Ga naar hoofdinhoud

Visum Australïe aanvragen kosten

Gaat u op reis en wilt u een visum voor Australië aanvragen? Bij Traveldocs kunt u snel een eenvoudig een toeristenvisum aanvragen vanaf €24,95 euro.

Ontvang uw visum binnen 1 tot 13 werkdagen

De procedure van het aanvragen van uw visum Australië duurt 1 tot maximaal 13 werkdagen.

Bespaar tot 35%!

Bij het online bestellen van uw visum hanteren wij de scherpste prijzen.

Bank betalingen

Visa Aanvraagproces Australië

visum

1. Aanvragen

Eenvoudig een e-Visitor Australië aanvragen door de benodigde gegevens online in te vullen.

veilig afrekenen visum

2. Online afrekenen

U kunt op een veilige manier online afrekenen met iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard.

visum aanvraag

3. Officieel document

U ontvangt het e-Visitor Australië per e-mail. Zo kunt u met een gerust hart op reis.

Meer informatie met betrekking tot het visum Australië

Vragen over het visum Australië? Lees dan onderstaande pagina’s goed door! Hierin vindt u alle nodige antwoorden op al uw vragen.

Vereisten voor de Aanvraag van een Visum voor Australië

Australië

Paspoort

 • Uw paspoort dient gedurende het gehele verblijf in Australië geldig te zijn.
 • Op de pagina met de persoonsgegevens dient het paspoort een machine-leesbare zone te hebben(aan deze eis voldoen alle Nederlandse en Belgische paspoorten).

Pasfoto

 • Voor het visum Australië hoeft u geen pasfoto aan te leveren.

Belangrijke informatie

 • Wij adviseren dat u een print van uw e-Visum samenvoegt met uw paspoort alvorens af te reizen naar uw bestemming.
 • Bewaar de aanvraag (of de email) van uw e-Visum. Zo hoeft u deze niet opnieuw in te vullen als u nogmaals naar dezelfde bestemming reist.

Wat is het visum Australië en hoe kan ik deze aanvragen?

Een visum Australië aanvragen kan tegenwoordig voor bijna alle nationaliteiten (o.a. Nederland en België). Meestal kunt u reizen op een elektronisch visum. Dit visum wordt ook wel een Electronic Travel Authorization (eTA) of eVisitor visum voor Australië genoemd. Doordat het aanvragen van het visum Australië digitaal verloopt hoeft u hierdoor niks meer aan fysieke papierwerk bij ons aan te leveren.

Zodra u het visum Australië heeft aangevraagd en deze is goedgekeurd door de Australische overheid, wordt het e-Visitor visum Australië digitaal naar u toegestuurd. Dit online visum Australië heeft vaak een lange geldigheid (3 tot 12 maanden). Hierdoor is het mogelijk om het visum Australië makkelijk te bewaren en kunt u uw eTA in de meeste gevallen tot bijna 1 jaar voor uw daadwerkelijke vertrekdatum aanvragen.

Welke varianten van het visum Australië kan ik aanvragen?

Australië heeft ruim 120 verschillende visum soorten te bieden, daarom is het in bijna alle gevallen wel mogelijk een passend visumtype voor uw reis te regelen.

Het meest voorkomend visum voor Australië is het eVisitor visum, welke is bedoeld voor toeristische en zakelijke reizigers. Daarnaast is er ook het Working Holiday visum. Dit visum is bedoelt voor Nederlandse en Belgische paspoorthouders (tussen de 18 en 30 jaar oud) die van plan zijn om een periode in Australië te werken, vrijwilligerswerk te doen of om stage te lopen, al dan niet in loondienst. U kunt voor alle visumtypen bij ons terecht, ook als de door u gewenste visum Australië aanvraag niet op de website staat vermeldt. Neem in dat geval contact met ons op.

Hieronder leest u alles wat u moet weten over het visum Australië

Geldigheid per visum type

eVisitor (subl. 651)

Het eVisitor visum (toeristisch en zakelijk) is 12 maanden geldig vanaf het moment van afgifte. Binnen die 12 maanden dient u Australië in te reizen, vanaf dan krijgt 12 maanden de tijd om Australië meerdere malen in en uit te reizen, zolang het verblijf per inreis, niet langer dan 3 maanden aaneengesloten bedraagt.

