Ga naar hoofdinhoud

ESTA of USA visum aanvragen kosten 2024

Gaat u op reis en wilt u een visum USA of ESTA aanvragen? Bij Traveldocs kunt u snel en eenvoudig een ESTA aanvragen vanaf € 48,95 per persoon. Het ESTA is een digitale reistoestemming die u nodig heeft om zonder visum naar Amerika te kunnen reizen.

Ontvang uw visum binnen 3 dagen!

De procedure van het aanvragen van uw ESTA voor de Verenigde Staten duurt gemiddeld 3 werkdagen.

Bespaar tot 35%!

Bij het online bestellen van uw visum Amerika hanteren wij de scherpste prijzen.

Bank betalingen

Toeristen en zakenreizigers kunnen gelukkig weer met een ESTA en een visum weer naar de Verenigde Staten van Amerika reizen en worden weer aangenomen en verstrekt door de Amerikaanse overheid. U kunt uw ESTA visum gemakkelijk, snel en geheel online in slechts paar minuten aanvragen via onze website.

Amerika Visa Aanvraagproces

visum

1. Aanvragen

Eenvoudig een ESTA visum voor Amerika aanvragen door de benodigde gegevens online in te vullen.

veilig afrekenen visum

2. Online afrekenen

U kunt op een veilige manier online afrekenen met iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard.

visum aanvraag

3. Officieel document

U ontvangt het ESTA visum per e-mail (bij spoed zelfs binnen een paar uur!). Zo kunt u met een gerust hart op reis.

Meer informatie met betrekking tot reizen naar de Verenigde Staten van Amerika

Wilt u meer weten over het USA visum / ESTA visum? Neem dan een kijkje op onderstaande pagina’s. Voor vragen en meer informatie kunt u beiden raadplegen. Staat uw vraag hier niet bij of wilt u advies op maat? Neem dan contact met ons op.

Vereisten voor de Aanvraag van een Visum voor Amerika

Verenigde Staten

Paspoort

Uw (nood)paspoort dient het gehele verblijf in de Verenigde Staten geldig te zijn en te beschikken over een digitaal leesbare chip. Elektronisch leesbare paspoorten zijn te herkennen aan het E-symbool op de kaft, schutblad of houderpagina van uw paspoort.

Beschikt u niet over een elektronisch leesbaar paspoort? Dan kunt u geen ESTA visum aanvragen. U moet in dat geval een regulier visum Amerika aanvraag indienen bij de Amerikaanse ambassade/het consulaat.

E-visum printen

Ondanks het feit dat uw ESTA visum bij goedkeuring automatisch gedeeld wordt met uw luchtvaartmaatschappij en de U.S. Customs and Border Protection (immigratiedienst), raden wij wel aan om een print van uw ESTA visum los in uw paspoort te stoppen zodra u op reis gaat of om het document digitaal op te slaan op uw telefoon of laptop. Dit kan namelijk het immigratieproces bij aankomst voor u versnellen.

Ambassade registratie (zeer aanbevolen)

Door de toenemende dreiging raadt het Ministerie van Buitenlandse Zaken aan dat elke reiziger zich laat registreren bij de Nederlandse ambassade in Amerika. Zo kan het Ministerie van Buitenlandse Zaken u, indien nodig, gemakkelijk informeren en ondersteunen bij eventuele dreigingen of noodsituaties. Daarnaast zullen uw familieleden of noodcontactperso(o)n(en) in Nederland op de hoogte gesteld worden bij calamiteiten. Wilt u hier gebruik van maken? Kruis dan de optie “ambassade registratie” aan bij het indienen van uw aanvraag. Traveldocs zal u dan direct aanmelden bij het verwerken van uw ESTA visumaanvraag.

Wat is een ESTA visum 

ESTA visum staat voor Electronic System for Travel Authorisation (Elektronisch Systeem voor reistoestemming). Dit is een toestemming om te reizen naar de Verenigde Staten. Indien u een paspoort bezit uit een van de 39 landen – waaronder de meeste EU landen – dat deelneemt aan het Visa Waiver Programma (VWP), kunt u een ESTA aanvragen. Een ESTA visum is een elektronisch visum, welke u zeer eenvoudig, snel en in slechts een paar minuten tijd geheel online kunt aanvragen via onze website. Bij goedkeuring krijgt u het ESTA visum per mail toegestuurd. Hierdoor kan uw ESTA aanvraag zeer snel verlopen en heeft u geen gedoe meer met losse papierwerk en het fysiek aanleveren van uw paspoort en documenten om uw visum Amerika te kunnen aanvragen.

Alle reizigers (ook kinderen) naar Amerika zijn verplicht om voorafgaande aan de reis een eigen visum Amerika of een ESTA visum aanvragen. Ook bij een overstap in Amerika dient u in het bezit te zijn van een ESTA visum. De enige uitzondering hierop is als het vliegtuig een stop maakt in Amerika om te tanken, waarbij u het vliegtuig niet verlaat.

