skip to Main Content

Visum Australïe aanvragen

Een visum is benodigd voor Australië. U kunt een toeristenvisum aanvragen vanaf €9,95.

Ontvang uw visum binnen 3 dagen

De procedure van het aanvragen van uw visum Australië duurt maximaal 3 werkdagen.

Bespaar tot 35%!

Bij het online bestellen van uw visum hanteren wij de scherpste prijzen.

Trustpilot
Bank betalingen

In verband met COVID-19 is het momenteel voor zowel toeristen als zakenreizigers niet mogelijk om een visum voor Australië te verkrijgen.

Reist u met urgente doeleinden en wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op.

Hoe werkt het?

visum

1. Aanvragen

Eenvouding een eTA Canada aanvragen door de benodigde gegevens online in te vullen.

veilig afrekenen visum

2. Online afrekenen

U kunt op een veilige manier online afrekenen met iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard.

visum aanvraag

3. Officieel document

U ontvangt het eTA Canada per e-mail. Zo kunt u met een gerust hart op reis.

Visumbenodigdheden

Australië

Paspoort

  • Uw paspoort dient gedurende het gehele verblijf in Canada geldig te zijn.
  • Op de pagina met de persoonsgegevens dient het paspoort een machine-leesbare zone te hebben(aan deze eis voldoen alle Nederlandse en Belgische paspoorten).

Pasfoto

  • Voor het visum Australië hoeft u geen pasfoto aan te leveren.

Geldigheid

  • Het eVisitor (subclass 651) voor Australië is geldig voor meerdere inreizen voor maximum 12 maanden geldigheid en een verblijf van 3 maanden.
  • Het eVisitor (subclass 600) geeft toegang tot Australië voor drie, zes of 12 maanden.
  • Het Working Holiday-visum (subklasse 417 en 462) is een visum voor meerdere binnenkomsten, met een totaal verblijf van 12 maanden. Een tweede of derde visum zorgt voor een verblijf tot 24 maanden!

Belangrijke informatie

  • Wij adviseren dat u een print van uw e-Visum samenvoegt met uw paspoort alvorens af te reizen naar uw bestemming.
  • Bewaar de aanvraag (of de email) van uw e-Visum. Zo hoeft u deze niet opnieuw in te vullen als u nogmaals naar dezelfde bestemming reist.

Wat is het visum Australië?

Het visum Australië aanvragen betreft voor bijna alle nationaliteiten tegenwoordig een elektronisch visum. Dit wordt ook wel een Electronic Travel Authorization (ETA) genoemd.

Daarnaast kunnen alle aanvragen voor Australië op onze website geheel digitaal aangevraagd en verwerkt worden. U hoeft dus niks meer fysiek aan papierwerk bij ons aan te leveren.

Doordat het visum digitaal verstuurd wordt en vaak een lange geldigheid heeft, is het mogelijk om deze makkelijker te bewaren en kunt u de visumaanvraag in de meeste gevallen tot bijna 1 jaar voor uw daadwerkelijke vertrekdatum aanvragen.

Welke varianten voor het visum Australië zijn er?

Australië heeft ruim 120 verschillende visa soorten te bieden, daarom is het in bijna alle gevallen wel mogelijk een passend visumtype voor uw reis te regelen.

Het meest voorkomend visum is het eVisitor visum, deze is bedoeld voor toeristische en zakelijke reizigers. Daarnaast is er ook het Working Holiday visum, dit visum is bedoelt voor Nederlandse en Belgische paspoorthouders welke van plan zijn om een periode in Australië te werken, vrijwilligerswerk te doen of om stage te lopen, al dan niet in loondienst.

Op onze website bieden wij enkel de Working Holiday visa (alle typen) en het eVisitor visum aan. De tarieven hiervan verschillen.

Beide visa zijn 1 jaar geldig en bieden meerdere inreizen aan. Met het Working Holiday visum kunt u echter tot 3 maanden (in uitzonderlijke gevallen tot 6 of 12 maanden – vraag ons naar de voorwaarden) in loondienst zijn bij één werkgever in Australië. Na die 3 maanden dient u een andere werkgever te zoeken. Echter kunt u er ook voor kiezen om vakantie te houden met dit visum, zonder gebruik te maken van de mogelijkheid tot arbeid.

Uiteraard houden wij u gedurende het proces op de hoogte van de voortgang.

