Ga naar hoofdinhoud

Visum Thailand Aanvragen Kosten 2024

Als u van plan bent om binnenkort op reis te gaan naar Thailand moet u een visum aanvragen. U kunt een toeristenvisum aanvragen vanaf € 99,95. Heeft u vragen over het visum of overige zaken voor Thailand? Check dan eerst onze FAQ Thailand pagina.

Ontvang uw visum binnen 3-5 dagen na indienen!

De procedure voor uw Thailand visumprocedure duurt 5-10 werkdagen. Na het indienen ontvangt u binnen 10 werkdagen het visum Thailand! Verzekeringsverklaring heeft u meestal binnen 24 uur.

Bespaar tot 35%!

Bij het online bestellen van uw Visumaanvraagproces Thailand hanteren wij de scherpste prijzen.

Bank betalingen

Reist u momenteel naar Thailand en is uw verblijf langer dan 30 dagen? Wij adviseren u in verband met de toenemende drukte om uw visum op tijd aan te vragen omdat veel reizigers gedurende deze periode Thailand graag bezoeken!

Thailand Visa Aanvraagproces

visum

1. Aanvragen

Eenvoudig een Thailand reisvergunning aanvragen door de benodigde gegevens online in te vullen.

veilig afrekenen visum

2. Documenten aanleveren

U ontvangt van Traveldocs een e-mail met instructies over het verzenden van uw paspoort en vereiste documenten per mail. Het aanleveren van de stukken gaat geheel digitaal.

visum aanvraag

3. Officieel document

U kunt krijgt uw visum Thailand vervolgens bij goedkeuring per mail toegestuurd. Deze dient u te printen alvorens op reis te gaan.

Meer informatie met betrekking tot het reizen naar Thailand

Heeft u vragen over het reizen naar Thailand en de nieuwe regelingen? Neem dan een kijkje op een van onze blogs hieronder voor alle recentelijke updates en regelgeving mbt de nieuwe quarantaine opties en waar u zoal mee te maken zult krijgen.

Vereisten voor de Aanvraag van een Visum voor Thailand

Thailand

Paspoort en pasfoto

Voor het e-visum Thailand moet u een kopie paspoort en digitale pasfoto aanleveren. In onze benodigdheden mail staat waaraan deze moeten voldoen.

Bewijs van ticket en hotel

 • Een kopie van het vluchtschema of een print van uw e-ticket uitgegeven door een reisorganisatie of een luchtvaartmaatschappij.
 • Bevestiging van het hotel

Bankafschrift op naam

Alle aanvragers moeten een bankafschrift aanleveren met een minimale saldo dat passend is voor de gewenste visumtype.

Verzekeringsverklaring

Een verklaringsbrief van een Thaise verzekeraar met daarin de volgende punten exact vermeldt zoals hieronder beschreven:

 • U bent de gehele reisperiode gedekt
 • Voor Non-Immigrant visa aanvragers en aanvragers van het Special Tourist Visa moet er ook een bedrag van 40,000 THB aan outpatient treatment en tenminste 400,000 THB aan inpatient treatment vermeldt staan, en tenminste 100,000 USD dekking bij COVID-19.

Traveldocs kan u hierbij helpen. Neem contact op voor tarieven en mogelijkheden.

Aanvragers onder de 20 jaar

Alle aanvragers onder de 20 jaar, die zonder hun ouders reizen, moeten tevens de volgende documenten aanleveren:

 • Een in het Engels geschreven toestemmingsbrief, ondertekend door de ouder(s)/voogd.
 • Kopie van het paspoort van de ouder(s)/voogd.
 • Minderjarige reizigers dienen een kopie geboorteakte aan te leveren.

Moet ik een e-visum Thailand aanvragen en wanneer heb ik een e-visum nodig?

Nederlanders die van plan zijn om naar Thailand te reizen en langer dan 30 dagen in het land zullen verblijven, moeten een elektronisch visum Thailand aanvragen. Dit geldt voor zowel toeristische- als zakelijke reizigers. Ook kinderen en baby’s hebben een eigen aanvraagprocedure voor reisdocumenten naar Thailand nodig.

Indien het verblijf korter is dan 30 dagen, kan men bij aankomst een visum voor Thailand verkrijgen. Echter kunt u dan te maken krijgen met lange wachtrijen en lastige procedures. Door vooraf een e-visum Thailand te bestellen bij Traveldocs, bespaart u uzelf al die moeite. Wij zullen dan de visumprocedure geheel online voor u verzorgen. Weet u niet zeker of u documenten moet regelen voor een verblijf in Thailand? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor advies op maat. Onze visumexperts kunnen u adviseren over het juiste visum type voor uw reis.