Working Holiday (subcl. 471)

Het Working Holiday visum (voor werk gecombineerd met vakantie) is 12 maanden geldig vanaf het moment van afgifte. Binnen die 12 maanden dient u Australië in te reizen, vanaf dan krijgt u 12 maanden de tijd om Australië meerdere malen in en uit te reizen voor uw werk en/of vakantie. In sommige gevallen krijgt u een langere geldigheid, dit verschilt per aanvraag (2e Working Holiday visum is vaak langer geldig dan de eerste).

2024 Kosten eTA Australië

De kosten en de verwerkingsduur voor het visum Australië hangen af van het visumtype dat u aanvraagt.

 • De meest aangevraagde variant, het eVisitor visum, dat zowel voor toeristische als zakelijke reizen kan worden gebruikt wordt kost slechts v.a. € 24,95.
 • Voor het Working Holiday visum bedragen de kosten v.a. € 395 euro per persoon.
 • De kosten van het Visitor visum (subcl. 600, voor Non-NL nationaliteiten) kunnen verschillen, maar in de meeste gevallen betaald u € 152,54 euro per persoon.

Verwerkingstijd

De verwerkingstijd verschilt per visum type.

 • Het eVisitor visum wordt vaak binnen 1 tot 5 werkdagen toegekend. In sommige gevallen kan dit uitlopen naar 13 dagen.
 • Het Working Holiday visum kan een verwerkingstijd van 1 werkdag tot 4 maanden bedragen. Vraag deze daarom op tijd aan! 75% van de aanvragen worden binnen 17 dagen verwerkt.

Non-NL paspoorthouders

Heeft u een paspoort van een land dat geen onderdeel is van het Schengenverdrag? Dan kunt u op een normaal eVisitor (eTA) visum naar Australië afreizen. Traveldocs kan deze zonder problemen voor u aanvragen.

 • Het Visitor visum (subcl. 600) kunt u niet via onze website aanvragen. Dit kan wel telefonisch, middels ons contactformulier of per mail.
 • De kosten van het Visitor visum (subcl. 600) kunnen verschillen per nationaliteit, maar in de meeste gevallen betaald u € 152,54 euro per persoon.

Overige visum typen en afwijzing

Wilt u meer informatie over de overige mogelijkheden voor Australië of wilt u weten wat u moet doen wanneer uw aanvraag is afgewezen? Neem dan een kijkje op onze pagina Belangrijke informatie visum Australië.

Waarom uw visum Australië aanvragen bij Traveldocs?

Bij Traveldocs staan wij garant voor professionele, correcte, vlotte en betrouwbare service.

Onze ervaren deskundigen controleren de aanvraag voordat deze wordt ingediend bij de overheid van Australië. Slechts op deze manier bent u 100% zeker dat uw online visum Australië aanvraag correct en veilig wordt aangevraagd.

Traveldocs maakt de procedure makkelijker voor u, waardoor u geen ingewikkelde website procedures meer heeft.

U wordt op de hoogte gehouden van de status van de aanvraag via e-mail danwel telefoon. Ook kunt u te allen tijde uw aanvraag volgen via de Tracking functie op onze website.

Traveldocs is een Nederlands bedrijf met jarenlange ervaring en de juiste connecties om uw documenten correct te behandelen. Wij werken samen met diverse touroperators, topclubs, grote (internationale)bedrijven en NGO’s. Uw documenten zijn daarom te allen tijde in veilige handen bij ons.

Gaat u naast Australië ook andere landen bezoeken?

Gaat u voor uw werk of vakantie een visum Australië aanvragen, maar bent u ook van plan om andere landen te bezoeken? Regelen uw visumaanvraag dan ook voor deze landen op tijd.

Traveldocs helpt bedrijven en particulieren bij de aanvraag van een visum of legalisatie. Als erkend legalisatie bureau assisteren wij u administratief en verzorgen wij de complete afhandeling bij de relevante ambassade of het consulaat. Voor deze dienstverlening berekenen wij bemiddelingskosten. Wij zijn geen overheidsinstantie of daaraan gelieerd. Alle door u te betalen kosten zijn duidelijk zichtbaar en volledig transparant en Traveldocs hanteert scherpe prijzen, een professionele service met een adequate knowhow binnen de wereld van legalisaties. Uiteraard heeft U ook de mogelijkheid om uw aanvraag rechtstreeks in te dienen bij de betreffende overheidsinstantie. Wanneer u een aanvraag via visum-legalisatie.nl  doet, betaalt u nooit meer voor de consulaire kosten dan bij de ambassade/ het consulaat.

Back To Top