Ga naar hoofdinhoud

Belangrijke informatie over het visum Curaçao

Wat is een visum voor Curaçao?

Per oktober 2019 moeten alle reizigers vanuit de EU verplicht voor vertrek een digitale autorisatie/visum Curaçao aanvragen. Voorheen was het mogelijk om een Embarkation en Disembarkation (ED card) in het vliegtuig naar Curaçao in te vullen. Tegenwoordig is dit niet meer mogelijk en bent u verplicht voorafgaand aan uw reis een Digital Immigration Card aan te vragen. Dit digitale visum betreft een online autorisatiebrief, waarmee u de grenzen van Curaçao mag betreden. Heeft u een visum Curaçao nodig? Het e-visum Curaçao kunt u snel en eenvoudig online aanvragen via deze website. Zo kunt u al een eigen visum aanvragen vanaf € 19,95 per persoon. Neemt u gerust contact met ons op als u vragen heeft. Wij helpen u graag.

Geldigheid visum Curaçao

Het e-visum voor Curaçao geeft u de mogelijkheid om tot maximaal 90 dagen op Curaçao te verblijven voor toeristische doeleinden, privé of zaken. Ook kinderen dienen in het bezit te zijn van een eigen e-visum voor Curaçao. Per kalenderjaar mag u tot maximaal 180 dagen op Curaçao verblijven.

U kunt binnen 1 jaar voor uw vertrekdatum uw visum Curaçao aanvragen. Daardoor heeft u de mogelijkheid om het visum ruim op tijd in orde te hebben, zodat u met een gerust hart op reis kunt gaan!

Gaat u vaker naar Curaçao en wenst u opnieuw een visum aan te vragen bij Traveldocs? Dat is geen probleem! Indien u ons een kopie van uw reeds verkregen Digital Immigration Card kunt overhandigen, dan kunnen wij deze geheel voor u aanpassen met de juiste reis- en verblijfsgegevens. U hoeft dan niet de opnieuw de standaard documenten en gegevens op te sturen. Dit maakt dat toekomstige visa aanvragen gemakkelijk, veilig en snel aan te vragen zijn!

Soorten visa Curaçao

Toeristische reizigers dienen voor vertrek in het bezit te zijn van een Digital Immigration Card. Bij aankomst op Curaçao kunnen deze reizigers van 18 jaar en ouder, gebruik maken van de zogenaamde eGates op de luchthaven. Als u met kinderen jonger dan 18 jaar reist dient u zich, na aankomst, bij een douanemedewerker te melden.

Zakelijke reizigers kunnen ook gebruik maken van de Digital Immigraton Card. Deze kunt u hier eenvoudig aanvragen. Met dit visum kunt u ook bij aankomst op de luchthaven gebruik maken van de eGates.

Bij een overstap zonder nieuwe incheck in Curaçao hoeft u geen visum vooraf aan te vragen.

De Digital Immigration Card kunt u geheel online via onze website aanvragen.
Wij hoeven hiervoor geen documenten of uw paspoort fysiek te ontvangen, waarmee u het visum vaak binnen 2 werkdagen al in de mailbox kunt verwachten!

Wilt u stage lopen op Curaçao of gaat u werken op Curaçao en heeft u vragen over een visum of verblijfsvergunning? Neem dan contact met ons op.

 

Wilt u een Visitor Visum Curaçao aanvragen? Dan heeft u onderstaande documenten nodig:

Benodigde documenten

 1. Application form. Een volledig ingevuld en ondertekend Caribbean visa application form. Het ondertekenen van dit formulier gebeurd in het bijzijn van de immigratieofficier tijdens het indienen van de aanvraag en mag je niet vooraf doen.
 2. Paspoort. U dient een paspoort of ander reisdocument met minimaal twee blanco pagina’s te overleggen. Deze dient nog minimaal 3 maanden geldig te zijn nadat u de Caribische delen van het Koninkrijk heeft verlaten. Als u uw aanvraag indient, moet u ook uw paspoort overleggen. Als u een bewijs nodig heeft dat uw paspoort in bezit is van de ambassade of het consulaat-generaal, neem dan een extra fotokopie mee. De ambassade of het consulaat-generaal stempelt de fotokopie gratis voor u af.
 3. Bewijs van legaal verblijf. U moet kunnen aantonen dat u legaal verblijft in het land van waaruit u de aanvraag indient. Hiervoor kunt u uw paspoort, verblijfsvergunning of een visum overleggen.
 4. 1 Kleuren pasfoto. De pasfoto moet voldoen aan de Nederlandse pasfoto regeling en voorwaarden.
 5. Reisschema. U dient uw reisschema duidelijk aan te tonen. Bijvoorbeeld door uw vluchtreservering door te geven. U wordt geadviseerd geen kaartjes te kopen voordat u uw visum heeft ontvangen. Of u kunt zelf een reisplan maken, bijvoorbeeld: 20 JULI 2022 Dag 1, TOWN bezoeken, 21 JULI 2022 Dag 2. Rust in hotel, 23 JULI 2022 Dag 3, Sightseeing etc.
 6. Bewijs van voldoende financiële middelen (toeristen en zakenreizigers en familiebezoek) U moet bewijzen dat u genoeg geld heeft om de kosten van uw accommodatie en verblijf te dekken. Gemiddeld ligt dit tussen de 150 en 200 dollar per dag. Voor familiebezoek is 100 USD per dag voldoende. U dient 3 recente bankafschriften (papier of digitaal) met uw naam en adres te overleggen. U kunt ook getekende travellercheques met uw naam laten zien.
 7. Garantieverklaring.Als u niet kunt aantonen dat u over voldoende geld beschikt, moet een familielid of vriend uit het (de) deel(en) van het Koninkrijk dat u bezoekt, garant staan. Dit doen zij door een borgstellingsverklaring aan te vragen. De garantsteller moet dit persoonlijk regelen met de lokale autoriteiten, die de aangifte ook moeten legaliseren.
 8. kopie hotel of bewijs van verblijf met daarop uw naam en in- en uitcheck data.
 9. Medischekosten dekking van de verzekeraar, welke voldoet aan onderstaande voorwaarden