Wat is een elektronisch e-visum voor Thailand nou precies?

Wanneer u als Nederlandse naar Thailand wilt voor een vakantie- of zakenreis, dient u een e-visum Thailand aan te vragen voor u het land zult betreden. Het visum betreft een digitaal reistoestemming, welke wordt uitgegeven door de Thaise overheid en geheel online aangevraagd kan worden. Met deze Thailand visumaanvraag heeft u toestemming om het grondgebied van Thailand te betreden. Dit e-visum wordt uitgegeven door de ambassade van Thailand in Den Haag. Het Consulaat-Generaal van Thailand te Amsterdam geeft per 28 mei 2021 geen visa voor Thailand meer af en het Thaise consulaat in Den Haag is per 8 november 2021 gestopt met het verstrekken van het reguliere papieren visum. Dit is gewijzigd naar het evisum Thailand waarbij Traveldocs u uiteraard ook van dienst kan zijn.

Bij aankomst zal uw toestemming om naar Thailand te reizen door de lokale immigratie officieren gecontroleerd worden. Dit gebeurt op de luchthavens of bij de grensovergangen. In sommige gevallen zal uw paspoortcontrole al bij vertrek vanuit Nederland plaatsvinden.

Onze medewerkers gaan professioneel te werk om er zeker van te zijn dat uw visumaanvraag voor Thailand foutloos wordt aangeboden bij de Thaise ambassade, zodat u goed voorbereid en met een gerust hart op reis kunt gaan.

E-Visum Thailand aanvragen | Soorten visa

De meest bekende visumtypen zijn de toeristische- en de zakelijke visum voor Thailand. Echter is er bij een langdurig verblijf of immigratie (de zgn Non-Immigrant of Long Stay visa) ook mogelijk om Traveldocs in te zetten als uw visumbemiddelaar. Wij kunnen u helpen met het verkrijgen van een jaar reisvergunning voor Thailand, alsmede de overige visum typen. Hieronder ziet u een overzicht van alle visum typen voor Thailand die u via Traveldocs kunt aanvragen, naast het standaard 60 dagen visum voor Thailand. De non-immigrant visum typen Thailand hebben vaak een geldigheid tussen de 90 en 365 dagen. In de meeste gevallen kunt u bij een non-immigrant visum type direct een jaar visum Thailand aanvragen met de optie tot meerdere inreizen.

Liever een ander visum type aanvragen? Lees alle mogelijkheden op onze Thailand blog pagina!

Traveldocs kan binnen een paar dagen uw visumaanvraag Thailand geheel online voor u verzorgen!

U krijgt een e-mail met uitgebreide informatie en benodigde documenten van ons toegestuurd nadat de aanvraag op de website is geplaatst.

Alles wat u moet weten over het e-visum Thailand

Hoe kan ik een online e-visum Thailand aanvragen?

Zodra u de aanvraag op onze website heeft geplaatst ontvangt u binnen 1 werkdag een mail met daarin uitleg over de nodige documenten. Ook staat in deze mail waar u op zoal op moet letten en aan moet voldoen.

Zodra u de documenten heeft verzamelt stuurt u deze per mail naar ons toe en gaan wij voor u aan de slag. Het visum volgt binnen 3-5 werkdagen per e-mail.

Let op! De ambassade te allen tijde vrij om extra documenten van u te vragen.

Geldigheid

Het toeristenvisum is vanaf moment van afgifte 90 dagen geldig. Binnen deze periode moet u Thailand inreizen. Daarna heeft u 60 dagen aan verblijf, plus 30 dagen verlenging.

Het zakenvisum Thailand en de non-immigrant O bevatten dezelfde geldigheid, maar bieden u de mogelijkheid om tot 90 dagen per keer in het land te verblijven, plus 90 dagen per verlenging.

Heeft u vragen over het visum Thailand? Neem dan contact met ons op voor advies op maat.

