitreizen.
 • Het Multiple entry e-visum Tanzania is een visum waarmee u meerdere keren Tanzania in- en uit mag reizen. U hoeft per reis niet steeds opnieuw een nieuw visum te kopen, zolang u reist binnen de geldigheid van 12 maanden (1 jaar na afgifte). Binnen deze periode heeft u 90 dagen aaneengesloten verblijf, waarbij u om de 3 maanden het land verplicht bent te verlaten.
 • Een Transit e-visum Tanzania is geldig voor een overstap duur van maximaal 7 dagen.

Met alle visum typen (op het transit visum na) mag u onbeperkt tussen Tanzania Mainland en Zanzibar reizen, zonder dat het visum komt te vervallen.

Neem voor overige visum typen, zoals bijvoorbeeld het (gratis) studentenvisum Tanzania, contact met ons op voor tarieven en voorwaarden.

Staatloze en vluchtelingenpaspoort houders

Heeft u een vluchtelingenpaspoort of zgn. reispaspoort? Dan mag u geen e-visum voor Tanzania aanvragen en bent u verplicht om ongeveer 6 weken voor vertrek een regulier visum bij de Tanzaniaanse ambassade aan te vragen.

Traveldocs helpt u hier graag bij. Neem contact met ons op voor de tarieven en voorwaarden.

Waarom uw visum Tanzania aanvragen bij Traveldocs?

Bij Traveldocs staan wij garant voor professionele, correcte, vlotte en tevens zeer betrouwbare service wanneer u een Tanzania visum gaat aanvragen.

Onze ervaren deskundigen controleren de aanvraag alvorens deze wordt ingediend bij de ambassade van Tanzania. Slechts op deze manier bent u 100% zeker dat uw aanvraag correct en veilig wordt aangevraagd.

Traveldocs maakt de procedure makkelijker, dus geen ingewikkelde procedures voor u.

U wordt door Traveldocs op de hoogte gehouden van de status van de aanvraag via e-mail en per telefoon. Tevens kunt u te allen tijde uw aanvraag volgen via de Tracking functie op onze website.

Traveldocs is een Nederlands bedrijf met jarenlange ervaring en de juiste connecties om uw documenten correct te behandelen. Wij werken samen met diverse touroperators, topclubs, grote (internationale) bedrijven en NGO’s. Uw documenten zijn te allen tijde in veilige handen bij ons.

Bent u van plan om naast Tanzania ook andere bestemmingen te bezoeken?

Neem dan een kijkje op onderstaande visum landen, zodat u goed voorbereid en voorzien van juiste documenten op reis kunt gaan.

Traveldocs helpt bedrijven en particulieren bij de aanvraag van een visum of legalisatie. Als erkend legalisatie bureau assisteren wij u administratief en verzorgen wij de complete afhandeling bij de relevante ambassade of het consulaat. Voor deze dienstverlening berekenen wij bemiddelingskosten. Wij zijn geen overheidsinstantie of daaraan gelieerd. Alle door u te betalen kosten zijn duidelijk zichtbaar en volledig transparant en Traveldocs hanteert scherpe prijzen, een professionele service met een adequate knowhow binnen de wereld van legalisaties. Uiteraard heeft U ook de mogelijkheid om uw aanvraag rechtstreeks in te dienen bij de betreffende overheidsinstantie. Wanneer u een aanvraag via visum-legalisatie.nl  doet, betaalt u nooit meer voor de consulaire kosten dan bij de ambassade/ het consulaat.

Back To Top