skip to Main Content

Visum Tanzania aanvragen

Een visum is benodigd voor Tanzania. U kunt een toeristenvisum aanvragen vanaf € 89,95.

Ontvang uw visum binnen 4 dagen

De procedure van het aanvragen van uw visum Tanzania kan vanaf 4 werkdagen.

Bespaar tot 35%!

Bij het online bestellen van uw visum hanteren wij de scherpste prijzen.

Trustpilot
Bank betalingen

Hoe werkt het?

visum

1. Aanvragen

Eenvoudig een visum Tanzania aanvragen door de benodigde gegevens online in te vullen.

veilig afrekenen visum

2. Documenten aanleveren

U ontvangt van Traveldocs een e-mail met instructies over het verzenden van uw paspoort en vereiste documenten.

visum aanvraag

3. Officieel document

U kunt uw paspoort met officieel visum ophalen of aangetekend per koerier retour laten zenden.

Visumbenodigdheden

Tanzania

Paspoort

Uw originele paspoort met een geldigheid van minstens 6 maanden na de vervaldatum van uw visum.

Ook is het belangrijk dat uw paspoort nog minimaal 2 lege visumpagina’s bevat die tegenover elkaar liggen.

 • Let op! U dient uw paspoort samen met de overige documenten fysiek bij ons aan te leveren. Dit mag aangetekend of in persoon bij ons worden afgegeven.

Pasfoto

Twee officiële, kleuren pasfoto’s, welke aan onderstaande voorwaarden voldoen:

 • De foto is minder dan 3 maanden oud
 • De achtergrond is wit of lichtgrijs van kleur
 • De afmetingen zijn 3,5 x 4,5 cm
 • Er zijn geen beschadigingen aan de pasfoto
 • De pasfoto is niet vastgeniet aan het visumaanvraagformulier (dit mag met een paperclip worden vastgehecht)
 • De persoon op de foto kijkt recht in de camera
 • Er wordt geen bril gedragen op de foto

Ondertekend ambassadeformulier

Nadat u het online aanvraagformulier op deze website heeft ingevuld, ontvangt u een e-mail waarin staat welke documenten in uw geval nog meer benodigd zijn. Daarnaast vindt u in deze e-mail een ambassadeformulier. Dit formulier is al digitaal ingevuld, maar moet nog worden uitgeprint (let op: enkelzijdig!) en ondertekend. Dit dient te gebeuren met een zwarte pen.

Aanvullende documenten

 • Alle aanvragers dienen naast het ambassadeformulier, pasfoto’s en paspoort ook een kopie van een vluchtbevestiging op naam aan te leveren. Hierin moet af te lezen zijn wanneer u de grenzen zult betreden en tevens ook weer zult verlaten.

Zakelijke reizigers

 • Zakelijke reizigers dienen naast bovenstaande ook een garantiebrief aan te leveren van de werkgever. Eigen ondernemers die niet beschikken over een garantiebrief dienen een kopie KvK + laatste kwartaal BTW aangifte aan te leveren.

Geldigheid

 • Zowel toeristische- als zakelijke visa zijn 2 maanden geldig vanaf het moment van afgifte en bieden u een verblijf van maximaal 30 dagen in Tanzania en Zanzibar aan
 • Met een single entry visum kunt u onbeperkt reizen tussen het vaste land van Tanzania en het eiland Zanzibar.
 • Multiple entry visa zijn geldig tot 6 maanden en bieden u de mogelijkheid om meerdere keren de grenzen van Tanzania te betreden.

Uitleg visum Tanzania

Wat is een visum voor Tanzania, hoe start u een aanvraag en welke soorten visa zijn er?

Als u naar Tanzania wilt voor een vakantie- of zakenreis, dient u een regulier visum aan te vragen voor u het land zult betreden. Het visum is een sticker, welke wordt uitgegeven door de Tanzaniaanse overheid en wordt geplakt in het paspoort. Dit visum geeft u toestemming om het grondgebied van Tanzania te betreden. Het visum wordt uitgegeven door de ambassade van Tanzania in Den Haag of het consulaat generaal van Tanzania in Nieuwerkerk aan de IJssel.

Tijdens de paspoortcontrole in Tanzania zal het visum gecontroleerd worden. Indien u met het vliegtuig aankomt, zal de eerst check van het visum waarschijnlijk al op het vliegveld zijn.

Onze medewerkers gaan professioneel te werk om er zeker van te zijn dat uw visumaanvraag voor Tanzania foutloos wordt aangeboden bij de ambassade of consulaat van Tanzania, zodat u met een gerust hart op reis kunt gaan.

Welke soorten visa voor Tanzania kunt u aanvragen?

Voor Tanzania zijn verschillende visum soorten voor Tanzania te verkrijgen. Het type visum hangt af van uw reisdoel. De meest voorkomende visumtypen zijn een visum voor toeristische redenen en een visum voor zakendoeleinden. Echter heb je ook een familiebezoek visum, een vrijwilligers visum, een werkvisum, een transit (overstap) visum, een conferentie visum, een studentenvisum en een visum op persoonlijke uitnodiging.