60 dagen visum Thailand 2024 kosten

 • Het 60 dagen toeristen visum Thailand kost € 89,95 euro per persoon en kunt u eenvoudig via onze website online aanvragen.
 • Het zakenvisum Thailand kost vanaf € 119,95 euro per persoon en kunt u eenvoudig via onze website online aanvragen.
 • Het non-immigrant O retirement visum Thailand is te krijgen vanaf € 124,95 euro per persoon en kunt u eenvoudig via onze website online aanragen

Deze kosten voor het e-visum Thailand zijn inclusief verwerkingskosten, consulaire kosten, transactiekosten en BTW.

Hoelang duurt het voordat ik mijn e-visum Thailand heb?

De verwerkingstijd van een e-visum is doorgaans slechts 3 werkdagen.

 • Weekend- en feestdagen worden niet meegerekend in de totale verwerkingsduur (let op! Ook Thaise feestdagen gelden als feestdagen).
 • Dient u de aanvraag op werkdagen voor 17:00 uur met spoed in? Dan nemen wij deze dezelfde dag nog in behandeling, mits de aanvraag compleet is.
 • Vertrekt u op zeer kort termijn? Neem dan eerst telefonisch contact met ons op voor advies op maat.

Veel gestelde vragen visum Thailand

Heeft u overige vragen over het visum Thailand? Neem dan eerst een kijkje op onze FAQ pagina. Daarnaast kunt u ook onze Thailand Pass pagina raadplegen voor meer informatie over het e-visum en de Thai pass en het aanvragen hiervan of kijk op onze belangrijke informatie visum Thailand pagina voor overige info omtrent het e-visum Thailand.

Uiteraard kunt u uw vragen ook altijd telefonisch, per mail of middels ons contactformulier stellen. Onze visumexperts helpen u graag op weg!

Waarom uw online e-visum Thailand aanvragen bij Traveldocs?

Bij Traveldocs kunt u zeer gemakkelijk en snel een Thailand e-visum aanvragen. Wij staan namelijk garant voor professionele, correcte, vlotte en betrouwbare service. Hierdoor kunt u met een gerust gevoel op reis gaan.

Onze ervaren deskundigen controleren de aanvraag alvorens deze wordt ingediend bij de ambassade van Thailand. Alleen op deze manier bent u 100% zeker dat uw aanvraag correct en veilig wordt aangevraagd.

U wordt op de hoogte gehouden van de status van de aanvraag via de mail, dan wel via de telefoon. Daarnaast kunt u te allen tijde uw aanvraag volgen via de tracking functie op onze website.

Traveldocs is een Nederlands bedrijf met jarenlange ervaring in de juiste connecties om uw documenten correct te behandelen. Wij werken samen met diverse touroperators, topclubs, grote bedrijven, vele KMO’s en vele anderen. Uw documenten zijn te allen tijde in veilige handen bij ons.

 

Thailand visum veelgestelde vragen
Wat is een visum voor Thailand precies?
Heb ik een visum nodig voor Thailand?
Welke soorten visa zijn er te verkrijgen voor Thailand?
Moeten kinderen ook een reisvoostemming voor Thailand verkrijgen?
Hoe lang mag ik blijven in Thailand?
Wanneer ik van plan ben Thailand meerdere keren te bezoeken, dien ik dan telkens weer alle gegevens in te vullen?
Hoe veel keer mag ik Thailand inreizen met 1 visum?
Moet ik op de exacte data naar Thailand reizen die ik op mijn aanvraag heb aangegeven?
Wat kost een visum voor Thailand en hoe lang duurt de procedure?
Wat is een e-visum Thailand?

Wilt u naast Thailand ook andere bestemmingen bezoeken?

Neem dan een kijkje op onderstaande visumpagina’s, zodat u alle documenten op tijd in orde heeft en met een gerust hart op reis kunt gaan!

Traveldocs helpt bedrijven en particulieren bij de aanvraag van een visum of legalisatie. Als erkend legalisatie bureau assisteren wij u administratief en verzorgen wij de complete afhandeling bij de relevante ambassade of het consulaat. Voor deze dienstverlening berekenen wij bemiddelingskosten. Wij zijn geen overheidsinstantie of daaraan gelieerd. Alle door u te betalen kosten zijn duidelijk zichtbaar en volledig transparant en Traveldocs hanteert scherpe prijzen, een professionele service met een adequate knowhow binnen de wereld van legalisaties. Uiteraard heeft U ook de mogelijkheid om uw aanvraag rechtstreeks in te dienen bij de betreffende overheidsinstantie. Wanneer u een aanvraag via visum-legalisatie.nl  doet, betaalt u nooit meer voor de consulaire kosten dan bij de ambassade/ het consulaat.

Back To Top