Verwerkingsduur, visumgeldigheid en kosten van het visum Australië

De kosten en de verwerkingsduur voor het visum hangen af van het visumtype dat u kiest.

  • De meest aangevraagde variant, het eVisitor visum, dat zowel voor toeristische als zakelijke reizen kan worden gebruikt wordt gemiddeld na 3 dagen toegekend en kost slechts € 9,95.

Dit visum is 12 maanden geldig vanaf het moment van afgifte. Binnen die 12 maanden dient u Australië in te reizen, vanaf dan krijgt 12 maanden de tijd om Australië meerdere malen in en uit te reizen, zolang het verblijf per inreis, niet langer dan 3 maanden aaneengesloten bedraagt.

  • Het Working Holiday visum wordt gemiddeld tussen de 15 en 35 dagen toegekend, vraag deze dus tijdig aan. Dit visum kost € 341,95.

Dit visum is 12 maanden geldig vanaf het moment van afgifte. Binnen die 12 maanden dient u Australië in te reizen, vanaf dan krijgt 12 maanden de tijd om Australië meerdere malen in en uit te reizen voor werkvakantie.

Dit is inclusief verwerkingskosten, consulaire kosten ,transactiekosten en btw. Ook kunt u gebruik maken van een spoedprocedure waarbij een toeslag berekend zal worden, kijkt u hiervoor op deze pagina.

Aanvullende informatie over het Visum Australië aanvragen

In verband met de recente bosbranden in Australië heeft het Department of Home Affairs (DHA) de aanbeveling van het Migration Institute of Australia (MIA) aanvaard om de voorwaarden te versoepelen en te verruimen voor houders van een Working Holiday Maker (WHM) visum (subklasse 417 en 462) om hen de mogelijkheid te geven om te helpen bij de herstelinspanningen omtrent de bosbranden, zonder daarbij de visumvoorwaarden te overtreden.

Kunt u geen visum vinden welke geschikt is voor uw reis? Neem dan contact met ons op! Onze medewerkers helpen u graag bij het vinden van de juiste visa. Doordat de Australische overheid ruim 120 typen visa kent, is het bijna altijd mogelijk om een visum te vinden welke passend is voor uw reissituatie.

Waarom uw Visum Australië aanvragen bij Traveldocs?

Bij Traveldocs staan wij garant voor professionele, correcte, vlotte en betrouwbare service.

Onze ervaren deskundigen controleren de aanvraag alvorens deze wordt ingediend bij de overheid van Australië. Slechts op deze manier bent u 100% zeker dat uw aanvraag correct en veilig wordt aangevraagd.

Traveldocs maakt de procedure makkelijker voor u, dus geen ingewikkelde website procedures meer.

U wordt op de hoogte gehouden van de status van de aanvraag via e-mail dan wel telefoon. Tevens kunt u ten alle tijden uw aanvraag volgen via de Tracking functie op onze website.

Traveldocs is een Nederlands bedrijf met jarenlange ervaring en de juiste connecties om uw documenten correct te behandelen. Wij werken samen met diverse tour operators, topclubs, grote (internationale)bedrijven en NGO’s. Uw documenten zijn ten alle tijden in veilige handen bij ons.

Visum Australië nu aanvragen

Wilt u het visum Australië direct aanvragen? Ga dan direct door naar het online aanvraagformulier. Wilt u eerst meer weten over het visum en de procedure? Lees dan onze FAQ visum Australië pagina, of neem contact met ons op via het online contactformulier.

Traveldocs helpt bedrijven en particulieren bij de aanvraag van een visum of legalisatie. Als erkend legalisatie bureau assisteren wij u administratief en verzorgen wij de complete afhandeling bij de relevante ambassade of het consulaat. Voor deze dienstverlening berekenen wij bemiddelingskosten. Wij zijn geen overheidsinstantie of daaraan gelieerd. Alle door u te betalen kosten zijn duidelijk zichtbaar en volledig transparant en Traveldocs hanteert scherpe prijzen, een professionele service met een adequate knowhow binnen de wereld van legalisaties. Uiteraard heeft U ook de mogelijkheid om uw aanvraag rechtstreeks in te dienen bij de betreffende overheidsinstantie. Wanneer u een aanvraag via visum-legalisatie.nl  doet, betaalt u nooit meer voor de consulaire kosten dan bij de ambassade/ het consulaat.

Back To Top