ESTA visum kosten 2024

Traveldocs kan voor u dit ESTA visum aanvragen. Wij bekijken de aanvraag eerst alvorens wij manueel uw ESTA visum aanvragen. Op deze wijze bent u zeker dat de aanvraag volledig correct en veilig is verlopen. Zo kunt u zonder zorgen op reis vertrekken naar de VS!

Traveldocs rekent € 48,95 euro, inclusief BTW per persoon, per ESTA visum. Doorgaans duurt het slechts tot 72 uur alvorens wij een reactie van de Amerikaanse overheid krijgen op de aanvraag. In geval van spoed zullen uw ESTA aanvragen meestal dezelfde dag nog gereed zijn, mits u uw visum Amerika op werkdagen tussen 0900 en 1730 uur heeft aangevraagd.

Indien u de kosten wilt weten voor het verzorgen van een regulier visum voor Amerika (met een geldigheid van 5 tot 10 jaar), verzoeken wij u om hierover contact met ons op te nemen, daar de tarieven en benodigdheden kunnen verschillen per persoon. Via onze website kunt u alleen geheel digitaal een ESTA visum aanvragen.

 

Mag iedereen een ESTA visum aanvragen?

Nee. In sommige gevallen kan de reiziger geen aanspraak maken op een ESTA. Dit is als een eerdere aanvraag is afgewezen, als er criminele strafvorderingen zijn geregistreerd op naam van de reiziger, wanneer u in het verleden uw visumtermijn heeft overschrijven of als u niet uit een van de goedgekeurde landen komt.

 

 

Snel en gemakkelijk uw ESTA aanvragen

Traveldocs kan u helpen door de procedure uit handen te nemen en snel en gemakkelijk uw ESTA visum aanvragen! Plaats uw order op de website en wij gaan direct voor u aan de slag.

Wilt u een visum aanvragen voor een andere bestemming? Kijk dan op onze algemene overige bestemmingen of op onze hoofd visum pagina.

Waarom uw visum Amerika aanvragen bij Traveldocs?

Bij Traveldocs kunt u zeer gemakkelijk en snel een Verenigde Staten visum aanvragen. Wij staan namelijk garant voor professionele, correcte, vlotte en betrouwbare service. Hierdoor kunt u met een gerust gevoel op reis gaan.

Onze ervaren deskundigen controleren uw visum Amerika aanvraag alvorens deze wordt ingediend bij de overheid van de VS. Slechts op deze manier bent u 100% zeker dat uw aanvraag correct en veilig wordt aangevraagd.

Traveldocs maakt de procedure makkelijker voor u, dus geen ingewikkelde website procedures meer.

U wordt op de hoogte gehouden van uw ESTA aanvraag status via e-mail danwel telefoon. Tevens kunt u te allen tijde uw aanvraag volgen via de Tracking functie op onze website.

Traveldocs is een Nederlands bedrijf met jarenlange ervaring en de juiste connecties om uw documenten correct te behandelen. Wij werken samen met diverse touroperators, topclubs, grote (internationale)bedrijven en NGO’s. Uw documenten zijn te allen tijde in veilige handen bij ons.

Alles wat u moet weten over het visum Amerika

Voorwaarden ESTA visum aanvragen:

  • U dient in het bezit te zijn van een retour-of doorreisticket voor een geplande vlucht bij een luchtvaartmaatschappij of voor een afvaart bij een cruisemaatschappij die is geregistreerd voor ESTA’s,
  • U mag in totaal maximaal 90 dagen aaneengesloten verblijven in de VS, Mexico, Canada en de Caraïbische eilanden. (Door)reizen tussen al deze landen moeten binnen de termijn van 90 dagen plaatsvinden,
  • Er mogen geen eerdere overtredingen zijn begaan van de immigratie wet-en regelgeving van de Verenigde Staten (bijv. het overschrijden van de 90 dagen verblijfsduur),
  • U heeft een automatisch leesbaar paspoort nodig om in aanmerking te komen voor een ESTA.

Geldigheid

Een ESTA is 2 jaar geldig. Het verblijf mag per keer 90 dagen bevatten. Het aantal entries heeft geen limiet, zolang het verblijf maar niet langer dan 90 dagen per keer duurt. Na 90 dagen moet u het land verlaten. U kunt vervolgens weer opnieuw de Amerikaanse grenzen betreden, waarop u weer 90 dagen de tijd krijgt om aaneengesloten in het land te verblijven.

Reden van afwijzing

Bent u op of na 1 maart 2011 in één van onderstaande landen geweest? Of heeft u één (tweede) nationaliteit van een van onderstaande landen? Dan wordt uw ESTA aanvraag niet geaccepteerd!

