Ga naar hoofdinhoud
Visum Cuba kopen en invullen

Visum Cuba invullen

Visum Cuba invullen

Op deze pagina leest u stap voor stap hoe u het visum Cuba kunt aanvragen en hoe u deze na ontvangst moet invullen. U krijgt van ons namelijk een leeg Cuba toeristenkaart toegestuurd, welke u zelf aan de hand van uw paspoortgegevens moet invullen.

Visum Cuba aanvragen

Als aller eerste moet je het visum Cuba online aanvragen. Via onze website kan dit geheel online en slechts in enkele minuten gebeuren. Zodra je alle vragen in ons vragenformulier hebt beantwoord is het van belang dat je alles dubbel gecheckt, met name de adresgegevens, omdat wij hier het visum Cuba naar toe zullen sturen. Het is dus enorm van belang dat deze gegevens juist zijn overgenomen.

Na deze controle kunt u doorgaan naar de betaling. Deze kunt u voldoen middels iDeal of per creditcard. Zodra de betaling is voldaan ontvangt u een bevestigingsmail op het mailadres dat u heeft opgegeven in de aanvraag. Hierdoor weet je zeker dat alles in goede orde in ons systeem is verwerkt en dat wij de aanvraag spoedig zullen oppakken.

Foutief verstuurd

Ben je vergeten om een huisnummer toevoeging erbij te vermelden? Dan kan het zijn dat het poststuk hierdoor niet aankomt en u  hierdoor het visum niet zult ontvangen en deze bij PostNL tussen de verloren poststukken beland. Daarom is het uiterst van belang dat de adresgegevens correct en kloppend zijn. Eventuele correcties vernemen wij graag per omgaande via de mail of telefonisch, het liefst direct na constatering. Is dit buiten onze openingstijden gebeurd? Stuur ons dan direct een mailtje, zodat wij dit de volgende werkdag direct kunnen corrigeren.

Is het visum toch naar een verkeerd adres verstuurd, omdat de gegevens niet correct in de aanvraag zijn gezet? Dan moet je het visum Cuba opnieuw bestellen en opnieuw de volledige kosten hiervan voldoen. Zodra dit is gebeurd sturen wij het visum opnieuw toe.

Krijg je het eerst verstuurd visum toch afgeleverd? Dan kun je deze weer retourneren naar ons postadres. Zodra wij deze hebben ontvangen krijg je de volledige kosten van het nieuwe visum teruggestort op het rekeningnummer waarmee de betaling is voldaan. Zo maak je niet onnodig dubbele kosten.

Feestdagen

Omdat het Cuba visum via de gewone post wordt verstuurd (middels een postzegel) is het natuurlijk altijd risicovol, zeker tijdens feestdagen, omdat het dan erg druk en chaotisch bij PostNL kan zijn. Zeker rond de feestdagen hebben poststukken vaak een langere verzendtijd dan de gebruikelijke 2 tot 6 werkdagen bij zendingen binnen Nederland en België.

Daarom is het aangeraden om het Cuba toeristenkaart op tijd aan te vragen (minimaal 2 weken voor vertrek en tenminste 3 weken bij eventuele feestdagen). Als je er zeker van wilt zijn dat je het visum Cuba op tijd in huis hebt, kies er dan voor om deze te versturen per koerier, het klaar te laten leggen op Schiphol airport waar je het visum voor vertrek kunt ophalen of om deze zelf af te komen halen op ons bezoekadres in Hoofddorp.

Het ophalen is kosteloos, maar dient wel te gebeuren op werkdagen tussen 0900 en 1700 uur.

Op zaterdag afhalen

Heeft uw aanvraag enorm veel haast en is versturen per koerier of klaarleggen op Schiphol geen optie? Dan kan je het visum Cuba tegen een tarief van 100 EUR excl. BTW het visum ook op de zaterdagochtend afhalen. Dit moet dan wel gebeuren tussen 1100 en 1300 uur en dien je vooraf op werkdagen tussen 0900 en 1700 uur telefonisch een afspraak voor te maken. Het is dus niet mogelijk om een visum Cuba na vrijdag 1700 uur te bestellen en op de zaterdag te komen afhalen.

Daarnaast zijn wij niet standaard geopend op de zaterdag en is het niet mogelijk om op elk gewenste zaterdag een afspraak in te plannen. Daarom is het van belang dat je vooraf tijdig een afspraak inplant met ons. Omdat wij ons kantoor in dit geval speciaal moeten openen vragen wij een tarief van 100 EUR excl. BTW hiervoor.