Het doel van uw reis bepaald welk type visum u dient aan te vragen. Wanneer u niet zeker weet welk visum type voor Tanzania u moet aanvragen of welk visum het meest past bij uw situatie, neem dan contact met ons op! Onze medewerkers kunnen u hierover adviseren.

Toeristische en Zakelijke visum voor Tanzania kunt u online aanvragen via onze website.

Hiervoor dient u per persoon een eigen dossier aan te leveren met de juiste documenten, dit samen met uw paspoort en twee officiële pasfoto’s. Wij raden aan om dit altijd aangetekend te doen, of om gebruik te maken van onze koeriersdienst. Het zelf samenstellen van documenten kan vaak nog wel eens fout gaan, omdat de Tanzaniaanse overheid wilt dat het dossier tot in de puntjes in orde is. Als dit niet het geval is kan het visum geweigerd worden. Dit kan weer gevolgen hebben voor toekomstige reizen naar Tanzania. Daarom is het belangrijk dat u uw aanvraag de eerste keer goed en volgens voorwaarden indient. Op onze website kunt u per visum inzien wat de benodigdheden zijn en aan welke voorwaarden deze dienen te voldoen.

Houd er rekening mee dat kinderen ook  dienen te beschikken over een eigen visum Tanzania. Zij dienen een eigen dossier aan te leveren  met alle nodige documenten.

Onze visumspecialisten zullen uw dossier nauwkeurig en uitgebreid controleren op eventuele wijzigingen, aanvullingen en fouten, alvorens de aanvraag aangeboden wordt bij de Tanzaniaanse ambassade. Hierdoor weet u zeker dat uw aanvraag foutloos wordt aangeboden en de documentatie voldoet aan de gestelde eisen.

Houd er wel rekening mee dat het consulaat en ambassade ten alle tijden vrij zijn om extra documenten van u te vragen, zonder daar enige uitleg over te verschaffen.

Verwerkingsduur, visumgeldigheid en kosten van het visum Tanzania

De kosten voor het visum variëren per visumtype en verwerkingsduur. Normaliter duurt een normale aanvraag vaak maar 4 tot 7 werkdagen. Een spoed procedure kan tevens in 3 werkdagen al gereed zijn.

De ambassade en het consulaat behouden echter wel ten alle tijden het recht om langer de tijd te nemen om uw aanvraag te beoordelen

 • Het toeristenvisum, 1 inreis en 90 dagen geldig, kunt u al verkrijgen vanaf € 86,95
 • Het zakelijk visum voor Tanzania, 1 inreis en 90 dagen geldig kost € 299,95 

Dit is inclusief verwerkingskosten, consulaire kosten, transactiekosten en btw.

Wilt u gegevens en/of documenten laten ophalen of thuisbezorgen dan betaald u hiervoor aanvullende verzendkosten. Informatie over de toeslagen en tarieven kunt u vinden op de pagina Tarieven.

Waarom uw visum Tanzania aanvragen bij Traveldocs?

Bij Traveldocs staan wij garant voor professionele, correcte, vlotte en betrouwbare service.

Onze ervaren deskundigen controleren de aanvraag alvorens deze wordt ingediend bij de ambassade van Tanzania. Slechts op deze manier bent u 100% zeker dat uw aanvraag correct en veilig wordt aangevraagd.

Traveldocs maakt de procedure makkelijker voor u, dus geen ingewikkelde procedures meer.

U wordt op de hoogte gehouden van de status van de aanvraag via e-mail dan wel telefoon. Tevens kunt u ten alle tijden uw aanvraag volgen via de Tracking functie op onze website.

Traveldocs is een Nederlands bedrijf met jarenlange ervaring en de juiste connecties om uw documenten correct te behandelen. Wij werken samen met diverse tour operators, topclubs, grote (internationale)bedrijven en NGO’s. Uw documenten zijn te allen tijde in veilige handen bij ons.

Visum Tanzania nu aanvragen

Wilt u het visum Tanzania direct aanvragen? Ga dan direct door naar het online aanvraagformulier. Wilt u eerst meer weten over het visum en de procedure? Lees dan onze FAQ visum Tanzania pagina of neem contact met ons op via het online contactformulier.

Traveldocs helpt bedrijven en particulieren bij de aanvraag van een visum of legalisatie. Als erkend legalisatie bureau assisteren wij u administratief en verzorgen wij de complete afhandeling bij de relevante ambassade of het consulaat. Voor deze dienstverlening berekenen wij bemiddelingskosten. Wij zijn geen overheidsinstantie of daaraan gelieerd. Alle door u te betalen kosten zijn duidelijk zichtbaar en volledig transparant en Traveldocs hanteert scherpe prijzen, een professionele service met een adequate knowhow binnen de wereld van legalisaties. Uiteraard heeft U ook de mogelijkheid om uw aanvraag rechtstreeks in te dienen bij de betreffende overheidsinstantie. Wanneer u een aanvraag via visum-legalisatie.nl  doet, betaalt u nooit meer voor de consulaire kosten dan bij de ambassade/ het consulaat.

Back To Top