In de Caribische delen van het Koninkrijk kan uw garantsteller een garantstellersverklaring regelen via de volgende instanties:

 • Aruba: Department of Legislation and Legal Affairs (Directie Wetgeving en Juridische Zaken)
 • Curaçao: Toelatingsorganisatie Curaçao
 • St Maarten: Civil Registry Department (Dienst Burgerzaken)
 • Bonaire, St Eustatius and Saba: IND Caribbean Netherlands

Bij het aanvragen van uw visum moet u aantonen dat uw garantsteller voldoende geld heeft om uw verblijf te dekken. Gemiddeld is dit zo’n 100 dollar per dag. Om dit te doen, moet u de volgende documenten overleggen (verkregen van uw garantsteller):

 • de gelegaliseerde garantstellersverklaring
 • hun 3 meest recente bankafschriften
 • hun 3 meest recente loonstroken
 • een werkgeversverklaring of arbeidscontact
 • een kopie van hun paspoort en/of identiteitskaart

Aanvullende informatie over het doel van uw bezoek

Op bezoek bij familie of vrienden: Je moet een garantstellersverklaring, brief of e-mail overleggen waaruit blijkt dat je bij de persoon in kwestie gaat logeren.

Toerisme: U moet een kopie van uw accommodatiereservering overleggen met de contactgegevens en uw reserveringsnummer. Of u moet een bewijs overleggen dat u deelneemt aan een groepsreis.

Vereisten voor medische verzekeringen

U dient een officieel document van uw verzekeringsmaatschappij te tonen. Uit het document moet blijken dat de verzekering op uw naam staat. Het moet ook aantonen dat uw verzekeringspolis medische dekking biedt:

 • in alle Caribische delen van het Koninkrijk
 • voor de gehele duur van uw verblijf
 • voor minimaal 15.000 dollar
 • bij ziekenhuiszorg, spoedbehandeling en repatriëring (ook bij overlijden).

Als uw verzekering bovenstaande niet dekt, of als u geen officieel document heeft waaruit dit blijkt, moet u een polis afsluiten die deze dekking wel biedt.

Let op: Het verstrekken van deze documenten geeft niet automatisch recht op een visum. De ambassade of het consulaat kan uw aanvraag weigeren of om aanvullende informatie vragen.

 

Waarom uw Visum Curaçao aanvragen bij Traveldocs?

Bij Traveldocs staan wij garant voor professionele, correcte, vlotte en betrouwbare service.

Onze ervaren deskundigen controleren de aanvraag voor het visum alvorens deze wordt ingediend bij de immigratiedienst van Curaçao. Slechts op deze manier bent u 100% zeker dat uw aanvraag correct en veilig wordt aangevraagd.

Traveldocs maakt de procedure makkelijker voor u, dus geen ingewikkelde website procedures meer.

U wordt op de hoogte gehouden van de status van de visum aanvraag Curaçao via e-mail danwel telefoon. Tevens kunt u te allen tijde uw aanvraag volgen via de Tracking functie op onze website.

Traveldocs is een Nederlands bedrijf met jarenlange ervaring en de juiste connecties om uw documenten correct te behandelen. Wij werken samen met diverse touroperators, topclubs, grote (internationale)bedrijven en NGO’s. Uw documenten zijn te allen tijde in veilige handen bij ons.

 

Bent u van plan om naast Curaçao ook andere landen te bezoeken?

Neem een kijkje op onderstaande visum landen, zodat u goed voorbereid en voorzien van juiste documenten op reis kunt gaan.

Visum Curaçao nu aanvragen

Wilt u het visum Curaçao direct aanvragen? Ga dan direct door naar het online aanvraagformulier. Wilt u eerst meer weten over het visum en de procedure? Lees dan onze FAQ Curaçao pagina, of neem contact met ons op via het online contactformulier.

Traveldocs helpt bedrijven en particulieren bij de aanvraag van een visum of legalisatie. Als erkend legalisatie bureau assisteren wij u administratief en verzorgen wij de complete afhandeling bij de relevante ambassade of het consulaat. Voor deze dienstverlening berekenen wij bemiddelingskosten. Wij zijn geen overheidsinstantie of daaraan gelieerd. Alle door u te betalen kosten zijn duidelijk zichtbaar en volledig transparant en Traveldocs hanteert scherpe prijzen, een professionele service met een adequate knowhow binnen de wereld van legalisaties. Uiteraard heeft U ook de mogelijkheid om uw aanvraag rechtstreeks in te dienen bij de betreffende overheidsinstantie. Wanneer u een aanvraag via visum-legalisatie.nl  doet, betaalt u nooit meer voor de consulaire kosten dan bij de ambassade/ het consulaat.

Back To Top