Dit geldt voor de volgende landen: Iran, Irak, Syrië, Libië, Somalië en Yemen.

Toekomstige reizen

Bent u van plan om binnenkort één van deze landen te bezoeken en wenst u in de toekomst met hetzelfde paspoort of op een ESTA visum naar Amerika te reizen? Dan is het aangeraden om bij aankomst aan de immigratieofficieren te verzoeken of zij het stempel niet in uw paspoort willen aanbrengen, maar op een los papiertje. Als u stempels van een land in uw paspoort heeft waarvan u heeft gezegd deze niet te hebben, kan dit gevolgen hebben voor alle toekomstige reizen al dan niet naar USA.

B1/B2 visum Amerika aanvragen

De meest voorkomende regulier visum Amerika type is het B1 en B2 visum Amerika. Dit B1/B2 visum Amerika bedraagt tenminste 160 USD aan consulaire kosten. Dit bedrag geldt voor de visumtypen: B, C, D, F, M, I, J, TD/TN (NAFTA), T en U.

  • Zakelijke reis met een langere visumgeldigheid / verblijfstermijn of voor niet Nederlandse paspoorthouders (B1 of B1/B2 visum);
  • Toeristische reis met langere geldigheid of voor niet Nederlandse paspoorthouders (B2 of B1/B2 visum);
  • Medische doeleinden (B2), voor aanvragers die naar VS reizen voor een medische behandeling;

Hoe lang duurt het?

Het aanvragen en verwerken van een B visum Amerika duurt meestal een paar weken vanaf het moment van indienen. Het kan per aanvraag en nationaliteit verschillen hoe lang het ongeveer duurt alvorens uw B1 / B2 visum Amerika klaar is. De wachttijd voor een interview kan echter tot 365 dagen oplopen!

Amerika via een landgrens betreden?

Wanneer je over land USA binnen komt dien je naast het visum ook te beschikken over het zogenaamde I-94 form. Dit is een Arrival/Departure immigratie Record kaart, waar een toeslag aan gebonden is van $ 6 USD p.p. Daarnaast leg je hiermee ook je inreis gegevens vast.

Je kunt ervoor kiezen om dit bij aankomst aan de grens te doen, maar als je tijd wilt besparen, geen zin hebt in lange rijen aan de grens of niet kunt betalen via creditcard, kun je ervoor kiezen om ook dit proces door Traveldocs uit handen te laten nemen. Hier betaal je een aanvullende € 20,- EUR p.p. voor. Je kunt er ook voor kiezen om je ESTA te combineren met de immigratiekaart en beiden bij Traveldocs aanvragen. In dat geval betaal je hier totaal € 60,- EUR p.p. voor.

Direct de I-94 form aanvragen? Neem contact met ons op en wij sturen je de nodige informatie en betaallink toe per mail.

Voordelen vooraf regelen van de I-94 form immigration kaart

Het voordeel is dat je ten eerste geen gedoe meer hebt zodra je eenmaal bent aangekomen bij de immigratiedienst aan de grens. Dit betekend dus vaak in de praktijk dat je wachttijd aanzienlijk korter is omdat je de hele check-in procedure niet hoeft te doorlopen en dat je al de nodige informatie aan de Amerikaanse overheid hebt verstrekt voor vertrek.

Daarnaast krijg je bij Traveldocs de mogelijkheid om de immigration kaart via iDeal, Mr.Cash, Bancontact of via creditcard te kunnen betalen, waar je deze bij aankomst alleen via een Creditcard kunt voldoen.

Hoe I-94 form aanvragen

Wil je direct een aanvraag voor de Arrival / Departure Record Card in gang zetten? Neem dan contact met ons op!

Bent u van plan om naast Amerika ook nog andere landen te bezoeken?

Neem dan een kijkje op de onderstaande visumplichtige landen pagina’s, zodat u alle documenten op tijd in orde heeft om met een gerust hart op reis te kunnen gaan.

Traveldocs helpt bedrijven en particulieren bij de aanvraag van een visum of legalisatie. Als erkend legalisatie bureau assisteren wij u administratief en verzorgen wij de complete afhandeling bij de relevante ambassade of het consulaat. Voor deze dienstverlening berekenen wij bemiddelingskosten. Wij zijn geen overheidsinstantie of daaraan gelieerd. Alle door u te betalen kosten zijn duidelijk zichtbaar en volledig transparant en Traveldocs hanteert scherpe prijzen, een professionele service met een adequate knowhow binnen de wereld van legalisaties. Uiteraard heeft U ook de mogelijkheid om uw aanvraag rechtstreeks in te dienen bij de betreffende overheidsinstantie. Wanneer u een aanvraag via visum-legalisatie.nl  doet, betaalt u nooit meer voor de consulaire kosten dan bij de ambassade/ het consulaat.

Back To Top