Na ontvangst van uw visum Cuba aanvraag

Zodra de aanvraag in ons systeem is geplaats en je de bevestigingsmail hebt ontvangen, zullen wij binnen 2 werkdagen de aanvraag doorzetten naar de Cubaanse ambassade en wordt het visum Cuba direct verstuurd door ons.

Dit gebeurd altijd via de gewone post, tenzij je telefonisch of per mail contact met ons hebt opgenomen en andere wensen hierin hebt, omdat er bijvoorbeeld haast bij is geboden of omdat je het visum liever zelf wenst op te halen bij ons op kantoor.

Visum Cuba per post of per koerier ontvangen

Voor een normale zending per postzegel betaal je nooit extra kosten. Deze zitten namelijk inbegrepen in het totaalbedrag van het visum, welke je vooraf moet voldoen. Als je besluit om het visum in persoon op te halen moet je er wel rekening mee houden dat wij in dat geval geen postzegelkosten restitueren.

Wil je het visum via een koerier toegestuurd krijgen (eerstvolgende werkdag) of op Schiphol Airport laten klaarleggen? Dan komen hier wél extra kosten bij kijken. Hoe hoog deze precies zijn kun je terugvinden op onze tarievenpagina.

 

Cuba visum zelf invullen

Heb je het Cuba visum ontvangen? Dan zie je dat er in de enveloppe de volgende documenten te vinden zijn:

  1. Een document met aanvullende informatie over de registratie van je reis naar Cuba
  2. Het visum Cuba (toeristenkaart)
  3. Een uitleg document over hoe de kaart ingevuld moet worden

Allereerst is het belangrijk om je paspoort erbij te hebben zodra je het Cuba visum gaat invullen. Het invullen moet je in BLOKLETTERS doen, in blauwe of zwarte inkt. Het beste kun je een balpen hiervoor gebruiken. Een ingevulde kaart met potlood is niet toegestaan en invullen met stift is niet aan te raden, omdat dit kan uitlopen.

Voorbeeld leeg toeristenkaar Cuba (groen):

 

visum Cuba invullen
Voorbeeld groene toeristenkaart Cuba

Zoals je hierboven kunt zien heeft het visum Cuba twee delen. Je moet beiden kanten identiek overnemen. Hier mogen een fouten of correcties in worden gemaakt en moet dus in één keer goed gebeuren.

Gelukkig is het invullen van het visum Cuba niet zo moeilijk. Je dient namelijk alleen je voor- en achternaam, alsmede je geboortedatum, paspoortnummer en nationaliteit in te vullen, meer niet! Belangrijk om te weten is wel dat je je voornaam zoals deze in het paspoort staat moet overnemen. Staat er bijvoorbeeld Hendrikus Adrianus Maria van Dijk in? Dan vul je bij voornaam HENDRIKUS en bij achternaam VAN DIJK in. Schrijf je in plaats van HENDRIKUS bijvoorbeeld Henk, omdat je zo genoemd wordt? Dan is het visum niet meer te gebruiken, omdat je in het paspoort immers geen Henk wordt genoemd, maar Hendrikus. Synoniemen en afkortingen mogen dus nooit worden gebruikt op het visum Cuba, tenzij dit ook als zodanig in jouw paspoort staat.

Heeft je naam een midden streepje (-)? Bijvoorbeeld: Anne-Marie? Dan schrijf je beiden voornamen op het visum, zonder het streepje er tussen, dus ANNE MARIE.

Na invullen van het visum voor Cuba

Heb je het visum Cuba ingevuld? Controleer alles dan nogmaals even goed of dit echt klopt met het paspoort. Hieronder zie je welke informatie je waar kunt vinden in het paspoort:

  • Achternaam: In Nederlandse paspoorten altijd dikgedrukt te vinden onder punt 3: Naam / surname / nom. Heb je meerdere achternamen? Neem dan alleen het dikgedrukte over. Meestal is dit je meisjesnaam en niet de naam van je partner. In het voorbeeld (zie afbeelding) hieronder is de achternaam dus De Bruijn en niet Molenaar.
  • Voornaam: te vinden onder punt 4. Voornamen / first names / prenoms
  • Geboortedatum: staat altijd onder jouw voorna(a)m(en) onder punt 5 Geboortedatum / date of birth / date de naissance.
  • Paspoortnummer:  Op alle paspoorten altijd rechtsboven te vinden onder Documentnummer / document no. / no. du document. Nederlandse paspoorten beginnen altijd met de letters N of B en bestaat uit een combinatie van 9 letters en cijfers. Belangrijk om te weten is dat een Nederlands paspoort altijd cijfer 0 bevat en nooit een letter O! Neem deze dus ook altijd als zodanig over, zelfs als het eruit ziet alsof het een letter O is, schrijf het paspoortnummer altijd met cijfer 0 in gelijke grootte.
  • Nationaliteit: dit kunt je vinden onder punt 2 nationaliteit / nationality / nationalité, helemaal bovenin in het midden. Daarnaast vindt je de ICAO code van het land van nationaliteit of land van afgifte van het paspoort (in Nederland gekenmerkt door de letters NLD en in België door de letter BEL). Ook vindt je deze in de ICAO regel van je paspoort, namelijk eerst het type paspoort (meestal gekenmerkt door de letter P bij normale paspoorten) en daarna de ICAO afkorting van je nationaliteit. Zo ziet het ICAO regel van het voorbeeld van Dhr. van Dijk eruit: P<NLDVAN<DIJK<<HENDRIKUS<ADRIANUS<MARIA<<<<<<<. Als je Nederlands bent kunt je je nationaliteit overnemen als Dutch of Netherlands.

visum Cuba voorbeeld paspoort

Twee delen van het visum Cuba

Heb je alles gecontroleerd en kloppen alle gegevens? Dan kun je het visum Cuba los in het paspoort stoppen. Zorg er wel voor dat je deze zorgvuldig bewaard! Raken de delen namelijk los van elkaar voordat je op Cuba aankomt? Dan is het visum niet meer geldig! De immigratie officieren moeten namelijk bij aankomst de twee delen van elkaar los scheuren. Eén deel nemen zij in en het andere gedeelte dien je zelf goed te bewaren tijdens je verblijf op Cuba, omdat deze weer wordt ingenomen zodra je het land uit zult reizen.

Heb je een roze toeristenkaart ontvangen omdat je vanuit Amerika reist? Dan vul je deze hetzelfde in als het groene visum Cuba.

Verwerkingsduur, visumgeldigheid en kosten voor het visum Cuba

Dien uw aanvraag online in en ontvang het visum Cuba per post

Aanvragen kan 24 uur per dag, 7 dagen per week. Het visum wordt binnen twee tot vier werkdagen per post toegestuurd. De verzendkosten zijn inbegrepen in het totaalbedrag à € 42,95 per persoon. Dit is inclusief verwerkingskosten, consulaire kosten ,transactiekosten en btw. Wij versturen het visum Cuba binnen Nederland en België per post (met postzegel). De zending wordt niet aangetekend verstuurd. De levertijd bedraagt gemiddeld 2-4 werkdagen voor een zending binnen Nederland en gemiddeld 4-8 werkdagen voor een zending naar België.

LET OP! 

De verzendkosten voor visum Cuba aanvragen zijn inbegrepen in het totaalbedrag en gelden enkel voor aanvragen binnen Nederland en België. Indien u uw visum naar een andere al dan niet Europese land verstuurd wilt hebben komen hier aanvullende koerierskosten bij kijken. Hoe hoog deze zijn verschillen per bestemming. Internationale koerierszendingen bedragen gemiddeld tussen de 120 en de 200 euro. Afhankelijk van uw land, regio en gewenste levertijd kunnen deze kosten hoger zijn. Moet uw Cuba visum aanvraag naar een andere land verstuurd worden? Neem dan eerst contact met ons op voordat u de order op de website plaatst, zodat wij een prijsberekening voor de verzendkosten kunnen opmaken voor u.

Bent u van plan om naast Cuba ook andere landen te bezoeken?

Zorg er dan voor dat u alle benodigde documenten in orde heeft. Neem een kijkje op onderstaande pagina’s, zodat u al uw visumaanvragen op tijd gereed heeft en met een gerust hart op reis kunt gaan.

 

Direct een Cuba visum aanvragen

Wilt u het visum Cuba direct aanvragen? Ga dan direct door naar het online aanvraagformulier. Wilt u eerst meer weten over het visum en de procedure? Lees dan onze FAQ visum Cuba pagina, of neem contact met ons op via het online contactformulier.

Back To Top